onsdag 30 november 2011

Full rulle, igen ;)

Den här veckan är crazy, så är det bara. Kökslektioner måndag - torsdag, arbetsmiljö o säkerhet fredag, 3 av dagarna börjar vi 8, de andra 12.15, men då slutar vi ju inte förrän 18.00. Så det gäller att pussla ihop allt nu för tiden. Sonen, som aldrig varit tvungen att lämnas på dagis el fritids på morgonen, tycker att det är lite tidigt att behöva lämnas redan kl 7, det är ju natt då liksom i hans värld ;). O så gäller det att planera in besök hos pappa mitt i allt också, men det är bara att bita ihop :). O när vi har kökslektioner så går det an för det är ju iaf inte stillasittande o dessutom älskar ju jag att laga mat.

I måndag var det varmkök o då var det soppor som gällde. Olika typer av soppor skulle tillaga bl a. Vi skulle göra varsin soppa som räckte till 4 portioner o vi var 14 stycken den dagen. Ja, ni kan ju räkna ut hur mycket soppa det blev! Det var Minestrone, borstj, kronärtsskockssoppa, potatis-purjolökssoppa, blomkålssoppa, rostad rödlökssoppa, fransk löksoppa o butternutsoppa som tillagades. Dessutom bakades det bröd till o sattes en mörk kalvfond. Några oststänger av smördeg fixades också till. Man hinner ganska mycket på 5 timmar :). O så avslutades dagen med att vi äter o avsmakar alla sorter som gjorts. Den rostade rödlökssoppan var bara helt fantastiskt god, helt klart min favorit av dessa.

Igår vad det kallkök o då skulle det fixas sill, så det var urvattning av sillfiléer, göra lag till dem, sedan filéa en hel lax o grava den. Sen skulle renset skrapas med sked o av köttet som vi fick ut av det gjorde vi laxfärsbiffar med rostade rotsaker o potatis o en kall sås till som dagen avslutades med. Riktigt gott. O att det blev så mycket fiskkött kvar var vi nog alla ganska förvånade över, o att man verkligen tar tillvara på det också. Vi hade 16 laxar o fick ut sådär en 3 kg som maldes till färs. Vi gjorde också saffransbiscotti, pepparkakor, knäck o kanelhjärtan under lektionen. Tror ni jag trivs???!!! Även om vi ännu inte gjort något jag aldrig gjort innan så lär man sig nya tekniker o rationalisera o planera sitt arbete, minst sagt *hihi*.

Idag blir det varmkök med redningar så det är sås som står på schemat. O tydligen färsrätter också. Vad vet jag inte ännu, spännande överraskning. Köttbullar el pannbiff förmodligen, eftersom det är juletider, men vem vet.

Igår var det adventspyssel på sonens fritids o det pysslades hej vilt :). Sonen gjorde en ängel i frigolit, en ljuslykta o en tomte o jag gjorde en dörrkrans.





Idag blir det möte efter skolan så det blir en lång dag. O innan skall jag träffa kompisen från Bollnäs som vi var uppe hos i somras. Skall bli riktigt roligt. Tyvärr kunde hon inte bo hos mig den här gången eftersom schemat såg ut som det gjorde den här gången, o hon skulle dessutom jobba uppe i Älvängen så det blev lite fel håll. Men vi hinner iaf träffas idag o även i morgon när vi skall ha möte med ett par personer :). Så nu är det till att göra sig i ordning o ge sig iväg. Ha en riktigt bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar