fredag 15 oktober 2010

Fredag o sovit hemma :)

Var det skönt, el var det skönt att få sova i sin egen säng?! Ja, verkligen! Det enda är väl att vi inte har toa på andra våningen där vi sover o jag har varit uppe typ 4-5 gånger i natt o kissat. Himla spring i trapporna iaf.

Tågresan hem gick bra. Hade bokat 1:a klass o det var ett bra beslut. Kostade ju inte mer än 31 el 32 kr mer så det gjorde ju inte så mycket. Lugnare, o dessutom bättre sittplatser, där jag somnade. Upptäckte när jag kom till Skövde att shit, skulle ju ha druckit en näringsdryck eftersom jag inte åt någon soppa innan jag åkte från sjukhuset. Så jag drack en Fortimel choklad, inte god, men det gick nog lite för fort. När jag kom till Gbg skulle jag byta till pendeln o när jag kom på den kände jag bara att shit vad jag inte mår bra. Kallsvettig, lite yr, mådde halvilla, så jag misstänker att jag fick min första dumpning. Tänkte bara när tåget gick att jag måste hem. NU! Skulle åkt vägen om apoteket, men det blev inget med det. Hem bara o ta av mig kläder o gå o lägga mig en stund. O då släppte det, som tur var. För det var ingen kul upplevelse på tåget.

Provade soppan jag kokat innan jag åkte in, grönsaker kokta i buljong o med kryddor. Spädde den med lite matlagningsgrädde o vispade i en gula, men kunde bara inte få ner den. Den smakade bara salt. Andra soppan som gör det, så jag misstänker att smaksinnet har förändrat sig en del efter operationen.

Sov som sagt gott i natt, o vaknade när mannen o sonen skulle iväg till jobb o skolan. Men somnade igen efter att ha druckit lite vatten. O vaknade inte förrän kl 10! Hallå, vart tog tiden vägen? Så det var bara upp o försöka få i sig en smoothie som jag gjorde igår. 2 dl på 1½ timme! Kan verkligen inte få i mig det snabbare, det blir bara stopp. O så skall man hinna vatten också. Nu har jag lyckats få i mig 2 dl Kelda tomatsoppa som jag blandade med lite matlagningsgrädde. Så nu är det "lite" vatten till som gäller.

Min gulliga pappa kom ner o hade hämtat ut mina mediciner till mig eftersom mannen jobbar idag o jag har ingen bil. Tur att jag har honom också :). 80 år han men pigg o kör bil o håller på med mycket olika saker. Så han är bra att ha i vissa lägen :).

Nu skall jag ta en promenad till brevlådan o hämta posten innan det är dags för en smoothie el nåt annat igen.

Tack alla som skrivit till mig i förra inlägget. Jag hoppas att det är ok att jag skriver här o tackar, för just nu är jag inte jättepigg, även om jag är förhållandevis pigg ändå.

Kram på er från Imsavimsa

6 kommentarer:

  1. Hej o du Välkommen hem *L* Skönt o vara hemma samtidigt som tryggheten vid sjukhusvisstelsen är bra. Jag kan nog tänka mig att det var din första Dumping, hoppas du slipper fler. Ta det lugnt när du äter/dricker så slipper du fler. Bra att det finns snälla föräldrar o pigga sådanna i denna situation. Jag har inte mina kvar men minns hur mkt. dom ställde upp för mig när jag gjorde min första operation.
    Må väl o ta det lugnt.
    Trevlig helg.
    // Ewa
    Ny bloggadress. www.mittdagligalivjustnu.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att höra att du mår förhållandevis bra! Ska bli så spännande att få komma till Stockholm på Torsdag nästa vecka. Sköt om Dig o Drick försiktigt.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Skönt att det går relativt bra allt. Det är skönare med att komma hem jag håller med dig. Och det där med saltet. Underligt för jag tycker också det mesta blir för salt men jag har inte reflekterat över det förräns du sa det. Smaken förändras ju så ja, det är bara att gilla läget.
    Kramen i

    SvaraRadera
  4. Va skönt att höra att du kommit hem och att du mår hyfsat bra. Man tillfrisknar mkt snabbare hemma det är jag övertygad om. Fast man känner sig ju lite osäker samtidigt för man är lite rädd av sig. Min första natt hemma var skön då jag fick ligga i min säng men jag saknade samtidigt sjuhuset då jag mådde så fruktansvärt illa första natten hemma.

    Och man längtar ju alltid hem till sin egna säng o det är verkligen så skönt att få ligga i den. Där är man trygg. :)

    Ja det går inte fort alls i början men det blir bättre o bättre ska du se. Det ska ju inte gå fort heller för den delen. :)

    Ha en fin helg och ta hand om dig!

    Kram Malin :)

    SvaraRadera
  5. Gott att du är hemma på rätt sida Sverige igen! Japp, första dumpningen, precis "rätt" symptom. Jag gillade inte salt innan op, så jag saltar aldrig någonting ändå. Har aldrig riktigt förstått mig på den kryddan... Äter så lite salt så pappa doktorn var orolig för mig en riktigt varm sommar och beordrade mig att dricka mineralvatten, så att jag åtminstone fick i mig lite salter...
    Min hemresa var inte heller så kul, reagerade på drycken jag fick med mig (laktos i den) så mellan 8.00 som jag lämnade sjukhuset i Frankfurt och 16.00 när jag var hemma i Mölndal så drack jag bara vatten och mådde illa (av laktosen och själva flygresan). Då smakade soppan jag gjort innan jag åkte mums när jag kom hem!! Kram

    SvaraRadera
  6. Ja, det är konstigt det här med smakerna. Men det går väl över, hoppas jag. Misstänker att jag fått svamp i munnen, men jag har medicin mot det så jag har börjat behandla mig.

    Idag tänkte jag ta en liten promenix i solen, men det ser himla kallt ut. Brrrrr.

    SvaraRadera