torsdag 13 januari 2011

Torsdag o full rulle (så mycket det nu går)

Först vill jag börja med att säga att jag  läst alla era kommentarer men inte riktigt orkat kommentera eftersom jag inte är riktigt 100 ännu. Men jag har skrattat gott, o det gläder mig med era kryapådig-hälsningar :). Så nu har jag faktiskt varit uppe 2 hela dagar :). Dessutom era kommentarer om mannen roade mig, o jag håller med :). Det hålls kort här ;). Be sure.

Så till rubriken. Vad har jag gjort idag då? Jo, hade lite inplanerat men det gick inte riktigt enligt planerna, om man säger så. Började med att försova mig, alltså bara 25 min, men det rubbar ändå planerna. Varför jag försov mig var väl för att jag vaknade typ 3-4 gånger under natten o var så jäkla kissnödig så jag var bara tvungen att gå upp. O sen kunde jag inte somna med en gång. O sista gången var kl 4.04 o sen låg jag klarvaken o funderade t om på att gå upp. Men till slut somnade jag väl o var väl så trött så det blev snooz på klockan *suck*.

Först skulle det duschas o göras iordning för jag skulle vara på anställningsintervju kl 11 i Frölunda. O sonen skulle till skolan o då måste han köras, o ha ätit innan. O jag få frukost. Ja, ni fattar att det hela gick i stöpet direkt eller?! Jag tog ett beslut, sonen fick ledigt. Han var jättetrött i går, fortfarande lite förkyld o så, o eftersom ändå bara går i förskoleklass så är det inte obligatoriskt. Så ingen kan hänga mig, mer än att det naturligtvis inte är rätt. Men What the heck, vad gör det om hundra år. Ringde dottern o frågade om hon kunde hjälpa till med lillebror. Japp, självklart, men jag skall inte vara hemma. Men hennes man o store sonen skulle vara hemma så det var inga problem. Skönt, då kunde det bli lite lugnare iaf.

Så efter fixande o frukost o så bar det iväg med lillebror först till Hisingen, sedan till Frölunda o träffa snälla, goa Lena som köpt mig en fleeceponcho o ett par fleecetossor :). Sen vidare till intervjun, lite tajt om tid, men jag var där 5 min innan utsatt tid. Hittade direkt, tack vare Lena, inte GPS:en för enligt den så fanns inte varken hennes gata el den jag skulle till. Jaja, säger bara det, teknik! Men när jag kommer dit så finns inte det företaget som jag skulle till kvar, utan hade flyttat, o det var inte rätt våning heller. Hmmmm, gick in på ett ställe där det satt 6 vilsna själar o frågade om de skulle på intervju. O det skulle de. Så det gick ju bra så långt. Kl 11 kom, men inte de som skulle intervjua oss. Tio min gick, inga fortfarande. Då började det pratas lite, om det verkligen var där. Först 25 min för sent kommer de, o då med ursäkten att det var lite halt o dimmigt. Ja, de hade visserligen åkt från Malmö, men efter vad jag vet så har de senaste månaderna varit typ det här vädret o väglaget i typ HELA Sverige. Då får man väl kanske åka lite tidigare än på sommaren? Men nej, jag lovar, jag sa inget :)!

Info om vad de efterfrågade o vad de höll på med, något rörig kan jag tycka, men men. O det här tysta försynta gänget som var där såg bara lite frågande ut men frågade inte. Kunde jag hålla tyst o låta bli o fråga tror ni? Nej, naturligtvis inte. O då såg det ut som en del frågetecken rätade ut iaf. Sen var dags för individuella intervjuer då. O de tog mellan typ 10 min o 30 min per pers. Så ja, det drog ut på tiden lite, som ni förstår. Jag är så tacksam för att sonen inte var på skolan för då hade jag inte hunnit till 13 när han skulle ha hämtats. Men när det var dags för min tur så berättade de hur man skulle göra en del datagrejer mm, o om jag kunde det o det osv. Ja, det här var ju då ett demouppdrag på 4 månader, 2 dagar/vecka sa de när de ringde upp mig förra veckan. Jag fick det uppdraget o även frågan om jag kunde tänka mig mer o även större events på köpcentran där man sätter upp själva montrar el iordningsställer scener om det är kläder som skall visas t ex. Tja, jag har jobbat på mycket mässor o satt upp montrar så vad är problemet frågade jag. De skrattade o skrev på mitt papper "kan jobba med alla typer av uppdrag vi har". Nope, sa jag, det kan jag inte. Jag kan inte stå o dema el bjuda på prover med parfym el nicorette. Eftersom jag är doftöverkänslig blir det inte så bra, o jag har aldrig tänt en cigarett så då känns det lite tok att diskutera sluta röka med nån. Men det var helt ok. Så ja, nu har jag jobb, men vet inte när det börjar. Typ i början av februari, men vi kan kontakta dig tidigare om det är snabba puckar som gäller eller? Eh, ja ok. Gärna dagen innan bara så jag hinner fixa med sonen ;). Jag har en känsla av att jag kommer få mer jobb än 16 timmar i veckan, el vad tror ni? O med tanke på att de inte betalar speciellt bra eg på såna här bolag så är det ju tacksamt, men jag vill INTE jobba heltid sa jag. Jag har ju mina hundar o mitt NuSkin som jag jobbar med också + familj. O jag tänker inte gå in i väggen igen. Det räcker med 2 gånger.

Det blev lite konstigt när de frågade mig vad jag hade för storlek på kockrock som jag skulle ha från dem. Hm, sa jag, jag vet faktiskt inte. O det jag säger idag stämmer inte om typ 2 månader eftersom jag går ner en del nu. Jag hade berättat att jag opererats o jag visste helt enkelt inte vad jag skulle ha för storlek. Den ena tjejen säger då att medium blir väl bra. Eh, sa jag, alltså då måste den nog vara bra stor i storleken. Den andra tjejen, som var lite rund om man säger så, sa bara, hon har ingen storlekskoll, men du är nog ett gränsfall mellan medium o large. Hallå! Jag har inte haft medium på något sen jag vet inte när. Det blev en large om utifall att, blir det för stort beställer de en ny.

Sen iväg till dottern o hämta sonen. Men då var jag så hungrig så jag skakade så det blev till att in på Ica o handla o sen upp o steka lite pytt  i panna o ägg. Skulle haft rödbetor till men si dem fick jag inte ha för mig själv för barnbarnet ÄLSKAR rödbetor. Så han satt o norpade en bit i taget, för jag hade skurit dem i alldeles lagom stora bitar för honom. Men när man får en puss för varje bit nästan så är det helt ok :). Gullehjärtat!

O sonen o hennes man spelade Wii så han ville inte åka hem direkt. Så då fick jag pratat med lilla barnbarnet en stund också. O fått en massa goa leenden :). Det värmer mormors hjärta när man träffar de här små :).

Iväg till slut, köpa hundmat på vägen hem, köer på E6 naturligtvis *suck*. Men till slut hemma iaf :). O nu skall jag koka torsk med äggsås :).

Men trött, ja det är jag kan jag säga. Men nöjd med dagen ändå :).

4 kommentarer:

  1. Skall bli intressant att se hur det där jobbet utvecklar sig, de verkade ju något veliga... Large? Hm. Det kan jag precis ha nu... Vad har de för verklighetsuppfattning när de föreslår medium? Hehe. Hoppas du gillar ponchon lika mycket som jag älskar min! Kram

    SvaraRadera
  2. Hurra och grattis först o främst till jobbet!
    Låter som ett kul jobb, iallfall varierande. :) Men oj vilken stressig dag igår. :) Och att du kunde hålla käften då de var 25 min försenade är oxå woaw.. :) men of course du var ju där på interjuv och jag förstår att du ändå var tyst. :)
    Ang Medium så håller jag med Lena här ovan ang verklighuppfattning.

    Ska bli spännande och se hur detta utvecklars sig...ditt nya jobb alltså!

    Puss p dig vännen! // M

    SvaraRadera
  3. Lena: Ja, vad skall man säga?! Hoppas att de sköter sig ;). Det finns ju gott om demobolag annars om det skulle vara så att jag vill hålla på med det.
    Malin: Visst är det imponerande att jag kunde knipa igen ;). Ibland så slår jag mig själv med häpnad *hihi*.
    Skinny: Tack :).

    SvaraRadera