tisdag 30 november 2010

7 veckor efter op.

Vaknade till en KALL dag, -12 grader, brrrrrr. Det var inte så lockande att sticka ut näsan när sonen skulle åka med taxin. Så idag gäller det att ta på sig mer än vanligt, känns det som.

I dag är det 7 veckor sedan operationen o vägning naturligtvis. -0,6 visade den sen förra veckan, totalt ger detta 14,7 kg ner sedan jag började med flytet. Känns bra :). Mitt första mål är att komma ner till tvåsiffrigt, vilket jag gärna skulle vilja göra till jul. Får se hur det går med det, 3,4 kg kvar tills dess.

Igår hände absolut ingenting. Jag höll mig inomhus o frös mest hela dagen. Tvättade lite o plockade lite grann. Blev illamående en stund efter lunchen, inget vidare, drack för dåligt dessutom. Middagen med köttfärssås o fullkornspasta gick inte ner hos mig så jag gjorde mig en toast. Kände att jag behövde något "torrare" än sås. Mådde bättre efter det. Mannen slutade tidigare för att komma hem o fixa pannan, nåt som var vajsing, o vad händer då? Jo, naturligtvis är tågen försenade *hihi*. Han hämtade iaf sonen på fritids eftersom han kom tidigare o det var skönt när jag mådde sisådär.

I dag är mannen i Stockholm, o naturligtvis kolliderar det med sonens julpyssel på fritids idag. Så typiskt, o inte populärt alls. Men jag skall gå o pyssla, helt klart :). Ser fram emot det, skall bli intressant att se deras upplägg, för det skall vara väldigt bra.

Klä på er ordentligt när ni sticker ut näsan idag :).

måndag 29 november 2010

Ja, det är måååndag morgon........

En kall, snöig sådan, -8 grader, hua. O jag fryyyyyyyyser. Jag trodde inte man kunde frysa så här mycket. Skulle behöva vantar på mig inomhus också. Fattar inte det här egentligen. Men men, det är bara att gilla läget ;). Allt har sitt pris liksom.

Igår sa jag ju att jag skulle lägga ut lite bilder. Så här kommer några. Till frukosten tändes det första adventsljuset naturligtvis. Så här ser min adventsuppsättning ut i år:

Brukar inte ha blockljus, men tycker inte om när man måste släcka ljuset för att det skall bli jämnt fördelat över alla adventsdagarna. Så därför satsar jag på det här i år. Ja, jag har vanliga adventsljusstakar också som används.

Pepparkakshuset jag fick är så fint, tycker jag. Här kommer det ur olika vinklar: Jag har inte packat ur det ur cellofanet ännu, eftersom jag inte vet riktigt var det skall stå ännu. Hoppas att ni ser ändå.




Vi skulle ju åkt på kalas igår em. Det blev inställt eftersom det snöade jättemycket i Trollhättan o där de andra kusinerna bodde så vi sköt det lite framåt. Vad hitta på då? Jo, en sväng in till Kba o gå på julmarknaden. Snacka om att det var isande vindar som blåste. O tyvärr så måste jag säga att den inte alls var bra i år. Ingen tomte som satt o berättade sagor i sin tomtekåta, häst o vagn brukar det vara, inget i år, det kändes som det inte fanns något engagemang i årets upplaga. Luften hade gått ur liksom. O med tanke på att innerstaden har stora problem redan så behövs det engagemang för att det här skall få fortsätta. Sonen var lite besviken på det som saknades, men de hade som tur var med den gamla brandbilen som man fick åka en sväng med. Så det gjordes naturligtvis. O sedan gick vi bort till lilla Röda Stugan, Kba:s äldsta hus i innerstaden, o hälsade på där. O där var tomten ;). Min kusin driver den lilla gulliga butiken, o hon hade snackat med tomten som kom dit istället o pratade med barnen. Här några bilder från dagen:

Hm, vad önskar jag mig nu i julklapp då?! Kan jag säga allt?
O så måste man ju förklara för tomten vad det är för något, Nintendo DS t ex ;).

Julmarknaden avslutades med brandbilsåkning. Toppen tyckte sonen.
Det var söndagen hos oss det. Kvällen gick åt till lite webkonferenser o att tina upp efter dagen.

Ha en bra dag :)

söndag 28 november 2010

Söndag morgon o huset är tyst :)

Godmorgon :)! Sitter i ett alldeles tyst o stilla hus. Vaknade 6.30 o smög mig ner. Hundarna tittade bara upp på mig o vände sig om o fortsatte sova. Inga morgonhundar jag har, nej ;). Så alla andra ligger o sover ännu. Jag älskar den här stunden, bara jag vaken, o kan sitta lugnt o dricka mitt vatten o sen äta min fil :). Kan säga att så här såg det inte ut innan jag opererades *hihi*. Då kunde jag sova lääääänge.

Igår var vi på julmarknad, el vad de kallade det, i Onsala. En kompis till mig o hennes syster gör pepparkakshus o har tävlat med det under många år, o skulle sitta där o dekorera mm. Hon hade dessutom lånat bakformar av mig för ett tag sedan o skulle ta med dem dit. Så vi packade in oss i bilen o gav oss iväg dit. Det var Röda Korset som hade den, o det var lite loppis, lotterier o försäljning. Mysigt, o vi vann lite saker. Sonen fiskade o handlade lite också eftersom de hade leksaksloppis :). Fick ett jättegulligt pepparkakshus av kompisen som tack för lånet av formarna. Skall fota det när det blir ljust o lägga in det.

Sen åkte vi till blomsteraffären där ute o handlade julstjärnor o efter det fick jag ett ryck att vi åker in till Gbg. Sagt o gjort, vi tänkte gå upp till Kronhusbodarna för att se om de startat sin julkommers där uppe. Dock körde jag genom stan o hamnade på Magasinsgatan o sprang in på Snabb o fixade skridskor o hjälm till sonen. Han har inga o vill åka, o dessutom skall de åka i skolan på onsdag, så nu var det fixat. De har både nya o begagnade skridskor o utrustning, samt skidor o utrustning också. O eftersom han växer så det knakar tycker jag inte det spelar så stor roll att de är begagnade faktiskt.

Sen upp till Kronhusbodarna, som var igång :). Men jäklar i min lilla låda vad det blåste o var svinkallt där uppe. Det var bara att skynda sig inomhus snabbt där uppe. Tog en runda där inne o det var många roliga hantverkare där :).

Sen var det att ta sig hem, för nu började det bli sent. Var bara inom pappa o satte upp adventsljusstakarna i affären. Även om den inte är öppen så behöver det ju inte se öde ut liksom. Det är dessutom julmarknad i Kba idag o då vill han att det skall vara lite jul i fönstrena. Sen var det bara hem som gällde. Vi var hungriga o sonen på ett himla humör pga det. Så snabbt slänga ihop tacos. Jag åt en burrito, var lite tveksam till brödet eftersom det ju är lite degigt, men det gick bra :). Kanongott, med mycket egen guacamole, mmmmmmm. Älskar det.

Idag står det födelsedagskalas på schemat uppe i Trollhättan. Sonens kusiner har fyllt år o skall firas idag.

Ha en jättefin första advent :)

fredag 26 november 2010

Nu är det gjort :)!

Ja, första intervjun avklarades i morse. Nästan 2 timmars grillning, *hihi*. Nej, först rundvandring o visande av hur jobbet är uppdelat o hur det funkar. Detta skötte chefen själv, väldigt sympatisk man. Sedan fika o så började utfrågningen. Det var 3 pers med, chefen, avdelningschefen o en tjej som skötte själva frågandet. Hon var på personalavdelningen, förmodligen beteendevetare el något liknande. Alla 3 väldigt trevliga, o jag kände mig inte speciellt nervös el stressad när de väl satte igång. Tänkte att det får väl bli som det blir helt enkelt. Det här jobbet är på Trafikverket, avd gamla Banverket, som trafikinformatör. De söker 4 pers, hade kallat 11, o det var snabba ryck som gällde. Sista intervjun har de på tisdag o de räknar med att de skall ge svar onsdag/torsdag. De frågade om jag hade sökt fler jobb o om jag hade något mer på gång. Svarade att jag var kallad på en intervju till på onsdag, men kl 18. De lämnar besked oavsett hur det går, så nu hoppas jag att de inte hör av sig förrän på torsdag för jag vill gå på den andra intervjun innan jag vet något.

Efteråt åkte jag till dottern o myste med barnbarnen. Tänk, lilleman blir 14 dagar imorgon. Det går undan minsann. Men han är fortfarande jätteliten, hade inte gått upp tillräckligt enl BVC, men de är ju alltid lite nojiga så det tar hon med ro som tur är. Storebror busade o höll på mest hela tiden, en riktig Emil :). Mormors lille prins :).

Var sen på XXL i Sisjön för de öppnade igår. Jag är ute efter en overall till sonen för han behöver en ny, o han vill fortfarande ha overall för att det blåser in när det är tvådelat. Men jag har inte lust att ge typ nästan 1500:- för en faktiskt. Så det får nog bli en tripp till GeKås en dag snart.

Sen var det bara att hämta sonen o sen hem. Var lite trött faktiskt kan jag säga när jag kom hem. Lite halvslarvigt med mat o dryck har det varit idag tyvärr. Avslutade med fisk, pressad potatis o vitvinssås. Inte helt fel iaf :). Nu är det slötittande på Idol. Jag är väl motvallskärring, men jag gillar inte Jay alls. Tycker att han har ett creapy utseende o gillar inte hans röst heller. Nu får jag väl på moppo av en del (eller hur Malin), men jag får rysningar av obehag när jag ser honom. Så är det bara.

Fryser gör jag så jag håller på att dö tror jag. Har gjort det hela dagen, inte skönt alls ute. Så jäkla kallt o snöigt ute.

Ha en fin kväll :)

torsdag 25 november 2010

Tjolahopp :)!

Alltså, det är ta mig fasen inte riktigt klokt! Jag är kallad på en intervju till! Wiiiiiiiih, o det på det jobbet som det stod mitt namn på annonsen. Skall dit på onsdag kväll på intervju. Det här känns nästan ofattbart! Jag! Har sökt 5 tjänster o har blivit kallad på två intervjuer! Jag kan bara inte förstå det här. Så nu får vi se hur det går på intervjuerna. Håll tummarna kl 8 imorgon bitti och på onsdag kl 18.

Sonen har varit i skolan idag, inga problem. Han var nog bara trött o orkade inte helt enkelt. Sen är det inte ok att dra en vit lögn, men hellre det än att det verkligen är magsjuka.

Har varit på AF hos coachen o han har kört en intervju med mig idag för att förbereda mig inför morgondagen. Det var bra, känner mig lite lugnare, men bara lite. Skall läsa på lite om företaget ikväll, o fråga ut mannen eftersom han har samma arbetsgivare, men på helt annat jobb så vi kommer inte att jobba ihop som tur är. Lät dumt, men jag tror det är bättre att inte göra det.

Nu är det mellanmål till sonen, lunch till mig o sedan simskola som gäller :).

Ha en underbar torsdag, för det har jag trots kylan :)

onsdag 24 november 2010

Ffffffrrrrrryyyyyyyyysssssseeeeeerrrrrrr!

Fy vad det är kallt idag. Inte så mycket på termometern, "bara" ca -4, men det blåser tydligen, även om det inte ser riktigt så ut, och snöar fortfarande. Så jag fryser som bara den. Har flera lager med kläder o har varit invirad i en go filt på em.

Mannen åkte till Borlänge i morse. Var inget han såg fram emot, eftersom han skulle flyga o det var så dåligt väder. Men de kom fram iaf, om än något omskakade efter en gropig luftfärd. Han kommer hem imorgon kväll först. Och då, naturligtvis, ringer de från skolan strax före 12 o säger att sonen har ont i magen. Så det var bara att åka o hämta honom, livrädd att han skall ha magsjuka. Men han har ätit ordentligt, sitter just nu och äter lyxmiddag med potatis och fiskbullar ;), o säger att han hade ont i magen, o mådde inte illa. Så nu håller jag tummarna för att han bara blivit kall el att det har varit något som hänt typ på skolan. För imorgon skall jag till AF o träffa min coach som skall förbereda mig för intervjun på fredag. Så nej, han har inte magsjuka, det har jag bestämt.

Igår var jag ju ute med några tjejer från Viktdropp. Vi var på Manana i stan o käkade tapas. Det var inte helt fel :). Flera små rätter så det passade oss viktopade väldigt bra. O det finns mycket att välja på, o är inte dyrt heller. 2-3 rätter, beroende på vad man äter, är ganska lagom för oss o då blir det runt 100-lappen. Dit kommer jag absolut gå igen :). En av tjejerna var verkligen beundransvärd. Hon hade gått ner 125 kg, hade gjort en DS, o var så fin. Kul att se när någon lyckas så bra.

Nu skall jag vira in mig i filten igen efter den kulinariska middagen *hihi*. Har "håll" i vänstersidan idag. Har haft det typ halva dagen. Fattar inte vad det kan bero på, har inte ätit något konstigt, och det släpper inte heller. Jaja, det går väl över.

Ha en fin kväll :).

tisdag 23 november 2010

Längtan!

Idag kan jag verkligen säga att jag längtar tillbaka till sommaren o grillsäsongen. En bild från en av våra grillkvällar tillsammans med goda vänner. Kan det egentligen bli bättre?


Men drömma får man göra, för nu ser det ut så här utanför, o snön bara fortsätter att falla. Visst, det är vackert, men alldeles förbaskat kallt o blött o halt o nej jag vet inte mer.


Gjorde ett nytt våningsfat igår. Kände mig helt plötsligt inspirerad igen, kanske beroende på positivt samtal ;). Tänkte jag skall ha det i mitt badrum när det blir klart. Antingen till smycken el också till annat smått o gott :).

Posted by Picasa

6 veckor idag.

Jag fattar inte vart tiden tar vägen egentligen. För 6 veckor sedan vid den här tiden var jag så nervös så jag nästan kräktes för att jag skulle in o opereras. Solen sken o det var en fin höstdag. Idag sitter jag lugnt o sansat (nåja, tjatar förvisso på sonen om att han skall bli klar någon gång) och skall ha mitt 6-veckorssamtal med dem och snön ligger åter vit på taken. Ja, varannandags väder verkligen *suck*. Det snöar fortfarande och ser ut att komma ner en hel del.

Vikten ja, 1,2 kg den här veckan. Misstänker att helgens katastrof med maten ligger till grund för det resultatet + att jag definitivt inte druckit tillräckligt. Har också bestämt mig för att jag skall åka till simhallens träningsställe o börja träna några gånger/vecka. Jag skall inte träna styrketräning utan köra crosstrainer el/löpband eftersom jag har så svårt att ta mig ut i det här eländiga vädret. Så till imorgon skall jag boka in första tillfället. Får då träffa en instruktör så skall vi gå igenom upplägg mm. Går jag här så får jag tillgång till båda simhallarnas träningsställe, men bara simhallen där jag anmält mig. Så det får bli till Kungsbacka jag kommer anmäla mig, eftersom jag inte vill simma här i Fjärås. De har dåligt med tider o konstiga tider. Dock kan det hända att mannen anmäler sig också, men då i Fjärås, eftersom vi då kommer åt båda simhallarna o vi kan gå och simma i vilken av hallarna som vi vill, en av oss, med sonen, o behöver bara betala för en person vilket som. Så tänker jag :).

Nu skall jag skicka iväg sonen o sedan efter frukosten åka till en kompis en stund. Behöver komma utanför dörrarna lite känner jag.

Ta det lugnt i snön idag :)

måndag 22 november 2010

Wiiiiih!

Jag har blivit kallad på anställningsintervju! Herregud, vad nervös jag blev när hon ringde o frågade om jag fortfarande var intresserad av jobbet. Ja, det är jag fick jag ur mig bara. Alltså, jag blev något överrumplad eftersom jag trodde att det var en telefonförsäljare som ringde och bara svarade hallå. Jag blev så nervös så jag skakade *hihihi*. Så på fredag kl 8 på morgonen skall jag dit o får räkna med minst 1½ timme. Ja, det gjorde inte precis att jag blev mindre nervös. O så skall jag ha med mig två referenser. Hmmmm, gissa om jag tänkt på det i em, att få fram två stycken som kan lämna goda referenser för mig som matchar det här jobbet.

Faktum är, jag har bara varit på två anställningsintervjuer tror jag under mina arbetsverksamma år. O det var inte nyss, om man säger så, som jag var på dem. Så nu får jag försöka tänka mig in i den situationen också.

Precis innan hon ringde hade jag skickat iväg 2 jobbsökningar, det ena till jobbet jag pratade om häromdagen som det bara stod mitt namn på ;). Det andra är ett likadant jobb, men de hade formulerat annorlunda. O när jag ändå höll på så sökte jag ett tredje jobb också, inte alls likadant som något av de andra, men lät intressant ändå. Så nu får vi se vad som händer :).

Sonen kom inte iväg till skolan idag. Han somnade sent o sov väldigt dåligt inatt så det gick inte att få liv i honom, o eftersom han bara går i förskoleklass så lät jag honom sova ut istället. Visst, fel kanske, men tids nog så måste han upp för att passa tider hela tiden. O jag skulle inte göra något så vi tog en mysdag hemma. Spelat Wii, varit o handlat lite, ritat, spelat spel o byggt Lego, det är vad vi har gjort under dagen :).

Fick dessutom tag på rektorn idag så nu har han fått förlängt med skoltaxin i tre veckor till. Himla bra :).

Imorgon skall de ringa från Sophiahemmet för 6-veckorskontroll. Känns lite stökigt att de inte kan ge en bättre tid än mellan 13 och 16. O imorgon skall jag ut med några tjejer från Viktdropp och käka Tapas på Manana. Skall bli kul att träffa dem, har inte gjort det tidigare.

Ha nu en skön måndagskväll :).

söndag 21 november 2010

Fan fan fan!

Kom på nu på kvällen att jag missade ringa rektorn på sonens skola i fredags em. Jag sökte henne på torsdagen o fredag fm, men hon var inte anträffbar förrän på em. Varför jag behöver ha tag på henne är för att sonen har fått tillstånd att åka skoltaxi på morgonen, o det p g a operationen. Han har eg rätt till skolskjuts men vi har valt annan skola än den han eg skulle ha gått i, o då får han bara terminskort på vanliga bussen. O det funkar inte alls eftersom det är en bit till bussen hemifrån, o dessutom mycket tät trafik på vägen han skulle behöva korsa, utan övergångsställe, o sedan en bra bit till skolan från bussen. Ja, ni fattar ju att det går jag bara inte med på. Som det nu är så beviljar hon taxi 14 dagar i taget, o jag måste ringa för att förlänga. Till saken hör att jag har diskuterat detta med politikerna så nu håller de på att diskutera frågan för jag är inte ensam om det här problemet. Men som sagt, nu måste jag köra honom till skolan eftersom jag missade ringa i fredags em. Fan fan fan! O efter den här helgen hade jag verkligen behövt äta min frukost i lugn o ro o inte åka iväg.

Ja, helgen har inte varit full med raj raj, utan snarare en katastrof matmässigt sett. Igår lagade jag fläskfilé till middag. Stekte den i skivor med lök o vitlök o la dem i en form o gjorde en sås som jag hällde över o gratinerade det hela. Lite paprika var det i också. Till det hade vi potatis rostade i ugnen. O vad händer efteråt? Blev inte illamående el något sådant. Utan jag bara somnade i soffan, vilket jag faktiskt inte brukar göra. O klockan var bara typ halv nio, så det var liksom inte läggdags ännu. Vaknade vid tio o gick upp o la mig bara. Någon form av dumpning har jag förstått, men jag fattar inte på vad. Men så var det. Detta innebar ju att det inte blev något ätit på kvällen heller. O det hade varit lite halvstrul med ätandet på dagen också.

Ok, nya tag i dag. El inte! Det har bara varit snurrigt mest hela dagen. Fick gjort en smothie till mellanmål på fm, o åt en knäckemacka till den. Klippte en hund sedan, o missade lunchen, glömde helt av den. Tog resten på smothien sedan. O middagen blev en disaster, kunde inte äta fisken jag lagat, det gick bara inte. Blev en skål med fil med müsli istället. Ja, ni fattar eller. Katastrof minst sagt. O vattnet har varit samma visa med. Så jag behöver verkligen en lugn morgon imorgon för att få ordning på det här igen, känns det som.

Hoppas att eran helg har varit bättre. Kram

lördag 20 november 2010

Så var det dags igen!

För vad? Jo att vakna till ett snötäckt landskap. Visst, det är vackert, men nu på kvällen är det ju nästan borta igen. O vad blir det då? Jo, kladdigt, lerigt, blött o eländigt. Alltså, jag har inget emot snön men det här sabla hattandet hit o dit kan kvitta. Hatar när det är slabbigt ute. Sonen jublade naturligtvis över snön o har varit ute i omgångar under dagen men fått komma in för att torka eftersom det liksom blir blött när det är tö också.

Har gjort rycket som skulle gjorts igår med städning. Lagom kul, men det måste ju göras. O eftersom det inte blev igår så fick det bli idag. O sen kom en kompis hit o behövde lite hjälp med sin ansiktsbehandling. Så nu fick hon till det o blir slät o fin som en barnrumpa igen :).

Har också trimmat en del på westien. Han har en hel del kvar som skall bort, men jag får ta det lite på om på varje dag. Varken han el jag orkar stå länge o hålla på, max typ 40 min.

Nu försöker jag komma på något att göra med en fläskfilé. Har totalt stopp i fantasin idag när det gäller maten. Igår åt vi tacopaj med guacamole, inte dumt alls, o det blev dessutom lunch idag :).

Ha en trevlig lördagskväll :)

fredag 19 november 2010

Sliter mitt hår!

Varför? Jo, jag hittade en platsannons igår som det bara stod mitt namn på! Det var liksom mig det talade till, o nu är jag skitnervös för att få ihop ett tillräckligt bra personligt brev för att de skall förstå att de skall kalla mig på intervju o ge just mig jobbet. Gaaaaaah! säger jag bara. Jag har så dålig erfarenhet av att söka jobb, även om jag haft flera olika jobb. Men jag tillhör dem som haft tur mest hela tiden, dels genom att jag jobbade i en bransch som det fanns gott om jobb i o i den blivit headhuntad flera gånger. Har bara sökt jobb ett par gånger o det är så länge sen att det är preskriberat, o det har ändrat sig massor sen dess hur man skriver etc.

Det här förbaskade brevet snurrar i mitt huvud hela tiden nu. Skall städa, går det? Nope! Skall trimma min ena hund. Har jag börjat? Nope! Ja, ni fattar! Huvudet är som en karusell som går runt, runt, runt i högre o högre hastighet. Snart slängs jag väl av.

Vill eg dessutom gå på Tjolöholms julmarknad, men det är så förbaskat kallt o blåsigt, o dessutom brukar det bli dyrt. Vilket ju inte är en höjdare i slutet innan lön kommer in. *suck*. Ja, så det tror jag vi hoppar i år. Vilket kommer göra sonen urledsen, eftersom han älskar det. Jaja, sånt är livet ibland.

torsdag 18 november 2010

Dessa tabletter!



Det här är ju frukostladdningen varje dag. Är bara så trött på att ha burkarna stående. Har jag inte dem framme så är jag hopplöst dålig på att komma ihåg dem, så jag måste se dem. Jag skulle vilja ha en fin dosett, inte en sån där tråkig röd som pensionärerna har utan en rolig. Gärna med bling bling om det finns. Men jag har letat på nätet o hittat........ zero! Nån som har en idé om var man kan hitta nåt kul i den vägen?

Har hittat så söta adventsänglar att sätta på ljus :). Har tänkt göra en adventsuppsättning med stora blockljus på ett uppläggningsfat med lite mossa mm. Lägger ut bild när jag är klar med den. Visst är de söta?
Posted by Picasa

onsdag 17 november 2010

En alldeles vanlig dag.

Ja, det har det varit idag. Förutom att jag var inne hos dottern o körde henne o lillebror till sjukhuset för hörseltest, pku-test o vikt. Inga problem med något av dem :). Så jag fick möjlighet att prata med den lille en stund o snosa lite på honom. Han har så kloka ögon, den här lille killen. Undrar vad det kommer att bli av honom. Så lugn o tyst, bara tittar o säger ingenting. Ja, det skall bli spännande att se vad han är för en individ :).

Sedan hem, fixa lite lunch, o då ringde mannen o talade om att han var på väg hem. Jaha, mitt på dagen? Han hade varit på möte i annan kommun o brydde sig inte om att åka in till jobbet efter det. Fixade med pannan istället, men det gick visst inte så bra.

Så dagen har inte medfört några större sensationer precis. Har funderat på hur julen skall utformas här hemma lite grann. O vill gå en kurs i att stämpla ljus o en i att tillverka kort. Får se om jag kan få till det. Vi har två butiker här som håller på med olika typer av "pyssel". Den ena är dyr, o hon som har den är inte speciellt trevlig o känns helt oinspirerande för mig. Den andra hade tyvärr inte testat på det här med att stämpla på ljus, men har bra pris på en kväll hos henne. Om man är minst 6 pers tar hon 50:- inkl fika. Det tycker inte jag var dyrt. Visst, sedan får man ju räkna in att man köper materialet, men det har hon tydligen rabatt på dessutom under en sån kväll. Får se om jag kan få ihop 6 pers som vill gå med mig.

Ha en god natt :)

tisdag 16 november 2010

5 veckor idag :)

Japp, men det känns inte som det är så länge sedan :). Tog o vägde mig nu på morgonen o hade gått 1,8 kg sedan förra veckan :). Känns bra kan jag säga.

Vad som inte kändes så bra var att det varit strömavbrott i hela Kungsbacka i några timmar. Jag var uppe vid 4 men då var det ström, så efter det dog den. O min vaknaklocka i mig funkade naturligtvis inte heller så idag har vi försovit oss, big time, allihop. Sonen bråkade o ville inte gå upp trots att han sovit längre än han brukade så det har varit cirkus här, må ni tro. Nu först går mannen iväg. O jag skall försöka få i mig lite frukost snart. Dessutom så var det kallt ute, -3 grader, hua. Allt är igenfruset, så det lär väl bli att skrapa rutor innan man åker o besiktigar bilen. Inte kul, vare sig rutorna el besiktningen. Men det får ju göras, o det är mitt jobb.

Ha en bra dag :)

måndag 15 november 2010

Känner mig som jag flugit o farit idag.....

även om jag eg inte gjort det. Men var inne på AF kl 11 o träffade min coach. Då var där 2 externa coacher som var där på besök för att naturligtvis sälja in sig. Den ena visade sig jobba i NuSkin precis som jag. Jag visste vem hon var, men inte till utseendet, men kunde ju träffa in henne genom vad hon sa när vi pratade. HIHI, hon blev något ställd när jag visste lite om henne som hon inte kunde gissa hur jag kunde veta. O inte talade jag om hur jag visste vem hon var. Fick lite tips av de här två, o deras visitkort, o kanske kontaktar dem när jag inte har min coach på AF kvar om några veckor. Får se.

Sedan var det hem o äta lite snabb lunch. Gick inte så bra att få i sig något snabbt, så det blev lite slarvlunch, inte bra. O så in igen o gå på utvecklingssamtal för sonen. Med tanke på vilken buse han är så var det ju med lite bävan vi gick dit, mannen o jag. Men det var inga problem alls, han behöver lite mer stimulans bara eftersom han redan läser ganska obehindrat. Så nu skall han få läsläxa för att han inte skall tycka det är så tråkigt på de lektionerna. De håller på att gå igenom bokstäver o han kan allihop så han tycker det är lite sådär o tappar ju därför koncentrationen. Så nu får de testa detta o se vad som händer istället. Tror det är bra :).

Sen handla lite o hem o laga lasagne till middag. Gick väl sådär att äta. Nej, jag dumpade inte, men lasagneplattorna var inte lätta att få ner till små små bitar så jag fick lite håll typ i magen efteråt. Inget mer, men det är inte så mysigt. Men men, jag skall inte klaga eftersom jag aldrig får några såna känningar annars.

Imorgon skall jag besiktiga bilen. Bläk säger bara, är helt säker på att den inte går igenom, o jag hatar det. Håll tummarna 10.30 imorgon.

Idag gratulerar jag Linda på skinnytorpets som opades i morse på Sophiahemmet. Allt har gått bra o hon mår bra, skönt att höra :). Grattis Linda :).

söndag 14 november 2010

Nyss hemkommen, igen :).

Dottern ringde i förmiddags o var jättepigg. Hon talade om att hon tänkte åka hem idag, om barnläkaren sa ok om lilleman. O vid 14 hörde hon av sig igen o frågade om jag kunde hämta henne o köra hem henne. Hennes man har inget körkort o de har ingen bil heller ännu, även om hon letar efter en nu. O det klart att mamma gärna gör det. Så vi åkte hela familjen, lämnade mannen o sonen hos hennes man o son, hämtade bilstolen o åkte vidare till sjukhuset för att hämta henne o underverket. Hade innan dess fixat lite kläder som han kunde åka hem i. De hon hade hemma var för stora eftersom han var så mycket mindre än storebror. Han gick aldrig i storlek 50, som den här lille får ha för att inte drunkna. Hade också köpt en gosig mjuk turkos overall i 56 eftersom hennes minsta var i storlek  62. O han fullkomligt drunknade i den *hihi*.

När vi kom hem till dem lagade jag middag till oss så de slapp det mitt i allt annat också. O fick dessutom mysa med lillebror en del eftersom han var vaken en hel del. O inte ett ljud han säger, bara ligger o tittar o smakar på luften *ler*. Storebror tyckte det var lite konstigt att han var där, minst sagt. O när han sedan skulle äta tyckte han inte om det. Det var ju HANS mamma. Men det löser väl sig, det får det ju göra.

Här några bilder på lilleman, tagna idag :). Det första från inatt visserligen.



Storebror undrar vad de kommit hem med :).

Mina tre prinsar, inte lätt att få de två stora att göra som man vill när man fotar *hihi*.

Somnade gott i vaggan för första gången :).


Nu är det natten här. Gårdagskvällen/natten tar ut sin rätt :). Suss gott! För det tänker jag göra.

Hemma igen o nybliven mormor :)

Åkte ju direkt in till dottern efter kursen. Men det var ganska lugnt så vi pratade o jag busade med barnbarnet en stund. Käkade lite också o sedan väntade vi. Hennes man ville åka mer el mindre när jag kom vid 16-tiden, men det tyckte jag inte fanns någon anledning till. Hon var ganska lugn o inte så hysteriska värkar heller. Men vid 20 tyckte jag att det började bli dags. Sonen var lagd, barnvakten på plats, så vi åkte in. 20.30 var vi på förlossningen o trodde vi skulle få vänta fram till småtimmarna faktiskt med tanke på hur det verkade. Men när hon bestämt att hon, trots allt, ville ha ryggbedövning o narkosläkaren var beställd så exploderade det o öppnade sig 4 cm på ca 10 min. Ingen ryggbedövning alltså, o barnmorskan trodde inte det var sant riktigt. Men jodå :). Lillebror föddes kl 23.18 igår kväll, vägde 3670 g o var 48 cm lång. Jättefin o så lik storebror, men 6 hg mindre o 4 cm kortare. Så det här var en liten plutt i jämförelse. En bebis, inget barn, om man kan säga så *hihi*.

Så mysigt kan jag bara säga. O världens gulligaste barnmorska. Jag fick lillebror i famnen medan föräldrarna fikade, o jag kan säga att det är fantastiskt att få vara med och få möjlighet att njuta av dem så snabbt. O samtidigt inte vara lite omtöcknad efter en förlossning *hihi*. Bara lukta, mysa o njuta. Han somnade dock som en stock så fort jag fick honom hos mig, men vad gör väd det :). Jag fick också fika på silverbrickan, men jag hade ätit en stund innan så jag hoppade det o tog så gärna lillebror istället :). Nu sitter jag här o är fortfarande lite full av adrenalin, men skall nog försöka sova några timmar. Förhoppningsvis lite längre än till kl 6 som varit vanligt den senaste veckan.

Godnatt :)

lördag 13 november 2010

Kursat klart, men inte hemma....

Innan jag åkte iväg till kursen meddelade dottern att hon börjat få värkar. Men det var ändå lugnt. Så jag har varit o fortbildat mig, jätteintressant o frågan är hur virrigt det kommer vara första gången man jobbar med de nya reglerna *hihi*. Men det löser väl sig. Hade kontakt med dottern under dagen o när kursen var klar bestämde jag mig för att åka in till henne eftersom hon hade 4 min mellan värkarna. Så nu sitter jag inne hos hene o pratar med barnbarnet som är en riktig liten Emil :). Lintott med knallblå ögon o som älskar att pussas med mormor :). Det är bara att vänta tills det är dags att åka in, blir väl om ett par timmar skulle jag kunna tänka mig. Så nu vet ni vad jag kommer göra ikväll :). Japp, vara Dola o förlösa barnbarn nr 2 :). Ser fram emot det stort. Det var så mäktigt när hennes första föddes. Att vara med o delaktig o ändå få uppleva det hela utan att göra det själv. Låter crazy kanske, men jag tyckte verkligen att det var en härlig upplevelse. Hm, kanske skulle utbilda sig till det?!?!? Idé kanske *hihi*.

Han en riktigt trevlig lördagskväll :)

Kursande idag :).

Idag skall jag på kurs :). Det är nya regler för hundutställningar från januari 2011 o eftersom jag jobbar som ringsekreterare på sådana en del, så måste jag uppdatera mig så det inte blir en massa tokigheter i ringen *hihi*. Visst, fel kan man göra, o gör, ändå men chansen finns ju att det iaf blir färre om man kan reglerna :). Det skall bli riktigt roligt att komma iväg på det. Visst, det är här på hemmaplan, håller på mellan 10 o 15 ca så det är ju inget lyxuöst hotellboende el så, men det gör mig absolut ingenting :). Kul att träffa sina kollegor också.

Igår slutade mannen tidigt eftersom de inte kunde göra något på jobbet då de gjorde någon form av omställning i datorerna så hela systemet låg nere. Så han kom hem tidigt o vi gick o kikade lite i affärer o handlade innan vi hämtade sonen på fritids. Lugnt o skönt :). Köpte lite skaldjur för jag kände för det. Kokade musslor i vin o vitlök, mmmmmm, hade några kräftor o även krabba. Hade ju inte testat musslor o kom på när jag hade de i munnen att de var minsann inte lätta att tugga sönder *hihi*. Tänker man ju liksom inte på när man inte är opererad. Men jag åt en del iaf, o 2 kräftor, o en halv skiva danskt rågbröd. Sen var det stopp! Så krabban får bli kvällsmat ikväll :). Gör ju iofs inget alls. Man har liksom inte fattat ibland att man är opererad o inte kan äta så mycket skaldjur som förr.

Ha en bra dag :).

fredag 12 november 2010

Fick en fråga via mailen idag.

Jag har under några år gjort en del tårtor. Det är till vänner o bekanta, o alltså inte på beställning eg. Nu är jag ju arbetslös sen ett litet tag tillbaka o vet ju eg inte vad jag vill hålla på med. Det finns mycket som snurrar i huvudet. I vilket fall som helst så fick jag en fråga av en bekant som undrade om jag ev kunde tänka mig att göra en tårta till hennes man fyller år. Hon ville i så fall ha en tuttårta. Jag har inte gjort några tårtor sen ett tag innan operationen, o vet inte riktigt hur jag skall göra. Tiden har jag ju, men så är det inspirationen också. Så nu har jag fått något att fundera på. Gudarna skall ju veta att tillskott i kassan behövs ju alltid. Tänkte visa den sista tutt-tårtan jag gjorde till en kompis vars man fyllde 50 o inte hade en aning om att han skulle bli firad den dagen. Han blev något överraskad, kan jag säga.


Vill säga att den inte var borstad på korsetten när jag tog korten, så det syns lite av potatismjölet på den. Det är inte så lätt att jobba med svart sockerpasta, ur den aspekten. De som fått en sån här tårta har varje gång varit män o de har uppskattat dem :).

Hallå, nån som sett solen????

Efterlysning av den här iaf. Reeeeeeeeeeegn hela dagen, har inte ens blivit ljust ännu, o snart blir det mörkt igen *stor suck*. Men jag känner mig ändå superpigg o har grejat en del här hemma :). Vaknade 6.20, pigg som en lärka, men visslade inte dock. Sonen vaknade också då o det blev full cirkus med en gång.

Jag har hittat en sida, dottern tipsade mig, inte bra alls ;). Jag fastnade på den o hittade måååååååååååååånga roliga saker till hemmet :). Är ni intresserade så är adressen: Bagaren och kocken. Där finns många roliga, nödvändiga, onödiga o en del som man skulle kunna göra vad som helst för att få ha :).

Ha en bra dag :)

torsdag 11 november 2010

Ursäkt!

Fick telefon för en stund sedan. Från skyddat nr så jag var ju laddad naturligtvis eftersom jag var helt på det klara med att det var en försäljare el nåt annat knas. Döm om min förvåning när jag hör att det är "apan", distriktssköterskan ni vet ;). Fattade först inte vem det var när hon presenterade sig, men sen gick det upp ett ljus. Var ju lite kort, om man säger så. She's not my favourite nurse, if you know what I mean ;). Hon frågade så trevligt om hon störde, o fortsatte sen med att be så hemskt mycket om ursäkt för hur hon betett sig när jag träffade henne. Eh, ok, var ju inte riktigt väntat, kan jag säga. Hon sa att hon var stressad o tyvärr hade haft en dålig dag o att det var ju helt oacceptabelt att låta det gå ut över patienterna. Ja, det tycker jag verkligen, var jag tvungen att kontra med. Hoppas inte att du behandlade de gamla el barn likadant bara, för då var det ännu mindre ok. Hon sa att hon hoppades inte att så var fallet, men ville be så hemskt mycket om ursäkt o kunde lova att det inte skulle upprepas. Jaja, vad skall man säga mer än att ursäkten accepterades o att det uppskattades att hon gjorde det.

Misstänker att hon inte riktigt tyckte om att behöva ringa det här samtalet *hihi*. Undrar just om min vän, tillika hennes chef, låg bakom det. För inte kan jag väl tänka mig att hon skulle göra det av egen fri vilja, eller?! Jaja, hoppas att hon fått sig en ordentlig tankeställare nu bara.

Ha en fortsatt bra dag :). Ville bara dela med mig detta.

onsdag 10 november 2010

Grön el?!

Sonens kommentar efter att ha sett på reklamen om Jul på Liseberg som sponsras av grön el. Men vadå grön el, pappa? Lamporna är ju gula. Skall det vara gröna lampor på Liseberg i år?

Tog ett snack med mig själv......

Igår gick ju min sjukskrivning ut så idag står jag återigen till arbetsmarknadens förfogande. Hmmmm, känns lite konstigt eftersom jag aldrig tidigare gjort det egentligen. Hade hittat ett intressant jobb som kom ut för 14 dagar sedan, idag gick ansökningstiden ut, o då är det ju det här med att skriva ett personligt brev. Inte det lättaste, tycker jag. Att sälja mig själv är inte alls min bag. Visst, jag vet vad jag kan o vad jag kanske är bra på, men sedan att formulera det så att en som söker personal också tycker det..... det är en helt annan sak. Iaf, så i morse bestämde jag mig för att jag skulle söka, o satte mig o tänkte igenom vad jag skulle framhäva som positiva egenskaper så att det passade in. O skrev ihop brevet. Som tur är så har jag en coach på AF så jag skickade det till honom för att se om det skulle ändras en massa, el om det var helt uppåt väggarna kaxigt, el mesigt, el ja vad som helst. Fick svar ganska snabbt o då att det var bra o att jag absolut inte skulle ändra något. Så jag samlade ihop mig, o skickade in brevet o min CV. O fick en lätt ångestattack efter jag gjort det. Men gjorde det iaf, så nu är det gjort. Så håll tummarna för att de iaf kallar mig till intervju.

Har hittat några fler jobb som jag skall söka. Inte alls med samma inriktning, men det ena är väldigt intressant. Känns lite konstigt att hålla på med sånt här, men någon gång skall det ju göras, säger en del. O nu är det min tur.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Tvättat o grejat lite sånt men det hör ju till vanligheterna.

Malin o jag pratade om att ev försöka göra en träff med de som vill av oss bloggare som har en del kontakt. Vad säger ni, skulle det finnas intresse av det? När o var vet vi inte riktigt men vi tyckte det kunde vara kul om man kunde göra det. Visst, vi är lite spridda över landet, men finns viljan så är det ju hinder som är till för att övervinnas. Skulle vi lägga det en bit upp i landet så har jag inga problem att köra o fyller gärna bilen. Man skulle ju kunna göra så att man skulle försöka ha en träff i halvåret kanske o ha dem på olika platser bara för rättvisans skull. Vad säger ni? Hur många är med?

Have a nice evening :).

tisdag 9 november 2010

Jag vill göra om mitt hem!

Ja, som rubriken säger så vill jag göra om mitt hem. Typ hela hemmet! Tapetsera om i vardagsrummet o sonens rum o i hallen där uppe, måla köket, sätta upp pärlspont i hallen här nere, göra klart toan här nere o bygga färdigt badrummet där uppe. Byta golven, vill egentligen helst ha trägolv i vardagsrummet, klinkers i hallen med värmeslingor o även göra iordning tvättstugan. Ja, ni hör, jag vill göra mycket! Det finns bara två saker som stoppar mig. Vad? Det ena är mannen som säger stopp, vänta lite, ta det lugnt. Hmmmmmm, hur länge då??? Det andra är pengar. Visst, det mesta kostar inte så jättemycket egentligen, men badrummet drar ju iväg tyvärr. Det skall vara klinkers på golvet o till hälften kakel på vägg. Resten skall vara pärlspont, o den finns redan. Skulle vara så himla skönt att få gjort allt på en gång typ, kanske inte riktigt, men så det flyter på rum för rum.

Har varit ute idag o tittat i affärer. Inte på kläder utan i inredningsaffärer. O kollat lite i förrådet hos pappa, o hittat en del fina stolar som jag vill måla om o klä om i fina tyger. Hittat massor av fina hyllor, krokar mm mm. Åååååh, vad jag vill göra det här nu! Får se hur jag skall få igång honom på detta *hihi*. Har varit inne på en massa roliga bloggar som några av er har länkat till o vidare till andra genom dem. Åh, vad mycket idéer jag har fått :). Får se hur det här slutar.

O fortfarande väntar på bebis. Han verkar trivas alldeles förträffligt i mammas mage o har inte alls lust att komma ut o lära känna mormor o resten av släkten ;). Lillebror, kom ut nu! Det är beräknat tills idag, men inte då. Varje gång dottern ringer nu så väntar jag mig kommentaren: mamma, kom nu. Det är dags! Men det är antagligen julklappar, recept el också något annat.

Hittade en sak som jag absolut vill ha mitt kök, när jag gjort om det. Det är den här:
Är den inte fin? Jag har en gammal Electrolux assistent som jag fått av mina föräldrar för länge sen. Den är jättebra, o funkar utan problem. Men det här är efterföljaren som tillverkas av Kockums, har starkare motor, lägre ljud, väger mindre o är så himla fin. Den finns i flera färger men jag bara förälskade mig i den här. Men så var det då priset. 4.995:- med baktillbehör till. Sedan finns det ett stort paket också, med köttkvarn, passertillsats, rivtillsats, mixer, juicepress o lite till. Det kostar 6.800:- då. När jag vinner på triss el liknande skall jag köpa mig en sån här, helt klart :). Jag blev helt förälskad när jag såg den. O ja, jag använder min nuvarande assistent mycket. Så det är inte en pryl som bara skall stå där, utan jag bakar, lagar ju mycket mat, köper gärna en halv gris, lamm o annat kött o då mal jag köttfärsen själv. Samt gör korv på julen. O mina maskiner jag har hemma använder jag mycket, men med den här kan jag ha EN maskin istället för typ 4 :).

Snön är det inte mycket kvar av nu. Sonen var hur blöt som helst när jag hämtade honom. Overallen hade de hängt in i en stor knöl, undrar just hur just den här fritidsfröken tänker ibland. Blir lite irriterad emellanåt på sånt här. De är liksom inte 12 år, utan 6 o då anser jag att personalen kanske kan ta en koll ibland. Men så verkar inte vara fallet. Jaja, nästa vecka är det utvecklingssamtal o då kommer jag att ta upp det. För det är ofta så när just hon jobbar. Morr.

Nu får ni ha en trevlig tisdagskväll.

Så var det dags igen...

Så här såg det ut i morse när vi vaknade. Visst, det är inte alls som uppe i Luleå men ändå! Det är bara den 9 november o det har redan snöat 2 gånger. Hur skall detta sluta undrar jag?! Det kommer bli en lååååång vinter, misstänker jag. Sonen tyckte att det var alldeles för lite snö som kommit men det snöar fortfarande så det kommer mera. Bilden är åt ena grannens håll.

Några som gillade det var i alla fall mina hundar. Var omöjligt att fånga dem när de rusade runt, men Emmi, min buhundstik, stannade upp för en sekund för att se vad matte sysslade med innan hon for iväg igen.
Jag sa ju att jag skulle visa min "blingbling" pillerask, men hade helt glömt bort det. Fick med den när jag köpte mina tabletter, o jag gillar den :). Vissa saker är lite kul när det är blingbling, men det får inte vara för mycket. Så här ser den ut iaf :).

Har ju ätit tabletterna sedan i torsdags o jag känner mig piggare, o vaknar tidigare o är inte trött. Annars när jag vaknar är jag som en zombie, men det är jag inte nu. Sen om det beror på tabletterna el något annat är ju svårt att säga ännu. Jag känner mig inte seg heller, vilket jag nästan alltid gör den här årstiden.

Idag är det 4 veckor sedan jag opererades. Herregud, vad tiden går fort. Tycker att det var typ igår jag kom hem efter operationen. Träffade en gammal god vän i söndags som jag pratade lite om ditten o datten om, o berättade att jag opererats. Hon bara undrade hur jag kunde se så himla pigg ut, 3½ vecka efter magoperation. Det är ju kul att höra :).

Hur går det då med vikten? Tja, den går ju neråt iaf, men inte är det några 2-3 kg/vecka som en del pratar om. Misstänker att det finns flera orsaker. En är vattnet. Nej, jag får fortfarande inte i mig 1½ liter/dag. Kan inte dricka rent vatten för det känns som en klump i magen. Men när jag häller lite Funlight el osötad äppelmust, som jag fick tag i igår, så går det bra. Märkligt, men så är det. Men jag får i mig max en liter/dag. Den andra är väl att jag inte är ute o powerwalkar varje dag. Alltså, jag tycker ju inte om att vara ute när det blåser o regnar, o det har det ju liksom gjort ett tag nu. Så det har blivit lite korta promenader, men inte i jättehögt tempo. Fasen vad jag vill ha ett löpband hemma, el en crosstrainer (även om jag blir yr i huvudet på den). Älskade löpbandet när jag gick på Xtravaganza. Det var min favorit. Får nog prata lite med tomten om detta ;). Det skulle göra att jag tränar varje dag istället, o det är ju det som jag behöver. Jaja, får ta mig i kragen o gå ut tills tomten kanske hittar hit. Sen tycker jag ju att det är ganska tråkigt att gå ut o gå själv också så det är ju en bidragande orsak till att det inte blir heller.

Ha en bra dag o kör försiktigt ni som skall köra bil.
Posted by Picasa

måndag 8 november 2010

Funderar.....

på om jag ev, kanske skulle ta o göra lite flera våningsfat. Jag gjorde några i somras men sen hände det en massa i mitt liv så det blev inte gjort några fler. Varken inspiration, ork el något annat infann sig, men nu sitter jag som sagt o funderar på om utifall att kanske göra några stycken. Har en himla massa olika porslin, tallrikar, koppar, fat etc etc, i antikaffären som jag stängt. Mamma hade den o efter hon gick bort så stog den stängd i några år innan jag öppnade den. Låter inte klokt kanske men min pappa äger fastigheten, bor på övervåningen så det är inte så farligt som det låter att ha en stängd affär. Jag får nog fundera lite till på det här.

Dottern är duktig som få o har börjat köpa julklappar. Alltså visst, vissa år har jag inte stressat som en tok dagarna precis innan julafton, men de är lätt räknade. Så hon har inte fått det planerandet från mig, helt klart ;). O inte från sin pappa heller, det vet jag ju också. Visst, hon skall ju få barn vilken minut som helst så hon vill vara så klar som möjligt, men ändå. Ja, hon är duktig, min lillafia.

Dagen har varit lugn annars. Fått förhandlat mig till 14 dagars skoltaxi till sonen. Har dessutom pratat med en av politikerna om det här att han faktiskt inte kan åka vanlig buss eftersom han då skall korsa gamla E6:an i rusningstrafik på morgonen. Utan övergångsställe! Skulle inte tro det faktiskt. Visst, rektorn inser det orimliga i det hela, men det är politikerna som bestämt så. Hm, det här skall vi nog bli två om. Eftersom min kära pappa varit kommunalråd under ganska många år o fortfarande är aktiv så känner jag ju ganska många av politikerna så då ger man sig på pudelns kärna. För han är berättigad till skolskjuts, men det går ingen till hans skola här. Så i nuläget förhandlar jag om 14 dagar i taget pga min op. Hm, visst, vit lögn i nuläget, men ibland får man använda såna.

Här är kommer en bild av ett av mina fat från i somras som avslutning. Skall jag göra fler tycker ni? Jag gör dem i olika stil beroende på färg på porslinet. Just det här fatet heter Selma o går helt i vitt o guld.


Moussaka med lamm och potatis

Här kommer receptet på moussakan jag gjorde igår. Himla bra recept ur proteinsynpunkt känns det som. O går bra under mjukmats/puréperioden för oss GBP-opererade. O sen också naturligtvis :).

Beräknat till 4 normala portioner. Många GBP-portioner blir det :).

1 msk oliv- el annan bra olja
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
500 g lammfärs, mager
425 g krossade tomater, gärna med örter
1½ dl grönsaksbuljong
2 msk majsmjöl
2 msk vatten
1 stor skivad aubergine
500 g potatis, kokt i 10 min, skivad
2 ägg
115 g cream cheese
1½ dl naturell yoghurt
salt, peppar
55 g riven ost med smak, gärna pecorino

Värm oljan i kastrull, fräs lök o vitlök i 3-4 min. Lägg i färsen o stek i 5 min, allt skall bli brynt. I med tomater o buljong, koka upp o sjud i 10 min. Rör ut majsmjölet i vatten o rör ner i såsen. Koka under omrörning hela tiden tills såsen blivit tjock.

Lägg hälften av såsen i en ugnsfast smord form. Täck med aubergineskivorna, ev kan man steka dem lätt i liiiite olja, de blir mjukare då. Lägg över resten av såsen o sist skivad potatis överst.

Vispa ihop ägg, cream cheese o yoghurt, salta o peppra. Häll smeten över potatisen så den täcks helt. Strö riven ost över.

Kör gratängen i 190 graders varm ugn i 45 min tills täcket har stelnat o är gyllenbrunt. Garnera ev med slätbladig persilja o salladsblad (gjorde inte jag). Serverade den med tzatziki.

TZATZIKI

4 port
Riv en ½ stor gurka på grova sidan på rivjärnet. Låt rinna av i sil, pressa ur så mycket vätska som möjligt.
3 dl grekisk yoghurt blandas med 1 stor pressad vitlöksklyfta, 1 kryddmått vinäger, salt o peppar. Blanda i gurkan. Låt stå i kylen tills moussakan är klar. Häll en msk god olivolja över röran o ev lite grovmald svartpeppar när den serveras.

Så gôtt! Smaklig måltid :)

söndag 7 november 2010

Mmmmmmmmoussaka :)

Det blev det till middag här idag. På lammfärs som jag fick av kompisen i fredags, eftersom de hade slaktat o styckat lamm i fredags. Gjorde den på både aubergin o potatis, efter ett grekiskt recept, med youghurt, ägg o färskost överhällt. Till det tzatziki gjord på grekisk youghurt. Så himla gott :). Med MYCKET vitlök. Tur att man inte skall träffa någon imorgon. Mannen däremot skall ju till jobbet *hihi*.

Fick åka o handla lite i em annars har det varit en lugn dag. Fixat lite allmänt bara o eg inte gjort någon nytta alls mer än tvättat lite. O pillat lite med annat småttigt. Alltså eg inget väsentligt gjort. Riktig slappsöndag.

Ha en bra kväll :)

Söndag fm

Fick sova en timma längre idag än igår iaf. Alltid något :). T om hundarna tittar på mig som om jag inte är klok när jag går upp vid den tiden *hihi*. Japp, har morgontrötta hundar. Jag vet inte om det här är en reaktion på tabletterna el om det bara är så ändå. Men jag kan säga att jag är verkligen INTE den som går upp tidigt o dessutom är pigg annars. Så det kan ju hända att det är de som gör det. För jag är inte trött under dagen heller. Man kan ju hoppas att det är så :).

Igår var sonen på kalas, o jag hade planerat så jag skulle ha lunch med mig eftersom det började när jag brukar äta lunch o var tvungen att åka o köpa present innan. Tror ni att maten följde med mig? Så klart inte! Så det var bara att tänka om snabbt o lätt. Rusade förbi fiskaffären på Kungsmässan o kollade vad de hade där. Hmmm, de färdiglagade rätterna såg sådär ut, inget som lockade. Ont om tid hade vi dessutom så det fick bli en av deras egna räkmackor. Modell à la big är de, minst sagt. Så jag kan säga att den räckte, o blir till 2 mellanmål också. Då blir det billig mat *hihi*. Medan vi var o köpte present ringde pappa o sa att han tänkte bjuda på middag. Hemma hos oss. Så när vi kom hem var han o mannen i full färd med att laga mat. Kände direkt att där skall jag inte blanda mig i ;).

Att pappa kom o gjorde detta berodde nog på att han kände för lite umgänge på Allahelgona. Det var ju 5 år sedan mamma gick bort o han känner sig fortfarande väldigt ensam, även om han är en vääääääldigt aktiv 80-åring. Det är inte alltid så lätt att få in en träff med honom, det vill jag lova. Men det är ju inte samma sak som att ha någon hemma o prata med jämt. Dessutom hade han köpt en, i hans tycke, för stor skinkstek. Så middagen igår bestod av dansk fläskstek med knaperstekt svål, ugnsbakade potatisskivor, sås o ratatouille gjord på rotsaker bl.a. Det var första gången efter operationen som jag åt helt kött, förutom kyckling o lite kassler. Det var så himla gott :), även om det var skillnad på att tugga fläskköttet mot kyckling, verkligen. Men bra gick det också :). Till efterrätt hade han köpt glass, men det hoppade jag över. Dels för att jag var mätt o dels för att det ju var vanlig glass o det vågade jag mig inte på. Japp, fegis, men det gör mig inget alls. Så länge jag mår bra är jag nöjd ;).

Jag håller på att röja lite i gömmorna här hemma. Tänkte försöka rensa ut en del o skicka iväg, får se hur det går med det. Mannen letar efter fjärrkontrollen till DVD:n, vilket inte går så bra ser det ut som. Han el sonen har lagt bort den nånstans, o visst det går att titta på filmer, men man kan inte ändra språk så det är lite problematiskt när sonen vill ha filmerna på svenska o det är förinställt på danska t ex. Inte så populärt.

Annars vet jag inte vad vi hittar på idag. Sol ute men så himla kallt. Det var -5 imorse när jag gick upp o det är inte min temperatur precis. Får se framåt dagen om solen lyckas värma upp lite grann så man kan gå ut o gå en promenix kanske. Annars finns det som sagt att göra här inne *hihi*.

Nu väntar vi dessutom på lillebror :). Dottern har bara några dagar kvar, enl beräknat datum. Hon har dessutom fått ont, molvärk som håller i mest hela tiden. Låååång förvärk kanske ;). Men jag är beredd. Skall bli sååååå mysigt. Så jag väntar o håller mig beredd på att åka :).

Ha en härlig söndag :).

lördag 6 november 2010

Jaha, här sitter jag!

Kl 7 en lördag morgon! Vaknade 5.45 för att jag var så himla kissnödig. Gick upp o la mig igen, klarvaken! Hallå! Vid den tiden skall man vara trött o sova på lördag. Men inte. Efter 20 min gav jag upp o gick ner o tog mig ett stort glas vatten. Skall strax äta lite frukost, äggen är kokta. Jag kan säga att det här hör liksom inte till vanligheterna. Jag är en riktig tröttmaja på morgonen o är gärna uppe sent på kvällen. Hmmmm, vad är det som händer i kroppen egentligen.

Vi var ju hos min kompis i går. Vi hade en jättemysig eftermiddag hos henne hennes familj. När vi kom dit så hade de precis styckat 2 lamm, o mannen hade benat ur två bringor för att göra rullar av. Dock visste han inte riktigt hur han skulle krydda dem o frågade mig om jag gjort det någon gång. Självklart, sa jag. Så det var bara att sätta igång att pressa massa vitlök o gnida in dem med, salta, peppra ordentligt, en hel del rosmarin o citronpeppar o sedan hackad persilja över det. O så rulla ihop dem o knyta upp dem. Kompisen skrattade bara o sa att jag var hopplös. Kan inte låta bli när det handlar om matlagning, tycker det är så himla kul, o har alltid gjort. Skulle velat jobba i kök av något slag egentligen, men fegar ur eftersom jag inte har någon utbildning.

Sedan var det klippning av oss, så skönt, o sedan satt vi o pratade o pratade o pratade. Så sällan vi får tid till det, så det var så mysigt. Ungarna lekte o spelade spel mm så det var lugnt på den fronten också. Dock var min dag matmässigt nog riktigt dålig. Visst, vi käkade lunch där, kycklingfilé o ugnsbakad potatis o grönsaker. Men grönsakerna var lite för hårda så jag vågade inte riktigt äta tillräckligt av dem. Hade med mig en smothie som jag åt av på eftermiddagen, men jag skulle nog haft med mig något mer kände jag på vägen hem. O middagen blev sådär, minst sagt. Sonen var jättehungrig så han fick färdiga köttbullar m makaroner, mannen hade inte kommit hem så att ställa sig o göra middag typ till mig själv. Nej, det var inte kul. Gjorde en omelett med lite potatis i, inget vidare, men men, det var ju lite mat iaf. Avslutade dagen med en skål med mannagrynsgröt för då var jag hungrig. O alldeles för lite vatten hade det blivit under dagen också. Så gårdagen skall jag nog stoppa långt bak i huvudet, matmässigt iaf. Nya tag i dag.

Sonen skall på kalas på eftermiddagen o det är min tur att gå med. Så det blir till att planera något att ta med o käka eftersom det är 3 timmar. Annars är det inte inplanerat någonting mer. Får se vad som händer mer än tvättning o det vanliga. Skall nog ta en sväng till kyrkogården också, när jag är i stan. Det var 5 år sedan i onsdags min mamma gick bort nu, men det känns nästan som det var igår. Fattar inte hur fort tiden går, o jag saknar henne lika mycket fortfarande. Tänker ofta att det måste jag ringa till mamma o fråga el berätta. O kommer på  mig, att det lär bli svårt. Hon ligger i minneslunden men jag åker upp o tänder ett ljus hos henne iaf. Det är ju trots allt Alla helgonahelgen.

Ha en trevlig lördag :)

fredag 5 november 2010

Fredag o sk kort dag

Ja inte för mig då som ju är hemma. Men för många som jobbar. Vilket kommer innebära kaos mest överallt. Fattar inte varför alla blir så "lätt" hysteriska så fort det är två röda dagar på raken.... Hm, något att fundera över kanske *not*.

Igår kände jag för rotmos så jag kokade lite kålrot, morot o potatis som jag alltid gör när jag gör det. Men jag kokade ju ingen fläsklägg o jag vet inte om det var det som gjorde det hela, men smakade apa. Hade i buljongtärning istället o det blev så jäkla äckligt så det gick fetbort. Bara att kasta i soptunnan. Hade köpt kalkonkorv, som jag gillat tidigare, o kokade den. Kan säga att hundarna fick den! Tog en bit o den bara växte mer o mer ju mer jag tuggade. Så korv, nej tack. Förmodligen är det inte meningen att jag skall äta det ännu. Min kropp brukar vara bra på att tala om vad som är bra el inte. Mja, om man då bortser från en del underligheter den hållit på med ang choklad, smörgås på kvällen mm. Men den är tydlig med vad den inte vill ha, helt klart. Nåväl, det fick bli att slänga ihop något snabbt av rester istället till lunch. Till middag blev det Lasagnett. Sonen ville ha spagetti med köttfärssås, ville inte jag, så vi gjorde en kompromiss. Upptäckte dock att jag köpt en sort som jag misstänkte han inte skulle äta när jag kom hem. Det stod fullkornspasta med större bokstäver, men när man läste de yttepyttesmå bokstäverna så stod det också att det var spenat i. Men han åt, t om två portioner o kommenterade inte ens att pastan var grågrön. Tur den inte var spenatgrön iaf.

Idag är dag 2 på tabletterna. Mannen har ätit dem ordentligt också :). Kan inte säga ännu att jag känt något, det är lite för tidigt. Men om ett par dagar så. Att jag inte skrivit namnet på dem är pga att de ännu så länge bara är prelancerade, släpps 22 januari till försäljning till kunder. O då är det inte tillåtet enl företaget att skriva om dem nånstans, men som jag skrev på kommentaren i inlägget innan så skriver jag ju anonymt så de kan ju inte hänga mig *hihi*. De heter ageLOC Vitality. O jag lovar att hålla er uppdaterade på hur det känns efter hand :).

Nu skall sonen o jag åka till kompisen i Falkenberg o klippa oss :). De har stor gård med köttdjursuppfödning o får så det blir lite gosande med kossor, kalvar o fåren också. Hon skall dessutom ha en del burkar med tabletter som hon beställt. O sonen får sitt lystmäte mättat av maskiner, traktorer o lekande uppfyllt för dagen. Mannen slutar tidigt o skall gå på Hem- o Villamässan i Gbg med sin bror. Så får han också sitt lystmäte mättat av pannor, div nödvändiga verktyg etc :).

Ha en bra dag därute :).

onsdag 3 november 2010

Imorgon börjas det :)

Idag har jag fått piggelintabletterna :)! Så imorgon bitti börjar jag o mannen att äta dem. Skall bli mycket intressant att se vad som händer o hur det känns. Vissa, som inte röker, dricker kaffe o äter onyttigt, känner skillnad redan efter ett par dagar. O jag känner mig som jag  platsar i det facket :). Har aldrig någonsin rökt, inte ens tänt en cigarett, dricker inte kaffe, kanske har kommit upp i 15 koppar under mitt liv, o nyttigt känner jag att gör ganska så bra nu efter open. Det som kanske stökar till det är ju att man som opad inte tar upp mediciner o annat likadant som när man är oopad. Men det är bara att testa o se. Jag håller er uppdaterade om hur jag mår fortlöpande. Med burkarna fick jag också en pillerburk à la bling bling :). Skall ta foto imorgon på den för den var lite fin tyckte jag. Ibland är det kul med bling bling, även om jag inte är en hysterisk bling blingare. Men ibland så kan jag få något anfall när jag ser något kul.

Jag talade om för mannen när han kom hem att han bara skulle äta tabletterna o inte diskutera. Han tycker att hans bror, som är jättestressad, trött, utarbetad o allmänt down, skall börja med dem, men själv var han lite halvtveksam. Så jag bara sa att jag vill inte ha någon diskussion om det hela utan du behöver i allra högsta grad mer energi, så bara var tyst o ät dem. O jag kommer att hålla koll på att han verkligen gör det, var så säkra ;). För han behöver massor med energi så vi kan bli färdiga med alla projekt som påbörjats el skall påbörjas på huset. Alltså, det handlar inte om ombyggnationer utan om tapetsering o målning o jag har tjatat om detta i ett par års tid nu. Tänkte det skulle vara klart till jul i år.

Annars har dagen varit som en dag som alla andra. Grått o en massa regnande. Var hos distriktssköterskan o när jag kommer dit så har de skrivit fel tid. Skulle varit där 10.30 enl dem men på min lapp stod det 13.00. Den lite halvkaxige killen i kassan sa att de hade ropat upp mig 10.30. Kan ju hända sa jag, men jag hörde inte det eftersom det står 13.00 på min lapp. Ja, så kan man ju inte göra, bara utebli, var då hans kommentar. Men hallå, sa jag, jag kan ju inte hjälpa att de skrivit fel eller! Får se om det går att lösa. Det gjorde det, om än något senare, men inte tillräckligt för att kunna åka hem utan fick sitta där o vänta. Iaf så har tråden krupit in igen o båda såren har torkat upp jättebra. Så nu hoppas jag slippa åka dit igen med det här.

Sedan åkte vi, sonen o jag, till IKEA för att möta kompisen med dotter där. Hon hade nämligen tabletterna, och skulle dit, så det var bara att åka dit :). Har nog aldrig varit på IKEA o gått igenom kassan med varor för mindre än 100:-, men idag så. Köpte en rolig bok, söta pepparkaksformar o ett par tofflor till sonen som han ville ha, in alles 70:-. Helt ok :).

Nu blir det till att titta på Bonde söker fru.
Ha en bra kväll :)

tisdag 2 november 2010

Mmmmmm....

Urtråkigt väder idag, minst sagt. Regn hela dagen, dimma o blåst. Så vad hitta på med sonen som var hemma idag?! Ok, bestämde oss för att gå på bio. Kommer dit 25 min innan filmen börjar, lång kö. När vi kommer fram så finns det bara en biljett kvar, alltså ingen bio för oss. Så det blir till att hyra film istället, o så köpa lite mys till sonen för det. O då passade jag på att handla o jag kände för fisk idag. Så det fick bli vår fina fiskvagn som fick ett besök. O då hade de nykokt, ljummen, svensk krabba till kanonpris. Kunde bara inte låta bli! Så det blev ett stycke krabba inhandlad till lunch :). Jaja, halva blev uppäten + grovt bröd till. Så himla gott bara!!!! Älskar skaldjur o skulle kunna äta det nästan varje dag utan problem.

Till middag köpte jag fiskfärs. Brukar eg göra min själv, men de hade helt nymalen o det var mycket lax i den så det fick bli det. O så det räckte till mannen o mig till lunch imorgon. O så hamnar det nog ett par i frysen också. De var jättegoda :). Så här gör jag mina fiskbiffar:

Ca 7 hg fiskfärs
1,25 dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 riven lök
1 ägg
saften från ½ citron
Ca 1 dl matlagningsgrädde
Salt, vitpeppar, citronpeppar

Blanda ströbröd o mjölk o låt svälla. Riv ner löken i blandningen o lägg i fiskfärsen. Rör ordentligt, knäck i ägget, o rör ihop till en jämn smet. Häll i grädden så det blir en slät smet, inte för tjock, inte för lös o krydda. Forma biffarna alldeles släta o stek dem några minuter på varje sida.

Till det hade jag kokt potatis, kokt broccoli o kall sås. I den var det Kesella med färsk riven pepparrot, salt o vitpeppar som jag bara rörde ihop. Det var inte helt fel :).

Suss gott i natt :).

3 veckor idag!

Ja, det är 3 veckor idag sedan operationen. Det går undan verkligen. Var ju tvungen att ställa mig på vågen då ju, o ytterligare 2 hg neråt visade den :). Känns jättepositivt, o att jag mår bra. Jag läste, inne på Viktop, en tråd om Omeprazol, o kom på att de hade ju jag också fått utskrivet. Totalt missat det. Ringde upp till Sophiahemmet o sa som det var. Sköterskan frågade hur jag mådde, ont i magen el något sådant, o jag sa att nej, inget sånt överhuvudtaget. Så hon sa bara, grattis, då har du inte behövt dem. Frågade också om jag skulle börja äta dem, men det tyckte hon inte om jag inte fick magkatarrsliknande symptom. Ööööh, hur känns det då? Har aldrig haft magkatarr, så hur skall jag veta symptomen för det?! Men jaja, jag märker kanske det. Gallstensanfall har jag ju haft några gånger o DET är inte kul. Så förhoppningsvis är inte magkatarr lika djävligt.

Igår var sonen o jag med en kompis o hennes dotter i Borås på Leos lekland. Ungarna har ju höstlov så det gäller att hitta på något. Vi kom dit vid 12.30 o åkte inte därifrån förrän 17.30 ca. Kan säga att det var 2 väldigt varma ungar vi hade med oss hem. Uppspelta som tusan, de hade verkligen haft kul. Åkt mycket rutschkana, fanns ju flera i olika varianter, hoppat i borgar, studsmattor, cyklat, spelat spel mm mm. O fikat naturligtvis, men det var knappt de hann med det. Då är det bra, när de nästan säger nej till glass *hihi*. Jag hade med mig käk så jag skulle klara mig, för jag vågade inte chansa på att deras meny skulle funka. Kände ju inte riktigt för att dumpa där ju. Vi mammor satt o tjôtade mest hela tiden, för jag kände inte riktigt för att ge mig in i lekens värld, med tanke på hur mycket barn där var igår. Så vi hade en jättetrevlig dag, verkligen. Tack för det, T. Det blev dock en sen kväll så sonen sover fortfarande, o här är lugnt o skönt. Fritids är ju öppet, men han ville vara hemma istället idag, o det kan vara mysigt. Slippa ge sig iväg o passa tider.

Såruppdatering. Det torkar iaf. Jag har tvättat, torkat o luftat o luftat o luftat. Gör inte lika ont o är inte lika kladdigt längre. Imorgon har jag tid hos distriktssköterskan igen, får se vad hon säger om det. O på tal om dem. Igår när jag kom hem hade jag fått en enkät på posten om vad jag tyckte om min vårdcentral. Både vad gäller senaste läkarbesöket o allt omkring det samt om jag haft kontakt med distriktssköterskan! Gissa om jag hade en del att säga i den om dem *hihi*. Är det inte konstigt att det skulle komma en sån just nu? Jaja, har redan fyllt i den o lägger den på lådan idag.

Ha en härlig dag. Det skall jag försöka med iaf. O dricka en massa! Kram