onsdag 30 mars 2011

Sorgsen

Livet är orättvist, så är det bara. En ung människa har ryckts bort, alldeles för tidigt i livet, från sin familj. Linda, en ung mamma med inflammatorisk bröstcancer, vars blogg jag följt ett tag somnade in igår eftermiddag vid 15.30. Hade en otäck känsla när jag läst bloggen de sista dagarna o tyvärr besannades farhågorna snabbare än väntat. Det är så tragiskt, hon var ung, hade 3 små barn som nu får växa upp utan sin mamma. Jag blir så ledsen, vem är det som styr egentligen? Sånt här skall inte få hända, så är det bara. Cancer är en sån förbannat elak sjukdom. Min mamma gick bort i leukemi för 5½ år sedan, o det gick också alldeles för fort.

Vila i frid, Linda!

Ta vara på varandra!

tisdag 29 mars 2011

Godmorgon!

Tänk, jag har gått ner 10 BMI-enheter! Nästan 11 faktiskt :). Nu har det satt igång med nergången igen, hm hur lät det då? Så nu har jag bytt förstasiffra igen :), från en 9:a till en 8:a. YES! Väldigt länge sen jag vägde så här, kan jag säga :). Totalt, sen jag började med flytet, har jag gått ner 28,1 kg vilket känns jättebra. O då har jag ju haft 2 månaders totalt stillastående i vikten. Det var inte kul, men å andra sidan så bytte jag nästan 2 storlekar på kläderna under den tiden :). Så något gott förde det ju med sig. Min kropp omformade sig verkligen under den tiden, o huden drog ihop sig en hel del, vilket ju inte gör ett enda dugg *hihi*. Visst har jag mycket skinn, speciellt på magen, men det hade jag innan operationen också, så det har inte med operationen att göra. Efter sonen har inte min hud på magen varit speciellt bra på att dra ihop sig, men den har iaf minskat vilket ju är det viktiga faktiskt.

Just nu håller jag på att behandla mitt kalkonskinn på halsen, för det stör mig nåt alldeles infernaliskt. Tur att jag har så bra produkter att använda o jag behandlar min hals minst 3 ggr/vecka just nu, o det blir bra resultat :). O just halsen stör mig mer än magen, just nu kanske skall tilläggas *hihi*.

Igår var det verkligen vår :), även om det var lite kallt i vinden. Jag hade valparna ute så de fick undersöka världen vilket de verkligen uppskattade. O sen när jag hämtat sonen åkte vi o tvättade bilen, så nu har jag en jättefin, gnistrande o ren bil :). Nu skall jag ge mig iväg strax till förskolan för att laga mat. Skall bli jättekul. Känner verkligen att det är min grej, synd att det finns så få såna jobb bara.

Ha en riktigt bra dag :). O glöm inte tävla om fina hårprodukter hos mig i söndagens tävling.

söndag 27 mars 2011

Mars tävling!

Då var det dags för ny tävling igen. Den här gången tänkte jag lotta ut ett paket av två hårprodukter, eftersom jag vet att många som opererats har problem med att tappa hår. Jag tappar lite, men inte speciellt mycket, o vet inte om det beror på att jag använder de här produkterna el om jag helt enkelt inte gör det bara. Vet iaf att det är jättebra produkter som verkligen jobbar på det de skall. Du kan läsa om dem här nedan. Det är alltså ett paket bestående av ett djupverkande schampo och en hårmask. Båda två är dessutom bra för dem som har hårbottenproblem, som t ex psoriasis o mjälleksem.

Vare sig det kommer oväntat eller är genetiskt ofrånkomligt, kan en försämring av håret kännas som början till slutet. Istället för att se på och oroa sig, varför inte göra något aktivt istället och skydda håret för framtiden? Med patentskyddad teknik förstärker Nutriol® Shampoo vitaliteten i hår och hårbotten för ett livslångt resultat. Nutriol Shampoo innehåller Tricalgoxyl®, ett kliniskt bevisat verksamt sjögräsextrakt utvecklat vid ett europeiskt laboratorium. Utvecklat för att remineralisera hårbotten och fukta håret hjälper Nutriol håret att kännas och se fylligare ut. Genom att återställa livskraften till hårbotten ger Nutriol dig vapnet för att slå tillbaka.
 
 
Denna djuprengöring ger viktig fukt genom att tränga in i hårstråna och tredubbla dess styrka. Hårinpackningen innehåller CS7, en innovativ mjukgörare som förseglar hårstrånas fjällskikt och förhindrar kluvna hårtoppar och hår som går av. Håret blir blankt och lätthanterligt upp till sju dagar.
Du tävlar genom att skriva en kommentar hos mig om att du vill vara med o tävla. Det ger en lott. Du kan få två lotter genom att kopiera in en av bilderna (el båda) i din blogg o länka till mig. Skriv då i kommentaren att du länkar till mig. Dragning blir det nästa söndag kväll, 3/4 alltså.
 
Lycka till!
 

Sommartid!

Ni har väl inte glömt ställa om klockorna? Jag är eg ingen fan av det här med att ställa om klockan, eftersom jag tycker att det stökar till rytmen hos alla. Hundar, små barn, mjölkkossorna, ja kort sagt ganska många har lite jobbigt med det här med att ställa om klockan. Det tar ju några veckor innan alla är i fas igen, det går ju an för oss vuxna som förstår varför man gör det här. Men förklara det för ett litet barn är inte lätt t ex. Jaja, nu är det som det är.

Det har varit full rulle den här veckan så jag har inte hunnit med mig själv nästan. I onsdags var jag kallad till ett test för Trafikverket, där jag sökt jobb igen. Det var ett stress-, simultan- o logiktest, o vi var 11 stycken som var där. Eftersom mannen var i Borlänge tis-ons så var det upp med tuppen o fixa hundar, valpar, få sonen till fritids innan skolan (vilket han aldrig går på annars) eftersom jag skulle vara i Gbg kl 8. Hej o hå. Nervös hann jag iaf inte bli, helt klart. Det var både papper- o pennatest o datortest. O jag kan säga att jag misslyckades ganska fatalt med ett par bitar. Vände helt o hållet på ett helt test så jag fick alla fel på den delen. Så nu vet jag att jag har ingen simultankapacitet, klarar inte stress o är inte logisk. Det var liksom inte mycket som gick rätt på en del bitar. Kände mig väldigt låg när jag gick därifrån. Jag har alltid tyckt att jag klarat av alla de bitarna i livet med de jobb jag haft innan, men nehepp, så är det inte. Fick telefon på kvällen om att jag inte fått jobbet. Eh, nähä! O sanning o säga så känns det ganska bra. Jag har upptäckt att jag inte vill sitta still i 8 timmar/dag o jobba vid dator. Jo, jobba vid dator är inga problem, men ett så stillasittande jobb är inget för mig.

Sedan var det jobb torsdag-fredag med demande av pizzan. O på fredagen kände jag att jag började bli förkyld, inte kul. Proppade i mig en massa vitaminer, Esberitox, TeGreen mm mm. För på lördagen var det dags för jobb igen. Då var jag värdinna på Bäckebol där det var en trädgårdsingenjör som gav tips o råd o planterade fina krukor. Vi byggde upp en trädgårdsinteriör innan det började, med inlånade möbler o attiraljer från butikerna inne i huset. Sedan bjöd vi in folket till en tävling där det tävlades om en 3-timmars trädgårdskonsultation av Linnéa, ingenjören, som då kommer hem till vinnaren o hjälper till att ge råd om hur man kan göra fint. O en massa fina trädgårdsböcker var de övr 5 vinsterna. Det var en kul dag, helt annorlunda mot att stå o dema :). Nästa sånt här event är 28/5 o då skall jag också jobba. Men den gången skall jag själv ansvara för hela eventet. Får se vad det blir den gången, det var inte riktigt klart ännu.

Idag kommer en av "mina" tidigare valpar, han är 4 år nu *hihi*, hem för att klippas. O jag misstänker att matte o husse kommer att hamna i vardagsrummet hos mig med mina små gulliganer. De är mycket hundglada, speciellt matte, så det är ganska farligt ;). För de små är farligt söta vid det här laget. De har gjort hela vardagsrummet till sin boning nu, hoppar i o ur valplådan obekymrat, men skall definitivt inte vara instängda i den. För då skriker de, o jag lovar, de skriker! Så fort man tar bort framsidan så är de nöjda o glada igen.

I em blir det sedan lite NuSkinjobbande. Vi skall ha en större presentation i Gbg med produktkurs o scanning av antioxidanter o karotenoider bl a, o jag skall vara med naturligtvis. Var skall sleven vara ;)?! I morgon är jag LEDIG! Herregud så skönt. O resten av veckan skall jag jobba på förskolan igen o fixa käk till de goa ungarna :). Så lugn o ro, nej det tar jag en annan dag.

Skall lägga ut en tävling senare under dagen el ikväll, så håll utkik om ni vill vara med igen.
Ha en underbar söndag!

måndag 21 mars 2011

Riva tapet!

Tyckte jag hade kollat ordentligt om det gick att mål på tapeten i sonens rum. Så var inte fallet, den släppte. Ja, jag hade inte börjat måla utan det var när jag började spackla på ett ställe. Så det var till att riva tapeter istället. Nu är det så gott som gjort o skall spackla om en stund. Färgen till taket inköpt men behöver spackla på ett ställe så det får mannen göra, känns det som. Balansera på stege för att nå taket o stå med huvudet bakåtböjt med whiplashskada...... Nope, då kan jag nog inte röra mig imorgon. O nåt skall han ju göra när han kommer hem *hihi*. Delegera heter det ju ;)

Helgen slut för den här gången.

O den kan väl sägas ha varit grå. Iaf om man skall se till hur vädret varit. För det har varit helgrått hela tiden. Ingen sol o värme här minsann. Bara en jämngrå ton över det hela *suck*. Men men, fick gjort en hel del inomhus istället. På lördagen röjdes o städades det. Eftersom jag jobbat hela veckan behövdes det. Pappa kom på middag o vi käkade fylld lammbringa, kalvytterfilé och rostade grönsaker o potatis med lite bearnaissesås till det. Det var riktigt gott :). Fick en födelsedagspresent av honom trots att jag sagt att jag inte skulle fira i år. Men han hade hittat Mannerströms Viltkokbok på rean o tyckte den passade mig :). Så himla fina recept i den kan jag säga, o vilka bilder :)! Helt underbara. Så nu får jag väl se till att ta jägarexamen ;).

På söndagen fortsatte röjandet o då i vårat blivande badrum på andra våningen. Det har blivit förråd där och inte det mest strukturerade om man säger så. Det var rena bombnedslaget så nu åkte allt ut o det sorterades o slängdes så det stod härliga till. Dottern med familj kom vid ettiden o hämtade sonen för att åka till Kba-skogen i några timmar så då gick det bra att få slängt en del från sonens rum också. För målet med allt röjandet där uppe var att få tömt hans rum så jag kan måla där nu i veckan. O vi lyckades :)! Mannen bara undrade vad som hände typ *hihi*. När sonen o dottern m familj kom så var det ganska bra med space i hans rum *hihi*. Även om inte allt var borta ännu. Sen middag o mys med dem. Hm, middag o middag förresten. Både dottern o svärsonen har börjat gå på soppa så de bjöds på Allevos Thai chicken som jag hade kvar. Resten av familjen åt plommonspäckad fläskkarré med kokt potatis, kokta morötter, sås o äppelmos. Riktig husmanskost o så gott. Fick födelsedagspresent av dem också, konstigt att folk inte lyssnar på en. Fick en ny fin stekpanna, jättefina grytvantar o en jättefin "snöbubbla", ni vet en sån där med vatten i som man skakar. Den här hade hjärtan istället för snö o så kunde man sätta kort i den, två stycken, o hon hade satt i varsitt kort på barnbarnen i den :). Så fin!

Hon fick med sig en massa barnkläder hem från sonen, och en hel del leksaker, även om sonen inte ville släppa så mycket som jag tänkt mig *hihi*. Men får väl ta det lite pö om pö. Så skönt när det blir plats!

Idag blir det spackling av lite skarvar, slipande o sen skall jag måla :). Skall ev ta en sväng till Ikea o se om jag hittar någon bra, billig garderob för de som är i hans rum är verkligen dåliga. O han skall bara ha en o den är tänkt att målas o fixas lite med också. Sonen skall vara hemma idag för han har hostat i natt en del, så ok då då.

Ha en fin måndag :)

lördag 19 mars 2011

Lördag morgon o jag kan inte sova :(

När man äntligen får ledigt en dag så vaknar man kl 5.50, fullkomligt klarvaken! Neeeej, jag ville ju sova den här morgonen ju. Men icke sa Nicke, tvärkört. Så det var bara att gå upp o göra nåt kreativt, sätta sig vid datorn ;), o gå igenom mail, svara på några, läsa lite bloggar mm. Ja, jag läser era bloggar men har inte hunnit kommentera hos er hela tiden, sorry. Men jag håller koll på er ;), tro inget annat.

Varför jag inte har tid är ju för att jag jobbat hela veckan. Först på förskolan i tre dagar, vilket var jättetrevligt o kul. Ett jobb jag verkligen skulle kunna tänka mig att ha fast. Mysigt med ungarna som uppskattade maten, jättetrevlig personal o få göra det man tycker om. Kan väl inte bli bättre el?! Så nästa sånt jobb som kommer ut skall jag helt klart söka.

Sen har det varit lite möten i början av veckan. O torsd-fred demo av pizzan. Så det har gått i ett. På torsdagen var jag i Torslanda, o ibland undrar jag lite hur en del personer tänker. Var på Maxi därute, en mycket stor butik med ett stooooort lager. O frysansvarig som höll i mitt demo hade väl lite övrigt att önska, om man säger så. En ganska ung kille, i förhållande till mig alltså, som när jag kom på fm försökte verka busy. Jag frågade var jag skulle byta om, svaret var: det kan du göra därute nånstans. Eh, var nånstans? Suck, jag får väl visa då. In på ett kontor, hänga jackan o på med jobbkläder. Sen tack o hej. Kom förbi en snabb o sa: nu går jag på möte en timme typ. Ok, jag vill inte ha honom hos mig, det handlade liksom inte om det, men lite info om det är ett extrapris el inte kan vara bra kanske. När kl blev ca halv ett behövde frysen fyllas på o eftersom jag inte fått någon info om vem som skulle sköta detta så ber jag en av personalen som sprang förbi att kolla med the busy man. Han kom o sa att det hade han minsann inte tid med utan det får du göra själv. Visst, helt ok, men tala om det när man kommer o visa gärna var frysrum finns o ställ rc så man kommer åt dem då. Jag springer, inga problem, men då vill jag veta om det. Att det tar tid från demot är ju inget att göra något åt. Så jag frågade honom var frysen var: Ute på lagret, nähä, surprise. Trodde det var i grönsaksavdelningen. Suck säger jag bara. Jaja, det löste sig till slut.

Fredagens demo började med typ katastrof. Fått ett demobord som var så ofräscht så jag höll på att spy. Började med att sanera det. Förra gången jag var i Coop i Sisjön hade jag min egna ugn med mig o det funkade bra, men denna gången sa de att det inte gick för det går proppar när de sätter i mer. Eh, ok, hur var det möjligt förra gången då? Ja, testa då. O då gick strömmen på en del där jag stod. Så ok, vad göra då? Känns lite jobbigt att servera fryst pizza till kunderna. Inte riktigt samma smakupplevelse liksom. Du får ta demokökets ugn där borta o springa emellan. Ok, går bort dit, inga plåtar el galler. Letar reda på dem o får fram det äckligaste i plåtväg jag sett nästan nån gång. Då blev jag nästan gråtfärdig typ. Ringde min chef o sa att det här funkar inte. Kommer de på inspektion så är det helkört liksom. Tog kort på plåtarna o skickade till henne, o hon sa att jag skulle försöka göra rent dem. Ok, men det var ganska omöjligt eftersom det var inbränt. Så efter ytterligare en halv timmes sanering var det på med bakplåtspapper, annars hade jag aldrig lagt nån mat på dem. O då har ugnen fortfarande inte gått upp i temperatur. Efter en halvtimme! Fick nästan ett gråtanfall kan jag säga. Fick tag i butikschefen o förklarade läget o han kallar in personal för att se hur ugnen funkar. Ytterligare en kvart gick o sen funkade det sådär. 50 grader extra på den o ibland grill o byta plats på plåtarna så blev det ok. Sen fick den helt plötsligt bryt o brände dem istället. Ja, ni fattar el?! Alltså, springa emellan, hålla koll på ugnen o pizzorna, samtidigt som man skulle försöka ge info om det man demar. Kändes väl sådär bra, men jag blev till slut så jävla förbannad på hela situationen så jag bestämde mig för att nu jäklar skall jag sälja skiten ur frysansvarig. Han gick hem strax efter 15 o det blev en praktikant som skulle hjälpa till att fylla på o jag kan säga att det behövdes ofta. Så när han kom o frågade om jag behövde mer så sa jag: Japp, det är tomt borta i boxen o snart i min box. Fick honom att springa ut i frysrummet, springa in med hela frysvagnen, lossa av o springa fram till mig med 4 kollin i taget *hihi*. Kunderna skrattade gott, för min kommentar var, jättebra, jag behöver mer. Han löpte som en gasell med pizzorna, tänk er synen. Som en tant sa: Härligt att se att du pekar med hela handen *hihi*. Så när klockan var typ 16.45 så var frysarna tomma, inget mer fanns att hämta nånstans. Då kom butikschefen o frågade om det gick bra. Tja, vad säger man? Ja, men nu vet jag inte riktigt hur jag skall göra för lagret är slut! För lite var beställt, igen. Vill du jag byter sort till deras andra pizza? Han tittade på mig o sa: Nej, då får vi göra nya skyltar, leta fram sorterna o det finns nog inte så många eftersom de inte är räknade att dema. Så gå du hem när du är klar! Ringde min chef o hon frågade vad som hände. Om jag blev så jäkla arg så jag sålde bara för för det. O ja, typ så var det. Så det blev en tidigare hemgång än beräknat :). Innan jag gick hem kom goa Lena o hälsade på mig. Ingen provsmak för henne, då det var slut, men en trevlig stunds prat fick vi iaf :). Tack för det.

Kan säga att jag var något trött på kvällen. Somnade mitt i röstningen på Let's dance ihop med sonen i soffan ;). Kanske därför jag vaknade ihop med tuppen. Idag skall det röjas här hemma, pappa kommer på middag, imorgon kommer dottern med familj så det får pussas på gullungarna lite o så. Det var helgens plan. Ha en riktigt skön helg alla.

måndag 14 mars 2011

Full rulle :)

Ja, det är det just nu :). Igår var jag i Stockholm, åkte hemifrån strax efter kl 7 o var hemma igen kl 23.30. Var uppe o jobbade med NuSkin med en presentation av företaget o produkter. Ca 30 pers, o däribland var goa Malin. Var så himla kul att äntligen få träffa henne irl. Vi har ju haft mycket kontakt via telefon, mail, fb o chat men som sagt inte träffats. Men nu var det dags :). Det var verkligen ett glatt möte när hon kom in. En stooooooooor kram kan man säga. De andra runt omkring oss undrade nog vad det var för tokerier *hihihi*. Men vad gör det ;). Sånt bjuder man på. Jag gjorde en ansiktsbehandling på henne i pausen o den blev riktigt bra :). Hon berättar med säkerhet själv om den *hihi*.

Efter presentationen bar det iväg hemåt igen. Det var min upline o jag som åkte upp o vi hade många timmars trevlig kvalitétstid vilket innebär att nu är jag riktigt superladdad igen o har betstämt mig för att nu är det bra med ledigheten. Har ju tagit det mycket lugnt sedan i 1 augusti av olika orsaker, men nu så är det dags att jobba igen :). Det känns kanon att nu ha kommit till det stadiet. Har liksom inte hittat min motivation på ett tag, men efter de 8 timmarna i bilen med honom så har jag hittat dem igen. O en stor del i motivationen ligger i potentialen i våra kanonprodukter o återbäringen det hela ger :). För leva bör man ju ;).

Idag har jag jobbat på förskolan :). Jättemysigt o jättetrevlig personal som gjorde att jag kände mig välkommen från första sekund. Visst, det är ju 200 frågor när man kommer in så här o inte hittar saker o inte kan rutinerna men det löste sig, o jag hoppas att de var nöjda. Dagens meny var chili con carne med ris som skulle tillagas. Så det var fram med de stora kastrullerna o hacka lök, bryna köttfärs o fixa till det. De flesta av barnen verkade gilla det iaf :). Jättemysiga ungar som pratade direkt med en, inga ledsamheter där inte. Imorgon o onsdag skall jag vara där också :). Sen är det pizzademo igen torsdag o fredag.

Efter jag jobbat var det hem, släppa ut hundar o mata valpar o mysa lite med dem. De är så himla mysiga nu så det är inte klokt. De ställer sig upp på kanten av valplådan o viftar på svansen åt en när man kommer, o när man sätter ner maten så är det direkt attack på händerna för att klättra o slicka på en, för maten kan vänta lite. Jo, de har fattat att det är bra med valpmat nu äntligen, till mamma Emmis stora glädje. Men de äter ju fortfarande mycket på henne också, men det klart att de är lite jobbiga när de bits som de gör nu.

Sen var jag hos coachen. Näst sista gången idag. Idag var det prat om kort- o långsiktiga mål, något som verkligen är både viktigt o bra att sätta för sig, nästan oavsett vad det handlar om. Jag är en ganska målinriktad person, men ibland så tappar man ju tyvärr fokus av olika anledningar. Men det är jättebra att få en sån här påminnelse igen. O hur man sätter sina mål, det är inte alltid så lätt precis. Men nu är de satta :).

Sen var jag inne en snabbis på Skopunkten, för jag behövde ett par nya skor el mellankängor el så. Är lite trött på mina Uggies nu, o hittade ett par snygga typ boots, o ett par nya foppatofflor, svarta med rosor på :). O detta till det facila priset av 149:- för båda paren :))). Sånt gillar jag.

Imorgon är det dags för vägning o det här är första gången på ett bra tag som jag känner att det skall bli kul att se vad som hänt. Har inte vägt mig på en vecka nu, o jag hoppas verkligen inte att det stått stilla igen. Sen bär det iväg till jobb igen :).

Ha en god natt :)

fredag 11 mars 2011

Jaha, ytterligare ett år.....

Idag har jag jobbat o demat pizza o sålt som bara den, ca 350 pizzor sålda :). Känner mig ganska nöjd med prestationen. Synd bara att man inte har provision bara. Rätt som det var när jag stod o slicade upp bitar så hörde jag bara hur någon sjöng. Tittade upp o där stod min faster o hennes väninna o sjöng för mig. Japp, fyller år idag, men inte förväntade jag mig att de skulle sjunga i affären för mig precis, hihihi. Ja, så då får man lägga till ytterligare ett år. 48 år. Herregud, om två år fyller jag 50! Neej, jag som inte känner mig som en dag över typ 30 eller så. Jaja, det är bara att gilla läget. Håller på att bli gammal, så är det bara.

Tittade ni på Kalla fakta igår då? Det gjorde jag o jag vet inte riktigt vad jag skall tycka. Kändes väldigt vinklat tycker jag. O visst får en del komplikationer, men att skinnet inte hinner med när man går ner 50 kg anser inte jag vara en komplikation. Sen tycker jag att det borde vara samma regler överallt för att få plastikop, o även för gbp, men det verkar omöjligt att få till stånd. Jaja, jag tyckte inte programmet var det bästa iaf, så kan man väl säga.

Nu sitter jag bänkad i soffan o har tittat på Let's dance o ätit en mixad fisk- o skaldjurstallrik :). Rökt lax, räkor, skaldjurspaté, löjrom (från Kalix ;)) laxbakelse o skagenröra. Låter ju jättemycket när man säger så, o jag orkade äta upp hälften så det blir lunch imorgon också :). Blir lite jordgubbar o en bit chocolate mud cake till efterrätt ev. Har inte bestämt mig om jag orkar det eg.

Sov så gott alla glada :). För det skall jag göra om en stund, när röstningen är klar i Let's dance.

onsdag 9 mars 2011

Men vad fasen hände nu?

Igår var det vår. Solen sken, fåglarna kvittrade o det luktade verkligen vår. På eftermiddagen började det blåsa rejält sen. O på förmiddagen var det typ halv storm o blev det kolsvart o sen blev det snöstorm! O det snöade mycket så nu är min förut gröna gräsmatta vit igen. Morr säger jag bara. Jag som ville, trodde, hoppades att det verkligen skulle bli vår. Men det är väl det berömda aprilvädret som slår till redan nu i mars. Å andra sidan så är ju mars en vintermånad så man får väl gilla läget, el inte :(. Morr igen.

O i det vädret skulle jag då ut o köra en sväng för att köra för att sonens skola var o åkte skridskor o jag hade lovat att köra upp skridskorna o väskorna så de slapp att bära dem. Ja, ni fattar. De stackars ungarna skulle GÅ upp till skolan, o det är en bit kan jag säga. O jag har stolar i bilen så jag hade kunnat köra upp två, åka ner o hämta o köra upp ett par till. O det var ytterligare föräldrar där så det hade kunnat funka ganska bra. Men nehej, det får man inte, för händer det något så gäller inte försäkringarna. Våra egna barn får vi köra, det är ok, men inte andras. Så hur tror ni det kändes när vi stoppade in våra ungar och de andra fick gå i det hemska vädret? Inte kul alls faktiskt. Men regler är regler o inget att göra något åt.

Jag jobbar ju lite grann nu, som ni förstått, o demar pizza. Har fått en hel del jobb genom att de har det här uppdraget, o det är ju lite kul att de dessutom är nöjda med mig. Igår fick jag ett paket från dem, med lite nya kock-kläder för de har bytt färg. I det låg det dessutom två små kuvert, ett med 2 biobiljetter o ett med 2 trisslotter :). Tyvärr ingen vinst på lotterna, men det är ändå kul med överraskningar.

Blev uppringd av ett annat demobolag som jag sökt jobb hos tidigare. O nu ville de att jag skulle börja jobba hos dem. Kändes ju lite kluvet kan jag säga, men mars är fulltecknad så de får återkomma. O det skulle de göra. O idag blev jag uppringd av ett annat jobb jag sökt, en förskola som kokerska. Nej, inte det jag var på intervju på, utan ett annat. De hade fått sjukdom o undrade om jag kunde jobba nästa vecka hos dem. Jobbar torsdag o fredag o demar, men jag skall jobba månd-onsd hos dem. Så nu är det full rulle mest hela tiden. Det är bara till 13.45 på dagarna så det är ju ok, med tanke på valparna alltså. O på söndag åker jag upp till Stockholm, över dagen, o jobbar med NuSkin o träffar goa Malin, malladelicious alltså :). Skall bli så kul. Så nu kan man säga att det händer lite i livet igen :). O vikten har börjat röra på sig igen. Ett kilo sen förra veckan :)))).

Nu skall jag spela lite Wii med sonen en stund :). Ha det så bra där ute.

tisdag 8 mars 2011

Puppiesarna

De växer minsann, mina små gulliganer :). Nu är de 3½ vecka, o har flyttat ur sin bädd till valplådan så de har lite plats att röra sig på. Inte för att de rör sig jättemycket, men i små perioder så bråkar de med varandra o härjar. Sen slocknar de som små ljus igen :). Det är alltså inte så mycket väsen på dem här valparna. Har haft kullar som man bara har lust att öppna dörren o släppa ut dem, sånt väsen förde dem *pust*. Men men, det kan ju bli mer liv på de här om ett tag, helt klart. Buhundvalpar är inte de lugnaste precis. Här är lite bilder från onsdag till söndag på dem.

De har lite varierande sovstilar, de här valparna ;). Så här ser det ut ibland.

 


Har börjat ge dem lite köttfärs o valpmat, men det är inte så värst populärt ännu. Men visst smakar de.
 O sen somnar de som klubbade :).
Posted by Picasa
Vi hade ju dop för minsta barnbarnet i lördags :). Till det hade jag lagat laxpaj o tacopaj o även en chocolate mud cake, istället för tårta eftersom dottern inte gillar det. Det här är en riktigt mäktig chokladkaka, inget för en gbp-opad person *hihi*. Mycket smör, 70 %-ig choklad o socker i den, men riktigt god är den. O ju tidigare man gör den, desto bättre blir den :). Jag fyllde den med en orange curd som jag gjorde på blodapelsin, vanlig apelsin o lite citron. Den var täckt med en chokladfrosting gjorde på 70 %-ig choklad, smör, philadelphiaost o florsocker. Jag hade i lite för mycket choklad så den blev lite för hård men det gjorde eg inget. Figurer på den var gjorda i marsipan. Så här blev resultatet...


Kan väl säga att själva dopbiten tyckte han inte var lika kul. Han las typ ner i famnen o fick ingen mat! Katastrof! Så kan man ju inte göra bara ;). Så lite lätt arg var han medan prästen dopade honom, som sonen säger ;). Här har han lyckats få honom att bli tyst till slut.

Efter själva dopet var vi i församlingshemmet där storebror hittade nåt kul:

 Blivande Robert Wells kanske ;). Kul hade han iaf, gullungen ;).

söndag 6 mars 2011

Dragning i bloggtävlingen

Så var det söndag kväll o dags för dragning i bloggtävlingen. Den här veckan lottar jag ju ut två vinster, två burkar ageLOC Vitality. Tyvärr så när jag skulle skriva ut listan på deltagarna så la naturligtvis skrivaren av. Ingen färg! Så det var till att sätta sig o skriva för hand. Sonen hjälpte till att dra den här gången också. O vinnarna till varsin burk Vitality är:



och

Posted by Picasa

Grattis till er båda :)! Skicka mig ett mail på imsavimsas@hotmail.se så skickar jag vinsten imorgon.

Söndag o en riktigt lugn dag.....

Ja, det hoppas jag iaf. För nu har det varit full rulle den här veckan, känns det som. Vi hade dop för minsta barnbarnet igår o det skulle ju förberedas en del till det. Handlas o fixa lite kan man ju säga. Det var på min lott att fixa tårtan o paj så vi fick något att äta. Dotterns svägerska skulle fixa bakandet av kaffebrödet. O mitt i allt det så det har varit lite körigt, om man säger så. Gjorde tacopajer o tacopajer o de blev uppskattade, som tur var :).

I fredags jobbade jag på Ica Kvantum i Hovås o hade praktikant igen. En ung kille, gick ut gymnasiet i våras, o han hade rört till tiderna en del. Han skulle kommit kl 15.00 o varit med till stängning av demot för han skulle ha med sig pizzakittet hem eftersom han skulle jobba med det på lördagen. Istället kom han kl 11.00, o då undrade jag ju hur han skulle kunna ta med sig sakerna hem eller om jag också fick gå kl 16, som han sa att han skulle göra. O så sa han att han skulle jobba 15-19 på lördagen o dema. Blev liiiiite fundersam då o ringde o kollade, o jag kan säga att "chefen" gick nästan i taket. Hon hade skickat ut tiderna både på mail o i pappersform, skrivit papperslappar på dem hon skickat i pappersform ordentligt så det inte skulle bli några missförstånd. För han skulle jobba 11-16, som vanligt, o hade vänt på dagarna. Hm, undrar hur det här skall gå?! Jaja, inte mina problem. Han var ganska duktig på sälj iaf, om än lite tystlåten, men han lär sig väl. Jag hade lugnt o skönt stundtals iaf. Men jag kan säga att det var tur att han inte kom på em för när kl 17.20, skulle jobba till 19.00, så var allt slutsålt. Det är ju alltid kul när det går bra :), o när butiken är positiv till att fixa bra pris, ja då kan det bara gå som en dans :). Jag hoppade över min ena rast eftersom det var mycket folk i butiken då o kunde därmed sluta en halvtimme tidigare, o eftersom jag inte hade något mer att dema o sälja så var det skönt att jag gjort så. Vi får ju inte gå tidigare eg om det blir så, undrar bara vad de tycker man skall göra i de lägena. För på fredag em kan man inte få tag på cheferna o kolla läget.

Torsdagen gick åt till att göra fyllning till tårtan/kakan, baka pajerna, stryka dopklänningen, o avsluta dagen med att gå på årsmöte i kennelklubben. Jag är sammankallande i valberedningen så det så illa tvunget. På dagen fick jag meddelande om att den tilltänkta årsmötesordföranden inte kunde komma så det blev lite lätt stress kan jag säga att försöka hitta en ny. Valet föll på min pappa till slut, vilket han är mycket van vid så det löste sig. Ett årsmöte som nästan var pinsamt ur den aspekten att det var klart på 43 min. O då gjorde han ändå ett försök att dra ut på det. Jaja, det gjorde iaf att jag var hemma igen kl 21.30, o det då mötet var i Falkenberg så det tog lite tid att köra hem.

Ikväll blir det dragning i bloggtävlingen. Så än finns det tid att anmäla sig. Någonstans runt 20.00 ikväll drar sonen vinnarna :).

Ha en härlig söndag i solskenet. Men jäklar i min lilla låda vad kallt det är ute. -8 grader var det för en timma sen, huuu. Nu vill jag att det är slut på den här kylan faktiskt, om någon skulle missat det ;).

torsdag 3 mars 2011

Att ha lite grann att göra....

Ja, det är jag eg ganska van vid. I perioder så är det ju väldigt lugnt o sedan är det full rulle ett tag igen. Ibland undrar jag varför det inte kan vara jämn ström jämnt istället. Hmmmm, undrar om det har något med en själv att göra??? Kan det vara något i planeringen som brister kanske ;)? Hos mig?! Aldrig! Eller? Jaja, ok då då, det är nog så. Det är väl inte för inte jag kallats för Imsavimsa, vimsa o vimsmaja allt emellanåt ;).

Idag började det med att jag försov mig. O då menar jag Försov mig med stort F. O tänkte att jaja, då får sonen åka med mig på mina upptåg under dagen, eftersom det var typ 10 min kvar tills skolan började. O han går ju bara i förskoleklass så han har inte skolplikt än. Jaja, alla som förfasar sig nu, man skall inte göra så, men herregud jaga ihjäl sig för det är inte det bästa heller. O innan vi kan åka så skall det släppas ut hundar, matas hundar, fixas så sonen klär på sig o äta frukost både han o jag, o sen iväg. Ja ni fattar ju att det fixar man inte på 10 min. Lägg då till att det tar ca 8 min till skolan. Dock kom han ner strax efter, 5 min närmare bestämt, o jag säger som det är till honom att han får vara hemma o följa med mig istället. Kan tillägga igår så ville han inte gå o sa att han får ju aldrig vara hemma. Så jag tänkte att det är ju lugnt. Nehej då, naturligtvis inte. För då fick han ett bryt att han bara MÅSTE gå till skolan idag. Varför? Det bara var så. Jaha, så då fick det bli stress o iväg. Han fick äta frukost i bilen *suck*. Landade i skolan 8.43, o blev mött av en förvånad fröken, eftersom jag ringt o sagt att han inte kommer. Men han var nöjd iaf.

Sen hem, äta min frukost, släppa ut hundarna ordentligt, fixa inköpslista o sen iväg. In till pappa, byta bil med honom eftersom jag inte fått min ännu o den stora bilen är brötig att köra. Sen in till Gbg till scrapaffären o inhandla lite saker där eftersom vi skall ha dop för minsta barnbarnet på lördag. O sen vidare hem till goa Scrapmoster för att hämta en sak jag beställt av henne. Hon bjöd på lunch dessutom så vi hann prata en bra stund :). O fick titta på hennes fantastiska samling med scrapprylar o hennes jättefina bröllopsalbum hon gjort. Jättekul! Hon är så himla duktig alltså.

Sen var det iväg igen, till Partihallarna närmare bestämt, där det skulle inhandlas lite större folieformar till lördagens pajer o lite annat. O så tillbaka till Kba för att hämta sonen o byta bil igen. Hem till hundar o släppa ut dem o då ringer mannen o undrar var jag är. O får glatt besked att vi får hämta bilen idag :). Så tillbaka in till Kba igen o hämta bilen, YES. Tog ett tag eftersom säljaren är en trevlig o pratglad person som jag dessutom känner resten av hans familj sen länge tillbaka. Så det blir mycket prat o goa skratt. Fick dessutom snackat till mig en bagagematta till bilen :). Sen äntligen hem för att fixa middag. O sen baka en chocolate mud cake till lördagens tårta. Den kom ur ugnen exakt vid midnatt. Ja, som sagt så har dagen gått i ett. O jag är fortfarande inte trött eg. Tack snälla för Vitality-tabletterna :))). För huvudet är fortfarande med o jag vet att när jag lägger mig så säger det bom så sover jag gott :). Så missa inte att tävla om en burk här i söndagens inlägg. För utan dem hade jag gått i däck för länge sen.

By the way.... tror ni de ringt från GP än? Nej, naturligtvis inte. Däremot har jag fått ytterligare ett brev från dem där de vill att jag skall skicka in mitt godkännande för autogiro. Skulle inte tro det. O mer laddar jag för samtalet som ju skall komma från säljavdelningen. När det nu kommer. Så jäkla dåligt av dem!

Nu så är det nog natten, för morgondagen kommer innehålla samma tempo, med lite handling efter sonen är lämnad. Sedan laga pajer o sen hämta sonen igen o dra vidare till årsmöte på kvällen i Falkenberg. O köra nya bilen för första gången, för mannen skulle absolut göra det när den hämtades. Skall bli kul. Älskar ju att köra bil :). Så god natt där ute.

tisdag 1 mars 2011

Ilsken!

Japp, det kan jag bli ibland. Speciellt när det i posten dyker upp en faktura från GP på en prenumeration som jag inte tecknat. O de hälsar mig välkommen som prenumerant! Det var vad jag fick igår. Ja, jag har prenumererat på GP under flera år, men i augusti sa jag upp prenumerationen av olika anledningar. I typ slutet av oktober, början av november, blev jag uppringd av en säljare som ville sälja in en ny pren o gjorde tappra försök, men jag sa nej. Han försökte då få mig att teckna helgprenumeration, vilket också var NEJ, jag vill inte ha någon tidning! O igår så fick jag alltså en tidning o en räkning! Gissa om jag gick i taket.

Ringde upp kundtjänst vilka naturligtvis inte hade hand om såna ärenden, o hon kunde inte förklara hur det blivit så här. Hon kunde inte heller säga upp prenumerationen! Vilken prenumeration? Men sa att säljaren skulle ringa upp mig. Visst, så jag väntade.... o väntade... o väntade..... o somnade. I dag har jag fått GP igen, OCH ytterligare ett välkommenbrev typ, med en tidning till, så idag fick vi för säkerhets skull 2 tidningar! Exploderade nästan, o ringde upp dem igen. Fick prata med en annan snubbe som sa att säljaren hade nog inte jobbat, han var kvällspersonal. Eh, so what?! Det bryr jag mig inte om, då får väl någon annan från avdelningen ringa upp o fixa det här. För jag tänker fan inte betala något jag inte beställt. Talade om detta med några väl valda ord, o att de nu absolut inte skulle få tillbaka mig som prenumerant någon gång! O att det här var det mest oseriösa jag varit med om. Hm, ja, hm, ja jag kan ju inte säga vad som hänt, men han måste ha gjort något fel när han ringt upp dig. Eh, det har inte ringt någon från GP sen mån 10 el 11! Ja, men ni har väl inte svarat. Ok, så då tecknar man upp en prenumeration på folk som straff eller? Eh, nej, det var inte så jag menade riktigt. Men de ringer dig från säljavdelningen. Jaha, vilket år då? Ja, förhoppningsvis ikväll. Förhoppningsvis, sa jag. Du skall ha väldigt klart för dig att har de inte ringt mig ikväll så kommer det bli stora skriverier i tidningarna om erat sätt att sköta ringlistor, utskick av fakturor o felanmälningar. Var så säker. Jag förstår, var bara hans något lågmälda svar. De hör av sig. Jaja, vi får väl se.

Var bara tvungen att skriva av mig lite innan jag äter middag. Ha en nice evening folks.