söndag 30 oktober 2011

Det här jäkla gråa blöta gör mig galen!!!!!!

Fy fasen vad jag hatar hösten!!! Det är så jäkla grått, fuktigt, blött, blåsigt o dystert så jag blir nästan tokig just nu. Lamporna är tända mest hela dagarna för annars ser man ju ingenting, *suck*. Jag har ju dessutom varit inne med sonen mest hela veckan så jag håller nästan på att bli tokig. I torsdags var jag iväg på kvällen o höll en presentation, o det var riktigt skönt att få klä sig lite ordentligt, mejka till sig lite o dra på sig "högklackade" stövletter, obs de är inte jättehögklackade ;), o träffa lite serious normala människor :). Gjorde iaf att jag kände mig som annat än mamma, städerska, matlagerska, hundvallare o you name it ;).

På fredagen bestämde jag mig för att trotsa vädret o sonens hosta, han är ju iaf feberfri, o han behövde också komma utomhus lite för att se hur han funkade med hosteriet då. Så sagt o gjort, ringde dottern o kollade om hon ville åka med in till stan för att kolla upp lite priser på kockkläder o böcker som jag behöver till skolan. Fy fasen säger jag bara, vad det kostar *suck*. Böckerna, 5 st, går på 1850:-, o då har man fått rabatt, o kläderna går på 1100:-, o då har jag inte tagit 2 av varje som de säger. Tar jag två av kockrock, förkläde, kockmössa o byxor o ett par skor går det på 1800:-. Sen tillkommer ett knivpaket à 500:-. Ja, ni fattar eller?! Vet fasen inte om jag har råd att börja skolan ju. Tittade på Blocket om böckerna kunde finnas där, men det finns inga i Gbg, en kille hade 4 av böckerna men bor i Sigtuna, o även om de kostar 1100:- då så tillkommer ju frakten, för jag tror inte jag fixar att få in det i torsdagens Stockholmsbesök också.

Nåväl, urspårning där ;). Efter vi varit runt på lite olika ställen så drog vi till Feskekôrkan för att hämta upp en deal jag köpt där o köpa lite lunch till oss. Jag har ett ställe därinne som jag alltid handlar av så det blev ju så då också. Har handlat av dem sen typ -92 el nåt så han har följt med hela min resa uppåt i vikt o neråt nu, o familjens utökning mm. Så det blir alltid en massa snack när man kommer dit, alltid lika trevligt. Så jag skulle naturligtvis ta ut min deal hos honom, även om jag fick välja vilken som av handlarna där inne. Dealen bestod av 2-rätters middag till 4 personer o det var musslor i vin till förrätt, spenatfylld ugnsbakad lax med vitvinssås, o allt, vill säga allt, fanns med i påsen, kryddor, vinet, såsen, potatis o recept så det var bara att åka hem till dottern sedan o laga middag :). O så jäkla gott det var! Jag hade gett 250:- för det istället för 550:- o det var det absolut värt. Så kommer det någon mer sån deal så köper jag den direkt!

Vi lagade alltså middag hos dottern efter shopping mm o det var jättetrevligt. Hennes man var ute med sitt jobb så hon kände sig lite ensam o vi hade inget inplanerat så det passade bra. Alltid kul att få umgås med barnbarnen också :). Supergoa är de, båda två, riktiga kramkillar är det :). O verkar älska sin mormor, vilket ju är underbart. O den store, som fyllde 2 i juli, pratar nu ganska mycket så man kan föra ett samtal med honom, oftast iaf. O det var bra att vara med dem på fredagen för vi skulle passa dem på lördagen då föräldrarna skulle ut o roa sig. Så när vi kom på lördagen så var det två godingar som utan några protester vinkade hejdå till föräldrarna o satte sig i soffan med oss o mös :). Nu går de o lägger sig tidigt o vi kom vid 17 o då var de ganska trötta, så när kl var 18.15 så sov båda två gott *hihi*. Det är hårt att vara barnvakt åt såna barn ;). Å andra sidan fick vi en lugn kväll i deras tv-soffa med lite wii med sonen o sen lite hummer- o krabbätande :). Men föräldrarna dök upp redan kl 20, vilket förvånade oss lite, men de hade bowlat o ingen bra film gick så de valde att komma hem o titta på "Så mycket bättre" med oss :).

Så har helgen varit här. Sonen var också på Halloweenkalas igår här kommer en bild från när han skulle iväg:


Snygging :).

Ha en fin söndag. Här ägnas den åt soffan o kanske lite matlagning, men inget större sker.

1 kommentar:

  1. Jag känner som du..Hatar också hösten och skulle det vara en solig dag så råkar den ju alltid bli när man absolut inte kan gå ut...
    Nu kommer typiska depp månaden november..värsta månaden på året så jag bara längtar efter SNÖ som lyser upp i mörkret lite.
    Ni verkar haft en underbar helg och sonen är stört skön..Hoppas han hade ett roligt kalas
    Kramizar

    SvaraRadera