fredag 31 december 2010

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


Hoppas att 2011 blir ett riktigt bra år, för stora o små :).
Ha en underbar nyårsaftons kväll!
Kram

torsdag 30 december 2010

Däckad :(

Idag har jag legat hela dagen :(. Skrev ju att jag mådde illa igår, o inte har det varit bättre idag. Så idag har jag legat i soffan hela dagen. Inte gjort ett skapandes något :(. Vet inte vad som är fel, men fel är något *suck*. Tur man inte skall iväg någonstans som är inplanerat imorgon. Matmässigt har det inte varit någon ätardag precis. En skål med fil i förmiddags o sen på eftermiddagen en knäckemacka med ägg, men ägget hoppade jag över efter en skiva. Blir väl att avsluta dagen med lite fil o blåbärspuré eller annat smaskigt *suck*.

Ha ett gott slut.

onsdag 29 december 2010

Varit på GeKås :)

Idag började hela familjen med att åka till en gammal kompis till mig för att leverera en burk med Vitality-tabletter till honom. Han sover så himla dåligt o är hur trött som helst, så nu skall han testa dem :). Mannen o jag har bra resultat från dem, o mannen säger t om att han kan inte vara utan dem :). Det är riktigt bra, för han är nog en av Sveriges största skeptiker. Blev en stunds snack med S om ditten o datten, vi träffas alldeles för sällan tyvärr. Men nu skall han ta med sig mannen ut för att springa, de skall springa Göteborgsvarvet till våren.

Sen åkte vi till Varberg till min goa frissa o vän för slingning o klippning av mig, klippning av sonen o mannen. Så nu är vi nyårsfina hela familjen :). Tack för det! Känns jättebra. Men jäklar i min lilla låda vad jag frös när jag kom in till henne. Vi fick gå en bit från parkeringen o jag trodde att jag skulle frysa ihjäl. Huuuuuu vad kallt det är.

När det besöket var klart åkte vi upp till GeKås eftersom vi ändå var så nära. O jag behövde lite nya tröjor, tjocka, o sonen behövde också lite nya kläder. O jag hittade 2 tjocka stickade tröjor till ½ priset, så jag fick 2 tröjor för 119:-. Helt ok + att jag fick köpa dem i storlek L :). Det är länge sedan kan jag säga ;). Hittade också thermoleggings o en termotröja, vit med cerisa stickningar, jättefin, också i betydligt mindre storlek än vad jag brukat handla. Undrar just om jag gått ner i vikt el nåt ;)?! Blev lite nya underkläder o ett par överdelar också, så nu känner jag mig nyekiperad för ett litet tag framåt. Jo just det, jag har köpt mig en mössa också! Jag som inte haft mössa sen jag var liten eg, bara pannband. Hittade en typ inkamössa i häftiga färger o den var varm o skön :). Hihihi, det är mycket som förändras efter den här operationen verkar det som ;).

Sonen fick lite nya tröjor o mjukisbyxor o nya varma, goa timberlandkängor o det bästa av allt tror jag, ett nytt spel till sitt DSI o extra fjärrkontroll till Wii-et så vi kan spela flera :).

Japp, blev lite shoppat som sagt :). Men nu behöver jag inte åka dit på ett tag. Iaf inte förrän i mars el så ;).

Matmässigt har det varit katastrof idag. Hade mat med mig men har känt mig illamående hela dagen o har inte haft någon matlust så jag har fått tvinga i mig lite emellanåt. Alltså, jag har inte träffat någon så magsjuka kan det inte vara, utan jag tror helt enkelt att det är det att man äter annorlunda nu under jultiden. Så nu försöker jag planera min nyårsmat, o hur lätt är det när man inte känner för mat överhuvudtaget. Tänkte jag skulle ha lite olika smårätter, det är bara mannen, sonen o jag, så det behöver inte vara så märkvärdigt eg. Men jag funderar på om det blir en hummer el om jag skall vitlöksgratinera kräftor istället. För det är minst lika gott eg tycker jag :). O så några vitlöksmarinerade lammkotletter. Ja, vi får se vad det blir. Vad skall ni äta på nyårsafton?

Natti natti :)

tisdag 28 december 2010

11 veckor o bildkavalkad

Hann ju inte skriva så mycket förra veckan, o inte hade jag någon större lust heller. Hur har veckan som gått varit då? Viktmässigt, helt ok. Har gått ner 0,8 kg sedan förra veckan o det känns bra, så här i jultid :). Men jag kan säga att jag inte ätit så jättemycket, snarare har jag nog ätit för lite känns det som. O det ha ju inte varit någon större ordning på maten o mattiderna heller. Skall försöka få lite ordning på det nu igen, för det behövs verligen. Misstänker att jag inte är ensam om det ;). Mannen är hemma sedan tisdagen innan jul o skal vara ända till den 10/1 o det rubbar lite av rutinerna känns det som. Jag gör inte som jag själv vill då liksom ;). Även om han absolut inte säger nej till att äta *hihi*. Men det rubbar ens rutiner en del ändå.

Tisdagen i julveckan var det ganska fint väder, även om det var kallt, så då bestämde vi oss att åka in till Liseberg på em. Sonen blev överlycklig, o dottern o barnbarnen följde med :). Vi hade några mysiga timmar med karusellåkande, överlämnande av önskelista, lite spelande, dock vann bara sonen på ett ställe, o en del tittande o shoppande :). Det är ju så himla mycket fint där så man skulle haft en obegränsad plånbok ;).


Polketten i julskrud där tomten satt o tog emot barnen.
Barnbarnet busade mycket med både mormor, mamma o morbror :). Han var på ett strålande humör mest hela tiden.

Sonen har ett snack med tomten som fick lite huvudbry om önskelistan. Vad som stod på den? Nintendo DS, spel till det o till Wii-spelet. O Lego Star Wars, det största rymdskeppet. Bara dyra önskningar ;).

Sen gick vi in i tomtelandet. Vi älskar det, med alla sina detaljer o effekter. Sonen sätter igång allt som går att sätta igång o barnbarnet försökte gå in till alla världarna :).



Sedan avslutade vi med att sonen fick åka skidor i Sälenbacken. Det var första gången han åkte nedför, för jag vet inte om jag vill kalla det backe egentligen. Det var jättekul, tyckte han, o inte ramlade han heller. Så det är nästa sak han vill göra, åka till fjällen :).
 

Julaftonsmorgon öppnades paket som fanns i strumpan. Där ligger bara ett el två mindre paket så man har något att göra under dagen. Den här gången var det tjocka strumpor o ett Lego Star Wars, modell mindre. Men det var bra, som synes av minen :).



Sen bar färden iväg till farmor i Trollhättan där julaftonen skulle firas. Lämnade av fadern i Lilla Edet eftersom det var på vägen, o jag tyckte inte han skulle ut o köra med tanke på väglaget. När vi ändå skulle åka. När vi kom upp var det Kalle Anka tittande o sedan julbord. Här håller det på att tas fram :).

O sedan kom den efterlängtade TOMTEN! Oj, vad han blev väl mottagen av alla :). O han fick flera kramar av sonen o minsta kusinen. Julklappar är ju det bästa som finns.



Tre kusiner, totalt inne i sina julklappar ;). Samtliga väldigt nöjda med alla sina klappar.

Vi har vår minsta gran, ever ;). Mannen säger varje år att vi skall ha en liten gran o i år fick han så han teg *hihi*. Vi var sent ute med att skaffa gran, o ja, det är alltid pga mig enligt honom. Men jag fixade en iaf ;). Men vi fick ta av ca ½ halvmeter nertill på den pga att den såg inte klok ut helt enkelt. O då blev den ju lite låg *hihi*. Men upp o stå på lilla bordet så blev den helt ok :). Eller vad säger ni?

Sonen gjorde pepparkakshus innan jul också, o så här blev det tillsammans med det lilla som jag fick av en god vän. Tycker det blev lite charmigt med det lilla torpet vid sidan om det större huset :). O den stora granen är en ljuslykta så på kvällarna lyser den upp det hela.


På juldagen kom dottern med sin familj o min pappa för att fira jul hos oss. Då var kalkon beställd o sen var det julklappsutdelning. Hon hade botaniserat i köksavdelningen o köpt mig en lökhackare, en mandolin o en liten manuell "matberedare" som river o skivar :). O så hade hon köpt en dagboksdosett :). En svart med fina mönster på. Tyvärr går det inte att få en bra bild av den, pga färgen. Den är 1 veckas, o var o en av dagarna har 4 fack som går att reglera i storlek. O man kan ha en dag med sig en dag i ett litet separat fack om det behövs. Jättebra julklappar fick jag. O ja, sonen fick ett Nintendo DSI i julklapp, så nu har det varit mycket spelande de senaste dagarna. Både det o Wii, som jag tycker är kul :).

Igår gav vi oss ut i julrearuschen. Jag skulle försöka hitta en tjock tröja, som var mer lagom än dem jag har nu. De börjar bli aningen stora nu *hihi*. Men den tröjan gick inte att hitta så den blev en LCD-tv istället ;). Kanske inte lika varm o inte lika billig heller, men den var billig ändå. Vi hamnade nämligen på MediMarkt o där sålde de billiga sådana. Så det blev en ny TV istället :). Vår julklapp till oss själva.

Det blev ett långt inlägg, sorry. Ha nu ett gott slut på året o var försiktiga med de hemska raketerna. Här har vi aldrig raketer eftersom jag har hundar. Visserligen är inte mina hundar rädda alls, men de reagerar ändå på ljudet på dem. O jag tänker alltid på alla stackars djur ute i skogen som blir helt livrädda. Så nej, aldrig några raketer hos oss. Jag har dessutom sett alldeles för mycket elände med skador efter dem. Så här lägger vi pengarna på trevliga saker i stället :).

Glöm inte ta på er ordentligt när ni går ut, för kallt är det ju så det räcker o blir över. Just nu har vi -16 grader, o det verkar hålla i sig. Den här vintern lär gå till historien. Men vackert är det om man slipper gå ut i det :).
Posted by Picasa

torsdag 23 december 2010

GOD JUL!


Det har varit full rulle hela veckan, Liseberg i tisdags, julklappsköp o mat på onsdagen, idag det absolut sista inköpt så bloggen har inte varit tid till.

Vill önska alla en RIKTIGT GOD JUL!

tisdag 21 december 2010

Ett mål nått, med råge :)

Ja, det växlar lite med inläggen i bloggen *hihi*. Men sån är jag, arg så det ryker ena stunden, för att nästa stund vara som vanligt igen. O idag har jag anledning att vara nöjd, känns det som :).

Det är 10 veckor sen op o jag ville ju försöka nå 2-siffrigt innan jul. O det gjorde jag :):):). Har gått ner 2,1 kg sen förra veckan o nådde det 2-siffriga med 1 kg tillgodo :):):). Känner mig väldigt nöjd faktiskt. Så nu måste jag sätta upp nytt mål. Totalt har jag nu alltså gått ner 19 kg sen op, o det känns helt otroligt att man kan gå ner såpass på en så kort tid. För jag tycker att det är kort tid, 10 veckor. Javisst, jag har 5 kg innan min op under 2 veckor, men det är ändå bra tycker jag. O då har jag ändå inte kommit igång o börjat träna. Det får bli mitt nyårslöfte *hihi*. Jag har så förbaskat svårt att komma iväg bara, o ut o gå i det här vädret är inte min grej alls. Fryser ju konstant så det känns inte speciellt lockande.

Ett mål skulle ju kunna vara att nå -20 kg, visst, men det känns inte som en större utmaning med bara ett kg kvar till det så jag får väl ta -30 istället. Ja, så får det bli.

Hur gick det med Citymail/Bring då? Jodå, när jag var på ICA o handlade igår em ringde Kba:s chef Henrik naturligtvis. Kanske bra för honom att jag inte var hemma, men han fick sina fiskar varma ändå ;). Han började med att han hört att det var problem i vårat område. Ja, det kan man ju säga när vi inte vågar släppa ut våra barn el gå ut nästan överhuvudtaget innan dina idioter till brevbärare varit hos oss, var mitt svar. O jag talade om att jag varit missnöjd o klagat på dem nu i 5 år o nu får det minsann vara nog. Han sa att han förstod o att om chaufförer inte skötte sig så fick de cykelområde o jag talade om att den här borde inte fått vara ute i trafik i bil överhuvudtaget o borde sättas på det i förrgår. Jag tror att han förstod mitt budskap *hihi*. Jag sa också att han som chef borde skämmas över sin personal o att han är en förbannat dålig chef som inte kan få personalen att inse hur man uppträder. O att jag nästa gång tänker slänga spik på vägen så kanske det blir stopp på dumheterna, samt vända mig till polis o media. Han avslutade med att han förstod att jag var upprörd o skulle ta i det med en gång o jag behövde inte oroa mig el gå vidare längre med detta. *hahaha*, vi får väl se säger jag bara. Ingen ändring o jag kontaktar min kompis på GT.

Fick dessutom reda på, via mail :(, att jag inte fick kokerskejobbet. Det var en tråkig julklapp tycker jag. O att de inte kunde kosta på sig att ringa upp dem de intervjuat o tala om det så man fick en hint om varför. Det gjorde ju Trafikverket o det kändes jättebra. Men men, så är det. Bara att gilla läget. Har ju sökt några fler jobb så får vi se hur det går med dem.

Idag är det lika jäkla kallt, -13 grader, o det är verkligen vinterväder. Skall bli intressant att se hur länge det tänker hålla i sig egentligen. Jag passade på att frosta ur frysen igår kväll, startade kl 21. Himla bra tid att börja med sånt, *not*, men som sagt, sån är jag. Så nu är det gjort också :).

Ha en bra dag ute i kylan.

måndag 20 december 2010

Är riktigt förbannad nu!

Alltså, hur lite IQ krävs för att man skall få jobb på Bring, gamla Citymail egentligen?! Det måste vara någon form av intelligenstest när de anställs, o då kan jag tala om att det går INTE ut på att man skall ha hög IQ, utan så låg som möjligt! Varför jag är så förbannad? Jo, av några olika anledningar.

1. Vi har bott i vårt hus nu i 5½ år, o fortfarande, trots flera påpekanden både till brevbärarna o kontoret, får vi förra ägarens jävla post. Jag bryr mig inte om att det är räkningar o dyl, det åker i soptunnan, som blir full även utan den här posten.

2. O det här är det jag är riktigt jävla arg på, är att de idioterna som kör har inget som helst sunt förnuft. Vi bor på en väg där det är 30 km, privat väg, med 16 hus efter vägen. Det bor gamla, medelålders, unga, tonåringar, barn i väldigt olika åldrar, hästar, hundar o katter i dessa hus. O de personerna sitter inte alltid innanför dörrarna hela dagarna utan rör på sig utomhus. O det med fara för sitt liv när de här idioterna kommer o lämnar post. Hur jävla svårt kan det vara att inte köra fort på den här typen av väg egentligen? Nu är det ju dessutom inte sommarväglag utan lite halt. Men innebär det att de kör lugnare? Nej, naturligtvis inte. Jag var ute när de kom idag, men tyvärr inte PÅ vägen, utan på väg till brevlådan o det skall väl han som körde vara väldigt tacksam för. Jag kan tala om att jag läst lusen av några av deras brevbärare genom åren, och jag har pratat med dem på deras kontor, o även med deras chef. Till vilken nytta tror ni? Just det, det verkar inte som de fattar nånting på det jävla stället. Det är bara en tidsfråga innan någon blir påkörd o då lär det bli stora skador på den stackaren, om inte värre ändå.

Nu sitter jag i telefonkö för att nå deras förbannade kontor. Har suttit nu i 22 min, o får med jämna mellanrum i örat att det är många som ringer till dem. Tro fasen det! Antingen är det väl folk som inte fått sin post, el såna som får fel post, för det är väldigt vanligt, el också andra klagomål på dem. Men jag skall vänta o ta ett ordentligt snack igen med dem. *MORR*

Måndag morgon.

Sitter o fryser lite grann, hundar o son ligger o sover o mannen har åkt till jobbet. Har bara tänt julstjärnor, adventsstakar o några levande ljus. Det är alldeles tyst o stilla, riktigt skönt. Skall äta frukost alldeles strax. Råkade slänga en blick på termometern o det var ju ingen kul syn, -13 grader, igen. Kung Bore har slagit klorna i oss ordentligt i år, det må jag säga. De som klagar på att vi aldrig har vinter här nere får nog hålla sig tysta några år framåt nu, för nu kan de väl ändå inte klaga på våra två senaste vintrar.

Helgen har inneburit en hel del mer snö. Det slutade nog egentligen inte att snöa förrän i går kväll tror jag. Ömsom väldigt fint o ömsom häftigt snöfall med stora flingor, så det har verkligen varierat. O vägarna har väl inte varit de bästa ur farbarhet sett. Tycker nog att Trafikverket o Gatukontoren skött sig ganska dåligt, som vanligt kanske man skall säga. Jag säger inget om att de små vägarna är dåligt röjda men när E6 o gamla E6 är snöfyllda med djupa spår att köra i, då tycker jag det är dåligt. Men det sparas väl! Bättre med lite fler olyckor o skadade människor än att dra ut snöröjarna på högt OB. Hmmmmm, säger jag bara.

I lördags var jag effektiv. Drog i väg hemifrån vid 13 o lämnade en jobbansökning, sedan startade en researchrunda i Kba, Kållered, Backaplan o sist landade jag i Frölunda. Kollade kängor till sonen eftersom hans har en tendens att inte hålla sig torra helt o hållet. Hittade på Skopunkten, men inte i rätt storlek, så det blev Kållered o Backaplan, för att hitta rätt på Backaplan. Där blev det handlat 2 par till honom o även mamma fick sig ett par varma stövlar :). Var också inne på Elgiganten i Kba eftersom sonen önskar sig ett DS, så det var eg det researchen skulle gå ut på. Så när jag ändå var i Kållered var det in på BR o kolla pris, samt OnOff, passade på att köpa hundmat på Arken. Vidare till Backaplan o in på SIBA o kollade pris där också. Sprang in en snabb till dottern o fick några goa pussar av största barnbarnet o ett par riktigt goa leenden av lilleman. Han har äntligen kommit på hur man gör när man ler :). Finns väl inget mysigare än när de kämpar med blicken, till sist hittar de ens ögon o så spricker de upp i ett stort tandlöst leende?! Det är bara underbart :).

Sedan drog jag snabbt vidare till Frölunda o in på Barnens Hus o handlade lite där o in på MediaMarkt o där handlade jag till slut. De var billigast. Fick också tag på en julklapp till min pappa till bra pris. Hans mobil har gett upp o han har kontantkort o vill ju inte byta nummer. O så får det inte vara för små knappar el display heller. O han ringer bara på den, så det skall vara så enkelt som möjligt. O det lyckades jag hitta där :). Så nu är han avklarad också. Himla bra. Inte mycket kvar nu.

I går var det kalasdags för sonen. Hans kompis hade bowlingkalas o det var jättekul tyckte han. Så det kommer bli mer bowling framöver misstänker jag. Sedan åkte han o jag ner till kompisen i Falkenberg o hämtade ett styckat lamm. Känns ju sådär att få hem det nu till jul, men det var nu som gällde så det var bara att gilla läget. O det gör man ju :). Fick en go pratstund med henne också, något som vi nästan aldrig hinner med tyvärr, o barnen spelade WII. O så sladdade vi hem igen lagom till julkalendern :). Så helgen blev inte så lugn som jag trodde. Men det känns ändå som den varit lugn.

Idag får vi se vad som händer. Inga planer, skall bara steka köttbullar, o kanske göra leverpastej. Men inget bestämt, sonen är hemma till efter trettonhelgen nu.

Ha en bra dag. O stressa inte, det blir jul i alla fall :).

lördag 18 december 2010

Lördag morgon

O en lugn o skön sådan :). Vaknade inte förrän 7.30, var nog trött. Sonen o jag gick o la oss vid 21.30, så ja, jag var nog trött. Det är nog förkylningen som gör det, för annars kan jag inte sova så långe.

Igår demade jag ju. Tyvärr så var det lite av busväder halva dagen med ordentligt snöfall o det gjorde ju att folk stannar inne o handlar inte. Men en del folk var det ju, o sålde en hel del :). Butiken var nöjd iaf, o det är ju det som är det viktiga. Träffade dessutom på lite nya kontakter, för dem jag demade för, o de var intresserade av deras produkter till restaurangen. Det är ju kul när man kan slå två flugor i en smäll :). Det måste ju innebära att man iaf kan prata för sin vara o företag :).

När jag kom ut för att åka hem kan jag tala om att bilen var ordentligt snötäckt. Bara att sätta igång att sopa fram den. Det var ca 7 cm snötäcke på den :(. O ganska halt var det dessutom, så det blev en lugn färd hemåt. Möttes av sonen som bara var tvungen att ha en puss o kram med en gång, på parkeringen :). Han var sååååååå sugen på ostkaka, så jag misstänker att det var den som hägrade *hihi*. Så han fick sin ostkaka o mannen o jag åt räkor. Kände så mycket för räkor o köpte det där nere, även om det var ett hutlöst pris egentligen, 165:-/kg. Sanslöst! Men gott var det :).

Vad som står på agendan idag är eg skrivet i stjärnorna. Planerna som var tänkta ändrades o dagen blev helt fri. Så det blir väl julstädning o fram med tomtar kanske. Införskaffande av gran kan vara en idé också ev :). Ja, jag tänker ta dagen som den kommer. Ser inte ut att bli något Lisebergsbesök om det inte blir bättre väder iaf.

Ha en fin dag :)

fredag 17 december 2010

Fick ju en utmaning...

av Lena som jag skall försöka fixa nu. Inte lätt, men jag gör den på mitt sätt :).



1. Tacka den du fick Awarden från.
Tack Lena :)
 
2. Kopiera Awarden till din blogg.
Fixat.
 
3. Berätta vilka tre författare som hör till dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
Oj, det här är inte lätt. Hade du frågat mig för 10 år sedan hade det inte varit några som helst problem. Då läste jag mycket, men sen blev jag sjuk o kan inte läsa en bok längre. Det är en stor sorg verkligen, men det funkar bara inte längre. Kan inte koncentrera mig mer än typ ett par sidor, o då har jag varit tvungen att gå tillbaka flera gånger för att återknyta. Så "vanliga" böcker läser jag inte längre, men däremot så LÄSER jag kokböcker ;). Jag älskar kokböcker o har ganska många. O då menar jag inte typ 15-20 utan snarare typ 150-200 st. Nu tycker ni väl att jag är helt tokig, o det kanske jag är. Men så är det, o min pappa är likadan. Men han har ännu fler ;). Det finns inget bättre än en välskriven kokbok för mig, o med vackra bilder. O det behöver inte vara bara matbilder. Så det får bli några sådana författare från mig :).
 
Per Morberg, jag bara älskar hans sätt att skriva sina böcker. Enkelt, men ändå gripande o fängslande. Han har en passion för mat som jag verkligen älskar, har sett de flesta av hans matlagningsprogram. O hans böcker är precis lika underbara. Man riktigt känner hans känsla för det han lagar, o att hitta rätt råvaror, om det så handlar om att inhandla dem el att skaffa fram dem genom jakt el fiske. Hans grillbok är välläst, det kan jag säga :).
 
Leif Mannerström, som ju sålt Sjömagasinet i Göteborg o därför länkar jag inte till deras sida, är ju en fantastisk kock o matkreatör som gett ut flera böcker. Jag fick en om skaldjur förra julen av min pappa, o den är verkligen välläst. Fantastiska bilder, underbara recept, o härligt skriven. Mannerström är ju en man med MYCKET skinn på näsan o ett sjuhelsikes humör, men han är jättetrevlig när man träffar honom. Jag har träffat honom ett par gånger när jag stått o demat ostkaka o han är intresserad, ställer frågor o lyssnar också på svaren. Alltså inte bara en dussinprovsmakare ;). O hans matlagningskonst, för det är verkligen en konst han utövar, är exeptionell. Jag har varit några gånger på Sjömagasinet o ätit o det är en fröjd att äta deras mat. Även om han inte personligen kanske hade lagat just min mat så låg han bakom menyerna o recepten. 
 
Alan Dunn, är en otrolig konstnär inom sitt gebit. Han tillverkar blommor i sockerpasta, s.k. flowerpaste, o han gör de mest underbara blomsteruppsättningar i detta material. Man kan inte tro att det är konstgjorda blommor, de ser helt äkta ut. När används dessa då? Jo, vid tårtdekoration. Han är engelsman o en guru inom det här, så jag kan varmt rekommendera er att följa länken o gå in o titta i hans galleri. Jag har några av hans böcker o har försökt att lära mig att tillverka blommor på hans sätt, men lyckas inte komma i närheten ens en gång. Men det är fantastiskt roligt att försöka o också att läsa hans böcker. 
 
4. Skicka Awarden vidare till fem mottagare du tycker förtjänar den.
Jaha, vart skall jag då skicka den här? Det får bli följande:
 
Hoppas att ni vill anta utmaningen :).

torsdag 16 december 2010

Växlande molniget......

är det väl, minst sagt. Ena dagen -14 grader, nästa 0 med häftigt snöfall o sedan för säkerhets skulle lite regn emellanåt också. Sådär så att det blir en alldeles lagom skridskobana av vägarna *suck*. Detta innebär ju att det kommer hända många olyckar, både i trafiken o av människor som är ute o går. Tänk alla brutna ben som kommer in en dag som den här. Jag är såååååååå glad att jag inte jobbar inom sjukvården då. Inte för att jag någonsin ens funderat på att göra det, för just sjukdomar o skador, nej, not my cup of tea liksom. Jag har svårt för när sonen kommer o har skadat sig på något sätt. Blod, nej tack. Då lägger jag mig ner innan jag svimmar ;). Ja, ni fattar.

Jag är fortfarande sjukt förkyld. Vill inte mer nu! Visst, det är bara några dagar men det är några dagar för länge. Tålamod är en dygd säger man. Synd, jag har missat det kapitlet helt o hållet tydligen. Vill att allt skall vara klart snabbt o helst igår ;). Sån är jag, så vet ni. Säg inte att det tar vi sen, då har jag redan tröttnat *hihi*. O blir hemskt otålig när det inte går så fort som jag vill. El är för lite att göra om jag jobbar t ex. Ååååååååh vad jag blir less då. Men är en jäkel på att få saker gjort snabbt när det är mycket att göra. Då blir jag hypereffektiv.

O på tal om detta då så skall jag jobba imorgon :). Skall bli riktigt roligt faktiskt, eftersom detta är för ett företag som jag jobbat en hel del tidigare. Jag skall dema deras produkt i livsmedelsbutik, o nu börjar ju julhysterin, men den är ändå inte helt hysterisk ännu. O då brukar det innebära att det är mycket folk i den här butiken, o de är inte sönderstressade ännu, o smakar gärna. O då säljer jag! Hej vad det brukar gå åt produkter då :). O nu när jag inte jobbat på några månader för dem känner jag mig ännu mer taggad :). Tävlingsmänniska, jag? Åh inte ;).

Idag har mannen o jag årsdag o vi träffades på Lisebergs julmarknad så vi går alltid dit den här dagen. Det är bara en gång under åren vi inte gått, p ga vädret. O i år blir andra gången. Kände ingen större inspiration att gå där idag faktiskt, varken han el jag. Så det får nog bli på lördag, om det inte är lika dåligt då. För ett besök blir det innan jul, helt klart. Det är liksom tradition, så det missar vi inte. Då blir det ingen riktig jul.

Jag har fått en utmaning av Lena. Jag håller på att fundera på den, eftersom jag inte läser böcker längre efter sjukdom. Men jag antar ändå utmaningen, men ber att få återkomma lite senare under kvällen med svar. Hoppas det är ok, Lena?

Nu är det dags för lunch, o sedan hämta sonen för simskola. O fixa lite god mat dagen till ära :). Ha en bra dag, o sätt på broddarna innan ni går ut ;). Kram

onsdag 15 december 2010

Nu har vi väl fått.......

vinter så det räcker för några år framåt, el vad säger ni? Sticker man ut näsan så fryser den nästan sönder. Vi har -14 grader nu, o iaf jag tycker att det är väääääääääääldigt kallt. O min tik tycker också det. Hon tittar med lidande ögon på mig när jag öppnar dörren för att hon skall gå ut. Går snabbt ut o gör vad hon skall sen är det snabbt in o går o lägger sig i sin varma goa bädd med fäll i. Gossarna däremot de bryr sig inte så mycket utan är gärna ute o skrotar länge. Vilket jag tycker är ganska skönt eftersom de bara gnisslar när de är inne just nu. Är något trött på dem nu, helt klart.

Är dessutom genomförkyld o det gör ju inte saken bättre, tålamodsmässigt sett. Huvudet pulserar, näsan tät o hostar som sjutton. Inget kul alls :(. Får hoppas att det går över snabbt, hatar att vara förkyld. O jag känner att jag inte har riktigt tid med det just nu. Känns inte som jag får så många knop gjorda. O snart är det julafton.

Igår fick jag samtal från min kompis man som talade om att på lördag kan jag komma o hämta mitt lamm! Eller hur! Precis vad man behöver en vecka innan jul. O lamm äter iaf inte vi så mycket på julbordet ;). Men det var dags för det lammet nu att gå till de sälla jaktmarkerna, o jag hade beställt det för ganska länge sedan, så det är bara att tacka o ta emot. Det är bara att bereda plats i frysen för det också.

Nu skall jag göra mig en kopp te o värma mig med. Ha en fin dag :). Mannen skall gå på After work idag så jag får en "lugn" kväll med sonen idag.

tisdag 14 december 2010

9 veckor!

Alltså, det är inte klokt hur fort tiden går! Idag är det 9 veckor sedan jag låg på operationsbordet. Kan inte fatta det faktiskt. Kanske beroende på att jag mår o har mått så bra hela, förutom någon enstaka dumpning men det tycker jag att jag har klarat mig bra från också :). O vikten går stadig neråt :):):). Så himla skönt. O inte är det ju speciellt jobbigt heller tycker jag. Äter ju ganska vanlig mat, förutom ris o vanlig spagetti, det går inte. Blir som en stor klump i magen bara o jag mår illa. Men på det stora hela så äter jag i princip allt, inga konstigheter. Visst tänker jag mig för för det är ju ingen skön upplevelse med dumpningar, men ibland har man liksom aning om vad det var man reagerade på. Det är nog så att dagsformen avgör en hel del. En teori jag diskuterat med min hundkompis U som opade sig för 2½ år sedan. Hon är min ledstjärna o stöd i alla mina tokiga frågor jag haft före o efter open. Det är eg mycket tack vare henne som jag verkligen tog steget :). Tack goa U för att du hejat på mig, stöttat mig o bara funnits där hela tiden :). Det är ovärderligt skall du veta.

Hur har det gått med vikten sen förra veckan då. Då var det ju ½ kg "bara", även om allt - är bra. Den här veckan blev det lite mer, 1,7 kg :). Känns jättebra kan jag säga :). Nu är det inte mycket kvar till 2-siffrigt :). Får se om jag fixar det till jul, men i år blir det iaf. Så är det bara.

Igår, innan jag åkte upp o hämtade min tik, skulle jag hänga upp en maskin tvätt o när jag öppnade luckan så var det första jag såg ett batteri. Hm, vad är nu det här, var min tanke. Det var inget vanligt AA-batteri utan ett batteri till en mobil. O guess whos mobile?! Yes, det var min! Jag som aldrig har min mobil liggande i några fickor mer än i jackan o den var inte i maskinen. Just den här gången hade jag lagt den i en kjol som jag tvättat. FAAAAAAAAAAAAAN också var min reaktion. O sen bara bröt jag ihop. Alla mina bilder o viktiga SMS låg ju i den, o jag kan säga att den var stendöd. Ringde mannen o grät. Moget, jag vet, men sån är jag. Nåväl, så när jag hämtat hunden, sonen o sist mannen fick vi åka till sonens kompis pappa som jobbar på Expert o kolla telefoner. Till saken hör att mannen har ett gammalt abbonemang som han tänkt säga upp men inte gjort, o jag har kontantkort. Nu förlängde han det så jag får ta det o satte ett sånt som man ringer så gott som obegränsat på istället. Så behöver jag inte ringa mobilsamtal på fasta telefonen, alltså blir den billigare, o det blir inte så stor skillnad på min mobilkostnad. O så fick jag mig en ny mobil igen. Men med nytt nummer. Så nu får jag skicka ut det nya till dem som skall ha det när jag fixat över alla kontakter från båda korten. För mannen ville ha kvar sina nummer i den telefonen, o det gick inte att göra det så jag måste in o fixa det. Men det är så tråkigt med bilder o sms som fanns på den gamla. Men det är bara att gilla läget. Så är det när man är klantig.

Har två gnisslande hanhundar här hemma sedan jag hämtade hem tiken. Hela natten så gott som har de hållit på att gnälla o gå runt eftersom hon fortfarande löper även om hon är på sista tampen. Men jag håller på att bli tokig, kan jag tala om. Just nu är de 2 vääääääldigt billiga! Gratis o foder levereras med dem! Fy fasen för hanhundar när det är löptikar i närheten. Tyvärr är det ju så kallt ute så jag kan inte använda hundhuset eftersom elementet gått sönder där ute. Annars hade det inte varit några som helst problem, men nu är det pusslande med hundar o lyssna på de 2 galningarna som gäller i några dagar till *suck*.

Ha en bra dag i kylan. För idag är det ju kallt igen, -9 grader. Så klä på er ordentligt när ni sticker ut näsan.

måndag 13 december 2010

Trevlig Lucia!

God morgon! Idag är det Lucia :). De har inget eget Luciatåg i klassen hos sonen, utan de går upp o tittar på 5:ornas lussetåg. Han ville då vara tomte, så det var tomteklädsel på under de vanliga kläderna :). Så här glad var han när jag skulle skicka iväg honom.



Igår blev det lussekattsbakning :). Gula o fina av saffranet, mmmm luktade så gott här hemma :). Gjorde bara en enkel sats så det blev 40 st. Så idag blir det en tripp till min pappa med en påse för lussefika, el tomtefika det blir eftersom sonen knappast vill byta skepnad ;). Naturligtvis så provsmakade jag en o det var jättegott. O ingen dumpning :).


Jag hade ju en ensam dag igår som jag förfogade helt o hållet över :). Tog det ganska lugnt men gjorde några julkort o en liten julpåse som jag skall stoppa en sak i o skicka iväg. Lite roligare att skicka något i en sådan här än bara ett vadderat kuvert :).


Här några bilder av Scrapmosters alster som fick följa med mig hem :). Så fina!
 



När jag hade bakat lussekatterna lyckades jag med konststycket att skära mig i höger pekfinger, o det rejält också. Kan säga att jag fick torka golvet efteråt. Vad jag gjorde? Skulle ta fram en sak ur en av lådorna o där hade någon lite slarvigt lagt våran MYCKET skarpa ostkniv. Klantigt, javisst. O hur lätt är det att försöka sätta strips själv med vänster hand på höger då? Kan säga att det var nästan en omöjlighet. Fick på såna o sedan ett tryck på som jag virade åt hårt med klisterkompress, men fick byta 4 gånger under kvällen för det ville inte sluta blöda. Pulserade i hela handen på mig, inte skönt alls :(. Så det är riktigt synd om mig ;). Skulle satt en deg till för att baka bröd men det var liksom uteslutet. Vilken tur att jag inte hunnit sätta den redan, för det hade liksom inte funkat att knåda degen. Istället blev det en lugn kväll med handen i högläge. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig den 3:dje i advent ;).
Vaknade dessutom nästan helt utan röst idag. Kände igår att det var förkylning på gång, o japp, idag är den här *suck*. Hoppas verkligen att den ger med sig snabbt. Hatar att var förkyld när huvudet bultar o känns som det är fullt med nåt som inte skall vara där. Jäkla skit, inte nu till jul har jag ingen lust med såna dumheter. Men det är väl bara att gilla läget. 
Nu skall jag strax ge mig ut på vägarna för att hämta hem min tik från Bohuslän. Förhoppningsvis har hon blivit dräktig för hanen har iaf gjort sitt jobb :). Vi får se om någon månad hur det verkar. Håll tummarna :). Ha en riktigt trevlig Lucia :)!

söndag 12 december 2010

Idag är det min dag :).

Mannen o sonen har åkt iväg på träning o sedan vidare upp till farmor i Trollhättan för att laga bilen inför ombesiktningen. Fick reda på av mannen att hans bror, som skall laga bilen, var arg igår (igen) för han ansåg inte att det var lönt att laga den. Kan säga att då gick jag upp i atomer o talade om att han skulle vidarebefordra från mig att det än minsann inte hans sak att bestämma om den skall lagas el inte. Hade jag haft råd att köpa mig en ny bil så hade jag gjort det, IGÅR! O om det är så att han har ett problem med det så kan ju han ta o köpa oss en nyare bil så det blir slut på gnället! Vet ju att min snälla, beskedliga man aldrig kommer säga det till brodern, o verkligen inte på mitt sätt *hihi*. Tror att det är tur att jag stannar hemma idag, för jag hade inte låtit bli att tala om det för honom kan jag säga. Han har ett, milt uttryckt, ganska hetsigt humör (undrar varför han är singel ;)?), o ingen säger emot honom när han sätter igång. Utan jag då! För jag tar ingen skit från någon när det är obefogat, o han vill gärna tro att han är världsmästare dessutom. Så han o jag kan ha lite hetsiga diskussioner ibland. Men å andra sidan så tror jag att han faktiskt uppskattar dem för det brukar gå över ganska snabbt o han får lite utlopp för sina inneboende aggressioner etc. O Lena, du säger att du är eremit! Det här är en RIKTIG eremit ;)! Men när han är på bra humör så har han ett stort hjärta, o han är en riktigt stor djurvän. På gränsen till att nästan gå för långt ibland. Men social kompetens?! Nja, det vete sjutton förstås.

Vad skall jag hitta på idag då? Jo, tvätta, baka lite tror jag, plocka lite, slänga lite, göra några fler julkort kanske, ja, helt enkelt bara vara :). Så skönt! O jag behöver inte tänka på att det skall lagas middag som passar alla i familjen, för de äter där uppe. Så jag kan bestämma helt o hållet över min tid idag :)! O solen skiner i den nyfallna snön som kom igår kväll, -9 grader kallt, mannen eldade i pannan innan han åkte. Ja, det är trots allt ganska skönt att leva då :).

Ha en underbar 3:dje advent :)

lördag 11 december 2010

Idag har vi busat lite ;).

Efter några veckors planerande av Lena o mig kom så dagen "D". Efter mycket luskande lyckades jag få reda på av "Sis" var julmarknaden som Scrapmoster skulle stå på var. Tack Sis :). Slängde iväg en fråga till Lena om vi skulle åka upp o överraska henne lite o jag tror inte frågan hann landa hos henne innan hon svarade "JA". Så jag och sonen hämtade upp Lena där hon bor o styrde kosan mot Surte Glasbruksmuseum där julmarknaden hölls.

Efter lite diskussion hur vi skulle lägga upp det hela så gick jag o sonen fram till bordet där I stog med sina alster o bara ställde mig framför henne. Hon tittade o såg lite fundersam ut. Men ingen större reaktion eftersom jag ju inte har några bilder på mig, o hon hade inte godkänt min förfrågan på Facebook. Så kom Lena fram o ställde sig bredvid, o då helt plötsligt ramlade poletten ner på I :). Men, det är ju du! O så fick jag tala om vem jag var, o hon bara "men, ja, jag kände igen dig, men ändå inte." Hihihi, sånt gillar jag. Mycket snack på en gång :). O så shoppade jag JÄTTEFINA ljuspaket av henne o en jättefin stor tändsticksask :). Så jättefina alltså. Blir bra julklappar :). Tyvärr har jag ju ingen tjej bland "mina" barn så det blev ingen trasdocka, men de var verkligen helt underbara. Så vi får vänta tills det kommer en tjej till familjen också ;).

Sen tog vi oss en sväng bland alla försäljare o lottförsäljare. Tror vi tog lotter hos allihop *hihi*. Sonen älskar lotterier (o mamma med). Han vann en burk med pepparkakor o två mjuka, goa stickade tomtar o två reflexer. O sonen fick prata med tomten en stund också. Fick handlat lite handstöpta hööööööga ljus, jättemysiga, o ett par charmiga keramiktomtar. Sen fick det vara bra. Hade kunnat handla mycket mer, men som tur var så tog kontanterna slut ;).

Pratade en stund till med I innan vi åkte hemåt igen. Var med Lena en sväng in o fick hälsat på Cornelia som sas gå o gömma sig när det kommer främmat folk. Men inte då, en riktig kelgris var hon :). Sen var det hemåt som gällde.

En jättetrevlig dag, o så kul att få träffa dessa glada tjejer i verkligheten. Det kommer vi göra om, helt säkert :). Så nu Malin är det verkligen planering som gäller :)! Bloggträff för dem som kan o vill :).

Ha en trevlig lördagkväll :).

fredag 10 december 2010

Hackar tänder....

minst sagt. -17 grader stod termometern på när jag gick upp. Herregud så kallt! Jag är inte gjord för sån kyla faktiskt. Kan du förstå det, du där uppe som håller på att ge oss någon form av istid igen?! Men jag tycker iofs att det är väldigt vackert, allt det vita, när man sitter inomhus o tittar ut. Men sticka ut snoken i det, ja då vete sjutton.

Vad har jag roat mig med de sensaste dagarna då? Inte mycket eg. Sonen o jag var på Lek & Buslandet på Hisingen i förrgår tillsammans med dottern o hennes familj. De byter fönster hemma hos dem så de kunde inte vara hemma. Nååååååågot kallt kan man säga när det inte finns några rutor i. Hua! Iaf så myste jag med barn o barnbarn hela eftermiddagen. Klättrade i de olika klätterområdena som behövdes för att kunna åka rutschkana med sonen. Han bara älskade det, o sa bara "nu är du bra tokig, mamma". Hihi, japp, men det måste man få vara ibland ;).

Efteråt var vi med dem hem o käkade Tapas som vi hämtade upp på vägen. Jättegott, men ledde till en dumpning hos mig. Jag hade beställt stora, grillade räkor, men fick i stället någon annan variant som var stekta i mycket vitlök, örter o olja, o då menar jag OLJA. De simmade fortfarande, de små jäklarna. Kunde jag låta bli att äta några? Nej, naturligtvis inte! O till det lite aoli. Som sagt, tog typ 15 min efter vi ätit så kände jag bara hur jag blev alldeles matt o kallsvettig. Gick in o la mig o ena stunden var jag genomvarm, nästa frös jag så jag hackade tänder. Somnade o sov typ en timme el så, o sen var det ok. Tur vi var hos dottern säger jag bara *hihi*.

När vi skulle åka hem snöade det för fullt. O igår var det ett återigen en snötäckt igloo som väntade på att få komma fram när jag skulle försöka hitta bilen *suck*. O så skall man hitta den där förbaskade borsten så man kan få bort det, men var är den då? Jo, naturligtvis i bilen! Eg är det ju helt tokigt eftersom man behöver den för att slippa sitta i en meter snö efter att ha öppnat bildörren! Men inne kan man ju inte ha den. Gör ju inte så mycket nytta om man inte är hemma liksom. Jaja, så var det iaf.

Avslutade dagen med att gå på ett styrelsemöte i hundvärlden. Sitter som sammankallande i valberedningen o vi bestämde oss för att närvara vid detta styrelsemötet för att känna av lite hur det är i styrelsen. Hade ett möte efteråt o diskuterade en hel del, så nu får vi se vad som skall hända framöver ;). Sent hem blev det iaf. O kallt som sjutton var det redan då när man stack ut snoken *hua*.

Avslutar med några bilder av Lillebror o Storebror :).



Storebror är en bestämd liten kille som kan "allt" om teknik. Wii är jättekul, så på med det o livet leker. Hm, vart är världen på väg ;)? Han brås mycket på sin morbror, kan jag säga.

Ha en bra dag i kylan. Glöm inte vira in dig ordentligt när du går ut!

tisdag 7 december 2010

8 veckor

Sitter här o fryser. Dock är det inte kallt eg, det töar. Vet inte riktigt vad jag tycker om det eg, men eftersom det kommer bli kallare så kommer det att frysa på o bli en massa isvallar i stället. Skit! O antingen i dag el imorgon skall jag köra upp till Bullaren i Bohuslän för att få min tik parad. Jag skall lämna henne där o hämta hem henne när allt är klart. Det är ju smidigt så jag slipper åka varje dag eftersom man inte riktigt vet vilken dag som eg är den rätta. Så här blir det färre resor o dessutom bättre garantier för att det verkligen blir valpar :). Men det är det här med vädret också som gör att jag inte kan bestämma riktigt vilken dag jag skall åka.

I går var jag trött, tröttare, tröttast. Helgen o alla dess strapatser o sena kvällar tog verkligen ut sin rätt. Gjorde inte något nyttigt överhuvudtaget faktiskt. Riktigt skönt, även om det kändes väldigt slappt. Gick o la mig med sonen kl 21.15, somnade nog som en klubbad säl tror jag.

Idag är det 8 veckor sedan operationen. O därmed officiell vägdag. Resultatet den här veckan var -½ kg. Inte så bra, men det handlar nog om både det ena o det andra. Helgen har väl inte varit den bästa ur matmässig synpunkt kanske. Regelbundenheten fanns inte, dessutom misstänker jag att jag ätit för lite eg o en del fel också. Men men, ½ kg är iaf ett ½ kg. Man får vara glad för det lilla :).

Ha en bra dag :)

söndag 5 december 2010

På väg hem....

O sitter just nu fast i Falköping pga ett urspårat tåg i Herrljunga. SJ är verkligen ett loserföretag i mina ögon. Det började med att jag fick ett SMS igår om att tåget jag skulle ta från Söderhamn till Stockholm idag var inställt. Buss istället, el ombokning. Buss är verkligen inte ett alternativ så det blev ombokning med tåg till Gävle, byte där till tåget till Stockholm. Där blev det tåget som gick en timme senare än jag skulle åkt eg. O det gick då naturligtvis senare än beräknat. Precis nu fick jag reda på att det var det tåget jag skulle åkt med eg som hade spårat ur. Visserligen bara loket men ändå. O inga bussar kan de få fram heller pga att det är söndag kväll. Så det är kul värre, inte. Trevlig andra advent med andra ord.

Annars har det varit en bra helg. Presentationen i torsdags resulterade i flera nya kunder i teamet o det är ju alltid roligt. O gårdagens kurs var bra också, samtliga nöjda när de gick därifrån :). Efter kursen var jag o A hos goda vänner från hundvärlden o åt middag. Jag är gudmor åt deras sista barn, deras åttonde, o det var jättekul att träffa henne o hela familjen :). En mysig kväll alltså.

På fredagen hade jag o A en trevlig dag med lite affärsbesök o billigt shoppande i en klädbutik. Jag hittade en överdel till mig, men hittade dessutom flera julklappar till mannen :). Hittade sedan en jättesnygg turkos tunika till mig en annan affär, för 149:-. Helt ok att handla då :). Sedan var vi hos en tjej som är med i teamet o som har antikaffär med mycket roliga saker, både gamla o nya. Hittade en gammal snygg grön karaff. Älskar gamla karaffer, o har några stycken, men den här var så fin så den följde med mig hem :). Efteråt bjöd hon o hennes sambo på tacos o vi tittade på Idol där. Så det var en jättetrevlig kväll hos henne.

I fredags ringde de från Trafikverket o meddelade att jag inte fått jobbet. Jag föll på målsnöret pga att de som fick jobbet hade jobbat med liknande jobb typ. Han sa iaf att jag hade gjort en bra intervjuinsats o hoppades att jag skulle söka nästa gång de sökte folk. Alltid nåt iaf :). Jag känner mig inte besviken alls, för bara det att de kallade mig till intervju o att jag var med så länge är upplyftande. O med tanke på att jag hoppas på det andra jobbet så känner jag mig inte alls besviken faktiskt. Snarare eg tvärsom.

Ja, nu får jag se hur länge jag blir sittande här i världsmetropolen Falköping. Sov så gott :)

onsdag 1 december 2010

Klart :)

Ja, då har det varit intervjudags igen :). Jag kan väl säga som så att jag nu har varit på de två ytterligheternas jobbintervjuer *hihi*. En som har massor av frågor, enl frågemall typ, o en som var mer personlig o utan papper o penna hos någon av de tre som intervjuade. Har inte hört något från de andra idag, vilket jag är glad för eftersom jag ville gå på den här intervjun först. Jag talade om för dessa att jag varit på intervju o kommer få besked som nu i veckan. Vad är då detta jag sökt? Jo, en kokersketjänst på halvtid på en fri förskola :). De lagar all mat själva, vilket ju inte är så vanligt tyvärr idag. O det skulle vara en dröm att få jobba med något sådant. De bad mig berätta om mig själv, min bakgrund osv. Två av de tre hade läst mitt personliga brev o tyckte att det var ett trevligt skrivet brev o det var ju kul att höra.

Föreståndaren, som var med, blev lite stressad av att jag berättade om att jag skulle få svar redan den här veckan från det andra, o bad mig ringa o tala om hur det gått. Min känsla är väldigt positiv, o jag hoppas att jag kunde förmedla en positiv bild till dem alla tre. Jag hoppas verkligen att det går bra här :).

Annars var det skridskoåkning med sonen. Han har aldrig stått på ett par skridskor o tyckte det var lite scary först men efter en halvtimme var det jättekul. Så nu skall han bli hockeyproffs, imorgon ;). Vad härligt det är med ungar. Så lätt allting är *hihi*.

Imorgon skall jag åka till Stockholm o ha en presentation för mellan 10 o 15 pers. Sedan åker jag vidare upp till Bollnäs på kvällen o tillbringar helgen där för att ha en kurs för ca 30-40 pers på lördagen :). Skall bli kul att träffa allihop där uppe igen. O på lördag kväll skall A o jag åka o hälsa på min guddotter o hela hennes goa familj. Det var längesedan så det skall bli jättemysigt :). O på söndag åker jag tåg hem igen. Hoppas inte jag fryser ihjäl bara, de har ca -24 grader däruppe. Jag har tagit fram pälsen o understället *hihi*. Hoppas det räcker bara, så som jag fryser hela tiden. Datorn är med så det kan bli några rader ev när jag är däruppe om det hinns med.

Ha en fin helg annars :)
Kram

Julpyssel :)

Ja, igår em var jag på sonens fritids o julpysslade. Det var väldigt väl organiserat med 4 olika stationer där man gjorde olika saker till självkostnadspris och sedan fanns det fika också. Vi gjorde naturligtvis alla 4 stationerna o sonen fikade :). Det var en jättemysig em, även om sonen tyckte att det ibland tog för lång tid, bl a kransbindningen så den var han inte så närvarande vid.

Vid första stationen dekorerade man ljus med vax. Det fanns hjärtan i olika färger o sedan vaxband som man satte på o värmde med handen lite bara. Enkelt o lätt för barnen o resultaten blev fina. Sonen valde guld på hjärta o band. Här sitter han ihop med sin ena fröken o fixar det :). 

Nästa station var att göra julkulor av styrolit som man dekorerade med paljetter o lite annat. Tyvärr tog jag inget kort där. Vi gjorde varsin sådan kula.

Sen kom vi till stationen där man skulle tillverka en servettomte. Det skulle målas en servettring i trä som sedan skulle limmas på en platta o fixas huvud med skägg o luva på. Här målar sonen för fullt.
 
Sista stationen var alltså kransbindning o där hade jag inte tid att fota. Det tar ju lite tid att fixa små buketter av grönt som skall sättas på stommen. Men på bilden nedanför fikar sonen o har alla sakerna på bordet. En jättetrevlig em, som sagt, o vi kommer absolut gå på det nästa år också :). De gör olika saker varje år på sina pyssel dessutom, förutom kransarna för de vill alla att de skall vara med. O billigt var det. Att göra en krans på halmstomme kostade 70:-. Tyckte jag var ett jättebra pris, med tanke på vad en färdigdekorerad kostar.
Posted by PicasaIdag skall sonen åka skridskor i skolan  o de behövde hjälp att köra skridskor o packning till ishallen o även att knyta skridskor. O eftersom jag ändå är hemma idag så lovade jag att komma o göra det. Så nu vet ni vad jag gör på förmiddagen idag, knyter skridskor för glatta livet :). Jaja, vad gör man inte för de små liven ;). O kl 18 skall jag på andra intervjun :). Nervös, jag? Å inte ;). Hahaha, eller hur!?

Ha en bra dag i kylan. För det är riktigt kallt idag också, -13 grader.