fredag 11 februari 2011

Valparna

Ja, nu är vi klara med valpandet. Tyvärr föddes en liten gosse till, 4 timmar efter sina syskon, men han var död. Försökte länge att få liv i honom, men med tanke på hans vikt jämfört med syskonen, så hade han nog dött för några dagar sedan redan. Troligen därför han inte kom ihop med sina syskon utan så lång tid efteråt. Han hjälpte ju inte till när han skulle ut.

I villket fall som helst så mår mor o barn bra, o de små äter mest hela tiden. Det här är en urhundsras som inte är så hårt avlad o det märks för valparna har så enormt mycket överlevnadsinstinkt. Därigenom behöver man inte vara så nervös för att de inte överlever o kolla dem många gånger per dygn som man får vara med westiena som jag ju också har. De hittar inte fram till maten i början utan man får lägga till dem så de verkligen äter o väga dem flera gånger om dagen. Så är inte fallet med buhundarna riktigt. Visst har man koll på dem, men det är väldigt mycket lugnare med såna här valpar.

Kort är efterlyst så här kommer de första :). Det första när de ligger hos mamman är när hanvalpen precis fötts, han ligger längst till vänster o är inte ens torr när kortet togs :). De andra bilderna togs när Emmi var ute en sväng. Man får passa på :). Dock blev de lite suddiga, sorry. I nuläget är de ju inte mycket att se på, tycker jag. De bara är liksom, blinda o döva. Vänta några veckor så får ni se, då är de så söta så det är inte klokt :).




Posted by Picasa

6 kommentarer:

  1. Jag tycker faktiskt dom är riktigt söta nu också!

    SvaraRadera
  2. Javisst är de, jag menar inte att de är fula ;). Men de blir urgulliga om några veckor :). Tack för din kommentar :)

    SvaraRadera
  3. Men åååååååå vad söta. Har nog aldrig sett någon brun, vad jag vet. Är dom vanliga?? Lycka till med de fina bebisarna, och klappa om duktiga mamma.Kram

    SvaraRadera
  4. Men de är ju SÅÅÅ SÖTA!!!! Och jag har fått order från Julia att fråga när hon kan få komma och titta på de??????? Hon vill ju gärna köpa allihop men vi är ju allergiska så ja, vi nöjer oss med att få komma och titta och kanske t.o.m få klappa & hålla lite....*blink, blink*

    Kramen i

    SvaraRadera
  5. Skinny: Japp, det blir ditt nya namn ;). Passar väl bra *hihi*. Jag svarade ju dig på FB, men som jag sa så är det gula, som hon kommer bli när hon blir stor, som är vanligast, o svarta mer ovanliga. Men jag är ju kärringen mot strömmen o älskar de svarta o avlar för att behålla den färgen.

    Scrapmoster: Jag är ju en liten hönsmamma med mina valpar o släpper inte in någon, o då vill jag säga någon, förrän de är 4 veckor. Dels ur infektionsrisker för valparna är ganska känsliga innan för bakterier o virus o då även för människobacillusker. O dels för att mamman är mycket lugnare o inte fullt så övervakande längre då. O sedan är de inte mycket att titta på innan. Då är de ljuvliga o leker lite o är lite nyfikna o sociala. Så om fyra veckor, inte innan :). Men då skall de börja socialiseras så då är folk välkomna i små doser :).
    Kram

    SvaraRadera
  6. Jamen guuuu´ vad söta de är!!

    SvaraRadera