tisdag 5 oktober 2010

Pratat med Sophiahemmet idag

Ringde upp dem idag för att diskutera det här med hemgång. Visst, jag förstår att det är individuellt, men de har ju ändå ett hum liksom. Pratade med en gullig sköterska, Susanne, som ville jag skulle prata med narkosläkaren om hur jag mått de gånger innan jag blivit sövd. För annars bör man räkna med att åka hem dagen efter. Jo, tjena! Känns ju sådär lustigt att sätta sig på tåget i 3½ timme med en nyopererad mage dagen efter. Hmmmm. Hon sa också att jag skulle ha ombokningsbar biljett. Ja, det klart, det har jag ju redan. Det var ju liksom ganska självklart när jag bokade. Ok, blev inte mycket klokare, o hon sa att hon skulle återkomma under dagen. Vilket hon inte gjort ännu iaf.

Dock ringde narkosläkaren upp mig. En jättesympatisk tjej som ville veta allt om mina tidigare narkoser o hur jag mått då o vad jag inte tålde. O hon antecknade som sjutton mest hela tiden, hörde jag :). Hon talade om att de gav mycket medicin mot illamående både innan o under o efter op bara för att de absolut inte ville att man skulle må illa eftersom det inte var bra för magen. Ok, kändes ju iofs betryggande. Men det var ju inte bara det utan även att jag varit i koma efter tidigare narkoser. Hon sa att det var en helt annan sorts narkos de använde o att man oftast inte blev trött av den. Men säker kunde man ju aldrig vara. Men hon tyckte definitivt inte att det var något snack om att åka hem dagen efter, o det tycker jag ju inte heller. Jag sa att jag t om var fundersam om att fixa det på torsdagen, två dagar efter op, o hon skulle diskutera det med Susanne imorgon. Jag vill absolut inte vara där längre än nödvändigt, men jag vill inte heller göra något dumt, med tanke på att jag har typ 60 mil till dem om det händer något för att jag åkt hem en dag för tidigt. Jaja, får se vad Susanne säger imorgon när hon ringer mig.

I morgon skall jag till min vietnamesiska kompis o få ett par recept på vietnamesiska soppor som är mycket proteinrika. Tänkte jag skulle laga dem också o frysa in, så klarar jag mig när jag kommer hem sen :). Får hoppas att jag kan äta dem bara, o inte dumpar på dem. Men det borde inte vara någon risk för det, men som sagt, säker kan man ju aldrig vara.

Ha en trevlig tisdagskväll :)

7 kommentarer:

  1. Jag mår alltid skitbra efter narkos. Inget illamående och det är ganska skönt att glida in och ut ur medvetande innan man vaknar helt :) Dricker ju inte alkohol längre, men det är som en bättre fylla :)
    Frys in sopporna i små portioner, men mixa dem först så att du inte behöver göra det varje gång du tinat dem. Jag fryste in sammanlagt 30 portioner soppa, och det som blev kvar frös jag in omixade i lite större portioner. Funkade jättebra.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tänk vad olika man kan uppleva saker. Det där tycker jag är jätteobehagligt, att man är "borta" en stund o inte en annan.
    Ok, mixade inte köttfärssoppan, å andra sidan så är den inte utspädd till soppa ännu utan mer gryta. Men de andra skall jag mixa. Tänkte inte på det bara. Tack för tipset :).
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej tjejen!

    Det var ju skönt att få prata med dom på Sophiahemmet MEN...jag tycker inte alls du ska åka hem dagen efter din operation. Jag förstår dig till fullo. Stå på dig och dom får fan lyssna på dig, du har ju en bit hem liksom.
    Snälla rara... kan jag inte få recepten av dig som du ska få av din vän på sopporna?
    Du kan få mejla mig dom om det är okey?
    Kramar M

    SvaraRadera
  4. Nejnejnej, dagen efter är inte att tänka på enl narkosläkaren. Har bokat biljett till torsdagen, två dagar efter.
    Jag återkommer med recepten lite senare i kväll el imorgon.
    Kram
    Imsavimsa

    SvaraRadera
  5. Hej hopp halkade in på ett bananskal, suger åt mig all info från likasinnade alltså alla vi som har gjort eller ska göra GBP op. Själv ska jag börja "flyta" i morgon måndag, samt ta prover. Min op.blir den 26okt.OM inget annat kommer emellan.
    Jag önskar dig all lycka med operationen, hoppas du får bestämma själv när du kan åka hem med tanke på antalet mil. Kommer du till Sofiahemmet dagen före operationen och får ligga kvar över natten där eller ska du bo på något patienthotell natten före?

    SvaraRadera
  6. Hej o tack. Kul att du hittade hit :). Var opereras du?
    Nej, jag får ta in på B&B natten före. Visst, jag kan få bo på Sophiahemmet för 4.200:- för en natt. Nja, skulle inte tro det. De har inget patienthotell, tyvärr.
    Imsavimsa

    SvaraRadera