måndag 31 oktober 2011

Aldrig går något spikrakt!

Sonen har höstlov o är hemma från fritids idag också pga fortsatt jobbig hosta. O snart är han j-----gt billig kan jag tala om. En rastlös 7-åring som är obstinat som fasen, huäk kan jag säga. Hade bokat en tid i Gbg för att tvätta bilen in- o utvändigt eftersom jag hade en deal som gick ut idag. Skulle vara i Partille, 4 mil hemifrån, kl 10.30 o på vägen skulle jag köra pappa till Kungsbacka för att han skulle klippa sig. Han skulle ta färdtjänst hem sen. Hämtade honom, skulle hjälpa honom ur bilen o in till frisören eftersom det är 2 trappsteg o han har rullator så jag ur bilen, sonen sitter kvar. Följer fadern in o så har han glömt telefonnumret till färdtjänsten hemma, så jag slog fram det på telefonen. Ser då sonen hoppa ur bilen o komma in o kommer då på att jag har kvar bilnyckeln i bilen, vilket jag aldrig gör. Frågar honom om han låst, o jajemen, det hade han. Med bilnyckeln kvar i tändningslåset alltså *suck*. O ingen extranyckel med mig naturligtvis. Försöker få tag på mannen för att kolla om han har en med sig, bara så jag vet om det är någon idé att åka hem el inte. Inget svar! Varför ha telefon när man ändå inte svarar i den undrar jag bara! För det är inget ovanligt kan jag säga. Ringde typ 5 gånger på snabb följd, men inte då. Ringde polisen o kollade med dem om de ev kunde hjälpa till, nope det kunde de inte. Fick tag på en kompis som kom o hämtade oss o körde hem för att hämta reservnyckeln, som ju då naturligtvis INTE hängde i nyckelskåpet! Så oförrättat ärende blev det *suck*. Nyckeln låg tydligen i mannens jackficka i Gbg, o han svarade ju inte. Fick ringa bärgare för att få hjälp o de kom, en jättetrevlig kille som på 7 min hade lyckats kila in ett par kilar, blåsa upp nån form av luftkudde, få in ett krokigt verktyg med krok i ena änden o sen få ut nyckel ur låset o sen ur bilen o låst upp :). Herregud så skönt med folk som kan sitt jobb! Kalaset kostar 1200:-, jäkligt surt, men förhoppningsvis så får vi tillbaka dem eftersom vi har en assistansförsäkring, men inte i samma bolag som bilförsäkringen, så vi måste ut med pengarna innan vi kan få tillbaka dem från det andra bolaget. *suck*, varför kan inget vara enkelt?!

Kan ju säga att hinna in till 10.30 var ju otänkbart, lyckades få ändrat till 14.30 istället. Så in på em istället, o nu har jag en mycket ren o fin bil tills min o L:s Stockholmstripp på torsdag :). Så skönt! Men jag har inte varit så glad på sonen kan jag berätta idag. Kan ni förstå det?! Att det dessutom varit helgrått o blött hela dagen har ju inte gjort saken bättre kan jag berätta. Vad har ni hittat på idag då?

söndag 30 oktober 2011

Det här jäkla gråa blöta gör mig galen!!!!!!

Fy fasen vad jag hatar hösten!!! Det är så jäkla grått, fuktigt, blött, blåsigt o dystert så jag blir nästan tokig just nu. Lamporna är tända mest hela dagarna för annars ser man ju ingenting, *suck*. Jag har ju dessutom varit inne med sonen mest hela veckan så jag håller nästan på att bli tokig. I torsdags var jag iväg på kvällen o höll en presentation, o det var riktigt skönt att få klä sig lite ordentligt, mejka till sig lite o dra på sig "högklackade" stövletter, obs de är inte jättehögklackade ;), o träffa lite serious normala människor :). Gjorde iaf att jag kände mig som annat än mamma, städerska, matlagerska, hundvallare o you name it ;).

På fredagen bestämde jag mig för att trotsa vädret o sonens hosta, han är ju iaf feberfri, o han behövde också komma utomhus lite för att se hur han funkade med hosteriet då. Så sagt o gjort, ringde dottern o kollade om hon ville åka med in till stan för att kolla upp lite priser på kockkläder o böcker som jag behöver till skolan. Fy fasen säger jag bara, vad det kostar *suck*. Böckerna, 5 st, går på 1850:-, o då har man fått rabatt, o kläderna går på 1100:-, o då har jag inte tagit 2 av varje som de säger. Tar jag två av kockrock, förkläde, kockmössa o byxor o ett par skor går det på 1800:-. Sen tillkommer ett knivpaket à 500:-. Ja, ni fattar eller?! Vet fasen inte om jag har råd att börja skolan ju. Tittade på Blocket om böckerna kunde finnas där, men det finns inga i Gbg, en kille hade 4 av böckerna men bor i Sigtuna, o även om de kostar 1100:- då så tillkommer ju frakten, för jag tror inte jag fixar att få in det i torsdagens Stockholmsbesök också.

Nåväl, urspårning där ;). Efter vi varit runt på lite olika ställen så drog vi till Feskekôrkan för att hämta upp en deal jag köpt där o köpa lite lunch till oss. Jag har ett ställe därinne som jag alltid handlar av så det blev ju så då också. Har handlat av dem sen typ -92 el nåt så han har följt med hela min resa uppåt i vikt o neråt nu, o familjens utökning mm. Så det blir alltid en massa snack när man kommer dit, alltid lika trevligt. Så jag skulle naturligtvis ta ut min deal hos honom, även om jag fick välja vilken som av handlarna där inne. Dealen bestod av 2-rätters middag till 4 personer o det var musslor i vin till förrätt, spenatfylld ugnsbakad lax med vitvinssås, o allt, vill säga allt, fanns med i påsen, kryddor, vinet, såsen, potatis o recept så det var bara att åka hem till dottern sedan o laga middag :). O så jäkla gott det var! Jag hade gett 250:- för det istället för 550:- o det var det absolut värt. Så kommer det någon mer sån deal så köper jag den direkt!

Vi lagade alltså middag hos dottern efter shopping mm o det var jättetrevligt. Hennes man var ute med sitt jobb så hon kände sig lite ensam o vi hade inget inplanerat så det passade bra. Alltid kul att få umgås med barnbarnen också :). Supergoa är de, båda två, riktiga kramkillar är det :). O verkar älska sin mormor, vilket ju är underbart. O den store, som fyllde 2 i juli, pratar nu ganska mycket så man kan föra ett samtal med honom, oftast iaf. O det var bra att vara med dem på fredagen för vi skulle passa dem på lördagen då föräldrarna skulle ut o roa sig. Så när vi kom på lördagen så var det två godingar som utan några protester vinkade hejdå till föräldrarna o satte sig i soffan med oss o mös :). Nu går de o lägger sig tidigt o vi kom vid 17 o då var de ganska trötta, så när kl var 18.15 så sov båda två gott *hihi*. Det är hårt att vara barnvakt åt såna barn ;). Å andra sidan fick vi en lugn kväll i deras tv-soffa med lite wii med sonen o sen lite hummer- o krabbätande :). Men föräldrarna dök upp redan kl 20, vilket förvånade oss lite, men de hade bowlat o ingen bra film gick så de valde att komma hem o titta på "Så mycket bättre" med oss :).

Så har helgen varit här. Sonen var också på Halloweenkalas igår här kommer en bild från när han skulle iväg:


Snygging :).

Ha en fin söndag. Här ägnas den åt soffan o kanske lite matlagning, men inget större sker.

tisdag 25 oktober 2011

Resultat mm

Jag är ju med i Ankanplankans o Heas utmaning som började för en vecka sedan. Som jag sagt tidigare så har det varit väldigt lite ordning på saker o ting i mitt liv, så det började ju inte så bra precis. +2 hg har jag sen förra veckan, *mooooorrrrrrr*. Men synden straffar sig säger man ju ;). Så nu är det bara att bita ihop o ta tjuren vid hornen o sluta upp med allt slarv, så är det bara! För nu jäklar! Ordning o reda, hahaha, eller hur?! Imsavimsa är mitt namn, o det är det inte för inte *hihi*. Men nästa vecka så blir resultatet ett annat, helt klart :).

Har också hunnit med att ansöka om CSN, så är det gjort. Ansöker bara om bidragsdelen, för jag vill inte ha något lån på bara ett år. O med tanke på vad jag haft för inkomst innan så skall vi klara oss på det, hoppas jag. O med det schemat som vi fått, om det inte förändras, så kommer jag kunna jobba lite också, så det kommer helt klart gå bra :). Är mindre orolig för pengarna än för studerandet *hihi*.

Sonen är hemma idag också, så Wii:et går varmt ;). Men han gör en del annat också, som lite matte o läsning, som tur är. Måste bara avsluta med en liten söt grej. Han har egen mail, mycket för att han skall skriva, o där mailar han mest med sin storasyster. Hennes mail avslutas väldigt ofta med: Skickat från min Iphone. O när jag läste ett svar han fått från henne ser jag hur han avslutat sitt mail: sikat från mammas samsun. O det är INTE han som skrivit det, nejdå. Sen att jag haft min telefon på mig hela tiden, det är en helt annan sak :). Sötnöt :).

måndag 24 oktober 2011

Ojojoj, hur skall detta gå?!

Fick just ett mail, inte så konstigt. Men i det stod det att jag kommit in på kockutbildningen! Wihi, hjälp! Oj, vad kul, men hur skall det gå?! Många tankar som snurrar i huvudet kan jag säga. Kommer jag klara av att läsa, kommer min gamla hjärna kunna ta in det den behöver? Jag tänker mest på de teoretiska ämnena då, eftersom jag har lite svårt att komma ihåg vad det är jag läst för typ 2 sekunder sen *hihi*. Detta efter mina 2 ihopklappningar för 10 år sen senast. O kommer jag klara det rent mentalt, med tanke på att jag ställer så höga krav på mig. Vet ju hur jag funkar, måste hela tiden klara allt till 100%, o eftersom jag är mycket tävlingsinriktad så att inte ha full pott på allt, då är det helt kass. Så funkar jag, tyvärr, o det har bara blivit värre o värre med åren, inte tvärtom. Det är eg detta som skrämmer mig mest i nuläget.

När jag såg schemat kommer det att bli, tidsmässigt alltså, rena semestern egentligen. Börja 9 o sluta 11.15 t ex, el börja 13 o sluta 15. Sen kommer det vara vissa dagar som man förmodligen kommer att dö av, börja 9 o sluta 18 t ex. Men då är det mest praktiskt så det kommer nog funka. Men hur kommer det funka med maten? Det är alltid det som bekymrar mig när jag skall iväg o jobba t ex. Har man möjlighet att smyga in ett mellanmål så är det ju bra, men man vet ju aldrig hur det ser ut tyvärr. Jaja, det ger sig.

När börjar det då? Ja, det är ju intressant, för jag är kallad på information den 7 oktober! Hallå eller! Var hjärnan på semester när hon skrev det här tro?! För det stod när jag sökte att det skulle vara kursstart 10/11, o det är inget som stämmer nånstans nu ju. Får ringa o kolla imorgon. Japp, nu vet ni vad jag skall göra i ett år framåt *huuuu*, *yes*. Ja, ni fattar hur jag känner mig just nu eller ;)?

Bra o dålig söndag!

Igår var jag på hundutställning med Kiara, den gula valpen från Emmis kull i våras. Jag har ju behållt henne men hon bor hos en fodervärd i Ödsmål, Stenungsund. Hon är en liten skönhet o jättetrevlig, och jag har behållt utställningsrättigheten på henne eftersom jag skall ta två valpkullar på henne om allt går vägen. O då vill jag att hon är utställd o gärna champion innan det är dags för valpar. Så igår bar det iväg först till Åby för att hämta henne, hon var hos fodervärdens syster så jag skulle slippa köra så långt på mogonen :). O sen vände jag på bilen o körde ner till Laholm, där utställningen var. Det var en valp- o veteranutställning så det var ingen jätteutställning, med bara ca 250 anmälda hundar. Jag träffade många goda hundvänner där, o fick många reaktioner på hur jag såg ut, "hallå smalis", "men oj, vad har hänt?", "Eh, du ser ut som någon jag känner" mm. Så det är nog så att man ändrat sig lite under året som gått *hihi*.

Jag träffade goa L från SkinnyTorpets blogg. Hon var där o ställde ut sin ursöta lilla keeshondkille Koski som jag bara måste visa er:


Visst är han söt?! En liten nallebjörn är han verkligen. Det gick bra för honom i ringen, Bäst i rasen valp, o sedan Bäst i Gruppen 2:a i 4-6 månaders gruppen med spetsar, grattis :). Vi hade en jättetrevlig dag, L o jag, så kul att träffa sina bloggkompisar emellanåt :).

Kiara uppförde sig till slut o blev även hon Bäst i rasen valp o fick tävla vidare i sin grupp o åldersklass, spetsar 6-9 månader. Där gick det också bra o Kiara placerade sig som 1:a  :). Fina vinster hade de till gruppplacerade hundar, en anmälningsavgift till någon av Hallands Kennelklubbs utställning under 2012. Så det blir utställning i juli för Kiara igen, om inte förr ;). Det kostar ju en del att anmäla så vi blev jätteglada för detta.

Här en bild på henne. Det är alltså en av dem som föddes i februari här hemma, som blivit så stor :). Tack L för hjälpen med fotandet :).



Eftersom hon blev 1:a var vi tvungna att stanna kvar till eftermiddagen för finaler. Tyvärr gick hon inte vidare i den, men eftersom det här är ren träning för henne o hon uppförde sig bra inne i ringen så är jag jättenöjd med hennes resultat :).

Vad jag dock är mindre nöjd med är maten. Jag hade med mig mat men det blev ingen ordning på nånting känns det som. Så idag får det tas nya tag, verkligen.

Efter utställningen styrdes kosan upp till Stenungsund för att lämna hem Kiara. Där möttes jag av en familj som var jätteglada att se sin hund igen, verkligen :). Husse var dock lite indospinebel pga att han hade så ont i rygg/nacke så han inte kunde röra sig. Tyckte verkligen synd om honom o eftersom jag hade min Galvanic spa med mig o demoväskan så körde jag en smärtbehandling på honom för att ev hjälpa honom lite iaf. Han blev naturligtvis inte helt bra, men betydligt rörligare o hade mindre ont iaf, så skönt. Körde matte också då hon hade en punkt vid sidan av ryggen som gjorde skitont, o det släppte, så hon blev jättenöjd. Kul när man kan hjälpa folk lite iaf :).

Det blev en lång dag o jag kom hem sent till en mycket förkyld kille, som vackert får stanna hemma idag. Han har fortfarande inte vaknat, för han har hostat som en tok hela natten. Så han får sova, det brukar vara en bra medicin. Vad dagen bjuder idag, det får vi se. Blir väl till att spela spel, läsa, kanske lite städning, ja, jag får se helt enkelt.

Ha en härlig måndag :)

lördag 22 oktober 2011

Jaha, en grå lördag....

Fy vad grått o tråkigt det är idag. Det har inte varit ljust på hela dagen :(. Inspirerar ju inte precis till att göra något utomhus, eller inomhus heller för den delen ;). Så jag har ägnat mig åt tvättning o lite städning, samt matlagning. O datorerat ;). Fixade kyckling i thaicurry av något slag med kokosmjölk o lite annat till lunch. Sonen gillade det INTE, naturligtvis. Så efter 2 timmar beställde han pannkakor, så det var bara att ställa sig o göra det. Nu har jag gjort fläskrullader som blir till middag, blir lite sen sådan. Jag fyllde dem med äppleklyftor o brynte dem med schalottenlök, kryddade med lite vitlökskrydda o viltkrydda o sen på med lite buljong o småsjud dem. Reder av såsen sen o har i lite matlagningsgrädde. Äts med kokt potatis, kokta grönsaker o äpplemos. Gillas av hela familjen, o varför äter vi så lite husmanskost numera, när det är så gott?!


Sonen har inte fått åka iväg för handbolls- o fotbollsträning idag för han är så förkyld. Hostar som en tok, o en sån hosta som river riktigt. Vilket innebär att han är nåååååågot rastlös ;). Mycket wii-spelande blir det då, o lite filmtittande, o emellanåt bryter han av med lite trolleri ;). Jaja, så är det ibland bara. 


Mannen är ute o springer, för han skall ju springa Göteborgsvarvet, den token, i maj. O han är uttråkad pga vädret, så jag skickade ut honom, för det regnar ju inte just nu ;).


Igår var jag i Varberg i en Coop Konsum-butik o demade. Det var en liiiiiiiiiiiten butik, kan man säga. Jag demade för ett bolag som jag inte demat för innan o demade bröd, vilket jag inte heller gjort innan. Fråga mig inte hur det gick för jag har ju inget att jämföra med liksom. Liten butik o ny produkt, jaja. Jag sålde en del iaf, o i mitt tycke så var det inte tillräckligt. Men som sagt, jag har ingen aning om hur mycket bröd som brukar säljas vid demo heller. O jag är ju lite bortskämd med lättsålda produkter o stora butiker. Men nu är det gjort iaf. Vi får väl se om det blir några fler demon för dem ;).


Jag har bokat plats på en julmarknad också. Fick ett tips av en kompis om en loppis, o jag har ju en del att sälja av *hihi*. Fick telefonnumret till henne som arrangerar det hela o det visade sig att nån loppis var det inte, utan en julmarknad. Jaha, så nu fick jag ju snabbt tänka om. Men jag har en hel del julsaker, tomtar, glas mm som jag tar med mig, o så lite NuSkin-hudvård. När jag pratade med henne, det var ett ganska långt samtal, jättetrevlig tjej som visade sig vara Alf Robertssons änka, så sa hon att nu var det eg ost o senap som fattades. O då kom jag på den geniala idén att jag har ju faktiskt kontakter på båda sakerna så nu har jag två platser bokade o har pratat med företaget som jag demar ostkaka för, för de gör riktig ost också. Så nu skall jag ha julost med från dem, rödvaxad o ev kalvdans från dem :). Så nu är det senapen kvar :). Julmarknaden är den 3/12 så jag har ett litet tag kvar att fixa ihop vad jag skall ha med mig, som tur är ;). Men det känns jättekul, o samtidigt lite scary, för tänk om ingen handlar av mig! Vad gör jag då? Men nån jäkla tomte skall jag väl få sålt för en 5:a *hihi*.


Imorgon bär det av på hundutställning med Kiara. Vi skall till Laholm på valputställning o det skall bli riktigt kul. På samma utställning skall också L på SkinnyTorpet ställa ut sin lilla söta Koski, keeshond, så vi skall ha en riktigt trevlig dag, hoppas jag :). Vi hoppas naturligtvis att båda våra valpar vinner o sedan får vi mötas i finalen, o våra hundar går båda i spetshundgruppen, så då mår bästa valp vinna av oss ;). L o jag skall åka tillsammans upp till Stockholm o Sophiahemmet den 3/11 o har en liten deal om hur det går imorgon med till den trippen. Återkommer efter imorgon om den :). Så nu planerar jag maten som jag skall ha med mig imorgon o så måste jag åka o köpa köttbullar till Kiara som muta. Skall hämta henne imorgon bitti innan utställningen så det blir upp i ottan imorgon. Man är bra crazy egentligen, men kul är det.


Utmaningen då, hur går det med den? Ja, någon motion har det inte varit hos mig idag, helt klart. Men ätit har jag gjort med regelbundenhet, men det jäkla vattnet har jag tappat bort. Igår gick det bra, men inte maten då när jag var o demade. Så är det inte det ena så är det det andra, helt klart. Får se hur det går imorgon när vi är iväg.


Ha en härlig lördagskväll!

Utmaning 2

Fick för ett litet tag sedan en utmaning av goa Lena som jag inte svarat på, sorry. Så nu är det dags eftersom det finns lite mer tid i livet igen :). Så här ser den ut:

Instruktioner: länka till den man fått den av, fullborda de 5 meningarna och skicka den till 5 andra bloggare

1. När ingen ser eller hör mig… det är ju väldigt sällan men då passar jag nog på att sätta mig ner o bara ta det lite lugnt, läser, surfar el något annat...
2. Jag går aldrig hemifrån utan… plånbok, mobil, nycklar o mitt galvaniska spa.
3. Min blogg heter som den gör för att jag… är en vimsmaja som emellanåt inte vet vad jag håller på med. Har använt det som nick i mer än 10 år, så det var ganska naturligt.
4. Om jag vågade skulle jag… hmmm, den var inte lätt. Men kanske skulle vara att åka på en kryssning. Jag är så jädrans rädd för båtar o att det skall blåsa så ni kan inte ana. Men det hade varit häftigt.
5. Om tio år kommer jag att… jobba som kock, kanske på någon förskola el i ett provkök för närproducerad mat.

Jag skickar denna utmaning vidare till
Ja, det är ju den svåra biten det här.... Men det får bli
Hea
Ankanplankan
M
Åsa
Ulrika

Får se om någon antar utmaningen :).

Oj, vad har jag gjort nu?!

Jag har hoppat på en utmaning, el är det två, jag vet inte riktigt ;). Kan väl säga att den här veckan har hjärnan totalt stängt av, så när jag läser inne hos er vet jag inte riktigt vad jag läser. Hjärnstress kanske, el vad det nu kan vara. Oops, tråden tappades ;).

Jag läste inne hos Ankanplankan om en utmaning som hon o Hea skulle ha, så jag gick med. För jag har ju några kilo kvar innan jag är nöjd, o det känns lite trögt just nu. Jag har tappat spåret lite kan man säga. Utmaningen går ut på att uppge det man vill gå ner fram till julafton o träna två gånger/vecka. Jag har sagt att jag skall gå ner 6 kg till julafton, o det borde ju inte vara någon omöjlighet. Men om man ser till snabbheten i neråtgåendet just nu så lär det väl vara till nästa år som gäller ;). Men mycket handlar ju om, i mitt fall iaf, att få in rutinerna i ätandet o drickandet igen, o inte slarva med maten. O så komma igång med träningen igen. Jag har ju faktiskt ett träningskort hos Actic som jag både kan använda för gymträning o simning, o det kan ju vara dags att använda det nu igen ;). Vill någon mer vara med så gå in hos någon av tjejerna o anmäl er.

onsdag 19 oktober 2011

Klar! Färdig! Tjohoo :)!

Japp, ni läste rätt :). Nu är jag klar med röjet. Vi räknade ut att det var drygt 350 kvadratmeter antikaffär, lager, förråd o bostad som nu är utröjt. Igår fick jag hyra ett stort flyttsläp eftersom det fullkomligt öste ner o bussen var inte urlastad, o jag kände att göra det igår också i det vädret, nope. Så jag slajdade in på Shell här nere, tankade o hyrde deras största släp. Killen som äger stället fixade men undrade lite försiktigt om jag visste vad jag gjorde, o om jag kunde köra med släpvagn *hahaha*. Snackar vi om fördomar nu eller?! Slängde fram körkortet o sen vart han tyst, sa bara, hmmm, ok då då, eftersom det på det stod körkortsklas A B BE C. Så japp, jag kan köra med släp. Inte för att det eg säger att jag KAN köra bara för att jag har körkort, men jag har kört en hel del släp, även om det var ett litet tag sen. Har dessutom utbildat på bil med släp lite grann, så jag känner mig ganska trygg i körandet.

Sagt o gjort, hängde på släpet o skulle sätta i kontakten till ljuset. Vad händer? Jo, var fan sitter kontakten på den bilen? Hur jag än letade kunde jag inte hitta den. Jamen tjena, skulle jag behöva gå in o be om hjälp nu då! Ösregn inbjöd inte riktigt till att krypa omkring på marken för att hitta den heller. Så jaja, in o bad honom om hjälp, o det tog ett tag innan han fick fixat det. Det är avtagbar dragkrok på bilen o då gömmer de kontakten. Intelligent! Nej, inte riktigt kanske. Måste vara en manlig ingenjör som gjort det här ;).

Min man ringde under dagen för att höra hur det gick o jag berättade att jag hyrt släpet o han bara skrattade o sa att jag var fasen i mig inte riktigt klok. Men samtidigt imponerad att jag gjort det. Pappa o jag jobbade, el mest jag, o sprang ut o in i regnet o mina nya gummistövlar läckte som ett jävla såll. Fy fasen vad det är äckligt med blöta stövlar!

Jag stod parkerad med ekipaget i en lastzon o en del i handikappsplats. Min pappa har handikappstillstånd så det är helt ok, o jag hade verkligen ingen lust att springa tre kvarter för att få in sakerna i bilen. O ibland upphör jag aldrig att förvånas över folk o hur de tänker. För en av gångerna när jag var inne i släpvagnen med saker kommer det en liten bil med ett äldre par i. De hade fått plats i p-platsen utan problem, men nej då. Tanten kliver ur o kläcker följande: Kan du ta o ta upp den där luckan så vi kan parkera här! Kan säga att jag blev ganska förbannad, men lugnt sa jag: O hur tänkte du att jag skall få in något i släpvagnen då? Eller tror du att jag har den för att köra omkring med bara??? Hon: Ja, men vi måste parkera här. Vi skall till apoteket. Jag: Prova handikappsplatsen som ligger längre fram, precis utanför apoteket så slipper du gå överhuvudtaget! Sen gick jag. Jävla kärringar! Min pappa bara skakade på huvudet åt henne.

Lagade middag hos honom när vi hämtat sonen o lastat ur det han skulle ha. Fiskgryta med skaldjur o pressad potatis blev det. Så gott :). Sen åkte mannen, sonen o jag o tömde ur resten ur släpan o lämnade tillbaka den innan det blev hemkörning. Vi var inte hemma förrän halv elva, men det var så skönt att slippa ha det hängande över sig idag för den skulle lämnas tillbaka innan 11 på fm. Så som sagt, nu är det klart :). Jag känner mig mycket nöjd, o kan inte låta bli att tänka att om det varit för ett år sedan det här skulle ha gjorts så hade jag aldrig orkat hålla på som jag gjort nu. Med de extra 40 kilona drygt på kroppen alltså. Nu kunde jag bära, o som jag har burit, kartonger, möbler, säckar, verktyg, ja, ni kan inte ens föreställa er. Nu har jag "bara" containern med möbler o det andra förvaringsutrymmet att ordna till o sortera o sälja av. Men det känns som ingenting jämfört med vad det var :). Skall börja med en loppis 3/12, nånstans, har inte riktigt klart för mig var det är men det kommer info om det. Det är iaf i närheten här, o tills dess skall jag ha fixat några av alla lådorna o ha med mig. Kan ju vara lite bra julklappspengar :). För något måste man ju få sålt, hoppas jag.

Idag gör jag så lite som möjligt på mesta möjliga tid. Lite bloggande, läsa ikapp, lite WordFeud o lite fb med lite spel. Det är ungefär den nivån på det hela. Med tanke på vädret, storm o regn så känner jag inte att jag behöver gå ut heller :). Ha en jättebra dag!

torsdag 13 oktober 2011

Ett år! Lite reflektioner.

Idag för ett år sedan vaknade jag på Sophiahemmet, måendes sådär. Hade haft en ontnatt efter operationen o fått en del morfin. Men mådde nog ändå, efter omständigheterna, ganska bra. Det är inte klokt vad ett år går fort! Vart tar tiden vägen egentligen? Skall försöka mig på en sammanfattning av det iaf.

Jag har gått ner 40,4 kg (glömt att väga mig den här veckan så jag får gå på den vikten).
Minskat från BMI 44,6 till 29,4, alltså från fetma till övervikt.
Gått från storlek 54 o XXL till 42 o M.
Minskat en skostorlek (hmmm).

När jag åkte upp till Sophiahemmet hängde min vigselring i en kedja om halsen för att den var alldeles för liten. Nu är den tillbaka där för att den är alldeles för stor.
Badhanddukarna har blivit badlakan istället :).

Jag har under det här året mått väldigt bra, sluppit komplikationer överhuvudtaget. Vad jag däremot har haft, o har fortfarande, så är det problem med det jäkla vattnet, big time! Alltså, jag tycker inte om vatten, o min mage tycker inte om det heller. Men jag kämpar med det, hela tiden. Vad gäller mat så kan jag äta det mesta, men dumpar på för fet mat o sött. Har svårt att äta glass om det inte är sorbet, o då äter jag en liten kula bara. Spagetti är ingen hit, känns som ett ormbo i magen, men annan pasta går bra, dock helst fullkorn. Att värma pastan funkar INTE, tokdumpar på det. Jag verkar ha fått alla typer av dumpningar, frossa, hjärtklappning, illamående men kräks aldrig, trött, yrsel. Märker oftast redan efter 5 min att det här var inte bra. Ibland testar man ju saker fast man vet att man inte borde, men det ger svar snabbt. Ibland går dumpningen över på bara 15 min, ibland får jag gå o lägga mig o kan sova typ 11 timmar. Så det varierar kan man säga. Å andra sidan så är jag glad att jag dumpar (korkskalle japp) men det visar ju att det hela funkar o jag skall ju inte äta det som jag inte mår bra på, för då är det inte bra.

Vad jag kan ha lite problem med är att folk inte hälsar på mig, el också märker man att de ser lite undrande ut när man hälsar på dem. Har fått frågan flera gånger om jag är sjuk (hm, ser jag så jäklig ut tänker jag då), men också kommentarer som att herregud vad du ser pigg o fräsch ut, nu ser du ju ut som när vi gick i gymnasiet (hoppas jag verkligen inte eg), vad liten du har blivit (den är vanlig). Dock har jag blivit kraftigt synskadad för jag ser inte att jag ändrats så mycket. Måste ha kort från innan operationen jämte nytagna för att jag också skall se skillnaden. Ja, jag fattar, men jag ser det inte. Himla konstigt, hur är hjärnan funtad. O då har ju inte jag gått ner så särskilt fort, om man ser en del andra (ja, jag vet att man inte skall jämföra). Men jag vet inte om jag eg skulle vilja gått ner fortare, för nu har huden ändå hunnit med ganska bra. Jag har inget häng på låren el armarna, dock hänger det häftigt om det som en gång var bröst. Tur att man kan rulla in dem o lägga dem i bh:n så de fyller ut lite. Magen har jag inte blivit av med, el nu ljuger jag för det har jag ju. Annars hade det varit väldigt konstigt eg, men jag är inte av med den så som jag vill. Mycket av min vikt har ju, o gör fortfarande, sitter på magen o det är INTE kul. Vill ha en liten mage, NU! Men jag får hoppas att de 10 kilona jag har kvar, enligt mig själv, tar bort magen, o inte ansiktet. För då kommer det bli ett par ögon kvar i det bara ;).

Jag trivs ganska bra med mig själv nu, jämfört med för ett år sedan. Vågar göra mycket mera som jag inte ansåg jag kunde göra när jag var riktigt tjock. Mår inte dåligt av att gå ut o äta, det gjorde jag då, för jag kände det som alla tittade på mig o tänkte: skall hon verkligen äta sånt där, så som hon ser ut. Sen om det var så har jag ju ingen aning om, men min hjärna funkade så. Jag backar inte för att åka saker på Liseberg med sonen idag, jag springer utan att tungan hänger bakom mig o släpar. Jag känner mig ganska stolt över mig själv idag, att jag faktiskt lyckats med det här, även om det är en bit kvar. Det är något jag kämpar med, att lära mig känna mig stolt över vad jag gjort, för eg tycker jag inte att jag gjort så mycket. Javisst, jag har opat mig, men eftersom jag mått så bra så känns det som att allt har gått väldigt smärtfritt o utan så mycket inblandning av mig själv egentligen. Men det är ju jag som lagar min mat, alltså bestämmer jag hur mitt matintag ser ut, o det är ju faktiskt det som styr hur det gått.

Just nu märks det att livet är lite hektiskt för jag känner att det blir slarv med maten. Äter inte riktigt så bra som jag borde, o det märks ju på vågen. O de här sista kilona kommer jag få kämpa med. Men gissa om jag skall, nästa vecka ;). För nu är det ingen idé att jag försöker ens. O som sagt, jag mår inte bra om jag äter helfel, så jag känner att det är ganska lugnt :). Bara man inte går upp så känns det ok. O skulle jag inte gå ner 10 till utan "bara" 5 el 3, så bryter jag inte ihop. För jag känner mig nöjd med mig själv idag, något jag inte gjort på måååååååååånga år. Jag kan ha ett par tajta byxor utan att jag känner mig tjock o även en åtsittande överdel. O även om det känns ovant, så känns det bra att jag kommit så långt. Inga mer säckkläder för mig ;). Nu är det slut med det. Så är det bara. Den tiden är helt förbi när jag köpte mig en tröja för att gömma mig i. Idag köper jag inga svarta kläder alls nästan, det var det enda som fanns i min garderob innan. Idag vill jag ha färger, o vilka som helst, bara plagget känns bra :).

Vad vill jag säga med det här svamlet då? Jo, att om det är någon som läser det här o funderar på det här med operation så säger jag: Gör det, det är verkligen värt allt. Man får så mycket bättre liv än när man går o mår dåligt för att man är för tjock. Komplikationer finns, javisst, men det är inte så många som en del vill påskina. Oftast är det de som inte är opererade, o inte heller behöver det, som är de största olyckskorparna. För att inte tala om media då, men de måste ju ha rubriker. För vi som mår bra, vi skapar ju inga rubriker. Men jag tror att vi sparar mycket för samhället, mindre sjukskrivningar, både långa o korta sådana. Förhoppningsvis slipper vi stora problem senare i livet som vi kanske annars skulle fått. Så jag är verkligen jättenöjd med att jag tog steget till att välja operationen. O frågar någon om jag skulle göra om den om jag visste hur det skulle bli så säger jag JAAAAA utan att tveka. Dessutom möts man av en annan syn på en när man blivit lättare, så är det bara. Tragiskt, men människor är så ytliga, ser inte människan innanför skalet.

Sen har jag träffat nya människor genom operationen. För utan den hade jag aldrig satt igång att blogga tror jag. O genom den har jag träffat många nya bekantskaper, en del "bara" genom bloggen, några har jag träffat irl, en del bloggar tyvärr inte för tillfället. En del pratar jag med här, en del på fb o en del spelar wordfeud med mig :). O hur man än umgås med sina nya vänner så är det precis så jag ser er, mina vänner. Jag har min blogg att skriva av mig i, den är min ventil när det blir för mycket el lite av något, o ibland är det kommentarer från er som gör att man känner sig glad igen. Jag har lite mycket runt mig ibland o då är jag dålig på att kommentera o ber om ursäkt för det, men jag läser era bloggar o uppskattar dem mycket. Oavsett om det handlar om det vardagliga livet, sjuka barn, matlagning, hundvalpar, kattungar el att man tränar mycket. För det ger mig energi skall ni veta. Både att se att man inte är ensam om tunga stunder el vad det är. Så tack för att ni finns!

Kram på er, nu skall jag åka o slita lite igen :). Ha en underbar dag. O glöm inte vantarna, för det är KALLT idag!

tisdag 11 oktober 2011

Måste bara.....

ge er ett par bilder på barnbarnen, mina småprinsar :). Ni som är vän med mig på Facebook har kanske redan sett dem, men jag tycker de är så mysiga :).



Stora killen, var 2 år i juli :). Här skall han på maskerad på förskolan, utklädd till Woody :). Ganska nöjd kan man säga ;).



De här ögonen kan man ju bara drunkna i :). O alltid så nöjd o glad. O så han KRAMAS! Ja, verkligen kramas alltså. O det har han gjort länge, o han njuter verkligen när han får kramas :). 11 månader är han nu, lillprinsen. Tycker det var igår han föddes.

De här två kan verkligen förgylla ens dag :).

måndag 10 oktober 2011

Jaha, hur tänkte hon nu???

Vem tänkte? Jo, min mamma. Eller var det det hon inte gjorde kanske. Jag håller ju på att packa ihop deras liv, kan man säga. O i det ingår myyyyyyyyyyyycket kan jag säga. Hon hade antikaffär i mååååååånga år o i en antikaffär säljer man gamla saker, så mycket är alla med tror jag. O har man affär så måste man ha ett lager, så mycket är vi med också. Men att man kan slänga en del under tiden man har affären, det som inte är så bra, en spricka i etc etc. Det fanns mycket möbler av olika slag, o jag har tagit hand om mycket o magasinerat, bl a typ 50-75 olika typer av trästolar, ca 10 olika slags pelarbord, skåp o tallrikshyllor av olika slag mm mm. Herregud! säger jag bara. Men så har vi då det där med textilier. O jag undrar, bara en liten stilla undran, vad har man typ 30 olika typer av linnedukar till? För de låg INTE i affären el lagret. Jättefina dukar, jajemen, men ändå. Så nu vet ni vad jag kan ha hittat i gömmorna i helgen. För det har varit helgens "lilla" projekt, sortera o tömma lägenheten. Kan säga att jag är inte klar, för min käcke bror han hade ju liksom inte tid el lust att hjälpa till.

Sonen lämnades hos storasyster, älskade ungen tack, i lördags, o sen hämtades pappa som skulle tala om vad i verktygsväg som han skulle ha o vad en del saker var för något som jag inte fattade riktigt. Så det blev en sorteringsdag. Mannen hjälpte honom med detta medan jag slängde o bar o sorterade större saker. På söndagen åkte vi dit, o jag hade talat om för brodern att ville han ha sina saker som jag hittat, typ Märklinjärnvägen modell stor, så fick han vackert komma o hämta den den dagen. Vid 12.30 dök han upp, o tänkte bara hämta den o åka. Hallå eller! Skulle inte tro det. Han fick vackert bära ut pappas tavlor i bilen o ett par skåp som han skulle ha OCH följa med o bära in dem till honom. Behöver jag säga att han inte var en muntergök?! Jaja, vad skall man med syskon till egentligen?! Speciellt när de behövs. Mannen får ju inte lyfta något, men han packade glas o silver o annat så det är klart nu i affären. Detta skall jag sälja på loppis, tradera mm. Så nej, jag skall inte behålla alla sakerna ;). Men jag kommer att byta ut en hel del saker här hemma för jag älskar gamla möbler, men de skall vara iordninggjorda o målade innan bara. Så japp, vintern är räddad ;). Jag kommer att tillbringa en del tid med det som ni förstår *hihi*. Nu har jag 5 dagar på mig att bli klar där inne, får se hur det går. Rumänerna skall komma imorgon o bära möbler o slänga alla tunga saker för mig, o samla sin metall, för det finns lite kvar el kommit fram mera kanske är mera rätt ;).

Så nu är det dags att ge sig iväg med sonen till skolan o slitet för mig. Men jäklar vad skönt det skall bli när jag är klar! Ha en bra dag!

fredag 7 oktober 2011

Tog en dag ledigt.

Den här veckan har ju varit the week from hell, som ni kanske förstått. Men faktum är att jag känner mig ganska nöjd med den. Ni kan inte ana hur mycket som fanns på det här stället. Det ni tror, föreställ er det gånger minst 5 *pust*. Vi har slängt så mycket så det är inte sant. 4 man + jag har ju jobbat hårt med det o igår kom vi till stadiet att de inte behövdes idag. Alla packade kartonger är grovt genomgångna, antingen slängts el magasinerade för närmare genomgång o sortering senare. Det mesta av gamla möbler likaså, o de som är kvar skall jag kolla imorgon o köra iväg på söndag till magasinet för fixande av dem under vintern :). Ja, jag skaffar mig mer jobb men jag kan inte slänga kökssoffor, fräcka bord, stolar, fina byråer, skänkar etc, bara för därför. O det som behövs på dem är lite färg o sen försäljning :). Så det blir mitt vinterprojekt, för jag hade ju inga andra sysselsättningsproblem *hihi*. Men jag har magasinet till april o kan hyra igen för det jag inte hunnit med el sålt. Så det känns ok.

Så killarna hade alltså inte något mer att göra där för tillfället. O dyringarna känner jag mig helt färdig med. Tänker använda rumänerna nästa vecka några dagar för att bära tunga saker, sen är det klart. Fattar ni, färdig! Med jordens största projekt, känns det som. Så idag kände jag bara att jag tänker inte vara där o göra något. Fel el rätt, men jag behöver en dag ledigt o bara få vara. Så det är vad jag gör, bara är. Handlat till oss o pappa, skall åka till honom i em med det. Sen en fredagsmyskväll i soffan. Känns helt ok just nu.

Igår efter vi slutat gick jag i strejk. Bara vägrade gå hem o laga mat till familjen. Så en sväng till pappa för att kolla vad han behövde ha handlat o en snabb städning o sen åkte vi o käkade på restaurang. Så jäkla skönt :). Vi gick på en pastarestaurang i Kba o de hade så jäkla bra mat alltså, till jättebra priser, så dit går vi igen. Heller hämtar hem, för man kunde få takeaway på allt. Sonen käkade en pizza o den var jättegod, han åt upp hela o det var ingen barnpizza. Det är gott betyg. Mannen åt tagliatelle med kyckling, soltorkade tomater, vin- o gräddsås o pesto. Också jättegott även om jag inte valt det, med tanke på grädden för den mår inte jag jättebra på en hel portion ;). Jag åt penne frutti di mare, alltså skaldjur i tomatsås med lite pesto, o det var skitgott. Eg skulle det vara spagetti men jag fixar inte det o det var inga som helst problem att byta pastasort när jag talade om varför jag inte kunde äta det :). + där alltså. Ytterligare + var att när han såg hur mycket jag lämnat, för ja det var en stoooooor portion, så kom han, utan att fråga, med en folieform för att jag skulle få ta med mig resten hem :). Fattar ni vilket kanonställe. Det är liksom det att de värnade om sina gäster o var verkligen måna om att allt skulle vara till belåtenhet. Sånt gillar jag. Att då maten var jättebra också, ja det var ju kanon :). Så det var en nöjd o mätt Imsavimsa som lämnade restaurangen, o detsamma med familjen :).

Jag har ju dessutom fått sökt in till utbildningen den här veckan :). Sen får jag se om jag kommer in, men jag har iaf gjort det. O igår ringde min goa bonde som jag demat ostkaka för länge tidigare o frågade om jag kunde tänka mig att jobba lite för dem :). Berättade att jag sökt in till skolan, men innan kan jag ju. Känner verkligen för deras produkter o tycker det är jätteroligt att jobba för dem. Så jag skall dema fred den 4/11 i Falkenberg för dem. Kommer kanske vara lite tufft att komma upp den dagen, för på torsdagen skall jag o SkinnyTorpet åka upp till Stockholm på återbesök på Sophiahemmet. Vi åker upp över dagen bara, så det blir ju några mil att åka ;). Men vad sjutton, med trevligt sällskap så är det ju ingenting :). Vi har tid på em, så det funkar bra. Jaja, säg att jag är galen, men det tror jag ni upptäckt redan ;).

Nu skall jag äta lite lunch, resterna från gårdagen :). Ha en underbar helg!

tisdag 4 oktober 2011

Nu har jag gjort det.

Vadå säger ni nu. Vad har hon nu hittat på? Jo, jag har sökt in till Kockutbildningen som startar i november i Göteborg! Det var med en skräckblandad känsla jag tryckte på skickaknappen kan jag säga. Men nu är det gjort, så nu får ni hålla tummarna för att jag kommer in också. Funderade hit o dit, o det var ju främst ekonomin eg som var största funderingen. Jag har ju nästan ingen inkomst idag, eftersom jag varit först sjukskriven läääääänge, sen föräldraledig lääääänge, sen egen företagare utan nästan någon inkomst eftersom det tar tid att få inkomst. O dessutom så är jag inte med i någon A-kassa av ovanstående anledningar, så jag kan säga att det blir liksom ingen större inkomst ;). Men eftersom jag är arbetslös, trots allt, så får jag med största sannolikhet ett högre bidrag + att jag får barntillägg. Detta resulterar i att jag får mer pengar om jag pluggar än jag får nu :). Så det kan ju inte bli sämre liksom ;). Känns lite konstigt att tänka sig att man skall sätta sig i skolbänken igen. Är dessutom lite rädd för hur det kommer fungera med pluggandet, med tanke på att jag inte har jättebäst minne efter mina två utmattningsdepressioner, o att jag inte kan läsa en bok rakt igenom som jag kunde förr. Men men, jag får testa helt enkelt.

Igår köpte jag Rosa Bandet-keso, med hallonsmak. Den var god, inte så jag gjorde vågen, men ett bra mellanmål var det iaf :). Så ja, jag kan tänka mig att köpa den fler gånger.

Idag har jag varit i huset igen, naturligtvis. När jag kom dit 8.30 så stod kontainern kvar, bra, men den var fortfarande full! DET var mindre bra, eftersom de skulle komma o börja jobba kl 9. O eftersom det är slänga de skall göra så är det bra om det finns någonstans att slänga liksom. Ringde min bror, eftersom han har skött det hela med kontainern, o han sa att han skulle ringa dem, eftersom den skulle varit tömd innan 9 idag. Hörde inget från honom sen, hmmm, så jag ringde upp företaget o frågade vad som hände. Det var ingen tömning beställd, påstod dem. Bullshit sa jag, ni har inte tryckt på knappen helt enkelt. Nu har jag flera personer som står här o tickar pengar, mycket pengar, o som inte kan göra någonting, så vad gör ni åt det?! Eh, vet inte, måste ringa annan person fick jag till svar. Men vi löser det. 5 min senare ringde han igen o sa att de inte kunde komma före 10.30 o hämta o sen tömma o komma tillbaka med den. Jamen tjena, sa jag, o då tar ni fakturan som de skickar på 3.000:- eller? Eller får jag en fri tömning eftersom ni har klantat till det (en tömning av osorterat kostar 4.500:-)? Ja, vi ger dig en fri tömning, vi löser det! Tack så mycket för det :). Min bror hade tydligen ringt sen också o fått det hela bekräftat, så nu får vi se vad som händer. Men gissa om jag kommer att ha koll på den fakturan *hihi*.

Som ni förstår så är de här killarna inte jättebilliga i timpeng liksom, men vi är i behov av dem, så det är bara att gilla läget typ. Men när jag talat om för dem var de skulle vara så gick jag till ett annat ställe i huset o gick igenom en del lådor jag inte hunnit kolla. O slängde ut från andra våningen en del som var skräp. O rätt som det är så går det en annan kille o rotar i skräpet. Visade sig att han var rumän, varit i Sverige 5 år, hade inte råd att läsa på SFI längre för han fick inga pengar, o därigenom inga jobb. Ja ni fattar. Så nu åkte han o hans kompis, som inte kunde någon svenska alls, runt o samlade upp metallskrot som de sålde nånstans i Gbg för typ 800:-/ton. O en lastbil av den modellen de hade, fyllde ca ½ ton, eftersom det är ganska skrymmande. Så typ 400:-/lass, en jävla massa slit o så dela på det. Jamen ni hör ju. För min del var det helt ok att de tog det som vi slängde i metall, för de tog ALL metall, kastruller, trasiga brickor, plåtar, trädgårdsmöbler, you name it. De kostade inte mig något, de fick fyllt sin lastbil, + att mina killar kunde fokusera på annat som de kunde göra bättre o containern fylldes inte fullt lika snabbt, OCH de tjänade några kronor på det hela. Win win alltså. Sen kom jag på den geniala idén att jag kunde använda dem ännu bättre, mot betalning naturligtvis. För på andra våningen där det inte är någon trappa till utan stege, fanns det mycket porslin o alla mammas julsaker, samt en del minnesgrejer från dem, typ 15-20 kartonger. O jag kan inte bära ner dem för stegen, de inhyrda killarna vägrade bära ner något utan sa bara att vi slänger ner allt därifrån. O jag ville ju ha kvar de här sakerna. Så jag frågade om de ville ha jobb, rumänerna, att bära ner dem för stegen, för 400:-. Kan säga att han som pratade svenska tog det med en gång. Kompisen skickades iväg att tömma bilen i Gbg, o sen satte han igång, o jäklar vad han kunde springa upp ner på en stege *hihi*. På en timme var alla lådorna nere, o han fortsatte slänga. När kompisen kom tillbaka fortsatte de sitt skrotsamlande, o tyckte de kommit till himmelriket *haha*. De kommer tillbaka imorgon, o då tänker jag "anställa" dem resten av veckan för att bära kartonger o hjälpa mig lasta ur dem i mitt förråd. De får betalt, nej inte 300:-/timme visserligen, men ändå, jag får hjälp att bära det jag har, de inhyrda killarna får undan sitt eftersom mitt inte är i vägen för dem. O han som är chef över dem tyckte det var kanonbra att jag fixat dem, hahaha. Japp, eller hur?! Jag känner iaf att jag gör vinsten på det här, eftersom jag inte behöver bära ihjäl mig o min nacke kommer må så mycket bättre än den gjort annars. O rumänerna är så jättenöjda att de faktiskt har ett jobb några dagar. O nej, jag lägger inga som helst värderingar i det att de jobbar svart. Tycker att det är bättre att de har möjlighet att tjäna några kronor än att de kanske t om stjäl för att överleva. Sån är jag! Fel el rätt, jag tycker så iaf. O när man är i det läget som jag är just nu, trött som en gnu o känner mig överkörd, ja, vad fasen! Den 15:e skall huset vara tomt, o det kommer det vara, så är det bara. O det utan min bror som hjälp, för som sagt, han jobbar ju. Min pappa tyckte iaf att det här var en strålande idé, o det är ju han som betalar för det hela så :). O han sa bara, bry dig inte om att tala om det för brorsan. Det han inte vet det har han inte ont av ;). O du, jag alltså, får betalt av mig för att du är där, så bara kör nu. Kände att det var en sten som föll när han sa detta faktiskt.

Kan säga att jag ringde hem min man på fm för då var jag så trött, ingen container, o var tvungen att vara på tre ställen samtidigt eftersom jag måste säga vad de skulle göra, vad som skulle slängas el inte, + att jag skulle packa glas o porslin. Gick inte riktigt ihop för mig. Eftersom jag har en väldigt snäll man så kom han o packade, hela dagen. Han kan inte lyfta el bära något pga sin operation i 3 veckor, men packa glas o porslin kunde han iaf. Visst, det är en del kvar, men det fixar jag i helgen. O det sista som skall slängas därifrån tar jag dit rumänerna för i nästa vecka, så är det bara. Sålde av två taklampor o ett skåp idag också, så slapp jag bära iväg det ;).

Nu skall jag fixa lite käk. Har köttfärssås kvar sen igår eftersom jag gjorde stor sats då, men har inte riktigt bestämt vad jag skall hitta på. Men det blir nog pasta till bara, as usual. Känner mig inte jätteinspirerad just nu för matlagning, undrar varför ;).

Ha en skön tisdagskväll. Jag skall kura ihop mig i filten i soffan efter maten o göra ingenting. För jag har gjort tillräckligt idag. Käka en kanelbulle också, el en halv iaf, eftersom det är kanelbullens dag.

måndag 3 oktober 2011

Pust!

Natten som gick var natten från hell! I ordets rätta bemärkelse. Tror jag sov 3 timmar max sammanlagt, o det var uppdelat på typ en ½-timme o så vaken en timme, ja, ni fattar. Gick bara inte att somna om när jag vaknade, skittröttsamt. Såg på facebook att det var inte bara jag som hade det så i natt, tydligen något med väderomslag el så. Vad det än var så är det hopplöst med såna nätter. Går ju an när man inte skall göra något dagen efter men nu var det ju så att det var inte precis att ligga i soffan o käka chokladpraliner o titta på såpor som gällde idag. För idag kom en kille till affären som skulle kolla upp, o ta med sig, det som var något av större värde i. Han har auktionsverk o säljer där. Med sig hade han 3 killar som skulle hjälpa till, en med att packa o de andra 2 med att slänga. Jag har tagit tillvara på allt som kan gå på loppis etc, o han hjälpte till att sortera ut en hel del. Så jag har packat, packat, burit, packat o burit hela dagen. Lätt trött nu kan jag säga, men tyvärr inte sovtrött utan bara trött i kroppen. De fick iaf gjort mycket, o imorgon kommer 2 av dem tidigt o röjer medan jag packar det jag plockat undan. Dottern kommer ner o hjälper mig packa imorgon, som tur är. För de här killarna är mästare på att slänga ;). I dag har de fyllt en stor container o imorgon får vi en ny att fylla. Då ger de sig på nästa byggnad så då måste jag vara i det huset också, cloning hade varit bra ;). För stoppar jag inte dem så slänger de rubbet. Min bror lyser med sin frånvaro eftersom han jobbar. Jaja, lika bra att han inte är där, känns det som just nu.

Jag fick köra pappa till läkaren på fm eftersom han bl a hade lite jobbigt med andningen. Eftersom han har metastaser i lungorna så blir det väldigt mycket slem i dem o det fastnar så det blir ganska jobbigt för honom då. De behöll honom ett par dagar för att ge honom ny medicin o då ville de ha honom under övervakning. Efter att ha lämnat honom där uppe så var det ner igen till huset för fortsatt packning. I kväll har jag varit iväg med en omgång med kartonger till stället jag skall lagra det hela. En gammal kompis till mig har ett stort stall med flera byggnader o gott om plats så jag har fått hyra en del plats hos honom tills jag fått sorterat o sålt. Känns bra att bara kunna åka o lasta ur lådorna när man har fyllt lastbilen. Blir ca 30 lådor i en bil så det sväljer ju iaf något. Imorgon blir programmet detsamma. Vad skall ni hitta på för kul?
Sov gott! Det skall jag försöka göra :).

söndag 2 oktober 2011

Spätta till middag idag.

Köpte jättefina rödspättefiléer o hade tänkt göra fiskgratäng. Men så blev dagens plan lite ändrad av olika anledningar så det gällde att maten blev snabb. Så jag skalade räkor, ½ kg, o gjorde en snabb fond på skalen. Ni slänger väl aldrig räkskalen?! Det blir så bra sås- el soppbas om man bara fräser dem snabbt i lite olja tillsammans med lite hackad lök. När de fräst snabbt häll på 3 dl vitt vin i en el 2 dl vatten. Låt koka, inte stormkoka utan lite lagom, i ca 20 min medan potatisen kokar.

Nu var mina filéer hela över- o undersidan så jag delade varje sida i 2 filéer, vek varje filé 2 gånger. Fräste några  färska, skivade champinjoner o 1/3 purjolök i skivor lätt, utan att de fick färg. Sen la jag fiskrullarna ovanpå grönsakerna, hällde på räkfonden o 3 dl grädde. Lät det hela småsjuda tills fisken var klar. Kokt potatis o räkorna till. Blev jättegott, o enkelt, så testa det.

Rosa!

Ja, inte kossan då alltså. Det är ju oktober o rosa månad. Vad gör ni för att stödja Rosa Bandet? Jag har köpt mig en sån här:  Tycker att årets band är jättefina. Jag var på Ica Maxi o där hittade jag också en fin rosa diskborste med jätteskönt skaft o disktrasor, så de fick följa med hem. Nu är jag ju en person som gillar rosa så då blir det extra lätt att köpa o stödja kampanjen. O nu finns det ju mycket att köpa som inte kostar så mycket men gör mycket i sammanhanget. O mycket är ju sånt som vi använder i vårat vardagsliv, som disktrasor, toapapper, tvål mm mm. Gå in på länken Rosa Bandet o se vad som finns. Misstänker att vi möts av ännu fler saker ute i handeln än just de här. Jag stödjer Cancerfonden av anledningen att jag tycker det är en fruktansvärd sjukdom som skördar så många liv, o min önskan är att det kommer finnas botemedel för all sorts cancer. Min mamma dog i Leukemi 2005 o nu har ju då min pappa drabbats av cancer också o det är fruktansvärt att stå jämte o se på deras kamp mot sjukdomen.

lördag 1 oktober 2011

Helg!

Nu är det helg, o då är det rått o dimmigt, naturligtvis. Lockar inte till utomhusaktiviteter precis. Oktober inleds som en riktig höstmånad alltså, huuuu, den här hösten o vintern blir lååååååång :(.

Igår var jag hos pappa mest hela dagen. Han var inte så bra, rörig pga höjd morfindos, o hade ont o rosslade i lungorna. O inte går det att göra så mycket åt det hela, tyvärr. Jag städade iaf, o lagade mat. Satte på en fläsklägg o när vattnet precis nästan kokat upp så small spisen. O tvättmaskinen stannade. O diskmaskinen startade inte. Jamen hallå eller. Trodde det var en säkring, men inte då. Ringde fastighetsbolaget som skickade dit fastighetsskötaren som konstaterade att det var en huvudsäkring i annat skåp. Men det hjälpte inte, bara för tvättmaskinen o diskmaskinen. Men spisen, den var kass. Så de fick beställa en ny, o den kommer inte förrän mitten av  nästa vecka. Jamen vad bra, hur skall han få mat då då? Som tur var så hade han en kokplatta med två plattor med sig så det fick bli ett provisorium. Så fläskläggen o rotmoset kokade medan jag åkte o handlade för honom. God lunch fick vi :). Gillar fläsklägg o rotmos, konstigt att man inte gör det oftare egentligen. För det sköter ju sig själv där det står o kokar liksom. O rotmoset är ju inte speciellt jobbigt att göra heller.

Köpte fisk o gjorde en fiskgratäng till honom med räkor, så han kan gratinera den idag. Så slipper han jobba med kokplattan, var min tanke. O han var så nöjd, för han gillar verkligen sån mat. Trött men nöjd när dagen hade gått o jag åkte därifrån. O jag behövde inte ha dåligt samvete för att jag inte gjort vad jag skulle. Varför är vi kvinnor så hopplösa med att alltid ha dåligt samvete? Kan någon tala om det för mig? Men jag kände att allt hemma får helt enkelt stå åt sidan lite emellanåt, dels för att jag skall orka o dels för att pappa är just nu viktigare än dammsugningen hemma.

Jag hade fått tag på jättefin entrecôte o rostbiff i skivor i torsdags o bestämde mig för att grilla dem. Det var ju fint väder o sommaren har ju tyvärr inte tillåtit alltför mycket grillning. Så sagt o gjort, skrubbade några fina små potatisar från grönsakshandlaren här o delade dem o körde dem i ugnen tillsammans med sötpotatis i bitar. Gjorde en snabb rödvinssås o fixade en sallad med lite olika salladssorter, gårdens gurka o cocktailtomater i olika färger, deras paprika o lite montagnoloost i. På med lite fikonvinäger o grovt salt. O sen på med köttet på grillen. Kan säga att det var jättegott :).

Sonen är just nu o spelar handboll. Sen skall jag åka o hämta en del älgben som jag skall koka fond på :). Kompisen hade fått skjuta en älg som blivit påkörd o han vet att jag gärna vill ha ben, annars slänger de dem (vilket slöseri!). Misstänker att det blir en hel del, så det blir fram med de stora kastrullerna o så får de stå där några timmar el över helgen el så. Härligt att ha i frysen o använda till sås sen :).

Vad skall ni hitta på i helgen? Nåt kul el bara njuta av ev ledighet? Vilket som, ha en fin helg :).