söndag 30 januari 2011

Tävling!

Nu kände jag för att ha en tävling här på bloggen. Bara för att det är så lite som händer i vintermörkret. Så det är inget med antal besökare el något sådant, utan bara för därför :).

Vad kan ni vinna då? En vinnare får två produkter från Nu Skin. En härlig Body Lufra som är en kroppspeeling för att få bort döda hudceller från kroppen. Gör att huden känns mjuk o len efter användandet. Används som duschkräm en/ett par gånger i veckan. Den innehåller valnötskärnor som peelar o Aloe Vera som återfuktar huden.

Efter en sådan omgång på kroppen behöver den smörjas in o i vinsten ingår också en Baobab Body Butter. Den innehåller sheasmör bl a som gör att kroppen får mycket fukt. Luktar underbart, lite som en svag vaniljdoft på den. Den innehåller mycket E-vitamin som gör att torr hud, även extremt torr hud, mår väldigt bra. Många med eksem o psoriasis älskar den här krämen eftersom de får en mjuk hud i stället. Baobab är ett träd i Afrika som innehåller upp till 120.000 liter vatten. Alltså ett väldigt viktigt träd eftersom de kan få vatten från det. Tyvärr växer det i regnskogarna o som många vet så skövlar man ju dessa. Men varje gång det köps en sådan här burk så planterar Nu Skin ett nytt träd nere i Afrika. Det tycker jag är jättebra iaf.


Har fått hämta bilderna eftersom batteriet på kameran naturligtvis la av när jag skulle starta den. Men så här ser produkterna ut. 

Hur gör ni för att vinna då? För en lott skriver ni en kommentar hos mig om att ni vill vinna. För två lotter lägger ni en bild på någon av produkterna i er blogg o länkar till mig. Skriv i er kommentar om ni länkar :).  

Om du inte har en blogg kan du ändå vara med o tävla. Skriv en kommentar o skicka mig ett mail med ditt namn o gärna vad du skrev i kommentaren på imsavimsas@hotmail.se, så är du med.

Dragning kommer jag att ha nästa söndag, 6/2, på kvällen.

Hoppas att ni vill vara med o tävla.

Lycka till!

lördag 29 januari 2011

Jaha, lördag kväll....

O har precis kommit hem från IKEA. Inte shoppat en massa, för naturligtvis hade de inte det jag skulle ha. Vad jag skulle ha? En kastrull *hihi*. Vill ha en speciell som jag haft innan, eftersom handtaget gått sönder på den. Nu är hon galen, tänker ni säkert. Varför vill man ha en kastrull som tappar handtaget?! Jo, för den är jättebra, men eftersom jag kör mina kastruller i diskmaskinen så säger de upp sig efter ett tag. O då får man köpa en ny, så är det bara. Men just den var slut för tillfället. O de andra hade för långa skaft o jag hatar långa skaft på kastruller. Tar både för stor plats i diskmaskinen, i kastrullskåpet o på spisen. Så de går bort. Får vänta helt enkelt.

Att vi ramlade in på IKEA var för att jag var tvungen att åka o köpa hundmat. Har en Emmi här som börjar se ut som en Skogaholmslimpa nu. Jag trodde inte hon var dräktig men nu har jag fått ändra tänk där. Om hon inte är skendräktig vill säga, men det brukar hon inte vara. Inte för att jag tror att det blir lika många som förra gången, då hon fick 7 valpar. Men så som hon ser ut nu så vore det konstigt om det bara är mat alltihop. Första dagen som valparna beräknas komma är 9 februari men det kan lika gärna bli en vecka efter eftersom hon var hos sin friare i en vecka. Så det är bara att mata henne, för nu är hon konstant hungrig verkar det som. Men blir det för stora portioner så blir det retur, så det är flera gånger om dagen som gäller nu med mat.

Igår jobbade jag ju. Demade i en butik i Åsa, en typisk liten sommarby. På vintern kan man säga att det är dött, typ. Visst, det var en del folk, men de flesta åker in till Kungsbacka för att handla, helt klart. Serverade inte mer än 170 smakportioner o det tycker jag säger allt. Men det struntar ju jag i eg för det är ju inte jag som betalar för att ha demot. Jag demade för Santa Maria, Ica o Arla, o det var Icas sojafärs, som var fryst bl a. Kan säga att jag kände mig lite tveksam till den eftersom jag är köttälskare, men stekt med taco spice mix så smakade den som vanlig tacofärs, lite mjukare bara. Hade den på tortillabröd, med tex mex ost o två salsor som jag gjorde. O de var jättebra. Ibland kan jag tycka det blir lite tjatigt med samma tacosåser/salsor som man kör för att det är bekvämt att bara öppna en burk. Så det här var bra recept. Här kommer de:

MAJSSALSA

1 gul lök finhackas
1 röd paprika kärnas ur o finhackas
1 burk majskorn, 300 g
Detta blandas ihop. Sen tillsätter man
2 msk brun farin
2 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 tsk malen spiskummin
1 tsk salt.
Blanda ihop allt. Det här är en ganska snäll o mild salsa.

ANANAS- OCH CHILISALSA

1 grön paprika finhackas
1 rödlök finhackas
2 vitlöksklyftor finhackas
½ färsk ananas el 1 liten burk ananas i juice, ca 200 g. Jag tog krossad ananas.
1 kruka färsk koriander el persilja om man inte gillar koriander finhackas
½ dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 dl slät mango chutney
2 tsk sambal oelek
ev peppar

Blanda ihop allt ordentligt. Smaka ev av med peppar. Här kan man ju ta mer sambal oelek om man vill ha det mer "hot". Eller kanske färsk hackad chili. Den här är spicy o frisk o god i smaken. Den var de flestas favorit som testade den igår. Förutom de mindre barnen som föredrog majssalsan.

Imorgon blir det tävling här hos mig. Så vill ni vara med, håll koll. Vad det är ni kan vinna får ni se :).

Ha en trevlig lördagskväll.

torsdag 27 januari 2011

Lite surr....

Var iväg till distriktssköterskan för att kolla blodtrycket, o armen, idag på fm. Kan säga att jag har ont i hela armen, för helt klart så brast även kärlet som hon fick ur blod ur. Så har jag två stora, blå/svart/lila blaffor på vänsterarmen nu, o ont, jäkligt ont. Nåväl, åkte upp, o vem tror ni det är som skall kolla trycket? Självklart, APAN! Kände att blodtrycket gick upp bara jag såg henne, kan jag säga. Vad var hennes kommentar idag då? Oj, jaha, är det du idag igen?! Nehej, säger du det. O sen var hon inte smörig, hon var jättesmörig. Som om det skulle hjälpa liksom. Hur är det med armen, var nästa fråga. Får jag se. Ojojoj, det ser inte alls bra ut. Vilken otur, hoppas inte det gör lika ont som det ser illa ut. Jo, det gör mer ont, var svaret. Du smörjar väl in det med krämen du fick igår? För då kan det gå tillbaka fortare. Vad tror hon liksom? Ja, det klart, men det gör skitont när jag bara smörjer in den. Jaja, hon kan få smöra. Japp, känner mig bitchig när det gäller henne. Så är det bara.

Blodtrycket var perfekt, lite i underkant, men inget alarmerande. O det togs både liggande o stående direkt efter jag rest mig. Men skall kolla det om några veckor igen. Sedan vet jag ju inte eftersom jag blir irriterad när jag ser henne om det går upp av det. Who knows.

Sedan har väl dagen rullat på bara. Telefonsamtal både hit o dit, planerande och inköp av en platsback med lock till demoprylarna som skall släpas med vid jobb. O imorgon är första för det här bolaget. Inte långt hemifrån, bara 1 mil drygt, i en inte så stor ICA Supermarket så jag får se hur det går. Jag skall dema Santa Marias tacoprodukter och göra det på ICA:s sojafärs. Undrar hur den smakar, får väl testa innan jag börjar servera så jag vet *hihi*. Det skall också göras två olika salsor till. Är de goda så skall ni få receptet.

Nu skall jag ta min onda arm o fixa lite käk. Ha en bra torsdagskväll :)

onsdag 26 januari 2011

Ajajaj!

Ont, jag har ont, jätteont :(. Skall ju upp o röntga mina njurar på måndag, nytt försök, o då måste jag ha tagit ett prov av något slag. Sagt o gjort, iväg idag upp till lab och göra det. Jag är ganska svårstucken, men tänkte att nu  när jag gått ner lite grann så kanske det är lättare. Så hon stack, för hon hittade ju ett kärl, o direkt så gjorde det så jäkla ont. O kom bara några droppar. Var för att jag spände mig, sa hon. Ok, hon tog om lite längre ner o det gick bra. Men under tiden kan jag säga att mitt armveck svullnade upp o blev mörkblått! O gjorde så himla ont. Oj, sa sköterskan, kärlet sprack. O mitt huvud snurrade till ordentligt kan jag säga. Så hon hävde stolen bakåt, ryggen alltså ;), o upp med armen o tryckte hårt medan hon ropade in en distriktssköterska. O gissa villken det var som kom in? Vem tror ni? Har ni gissat nu? Japp, bitchen som tog min agraffer. Kände att jag blev ganska tillknäppt o hon kände igen mig kan jag tala om. Oj, är det du! var hennes kommentar. Ja, vad svarar man på det då?! Nej, eller. Jag svarade ingenting. De la ett tryckförband med nån kräm under o sa att de hoppas att det går tillbaka, men det blir nog inte vackert. O jag skall upp imorgon igen, dels för koll av det, o dels ville de ta mitt blodtryck eftersom det snurrar i skallen varje gång jag reser mig upp. Hoppas inte det är bitchen bara. För då tänker jag bli en bitch.

Annars har veckan varit hemma mest hela tiden. I måndags var jag hos min coach, vilket var bra, o så var jag hos bilmeken med eländet eftersom de inte får co-halten, el vilken det nu är. Han bytte lambasond, vilket inte hjälpte, bytte något annat, vilket inte hjälpte o gjorde nåt annat, vilket inte hjälpte. Så det var ingen idé att besiktiga om den igen med tanke på det. *morr* det är vad jag tycker om bilar som inte är hela. Dyrt o tråkigt är det.

Sonen har varit hemma hela veckan eftersom hans förkylning inte vill ge sig riktigt. Så nu är han inte så kul att ha att göra med. Han är uttråkad, minst sagt. I morgon skall han gå till skolan igen iaf, för annars får vi nog tokspel, både han o jag. I vilket fall så fick mannen åka till verkstan idag igen o sedan åka o ombesiktiga eländet. O nej, den gick inte igenom. Så nu har vi en vecka på oss att försöka få ordning på det tills den måste besiktigas igen. O jag misstänker att jag inte kommer att ha någon bil sen. Så nu får mannen fundera på hur det här skall lösas. Tråkigt är det iaf. O syndapengar som är lagda på den om det inte går att fixa den.

Jag har en fundering på att ha en tävling. Så håll utkik i helgen här inne.

Nu skall jag laga lite mat. Ha en trevlig kväll.

måndag 24 januari 2011

Jaha, måndag igen.

O sonen får fortsätta vara hemma. Han är inte trött el så men hostar som en tok o nyser som en galning. Så förkyld är han men eg inte medtagen el så. Men jag är så trött på att varken han el vi blir bra någon gång så nu får han vackert vara hemma några dagar. Så är det bara. O en 6-åring som är uttråkad är ju lagom kul att ha att göra med *suck*. Men det är bara att bita ihop.

Idag har mannen jobbat hemifrån eftersom jag hade tid hos min coach på eftermiddagen. Han hade eg tänkt åka in till jobbet några timmar på fm men brydde sig inte om det. Han hade det han behövde för att jobba så. Men så är det så att vårat nät har strulat en del det sista o tappar kontakten med jämna mellanrum. Mycket irriterande! O idag på fm var det nästan stört omöjligt att göra något för honom, o han måste vara uppkopplad för att kunna jobba. Så han ringer Tele2, som vi har som leverantör, o dem kan man ju bli nästan skogstokig på. Det tog evigheter innan han kom fram först, o sedan stänger de ner nätet! O säger att det kopplas på om en stund. Vi var tvungna att nollställa. Hmmmm, de glömde tydligen bara att sätta på det igen så det var bara för honom att ringa igen o fråga vad de håller på med. Sammanlagt tog det "bara" 2½ timme, o fasen vet eg vad de gjorde för det har tappat kontakten under em också. *morrrrrrrr* säger jag bara. Kan säga att jag inte är speciellt nöjd med dem som leverantör. Snacka om att man är billiga, men det tycker jag är bara bullshit, för inte är det någon större skillnad mot när vi hade Telia inte. O nätet då som funkar dåligt. Så nu funderar jag allvarligt på att byta tillbaka igen. Kan ju iaf inte bli sämre, helt klart.

Min bil gick ju inte igenom besiktningen förra veckan o jag har varit på verkstan med den idag för att de skulle försöka fixa till det hela. Det byttes lambdasond o någon termostatgivare bl a, men det blir ändå inte rätt värden på CO-halten så det var ju ingen idé att åka o besiktiga om den när det ändå blir fel. Så från midnatt har jag en bil med körförbud o därmed kan jag alltså inte ta mig någonstans *suck*. Han skulle kolla imorgon på den igen men visste inte riktigt vad han skulle komma på nu. Fan vad trött jag blir. Bilar skall man fylla på bensin/diesel i, kolla oljan i bland, fylla på spolarvätska o luft i däcken på. I övrigt skall de bara gå. Så är det bara. O när man inte bor i stan utan på landet så är man beroende av bilen för allt. Hopplöst känns det alltså. O just nu har vi helt enkelt inte råd att köpa en ny bil, även om det verkligen skulle behövas istället för att hålla på att bråka med den här. Det är iaf det första som skall fixas så fort det kommer in mer pengar här, det är ett som är säkert.

Idag gjorde jag soppa till lunch. Gjorde en bönsoppa med rostad paprika. Det låter ju lite sådär, tyckte jag, men när jag läste receptet så kände jag att jag måste testa. O den var kanongod. Smakade inte bönor utan tomat/paprika :). Jag tycker inte om bönor, men de är ju en bra proteinkälla, så när de mixades var det helt ok. Här hittar ni receptet. Kan varmt rekommenderas :). Till middag sedan gjorde jag en Pasta con pollo, pasta med kyckling, o den var jättegod. Sonen åt som en tok, o han är kräsen :). Här hittar ni receptet på den. Lite mattips från mig :). Naturligtvis så ändrade jag lite o la till lite champinjoner o morötter i min kycklingsås. För sån är jag :). Experimenterar gärna när jag lagar mat.

Ha en bra kväll :)

söndag 23 januari 2011

Måste bara......

dela en bild med er på mitt goa minsta barnbarn. Sveriges snällaste unge tror som nästan aldrig skriker, sover hela nätterna från 19 till 8 med nåt matmål nästan sovande, o när han väl är vaken dagtid (nej, det är inte mycket) så är han sån här :). Nu är han 2½ månad o dotter undrar när det kommer vända ;). Det gör det inte, säger jag. Han är en nöjd kille :).

Tack!

Ja, jag vill verkligen säga tack till er goa bloggerskor som kommenterade mitt downinlägg. O jag säger tack av hela mitt hjärta för medkännande, goa kramar o goda råd :). Det värmer verkligen vill jag säga. M, jag la mig inte och tittade på såpor ;). Jag surfar när jag är down, totalt planlöst. O jag läser era bloggar, allihop, även om jag inte kommenterat. Jag håller tummarna för dig, Scrapmoster, i din kamp med sonen. Heja heja, säger jag. På de jäklarna ;). Vi är tigrinnor när det kommer till våra barn, så är det ju bara. Känner igen det så väl.

I fredags fick sonen vara hemma från skolan eftersom han vaknade med "tjock" hals o hosta, igen. Så det var en lugn dag med en del Wii-spelande o tv-tittande. Ingen av oss hade lust att göra någonting eg, så jag ok:ade det. Ibland får det helt enkelt vara så bara :). En sak gjorde vi dock, vi bakade müslibarer. Så himla enkelt o kanongoda blev de. O perfekt både för mig o honom som ett litet mellanmål el "godis" om man är sugen. Hittade receptet här, en tjej som gett ut en bok om råsmart mat för hela familjen. Jag skall beställa boken, ja, jag älskar ju kokböcker, o har de dessutom en massa bra tips o idéer med nyttig mat så är det ju inte att förakta :). Naturligtivs ändrade jag lite på receptet, hade inga aprikoser så jag tog hackade dadlar o russin o kokos i samt lite hackade olika nötter. De blev kanongoda kan jag säga. Så dem kommer jag göra oftare. Funderar på om man inte kan tillsätta lite proteinpulver också så blir det ju riktigt bra :). Det är nästa projekt.

Igår var jag i Malmö :). Det var kick off i NuSkin för Vitality-tabletterna lanserades nu :). Jag har några som köpt några burkar o testat + att både mannen o jag ätit dem sen början av november o vi har fått in bra referenser på dem. Det är olika hur man reagerat på dem o hur lång tid det tagit innan man fått respons men samtliga har positiva reflektioner iaf :). De återställer mitochondrierna i cellerna till när man var yngre o vitalare och går på hjärna, hjärta och sexuell lust o ger ökad koncentration, ork och att man presterar bättre. Vi har några idrottsmän som testat och de har fått bättre resultat :). Vi fick oss en ordentlig dos med information o inspiration så nu har jag laddat igen. Dags att jobba igen :). Känns bra när man kommer iväg på sånt här o träffar trevliga, inspirerande människor :).

I fredags kväll åkte jag på världens megadumpning. Inte kul alls, men det var bara att gilla läget. Hade gjort en tacogratäng med tacofärs, lite, och då menar jag verkligen lite, vitlöksfärskost, äggstanning o riven ost på. Åt den tillsammans med sallad o det var jättegott. Planen var att jag skulle ha med mig lite till lunch igår. Men 15 min efter jag ätit började jag må illa o kallsvettas och mådde riktigt skit. Så 20.10 låg jag i min säng o somnade. Vaknade inte förrän 6.30 igår morse, så utvilad blev jag ju iaf ;). O jag kan säga att jag tog inte med mig något av det. Undrar varför ;)? Det medförde att jag inte hade någon lunch med mig så det var till att bege sig till Centralstationen o ragga upp nåt att äta. Hittade Olearys, o köpte en räksallad eftersom de rekommenderade den. De sa att det skulle vara dressing i en skål bredvid, färska räkor, ägg o sallad, lät ju jättebra. Tog med mig salladen o gick tillbaka till konferensstället. O höll på att storkna när jag smakade på räkorna. De hade INTE skickat med dressingen utan hällt den på! O det var ingen majonnäsdressing, utan någon form av oljebaserad CHILI-dressing. Med stor betoning på CHILI! Alltså, jag har inte något emot kryddor, men vad fan, man har inte en hel burk till 3 msk olja liksom. O färska räkor tycker inte jag man har chili till alls. Så jag kämpade eftersom jag var tvungen att få i mig mat, men jag kan säga att det smakade inget vidare. O dessutom till det fasila priset av 155:-. Jag var nästan på väg att gå till dem o klaga, men jag orkade inte. Men aldrig mer en räksallad hos dem iaf.

Idag har jag bakat bröd. Bakar ibland ett gott bröd utan jäst utan bikarbonat istället med en hel del olika fröer, nötter, olikas sorters mjöl o lingonsylt i, o så är det fil som håller ihop det. Idag hade jag lingonfil, men jag varierar där också. Det är så himla gott, o jag kände för ett gott bröd. Så nu har jag gjort dagens nytta ;).

Ha en bra söndag, alla goa bloggare :). Kram!

fredag 21 januari 2011

När inget är roligt....

Fick en fråga på fb igår om var jag var..... om jag jobbade mycket el så...... Svaret är nej. Tyvärr kan jag inte skylla min frånvaro på jobb, el eg något annat heller. Bara på att jag gått ner lite för räkning. Är less.... På vad? Ja, vad svarar man på det? Typ allt! Less på vintern, kylan, snön, blöt snö, is, hål i plånboken typ, bilen gick inte igenom (igen, trots reparation), bråkig son, inte bli frisk någon gång. Ja, jag tror ni fattar, eller? När jag blev sjuk med feber o skit så la mina luftrör av, igen. Jag är förkylningsastmastiker o när det är sånt här väder när jag blir sjuk så lägger mina luftrör bara av. Jag orkar inte andas ordentligt, de krampar mest hela tiden, o jag får massor med slem i halsen. Visst, jag tar min medicin när jag blir sjuk, men den räcker inte till. O jag är väldigt allergisk mot penicillin så jag får ta cortison istället för att det skall lägga sig, så jag skall kunna andas överhuvudtaget. Så jag började min kur med cortison o mår da shit.

De tre dagarna som jag sov bort med hög feber gjorde att jag kom ur fas med allt. Mat, drickande, rutiner.... O cortisonet gör att jag mår skakigt, o samlar på mig vätska o blir hungrig! Jävligt hungrig! O grinig o arg. Alltså skit är det. Kan säga att viktminskning den här veckan var det inte tal om, däremot uppgång med 4 hg, o jag känner mig som en elefant! Känner mig som jag gått upp mina 24 kg som jag gått ner, skitjobbigt. Alltså, det är inte det att det är hela världen att ha gått upp 4 hg, utan helt plötsligt har ett hjärnspöke flyttat in i mitt huvud. Jaha, du fixar inte det här heller. Trodde du verkligen att du skulle klara av att gå ner i vikt? Glöm det! Du kan inte! Ja, ni fattar att hjärnan har slått runt eller?! O jag kan inte riktigt deala med den, om man säger så. Den gör inte som jag säger liksom. Jävla skit! Visst, jag kommer att komma på banan igen, bara cortisonet går ur kroppen på mig, men kuren var slut igår så det kommer ta några dagar innan dess. *suck*

Dessutom naturligtvis en jävla fullmåne! Fan vad jag hatar när det är det! Då slår hjärnan runt på mig också, totalt. Är fruktansvärt påverkad av månen o mår aldrig bra när det är fullmåne tyvärr. Så några dagar innan o efter är skitjobbiga. O som om det då inte skulle räcka så är det dags för mens snart. Men va fan, det är lika bra att ta allt på en o samma gång. Så kanske det går över snabbare. Men det är liiiiiiite tungt, kan jag  säga. Jag har liksom ingen lust med någonting, o ingen ork över till någonting heller.

O för att göra allt riktigt toppen så skulle jag iväg i morse för att göra en datortomografi på mina njurar. Jag har gjort gallröntgen pga att jag varit inne några gånger med rejäla gallstensanfall, men de hittar inga stenar. Så då vill de göra koll på njurarna. Jaha, ok, ingen frukost, bara dricka en jäkla massa vatten innan. Typ några liter på en timme. O inte gå på toa... Ja, ni fattar eller? O så samtidigt få igång sonen som inte vill gå upp på morgonen. *morr*. Men jag kom upp till röntgen 8.25, skulle vara där 8.30. Blir inropad o så säger hon ja, då är det dags för kontrastvätskan. Eh, säger jag, va? Ja, annars går inte det här ju, så nu skall du få den. Men hallå, sa jag, jag är allergisk mot kontrast. Får astmaanfall och klåda på hela kroppen, så det känns inte så bra eftersom jag är ganska dålig i mina luftrör redan innan. Så hon iväg o kollar min journal som hon kommer in med. Jadå, det står med STORA bokstäver i rött, ALLERGISK o mot vad allt jag är allergisk (det är en del, ja, i läkemedelsväg). De hade missat det! Jaha, jättebra, el inte. De skulle ha haft skickat särskilda allergimediciner till mig innan som jag skulle haft tagit 12 timmar innan röntgen bl a. Behöver jag säga att jag var riktigt jävla irriterad när jag gick därifrån eller? Herregud, hur svårt kan det vara att kolla upp saker egentligen. Det stod liksom inte i minsta storleken på bokstäver o inte instucket i texten utan på framsidan i stort med rött! Puckon! Nej, jag förde inte väsen, jag orkade inte, bara suckade o sa att jag tyckte det var ynkligt. O så gick jag. Med en ny tid i handen. Men mediciner skall de skicka till mig, för det lämnar de inte ut hur som helst! Idioter, men det skiter ju jag i. Skicka ni dem!

Nästa vecka, fredag, skall jag dema första gången för det här bolaget. De har bokat upp mig typ varje fredag, men bara fredagar, fram till v 12 i stort sett varje vecka. Men inte 2 dagar/vecka som de sagt. O det gör mig lite irriterad också. För om de säger att det skall vara 2 dagar så får de ju ha det, eller? Det går liksom inte att leva på 1 demo/vecka med deras löner kan jag säga. Så blir det inte uppbokat mer så blir det nog inte så många demon för de här damerna kan jag säga. Jag har skickat iväg mitt CV till några andra bolag också, så får jag se vad det ger. Den som lever får se.

På lördag skall jag till Malmö på Kick off med NuSkin. Skall iaf bli trevligt (hoppas jag). Trevligt ressällskap har jag iaf. O så hoppas jag att det är riktigt bra där nere så arbetsinspirationen hoppar upp o slår igång mig ;).

Ursäkta långt o boring inlägg, men så är det just nu, sorry. O tack för goa hälsningar på fb från goa tjejerna. Kram från en som verkligen längtar efter våren!!!!

fredag 14 januari 2011

Fick ett vadderat kuvert idag....

Och det händer ju liksom inte varje dag. Nyfiken, jag? Å inte, bara väldigt intresserad ;). Så naturligtvis var jag tvungen att öppna det med en gång, för ja, det var adresserat till mig. Vad var det i det då? Jo, det här:

Hahaha, rätt person, eller hur?! Jag som innan min op skulle jublat för ett sådant kuvert kände mest "jaha". Varför jag fick den? Jo, för jag öppnade Marabous julkalender o där hade jag tydligen skrivit i om att få testa den nya smaken Marabou Mango. Ja, jag har testat en ruta. O jag kan säga att det räckte o blev över. Herregud så söt den var! Nope, mjölkchoklad med mangosmak var inget för mig alls. Hade kunnat tänka mig att den smakat bättre om det var mörk choklad i den kombinationen faktiskt. Men men, den var ju gratis *hihi*.

Nu vidare tittande på Let's Dance :). Ha en trevlig fredagkväll!

torsdag 13 januari 2011

Torsdag o full rulle (så mycket det nu går)

Först vill jag börja med att säga att jag  läst alla era kommentarer men inte riktigt orkat kommentera eftersom jag inte är riktigt 100 ännu. Men jag har skrattat gott, o det gläder mig med era kryapådig-hälsningar :). Så nu har jag faktiskt varit uppe 2 hela dagar :). Dessutom era kommentarer om mannen roade mig, o jag håller med :). Det hålls kort här ;). Be sure.

Så till rubriken. Vad har jag gjort idag då? Jo, hade lite inplanerat men det gick inte riktigt enligt planerna, om man säger så. Började med att försova mig, alltså bara 25 min, men det rubbar ändå planerna. Varför jag försov mig var väl för att jag vaknade typ 3-4 gånger under natten o var så jäkla kissnödig så jag var bara tvungen att gå upp. O sen kunde jag inte somna med en gång. O sista gången var kl 4.04 o sen låg jag klarvaken o funderade t om på att gå upp. Men till slut somnade jag väl o var väl så trött så det blev snooz på klockan *suck*.

Först skulle det duschas o göras iordning för jag skulle vara på anställningsintervju kl 11 i Frölunda. O sonen skulle till skolan o då måste han köras, o ha ätit innan. O jag få frukost. Ja, ni fattar att det hela gick i stöpet direkt eller?! Jag tog ett beslut, sonen fick ledigt. Han var jättetrött i går, fortfarande lite förkyld o så, o eftersom ändå bara går i förskoleklass så är det inte obligatoriskt. Så ingen kan hänga mig, mer än att det naturligtvis inte är rätt. Men What the heck, vad gör det om hundra år. Ringde dottern o frågade om hon kunde hjälpa till med lillebror. Japp, självklart, men jag skall inte vara hemma. Men hennes man o store sonen skulle vara hemma så det var inga problem. Skönt, då kunde det bli lite lugnare iaf.

Så efter fixande o frukost o så bar det iväg med lillebror först till Hisingen, sedan till Frölunda o träffa snälla, goa Lena som köpt mig en fleeceponcho o ett par fleecetossor :). Sen vidare till intervjun, lite tajt om tid, men jag var där 5 min innan utsatt tid. Hittade direkt, tack vare Lena, inte GPS:en för enligt den så fanns inte varken hennes gata el den jag skulle till. Jaja, säger bara det, teknik! Men när jag kommer dit så finns inte det företaget som jag skulle till kvar, utan hade flyttat, o det var inte rätt våning heller. Hmmmm, gick in på ett ställe där det satt 6 vilsna själar o frågade om de skulle på intervju. O det skulle de. Så det gick ju bra så långt. Kl 11 kom, men inte de som skulle intervjua oss. Tio min gick, inga fortfarande. Då började det pratas lite, om det verkligen var där. Först 25 min för sent kommer de, o då med ursäkten att det var lite halt o dimmigt. Ja, de hade visserligen åkt från Malmö, men efter vad jag vet så har de senaste månaderna varit typ det här vädret o väglaget i typ HELA Sverige. Då får man väl kanske åka lite tidigare än på sommaren? Men nej, jag lovar, jag sa inget :)!

Info om vad de efterfrågade o vad de höll på med, något rörig kan jag tycka, men men. O det här tysta försynta gänget som var där såg bara lite frågande ut men frågade inte. Kunde jag hålla tyst o låta bli o fråga tror ni? Nej, naturligtvis inte. O då såg det ut som en del frågetecken rätade ut iaf. Sen var dags för individuella intervjuer då. O de tog mellan typ 10 min o 30 min per pers. Så ja, det drog ut på tiden lite, som ni förstår. Jag är så tacksam för att sonen inte var på skolan för då hade jag inte hunnit till 13 när han skulle ha hämtats. Men när det var dags för min tur så berättade de hur man skulle göra en del datagrejer mm, o om jag kunde det o det osv. Ja, det här var ju då ett demouppdrag på 4 månader, 2 dagar/vecka sa de när de ringde upp mig förra veckan. Jag fick det uppdraget o även frågan om jag kunde tänka mig mer o även större events på köpcentran där man sätter upp själva montrar el iordningsställer scener om det är kläder som skall visas t ex. Tja, jag har jobbat på mycket mässor o satt upp montrar så vad är problemet frågade jag. De skrattade o skrev på mitt papper "kan jobba med alla typer av uppdrag vi har". Nope, sa jag, det kan jag inte. Jag kan inte stå o dema el bjuda på prover med parfym el nicorette. Eftersom jag är doftöverkänslig blir det inte så bra, o jag har aldrig tänt en cigarett så då känns det lite tok att diskutera sluta röka med nån. Men det var helt ok. Så ja, nu har jag jobb, men vet inte när det börjar. Typ i början av februari, men vi kan kontakta dig tidigare om det är snabba puckar som gäller eller? Eh, ja ok. Gärna dagen innan bara så jag hinner fixa med sonen ;). Jag har en känsla av att jag kommer få mer jobb än 16 timmar i veckan, el vad tror ni? O med tanke på att de inte betalar speciellt bra eg på såna här bolag så är det ju tacksamt, men jag vill INTE jobba heltid sa jag. Jag har ju mina hundar o mitt NuSkin som jag jobbar med också + familj. O jag tänker inte gå in i väggen igen. Det räcker med 2 gånger.

Det blev lite konstigt när de frågade mig vad jag hade för storlek på kockrock som jag skulle ha från dem. Hm, sa jag, jag vet faktiskt inte. O det jag säger idag stämmer inte om typ 2 månader eftersom jag går ner en del nu. Jag hade berättat att jag opererats o jag visste helt enkelt inte vad jag skulle ha för storlek. Den ena tjejen säger då att medium blir väl bra. Eh, sa jag, alltså då måste den nog vara bra stor i storleken. Den andra tjejen, som var lite rund om man säger så, sa bara, hon har ingen storlekskoll, men du är nog ett gränsfall mellan medium o large. Hallå! Jag har inte haft medium på något sen jag vet inte när. Det blev en large om utifall att, blir det för stort beställer de en ny.

Sen iväg till dottern o hämta sonen. Men då var jag så hungrig så jag skakade så det blev till att in på Ica o handla o sen upp o steka lite pytt  i panna o ägg. Skulle haft rödbetor till men si dem fick jag inte ha för mig själv för barnbarnet ÄLSKAR rödbetor. Så han satt o norpade en bit i taget, för jag hade skurit dem i alldeles lagom stora bitar för honom. Men när man får en puss för varje bit nästan så är det helt ok :). Gullehjärtat!

O sonen o hennes man spelade Wii så han ville inte åka hem direkt. Så då fick jag pratat med lilla barnbarnet en stund också. O fått en massa goa leenden :). Det värmer mormors hjärta när man träffar de här små :).

Iväg till slut, köpa hundmat på vägen hem, köer på E6 naturligtvis *suck*. Men till slut hemma iaf :). O nu skall jag koka torsk med äggsås :).

Men trött, ja det är jag kan jag säga. Men nöjd med dagen ändå :).

tisdag 11 januari 2011

13 veckor = 3 månader

Reser mig lite från sjuksängen. Febern har i alla fall släppt, men har ingen ork till någonting. Känner mig som en trött hundraåring typ, som har värk i hela kroppen. Men sonen skall börja skolan idag efter lovet så det var bara till att släpa sig upp. Började ju så där bra eftersom jag bad mannen att ställa klockan o väcka oss eftersom han är hemma fortfarande. Nå, gjorde han det? Nej, naturligtvis inte så då blev det tjat o bråk direkt, för naturligtvis så var det mitt fel att HAN inte väckte oss. Är det inte jävligt konstigt att de kan få till det så bra?! Jag blir skogstokig på sånt att man inte som vuxen människa kan stå för att man gör fel utan måste hitta på en massa ursäkter, undanflykter etc. *Morrrrr*. O bråka på morgonen innebär att man har en skitdag framför sig, speciellt som han som sagt skall vara hemma. Kul födelsedag för honom, för han fyller år idag. O just nu så tänker jag ge fullkomligt blanka sjutton i det.

Nåväl, nu till rubriken. Idag är det alltså tre månader sedan jag opererades. Men det känns som det var igår typ, förutom att värken är annorlunda jämfört med den jag hade på kvällen den dagen. O vikten :). För nu känns det som det börjar hända saker. Javisst, det har hänt hela tiden, men nu känns det liksom om ni fattar vad jag menar. Sista veckan har jag gått ner 2,2 kg o det ger en total viktminskning på 24 kg. Känns eg ofattbart att man kan tappa såpass mycket på den tiden. För när någon säger att han/hon gått ner 24 kg så reagerar man ju med, "Oj, vad mycket!" I alla fall gör jag det. Men när jag säger det till mig själv så reagerar inte min hjärna på det viset utan mer liksom, "jaha". And that's it. Men jag ser det på alla mina överdelar kan jag säga. Jag är en tunikamänniska o har ganska många sådana. O de är stora, minst sagt, nu. Så nu hoppas jag att det snart blir vår så jag kan shoppa lite vårtunikor istället :). I storlek mindre ;).

Japp, det var det för den här dagen tror jag. Nu skall jag försöka få i mig lite fil. O ni som kommenterat i mitt förra inlägg, tack så mycket. Jag hade ingen ork till någonting igår så jag svarar er här. Jag är på bättringsvägen o försöker få i mig både mat o dryck nu. Kram på er :).

måndag 10 januari 2011

Ont, det gör ont......

Helgen har varit en riktig katastrof. Vi var på Disney on Ice på fredagkvällen o det var trevligt. Sonen tyckte vi skulle köpa biljetter direkt till nästa år så han uppskattade det. Mannen hade proppat sig full med Alvedon eftersom han var ganska dålig, men fixade kvällen.

På lördag vaknade jag med huvudvärk, vilket inte hör till vanligheterna. Tog ett glas vatten tillsammans med min B12-tablett o sedan en skål fil till resten av tabletterna. Sen var det kört. Började frysa, vilket ju inte är så ovanligt iofs, men nu pratar vi FRYSA. Jag frös så jag skakade o la mig under filten o somnade. Vaknade efter nån timme o mådde apa. Ont i hela kroppen, varenda del i kroppen värkte, inklusive huden. Jaha, hade fått mannens influensa, helt klart. Kan säga att jag inte gjorde någonting resten av dagen. Försökte mig på att göra en pizza, vilket gick åt skogen för degen jäste inte :(. Men sonen åt den, men jag fick ta av det som var på o försöka äta bara. Det var typ vad jag fick i mig den dagen.

Söndagen var om möjligt ännu värre. Fick i mig ett glas vatten på morgonen, men inget mer sen. Jag sov på soffan o sedan i sängen o på kvällen i soffan igen. Mådde illa naturligtvis eftersom jag inte fick i mig något att äta men jag kunde helt enkelt inte stå upp för att fixa något. Så 20.30 gick sonen o jag o la oss för natten.

Idag skall jag försöka få i mig lite att äta iaf, misstänker att det känns lite bättre då iaf.

Nu tillbaka till soffan.

fredag 7 januari 2011

Bloggtorka.

Har inte haft lust att skriva, så då har jag inte gjort det, simple as that. Vad har jag sysslat med då? Inte så mycket. Tittat på snön som vräkt ner, varit o flashat sonens Wii-spel o köpt en hårddisk så nu håller jag på att ladda ner en hel del spel. Gissa om jag har en nöjd son! O när jag var inne o gjorde det så fick jag vänta ett par timmar på det så då åkte vi upp till dottern o passade på att busa o mysa med barnbarnen :). Det värmer en mormors hjärta när man har en kille som blir glad när man kommer o pussar o kramas med en :). O när lillebror "pratar" med en o ler sitt största tandlösa leende. Ja, då är man såld kan jag lova.

Har varit hos min nya coach. Skall träffa henne vid 5 tillfällen, o har 2 telefonsamtal utöver det. Får se vad det kan bli av detta. Känns som det kan bli bra iaf, för det handlar inte bara om hur man skriver sitt CV el personliga brev utan även stärka självkänslan o lite annat. Hon jobbar på ett lite annat sätt än han som jag hade på AF tidigare. Den här tjejen är ju inte anställd av dem utan är konsult o hon jobbar med lite mer bredd känns det som. Jaja, vi får som sagt se :).

Innan jag åkte dit blev jag uppringd av ett demobolag som vill att jag kommer på intervju nästa el nästnästa vecka. Jag hade inte sökt hos dem utan de hade ringt AF för att få förslag på folk. Det är ett uppdrag på 4 månader, 2 dagar/vecka, att dema pizza. Hihi, o jag som aldrig tyckt att det är särskilt gott med pizza ens. Men jaja, ett jobb är ett jobb, så jag skall skicka dem mitt CV o ett foto på mig. O det var ju just det med foto då. Nu MÅSTE jag alltså ta mig i kragen o ta nya foton. Jag tog dagen innan jag åkte upp till Sophiahemmet i alla möjliga olika vinklar, o sen har jag inga tagit. Får väl helt enkelt göra som så att jag tar kvartalsbilder så jag har något att jämföra med. När jag ändå tar en ansiktsbild till CV:t alltså.

Ikväll skall vi gå på Disney on Ice, hela familjen. Sonen vet inte om det, eftersom han är liiiiite otålig o man då får frågan ungefär 20 gånger i kvarten om när det är. Så det blir en liten överraskning. O vad händer då? Jo, mannen blir naturligtvis genomförkyld o mår skit med feber. O sjuka karlar vet väl de flesta hur de är, eller? Min är inget undantag kan jag säga. Det är tur att han inte är sjuk så ofta, det är ett som är säkert, för herregud vad ynklig han är *suck*. Så nu får vi väl se om han kan gå med ens. Annars står vi där med en biljett för mycket.

I morgon tänkte jag ta mig en tur till Svenska Mässan o MyDog. Jag brukar alltid jobba där i 4 dagar, men hoppade det i år eftersom jag inte visste när jag skulle få min op o sedan trodde jag att min tik skulle löpt tidigare så att hon skulle fått sina valpar runt nu. Så i år inget jobb, o det är ganska skönt, för mässan är inget höjdarställe att jobba på. Ekar o kallt när det är så kallt ute. Så nej, jag åker in som besökare ev. Kan vara kul det också, att träffa sina utställningskompisar o inte behöva stressa när man vill prata med dem. Bara vara social med dem man vill :).

Ha en bra dag i snön.

tisdag 4 januari 2011

12 veckor idag :)

Jag fortsätter det här året på samma som förra året, med en veckorapport. Om jag inte skall göra det, så hojta till.

Nu är vi 4 dagar in på det nya året o jag skrev ju häromdagen att jag var nöjd med viktminskningen då. O det är jag fortfarande. Sedan förra veckan har jag gått ner -2 kg :). Alltså det här känns helt crazy egentligen. Jag har under jul- o nyårshelgen gått ner 2,8 kg! När fan hände det senast, kan inte äns komma på om det någon gång hänt. Men skitskönt, naturligtvis. O då skall jag lägga till att eftersom jag mått lite halvtaskigt så är jag helt övertygad om att jag ätit för lite de senaste dagarna. O inte har jag varit ute o gått heller, för vem vill riskera att bryta benen av sig el frysa ihjäl. Ja, ni fattar vart jag vill komma va?! Men som sagt, jag är helnöjd med mitt resultat. Jag har idag kvar 2 hg till att ha gått ner 22 kg sedan jag började med sopporna. O det är från då jag började räkna. Innan op hade jag ju gått ner 6 kg, men de hade ju ändå suttit på den här kroppen ;). O det var min invägningsvikt, så det går jag på.

Igår fick jag mig ett lätt frispel när jag gick ner i källaren. Alltså, ibland kan jag undra hur karlar är funtade! Mannen är ju hemma hela den här veckan också, o det är helt ok för mig. Men varför i hela helvetet måste man, när man letar efter något, röra till så ända in i helvetet?! Jag kom alltså ner i källaren igår o fick bara ett apspel! För där såg fullkomligt ut som kriget! Jaja, det är inte så att allt ligger i fina lådor i hyllor annars heller, men jag kan säga att saker o ting ligger iaf inte mitt i källargången! Det gick inte att komma fram! Vad hade han gjort då? Jo, i förrgår, observera INTE igår, så letade han efter sin skridskor för att åka med sonen. O det är ju ett behjärtansvärt drag att han gör. Han hade inte riktigt klart för sig var de var dock. O hade han frågat mig så hade jag med en gång att börja med att titta i förrådet under trappan för där har du ställt allt som har med dina vintersporter att göra. Men nu gjorde han inte det utan gick ner o började leta längst in i ett förråd, med påföljd att där såg ut som kriget efteråt, både inne i o utanför. Sedan gick han på nästa, samma sak där alltså, för att avsluta utanför pannan o där kan jag säga att det finns mycket saker. Inklusive en del som skall iväg till tippen, men eftersom det inte är vinterdäck på den modell större bilen så kör inte jag med den o då får det ligga tills snön försvunnit. O det är INTE jag som lagt ner dessa saker där kan jag tala om utan det är han! Nu låg alltså ALLT som tidigare legat så man lätt kunde ta sig fram utan några som helst problem MITT i gången. Jag bara ropade upp att vad i helvete är det här? Mannen kommer ner o undrar vad det är med mig (himlar med ögonen) o så säger han att jag skall fixa det sen! Skulle inte tro det, sa jag bara, för SEN var igår när det gällde det här o NU skall det bort. Så är det bara. Han suckade lätt o gick o tog på sig ytterkläder o, tro det eller ej, packade in det som skulle slängas i vanliga bilen o körde iväg det! Det som gick in alltså. O sedan ordnade upp det andra så att källaren numera är framkomlig med marginal igen.

Var var skridskorna? Ja, naturligtvis i förrådet där han letade sist. Där som jag skulle sagt till honom att titta först. Jaja, vad säger man?! Så i förrgår var han o sonen iväg o åkte o idag skall de iväg också. I förrgår var de på bandybanan, utomhus, idag misstänker jag att det blir i ishallen istället med tanke på hur mycket snö som kommit ner här under natten. Snacka om växlande väder, ena stunden +2, sedan -7 o så marscherar det ner till -16 för att raskt vända upp till -4 igen o vräka ner en massa snö. Inte lätt att vara människa nu inte.

Idag har jag inget speciellt på schemat, mer än att handla lite. Imorgon skall jag iväg till min nya coach som jag fått av af. Skall bli intressant att se vad hon har att komma med :). Massor hoppas jag iaf. För jag vill ha in en förändring i mitt liv, o den heter pengar *hihi*. O jag hoppas att hon kan hjälpa till så att jag får det, på ett el annat sätt ;). Verkar naturligtvis lättast att få det genom ett jobb, el vad tror ni?!

Ha en jättefin dag o var försiktiga i snön o halkan :).

lördag 1 januari 2011

Nytt år - nya utmaningar?

Ja, man brukar ju säga det iaf. Jag vet inte eg vad som räknas som utmaningar men några mål har man iaf. O det hoppas jag att ni också har. Jag startade det nya året med att skåla med mannen o sonen, vi i mousserande jordgubbsvin o sonen i Coops ekologiska päron"cider". Så gott :). Sen åt vi vitlöksgratinerad hummer, hona med rom i, o det var jättegott. Men orkade jag en halva tror ni? Nej, inte då. Så en bit av rumpan ligger i kylen o väntar på mig ;). Vi åt lite då o då under dagen, först en skaldjurssoppa som jag kokat på skalen av olika skaldjur som skulle ätas under dagen o kvällen. Den åts med lite krabbkött, räkor o en vitlöksstekt pilgrimsmussla :).

Lite senare åt vi vitlöksmarinerade lammkotletter med potatisgratäng o rostade babyplommontomater med mozzarella. Till efterrätt lite vaniljglass med plommon i madeira, egenkokta. Ja, jag kan säga att av just det åt jag inte så mycket, typ en dryg matsked glass o ett halvt plommon. Det är ganska sött båda två o dessutom är alkoholen kvar i plommonen eftersom de inte kokat efter att madeiran hälldes i. Så jag vågade inte chansa riktigt, men det var gott iaf :).

Jag kan säga att jag är nöjd med min viktnedgång so far den här veckan, men den kommer jag att skriva först på tisdag ;). Har dessutom mätt mig, vilket jag gör alldeles för sällan. Men å andra sidan så är det kul när jag gör det för det blir verkligen resultat då :). Det här de ställen jag mäter på o hur många cm som försvunnit:

Hals - 6 cm
Överarm - 7,5 cm
Byst (under bysten) - 8 cm
Midja - 20 cm
Höfter - 10 cm
Lår, ett alltså - 8 cm
Vad - 5 cm
Totalt alltså 64,5 cm på kroppen :):):). Känns jäkligt gôtt kan jag säga! Mannen sa igår att när vi var i Varberg o GeKås så märkte han att jag gick fortare än innan bl a. Jaja, då är det väl så då ;). Inte vet jag. Svårt att veta själv ju. Nu är det iaf bara resten kvar *hihi*.

Tänkte jag skulle få mig ett nytt jobb också. O idag såg jag att det kommit ut ett jobb igen på ett ställe jag sökt innan, som kokerska på en förskola. Dock inte det som jag var på intervju hos utan en annan på samma ställe. Skall nog ta o söka det :). Det passar mig alldeles utmärkt med 50% med tanke på barn, hundar o blivande valpar i februari, mitt jobbande i NuSkin. Ja, så heltid är eg för mycket för då räcker inte tiden till till det som jag tycker är kul ;). O så tänkte jag försöka komma igång o träna någon gång, snart. O jag hoppas att jag har gått ner ca 20 kg till till midsommar. Hade varit så himla skönt :). O att jag får råd att köpa mig en nyare bil :). Det står vääääääldigt högt upp på önskelistan kan jag säga.

Har ni några mål för året?

Kan säga att jag vaknade till nästan storm ute, för herregud vad det blåser. Plusgrader, typ 2, och sol, men det hjälper ju inte när det blåser som det gör. Det tar iaf på snön, men det kommer väl snart mer. För det skall ju bli kallare igen säger de.

Ha en riktigt GOD FORTSÄTTNING!