onsdag 30 november 2011

Full rulle, igen ;)

Den här veckan är crazy, så är det bara. Kökslektioner måndag - torsdag, arbetsmiljö o säkerhet fredag, 3 av dagarna börjar vi 8, de andra 12.15, men då slutar vi ju inte förrän 18.00. Så det gäller att pussla ihop allt nu för tiden. Sonen, som aldrig varit tvungen att lämnas på dagis el fritids på morgonen, tycker att det är lite tidigt att behöva lämnas redan kl 7, det är ju natt då liksom i hans värld ;). O så gäller det att planera in besök hos pappa mitt i allt också, men det är bara att bita ihop :). O när vi har kökslektioner så går det an för det är ju iaf inte stillasittande o dessutom älskar ju jag att laga mat.

I måndag var det varmkök o då var det soppor som gällde. Olika typer av soppor skulle tillaga bl a. Vi skulle göra varsin soppa som räckte till 4 portioner o vi var 14 stycken den dagen. Ja, ni kan ju räkna ut hur mycket soppa det blev! Det var Minestrone, borstj, kronärtsskockssoppa, potatis-purjolökssoppa, blomkålssoppa, rostad rödlökssoppa, fransk löksoppa o butternutsoppa som tillagades. Dessutom bakades det bröd till o sattes en mörk kalvfond. Några oststänger av smördeg fixades också till. Man hinner ganska mycket på 5 timmar :). O så avslutades dagen med att vi äter o avsmakar alla sorter som gjorts. Den rostade rödlökssoppan var bara helt fantastiskt god, helt klart min favorit av dessa.

Igår vad det kallkök o då skulle det fixas sill, så det var urvattning av sillfiléer, göra lag till dem, sedan filéa en hel lax o grava den. Sen skulle renset skrapas med sked o av köttet som vi fick ut av det gjorde vi laxfärsbiffar med rostade rotsaker o potatis o en kall sås till som dagen avslutades med. Riktigt gott. O att det blev så mycket fiskkött kvar var vi nog alla ganska förvånade över, o att man verkligen tar tillvara på det också. Vi hade 16 laxar o fick ut sådär en 3 kg som maldes till färs. Vi gjorde också saffransbiscotti, pepparkakor, knäck o kanelhjärtan under lektionen. Tror ni jag trivs???!!! Även om vi ännu inte gjort något jag aldrig gjort innan så lär man sig nya tekniker o rationalisera o planera sitt arbete, minst sagt *hihi*.

Idag blir det varmkök med redningar så det är sås som står på schemat. O tydligen färsrätter också. Vad vet jag inte ännu, spännande överraskning. Köttbullar el pannbiff förmodligen, eftersom det är juletider, men vem vet.

Igår var det adventspyssel på sonens fritids o det pysslades hej vilt :). Sonen gjorde en ängel i frigolit, en ljuslykta o en tomte o jag gjorde en dörrkrans.





Idag blir det möte efter skolan så det blir en lång dag. O innan skall jag träffa kompisen från Bollnäs som vi var uppe hos i somras. Skall bli riktigt roligt. Tyvärr kunde hon inte bo hos mig den här gången eftersom schemat såg ut som det gjorde den här gången, o hon skulle dessutom jobba uppe i Älvängen så det blev lite fel håll. Men vi hinner iaf träffas idag o även i morgon när vi skall ha möte med ett par personer :). Så nu är det till att göra sig i ordning o ge sig iväg. Ha en riktigt bra dag!

söndag 27 november 2011

Blåser bort här nu!

Visst, det har blåst hela dagen, men nu är det överjäkligt. Det slår på rutorna, både av regn o saker som flyger omkring. Nej, det är inte lösa saker härifrån utan troligen från skogen, hoppas jag iaf ;). Det är inte alls mysigt, det här vädret. Liseberg har haft stängt idag pga blåsten o klass 3-varningen, så gjorde även den lokala julmarknaden. Granen i vår park har blåst omkull, o jag hörde att granen på Halmstads torg också blåst omkull. Med andra ord, hålla sig inomhus är en bra idé. Måste släppa ut hundarna för kissning men då får man väl hoppas att det inte går omkull ett träd under tiden. Strömavbrott har vi haft i några timmar under kvällen också. Nu har strömmen kommit tillbaka så jag hoppas den stannar kvar, o att det slutar blåsa snart. Nu sa de på nyheterna att de "tappat bort" ett tåg nånstans mellan Helsingborg o Kristianstad pga strömavbrott o att de skulle ut o leta efter det. Jamen, tjena, hur fasen kan man tappa bort ett helt tåg då??? SJ är fantastiska, *not*.

Igår var jag o gjorde behandling nr 2 :). Hade minskat ytterligare 1 cm sen förra behandlingen o efter gårdagens ytterligare 1 cm :)))). Fortsätter det så här så är jag mer än nöjd :). Men det tror jag ni förstår *hihi*. Visst, det är mycket skinn o sånt som skall bort på magen, men försvinner en del av det är jag mer än nöjd. Jag skall ju på bröllop på nyårsafton o det hade varit skithäftigt om jag kunde ha en ganska bar o åtsittande överdel till min nya långkjol. Utan att känna mig obekväm alltså. Håll tummarna för det.

Igår käkade vi fisksoppa/gryta till middag, gjord på lax, hälleflundra, musslor o räkor. Fräste lök, vitlök, morötter, fänkål o paprika o sen på med vitt vin o lite hummerfond som fick koka ihop. Sen i med musslorna o i med matlagningsgrädde o saffran o fisken. Hade i lite dragon också. Älskar dragon o det passar så jättebra i fisksoppa. Kan säga att det var hur gott som helst :).



Nu väntar en ny skolvecka med 4 dagars kökslektioner :). Skall bli jättekul, hoppas jag. Har ju haft en veckas teoretiska lektioner o fy fasen vad det är jobbigt att sitta still så mycket. Men men, man får väl bara bita ihop. Skall ni hitta på nåt kul i veckan?

torsdag 24 november 2011

Grå grå grå grå!

Så är det när jag tittar ut. *suck*. Stor suck. Det är grått o dimmigt, +10 grader med jäkligt hög luftfuktighet. Sånt där fint äckligt regn som man blir fullkomligt genomblöt av utan att man eg märker det. Inte kul alls. Nu vill t om jag ha snö, fattar ni eller?! Jag som absolut inte gillar kyla o vinter, men vad fasen. Vad som helst är ju bättre än det här, för BLÖT det hatar jag att bli. O glasögonen fullkomligt regnar igen. Fattar inte varför det skall vara så orättvist här i världen. Vi får så mycket vatten på den här sidan så vi nästan drunknar o i andra länder har det inte regnat på flera år. Någon gjorde en felprogrammering där, tror jag bestämt.

Idag blir en flängdag igen. Började med att köra sonen till skolan. Sen hem en stund, börjar 10.30, så om en stund iväg till skolan. Slutar 12.40 o måste gå 10 min innan för 13.15 skall det vara vårdplanering för pappa i Kungsbacka. O så hem till honom för att hämta post o vattna lite blommor, hem o ut med hundar, sen hämta sonen för att åka hem o fixa middag. Sen är det dags att sätta sig i bilen igen för att åka på ett möte. Så hej o hå vad jag är glad att jag har en glad bil att köra. Misstänker att jag i kväll inte kommer att somna alls, för jag blir speedad på kvällen när dagarna är såna här.

Hoppas ni har ett lugnare tempo idag :). Ha en bra dag!

onsdag 23 november 2011

Sådär, första provet avklarat. Inte så stort, vilket var skönt. Mjukstart kanske man kan kalla det, även om det kom bara 2 veckar efter start. Men vi har demokratiskt valt att ha flera mindre prov istället för ett stort. Så det är väl så det blir nu framöver, test varannan vecka typ ;). Kändes som det gick ganska bra, även om jag vet att jag har ett fel eftersom jag helt tappat bort i minnet hur många procent fett feta fiskar har. Chansade lite eftersom jag ansåg att det var bättre att det stod nåt än inget alls iaf. Man kan ju gissa rätt ;), men det gjorde jag inte. 


De hade invigning av nya restaurangen igår kväll, o vi skall in i det köket o jobba efter nyår är det sagt. Skall bli intressant eftersom det är utrustat med allt det senaste inom teknologin. Men det är ju ett litet tag kvar så vi hinner lära oss lite mer. Idag hade bartenderutbildningarna i Gbg med omnejd tävling nere i stora entrén. Kan säga att det var mycket aktivitet bakom bordet när de en mot en möttes. Det skakades, rördes, mättes o showades en hel del ;). Det var ganska häftigt att se dem in action :). 


Har fått lite frågor ang behandlingarna jag gör nu o det är ju kul :). Företaget jag gör dem på heter Slim Fit Center Lugnet. Ja, det står Slim Fit Center Borås i loggan på sidan ni hamnar, men det är för att de gjorde hemsidan innan de fått helt klart med namnet o de behövde få ut den snabbt. Det ligger alltså i Borås, i området Lugnet. Fick frågan om resultatet är bestående o det funkar alltså som en fettsugning men med ultravågor, läs här om behandlingen, o fettcellerna töms först o smälts sedan bort så de är alltså borta :). Jättetråkigt, *not*. Enligt vad de säger så när man är klar med sina behandlingar, olika antal beroende var man behandlar o hur mycket som skall bort, så skall man inte behöva göra om dem igen. Får se om man blir beroende av att göra dem på olika delar på kroppen ;). Jag börjar som sagt med min mage o blir det så bra som de säger så tar jag nog o kör "handtagen" på ryggen, för det är de här två sakerna som stör mig just nu. 


Jag gjorde ju också en detox för att få absolut bästa o mesta möjliga resultat. Det renar ju kroppen från slaggprodukter o är något som verkligen rekommenderas överallt nu. När man gör det i samband med behandlingarna så får man dessutom riktigt lågt pris så då kan man ju passa på :). Om ni är i närheten av Borås fredag den 9/12 mellan 17 o 21 så har de öppet hus o visar sina lokaler o behandlingar med riktigt bra erbjudanden bara just den kvällen. Så då skall man absolut passa på om man är intresserad :). 


M frågade om ni får se före/efter-bilderna o blir det bra så kommer ni få det. Men som sagt, jag skall ju ta några behandlingar till innan det är dags för efterbilder ;). Skall bli riktigt intressant att se dem sen. 


Nu så är det väl natten, säger de som vet ;). Iaf om en stund :). Så natti natti o suss gott!

tisdag 22 november 2011

Plugga!

Jaha, så var det dags att ha utbildningens första prov imorgon. Handlar om ägg o fisk o skaldjur, i Livsmedelskunskap. Så det blir till att plugga ikväll o imorgon förmiddag. För jag satsar helt o fullt ut på MVG i kursen, så då gäller det att fixa första testet liksom.

Igår var jag på behandling i Borås :). Intressant att se vad som händer, minst sagt. Det är någon form av ultraljud/värme, hm, förklarar inte så bra, nej. Men det började med att hon vägde mig på en specialvåg som mätte proteiner, vatten mm i kroppen. Hade för lite vatten i kroppen o det är vätska vi tar in alltså, inte det man binder i kroppen, o jag blev ju inte direkt förvånad. Ja, det var inte för lite men det låg på nedre gränsen, o när man nu gör de här behandlingarna så är det jätteviktigt att man dricker 2 liter vatten, inte kolsyrat alls, per dag. Så nu är det bara att kämpa på med det jävla vattnet.

Efter vägningen mätte hon där jag skulle behandlas o då på 3 ställen, vid naveln o även 6 cm ovanför o nedanför naveln. Allt dokumenterades ordentligt o jag fotograferades också. Sen upp på britsen o smordes in med vaselin, hela magen, kallt. Sen på med maskinen o det var ett handtag som typ en ultraljudsgrej, som hon körde med över hela magen i en halvtimme. Det var först kallt o sen lite varmt omväxlande. Efter det var det dags för ett annat likadant munstycke, men det var värme i det. Det skulle smälta fettet tydligen. En halvtimmes behandling med det också. Så en timme tog själva behandlingen. Efter det mätte hon igen för att se om det hänt något, o faktum är att 3 cm var borta! Jamen tjena, direkt efter behandlingen liksom. Kan ju bli bra om det fortsätter så :). Sen satte hon mig i ett detoxfotbad med någon mojäng i vattnet som gjorde något med lymfsystemet, drog ut skit ur kroppen. Inget av det gjorde ont el något o blir det ett bra resultat av behandlingarna så är det ju kanon. Då kan man ju slippa en operation av skinnet för det här stramar upp huden också tydligen. Strukturen på huden hade helt klart ändrat sig, det såg jag också. Så det skall bli väldigt spännade det här. Tänk alla som inte vill el får någon plastikoperation, och anser att de inte har råd att bekosta det själv. Då kan ju det här vara ett jättebra alternativ kanske. Jag rapporterar fortlöpande för jag skall göra 8 behandlingar är tanken.

Ha en go kväll därute :). Nu skall jag laga middag o sen plugga firrar o skaldjur o ägg :).

söndag 20 november 2011

Skit skit skit!

Min tvättmaskin har rasat. Den tvättar bra ända fram till centrifugeringen. Då drar den igång men slutar direkt :(. O just nu är ekonomin inte i det läget att köpa en ny *suck*. Så jag har fått tvätta hos pappa, för han har både tvättmaskin o torktumlare i lägenheten, så det funkar ju bra. O han bor inte så långt bort, typ 7 km, så det är ok, även om det inte är helt smidigt. Som jag sa så var ju pappa på sjukhus, så jag har bara varit där o slängt in en maskin o torkat den klara. Men så när jag var där i kväll så kom bara allt över mig att han faktiskt är jättesjuk, o ja, jag vet att man inte har sina föräldrar i evighet, men på något sätt så har jag förträngt att han faktiskt är så dålig som han är. O när jag var hos honom i fredags så var han så jättedålig o så rörig pga hög morfindos så det var liksom inte han som var där. O nu kom allt ikapp mig när jag var i hans lägenhet o jag bara började storgråta. Fy fan säger jag, vad jag hatar cancer, o vad jag hatar att han skall behöva må som han gör. För han sa till mig igår att han mådde så dåligt, mentalt, av det här. O det är inte likt honom att säga sånt. O på något sätt kändes det som att han kanske inte kommer komma hem igen. Hoppas att det är en villfarelse bara o att han verkligen kommer hem o får må något bättre än nu iaf. 

O på det här så läser jag då att Lasse Brandeby gått bort i natt. November verkar vara en riktig skitmånad verkligen. Kan vi ta o radera den?! NU! November är verkligen skit, mörkt o trist, blött o grått, kallt o blåsigt, en månad jag absolut kan vara utan. Det slog mig alldeles nyss att min dotters pappa gick bort samma datum som min mamma dog, 3 november, fast hon för 6 år sedan. O just nu saknar jag henne jättemycket. 

Imorgon skall jag göra en grej för att se om jag kan få bort den jäkla magen. Är så trött på skinn o mage, det är eg bara den som stör mig nu. Så jag skall göra en laserbehandling på den för att se om det kan funka att få bort fettcellerna. Har en kompis, el rättare sagt två, som gör såna här behandlingar o nu skall jag testa det har jag bestämt mig för. Båda två säger att de som de har behandlat har minskat många cm där de behandlats så det är ju värt att testa. Dessutom så "smälter" fettcellerna bort av behandlingen o kommer inte tillbaka. Så japp, det är lite spännande att se om det funkar. Första behandlingen har jag i morgon fm, så då styr jag kosan till Borås, där hon har salong som håller på med det. Håll tummarna för att det funkar nu. Jag behöver något positivt i mitt liv just nu, även om skolan är jättepositiv. Men jag menar med mig själv, om ni fattar vad jag menar?! 

Tiden räcker inte till!!!

I'm so sorry, men den här veckan har varit helvetisk! Pappa fick ju åka in till Varberg i söndags akut, o det har då visat sig att han har rosfeber i sitt vänsterben. Han har vansinnigt ont, bara de nuddar vid benet så skriker han. Han har ju också höga infektionsvärden o mår riktigt dåligt. Han har fått antibiotika intravenöst o nu har värdena iaf gått ner, som tur är, men de är långt ifrån bra ännu. I torsdags blev han förflyttad till Kungsbacka, vilket är skönt för då har jag honom nära :). Jag var uppe hos honom i fredags, o min faster o hennes man var där också, o jag kan säga att vi alla blev helchockade över hur han var. Rörig o såg ut som han inte skulle leva över dagen, kändes det som. Det visade sig att de i Varberg hade satt in honom på en stark morfintablett, utöver plåstret, o den gjorde honom helt vimsig i huvudet. Det kändes jättejobbigt att se honom sådan, men som tur var så var han mycket bättre igår när jag var där. De hade satt ut tabletten o så fick han en annan sort vid behov istället, o den har han haft förut o funkat bra med. Jaja, den sjukvården, säger jag bara. Det skall fan till att bli gammal o sjuk.

Måste visa en sån go bild från när vi var hos dottern. Det är min man o lille Kasper som kramas lite :).



En annan härlig bild från Kaspers 1-årskalas förra söndagen :). Storebror hjälper till o matar lillebror med tårta :)



Jag har ju varit i skolan, v 2 nu, o i torsdags hade vi kallkök. O som jag sa i tisdagens inlägg så varierar våra kunskaper, minst sagt. Vi skulle göra en egen majonäs till en början, något som ju kan gå fel men inte är så svårt att göra egentligen. Vi kunde jobba 2 o 2 om vi ville för att en skulle hålla i bunken så den inte gav sig iväg. Men eftersom vi var ojämnt antal så körde jag själv. Har ju gjort majonäs några gånger så jag kände att det inte var några större problem :). Kaxigt, jajemen ;). Det gick snabbt att göra den, o några av de andra hade stora problem med hur de skulle få delat vita o gula. Ja, ni fattar nivån på en del tror jag.

Efter majonäsen skulle vi göra lite olika bröd, mjuka o hårda, o koka marmelad o även göra mimosasallad av majon. Jag bakade knäckebröd tillsammans med två tjejer, den ena från Iran o den andra från Java. Alltså ingår inte knäckebröd i deras kost liksom. Efter lite mackel med att de inte kunde förstå instruktionen i boken så kavlade vi bröd iaf. Inga större problem :). Gott blev det, men jag tyckte det blev alldeles för tunt. Sprött som sjutton, o läraren var väldigt nöjd med det så då var det väl bra.

När bakandet var klart var det dags att göra en landgång. Det blev en genomgång om hur man bygger upp den o sen skulle vi göra varsin som vi sedan skulle avsluta dagen med att äta upp. Så här blev min. Behöver jag säga att jag inte åt upp hela ;)? Skippade brödet o en del sallad o satsade på proteinerna :). En del tittade lite undrande på mig eftersom de inte vet att jag är opad.






På torsdagen var vi på Tjolöholms julmarknad. Den är i flera byggnader med olika teman, o vi fick handlat lite men inte så mycket som vi brukar. Vet inte, men jag tyckte inte att den var lika mysig som vanligt. Kanske berodde det på vädret. Ingen snö o lite dimmigt ger ju inte riktigt julstämning precis. Kändes dessutom lite tidigt för julmarknad, men den är alltid helgen innan advent så. Dock fick sonen träffa tomten o lämna önskelistan uppe vid stora öppna spisen uppe i slottet. Så han var nöjd.



Igår var en flängdag med handling, undanplockande, sjukbesök mm. Efter ett besök vid vår jättefina fiskbil där de hade jättefin torskrygg billigt, så blev det här middagen. Halstrad parmalindad torskrygg späckad med parmesan, serverad på potatispuré med knaperstekta sidfläsktärningar o purjo o rödvinssås. Smakade inte helt fel ;). Annars är jag ingen jättefan av torsk, men den här var jättefin, verkligen. Hade tyvärr missat sockerärtor o hade inga gröna grönsaker hemma som passade till, så det fick bli grönsakslöst, ajdå. Men det var nog tur för jag orkade hälften, o det var ändå ingen jättestor bit. Men som sagt, gott var det :).




Idag blir det storstädning här hemma. Har liksom inte hunnit med det den här veckan så det behövs. Så det blir mitt söndags"nöje", fy vad tråkigt. Men ack så nödvändigt. Hoppas ni har något kuligare för er.

Posted by Picasa

tisdag 15 november 2011

Första dagens kök.

Idag har vi haft varmkökslektion för första gången. Intressant att se vad man kan el inte ;). Det är ju gasspis som gäller på skolan o det är ju inte jag van vid att jobba vid. Herregud så svårt att få in rätt temperatur. Eftersom vi har väldigt varierade kunskaper vad gäller matlagning så börjades det med ägg i lite olika former. Vi skulle pochera ett ägg, göra en omelett o steka crepes. En omelett skall ju inte ha någon färgad yta utan bara eg ha stannat o det är ju inte det lättaste. Det varierade hos oss hur de blev ;). Crepesen skall vara tunna, tunna o det är inte helt lätt det heller att få till supertunna pannkakor minsann. O dessutom INTE för mörka ;). Ja, tjena vad man kände sig som novisen vid spisen till en början *hihi*. Men men, som Simone, läraren, sa, det är därför vi börjar med ägg för att man skall känna in spisen bl a. Att man dessutom inte hittar i de här köken gör ju inte det lättare precis. Men det blir nog bra till slut :). Imorgon blir det kallkök med bl a majonnästillverkning o smörgåsar av olika slag. Skall bli intressant det också :).

Var en sväng på IKEA när jag slutade för att köpa lite nya lakan till pappa. Eftersom han har en bredare säng än han hade förut så passar ju inte hans lakan han hade innan. Hittade lite annat småplock där också, naturligtvis, men inte mycket. Lite nya plastburkar, smörknivar o lite annat småkrafs bara.

Har haft lite problem med modemet så jag var inne på Telenor o pratade med dem. Fick teckna nytt avtal, men det blev billigare än det förra så det var ju bra. Då fick jag ett nytt modem. Hem sen efter att ha hämtat sonen o försöka installera det. Hmmmm, gick det bra? Nope! Började känna mig som en riktigt dum blondin, o efter att ha tagit ur simkortet typ 22 gånger o det fortfarande inte hittade det så ringde jag supporten som inte kunde/ville hjälpa till utan fick helt enkelt packa ner dator o allt o åka in till butiken där killen jag haft innan  fixade det hela. Naturligtvis bara sådär *suck*. Nu har jag dock ett modem som går snabbt :).

Nu är det natten. Klockan ringer 5.20 imorgon bitti *pust*. Suss gott!

söndag 13 november 2011

Turbulent dag.

Idag skulle bli en trevlig dag, eftersom mitt goa lilla barnbarn Kasper fyller 1 år idag. Tänk, det är ett helt år sedan jag vid den här tiden befann mig på förlossningen för att vara med när han föddes. Kan inte fatta det riktigt, faktiskt. Nu går han omkring, säger mamma o pappa, älskar att pussas o kramas o är en riktig goskille, men med bestämda åsikter. Fortfarande glad o nöjd med det mesta, precis som när han föddes. Inget skrikigt barn, det inte :). Nåväl, visst vi var inne o firade honom på eftermiddagen, men innan dess var det allt annat än lugnt, kan man säga.

Det började med att far i huset firades av sonen. Inte med frukost på sängen, utan med paket. Fick sen ett telefonsamtal från fodervärden till Kiara, den gula tiken som jag behöll i valpkullen jag hade i våras. Hon bor ju som sagt inte hos mig utan hos en underbar familj i Stenungsund. Mannen ringde mig i morse o talade om att hon vid morgonpromenaden helt plötsligt fått ett ryck o dragit iväg ur skogen o ner på ängen nedanför. Samtidigt hör hon hur tåget kommer o Kiara skäller för fullt. Sen tystnar det helt plötsligt. Det visade sig att hon blivit överkörd av tåget :(. Fy fasen, stackars människor att råka ut för detta. Behöver jag tala om att hon var helt förkrossad?! Hon hade dessutom dåligt samvete för min skull, eftersom hon inte ägde hunden ännu. Jag talade om för henne att hon inte skulle ha det, för det här var ju en ren olyckshändelse, o inget hon kunde göra något åt. Men jag förstår hur hon tänkte.

Sen fortsatte det med ett nytt telefonsamtal. Denna gången från hemtjänsten hos pappa som talade om att han inte kunnat ta sig upp ur sängen i morse. Han hade ramlat i fredags, men när mannen var hos honom igår så var han ok. Visst, han hade ont i kroppen, men det har han pga sin sjukdom, så ingen trodde det berodde på något annat. De sa iaf att han hade väldigt ont i vänsterbenet, foten o höften, speciellt höften. Så då fick kommunsköterskan komma o titta på honom för att se om hon kunde göra något. Hon bedömde det som att höften behövde röntgas, så det beställdes ambulanstransport till Varbergs sjukhus för honom. När jag ringde ikväll dit så fick jag reda på att läkaren inte ansåg att han hade ont i höften, så den hade inte röntgats utan foten. Jävla idiot! Att han hade ont i foten visade sig bero på att han hade fått rosfeber i den. Som om han inte har nog med cancern, nu skulle han få det också. O visar det sig att det är något knas med höften också så vet ni en som kommer skriva i tidningarna om idioter till läkare. Han fick ju morfinsprutor av sköterskan o sedan även av ambulanspersonalen, så det tro fan att han inte reagerade jättemycket när han tryckte på höften.

Kan säga att det ändå var tur att jag åkte in till Kaspers kalas så jag kunde få några riktigt goa kramar från honom o hans storebror. Det behövde jag verkligen. Hoppas ni haft en bättre söndag än jag haft. Imorgon är det skolgång igen. 4 dagar den här veckan.

fredag 11 november 2011

Första veckan i skolan avklarad :)

Jaha, mitt i allt så började jag ju skolan i måndags. Det var mest information om ditten o datten o inget annat. En timme kortare än sagt dessutom, så första dagen finns väl inte så mycket att säga om eg. Vi har fått en klasslärare som verkar kanonhärlig. En urgöteborgare som är köksmästare i botten så han lär ju ha en del att leverera :). Åkte o köpte tofflor o byxor eftersom jag fick reda på att det inte gör något att det är loggor el reklam på kläderna så jag kan använda mina kockrockar från demobolaget o likadant med förklädena. Även om nu kockrockarna är liiiiiiiiite för stora då ;). Men det är så jäkla mycket utgifter ändå så det gäller att hålla i kulorna ;).

Fick också reda på att vi skall ha bra knivar, naturligtvis, men de hade inga krav på vad det var för några. De skulle bara vara slipbara ordentligt o eftersom min pappa har gjort några kockknivar till mig, speciellt gjorda efter min hand, så blev jag jätteglad för då kan jag använda mina egna :). Sparade direkt ett par tusen där :). De jag har är inte precis några billigaste typen-knivar så de blir jättebra. Älskar dem o använder dem hur mycket som helst, men jag har ju några stycken så jag kan undvara iaf en el två till att ha i skolan :).

Tisdagen började jag med ett besök hos gynekologen. Mindre kul, men det behövs ju ibland ändå. Fick lite tabletter eftersom jag håller på att bli tokig sedan några veckor tillbaka eftersom jag helt plötsligt blir hypervarm o genomsvett. Hmmmm, övergångsåldern? Kan så vara, men hon tog prov o kollade o det såg inte ut så men sånt här kunde tydligen komma några år innan så nu hoppas jag att medicinen hjälper, för jag blir tokig på det här. Sen iväg in till skolan för ett enskilt samtal som alla skulle ha. Talade om att jag var GBP-opad för vi pratade om mat o om det var något man inte åt el tålde. Tommys, klassläraren, reaktion var "Häftigt, det har vi inte haft någon kockstuderande innan som varit!" O sen ställde han typ hundra frågor om detta. Efter det var det dags att åka tillbaka till Kba o till vc för att ta blodtrycket. Det skall ju kollas upp eftersom jag minskat dosen till hälften, för att vara utan gick inte. Det låg lite högt, men inte alarmerande, undrar varför ;).

I onsdags var jag iväg o tränade efter jag lämnat sonen på skolan. Riktigt skönt att komma iväg, tro det el ej. Körde en halvtimme på löpbandet med snabb promenad varvat med löpning, typ 2 min av varje efter uppvärmningen. Sen var hon som lagt upp programmet för mig där, o jag sa att jag ville just nu fokusera på att få bort magfläsket, o att jag har ganska ont i min nacke o axlar just nu. Så hon la upp ett mag/midjeprogram för mig som jag körde. Så det var en timmes träning :). Sen iväg till pappa o fixa lite hos honom o sen in till stan med honom för att handla lite o till biblioteket med honom. Hade turen att hitta en av böckerna jag skall ha i skolan, så jag lånade den istället för att köpa :). Tack för det :)! Sparade 450:- på det, kanon :). Tvättade några maskiner hos honom också eftersom min tvättmaskinsjäkel vägrar centrifugera tvätten :(. Blir så trött, så det blir till att köpa en ny för tvättmaskin måste man ju ha ju *suck*.

På torsdagen var jag barnvakt inne hos dottern eftersom hon o mannen skulle upp till huset som hennes pappa bodde i. Hon har röjt ur det o skulle med hjälp av man o svärfar få iväg stora saker till tippen. Eftersom hennes pappa varit missbrukare o dessutom rökte inomhus så kände hon att det var inget att spara på, o hon vill få röjt ur så hon kan sälja huset. O det är väl ett steg att bearbeta sorgen för henne. Så mormor fick rycka in som barnvakt, o jag är ju väldigt nödbedd, not ;). Storebror är på dagis o skulle hämtas kl två, så fram tills dess fick jag rå om lilleman helt o hållet :). Han låg o sov när jag kom men vaknade vid 11 o var så där varm o gosig som ettåringar bara kan vara. För på söndag blir han ett år! Herregud, vart tar tiden vägen. Han föddes ju alldeles nyss ju!


Lillprinsen :)

Sen var vi o hämtade storebror som blev lite ställd när mormor kom istället för mamma. Men han är mutbar så han följde iaf med hem :). Vi fixade lite fruktsallad o leverpastejmacka till mellanmål o sen var det fullt ös på killarna. De kan verkligen röja, de två. Men så kul de har ihop, det är ju bara 15 mån mellan dem, så de har verkligen behållning av varandra.



Men man kan ju bli lite fundersam ibland när det går vilt till ;).

Idag har det varit skola igen. Var först iväg till Bäckebol, Coop, o lämnade ifrån mig pizzademokittet :). Sen iväg o köpa två böcker som behövs, o sen Livsmedelshygien. En lite snurrig lärare, el också var det för att det var lite rörigt första lektionen, vem vet. Det återstår att se iaf. Skall bli väldigt intressant att se hur en av eleverna skall lösa sina livsmedelslektioner kan jag säga. Pratar väldigt dålig svenska o har huckle. Undrar just hur det blir i köket, för vi andra får ju inte ha några privata kläder el sånt på oss, hur görs med sånt här tro? Det får tisdagen utvisa.

Ja, det var min vecka. Fullt ös, som sagt. O imorgon bär det iväg till Varberg för att jobba på hundutställning där :). O söndag, fars dag, blir det 1-årskalas för lilleman inne hos dottern. Nur har vi ätit lite räkor o kräftor. Så jäkla gott :). Åt ingenting till utan åt dem bara som de är. Fick tag på burkräftor jättebilligt, o jättefina o stora var de :). Älskar skaldjur, av alla de slag. Det var vårat fredagsmys. Vad består erat fredagsmys av?

söndag 6 november 2011

Livet är outgrundligt.

Jag befinner mig inne hos min älskade dotter o hennes familj. Vi åkte hit, hela familjen, mitt på dagen för att jag bokat tvättid i hennes tvättstuga eftersom jag ju hade så himla många linnedukar o andra dukar o jag ingen mangel har. Tvättade typ 8 maskiner o har fått allt manglat till slut. Lagade middag också o det blev pumpasoppa till förrätt, jättegod var den :). Till varmrätt gjorde jag en renstek som gjordes i stekgryta med kokt potatis, broccoli, morötter, svamp o god sås :). Alla åt med stor aptit :).

Sen var det som sagt dags för tvättstugan o mangling o dottern o jag gick ner. Visste att nu skulle det bli några timmars jobb där nere så hon höll mig sällskap. Efter ett tag var hon tvungen att gå upp i lägenheten o skickade ner mannen med vatten till mig eftersom jag bett henne om det. Rätt som det var när vi stod därnere så bankade det på fönstret o min dotter stod utanför, helt i upplösningstillstånd. Hon bara skrek o innan jag förstod vad som hänt kan jag säga att det rörde sig mycket i huvudet. Det visade sig att hennes pappa hade dött. Allt är ganska oklart, men hennes farmor hade ringt o talat om det efter att polisen varit hos henne o gett henne beskedet. Han hade tydligen somnat in hemma o någon hade ringt till polisen trodde hon. Allt är just nu bara ett stort virrvarr för henne o jag valde att stanna kvar hos henne för att finnas till hands för henne. Visst, hon har sin man, men de har ju också två små barn o kan jag göra något för henne så gör jag naturligtvis det. Så jag skickade hem mannen o sonen o stannade kvar själv. I morgon skall jag köra henne o hennes farmor till bårhuset för att de skall få ta farväl. Tungt, ja, men att hon skall köra själv då finns inte i min värld iaf.

Läser också ikväll på fejjan att hennes gamla fritidsfröken, tillika god vän till mig, att hennes man somnade in under natten igår efter en tids sjukdom, cancer. Alla helgons dag, ja verkligen *suck*. Fy fan vad jag hatar cancer! Han var inte mer än 60 år o en mycket aktiv man inom idrotten i Kba. Nu finns han inte mer. Mina tankar går naturligtvis till familjen idag.

Ja, det är hårt att vara människa ibland, verkligen. Ta vara på varandra o ge dina nära o kära en varm kram!

1-årskontroll :)

I torsdags var jag på 1-årskontroll på Sophiahemmet. Eftersom L på Skinnytorpet också opades för snart ett år sedan o skulle upp så bestämde vi oss för att åka tillsammans. Vi hade bestämt att köra bil upp, eftersom SJ ju absolut inte är att lita på ;). Men i onsdags kväll satt vi o "pratade" på chatten på fejan o pratade då om flyg o L slänger ur sig "finns det inga sista minuten flygresor?" Så jag in o kollade o hittade t&r resor för oss för totalt 1432:-/person. Så vi slog till o bokade det :).

Jag var tvungen att lämna sonen innan till fritids för första gången på nästan 2 veckor, så han var inte så lätt att få liv i kan jag tala om. Men till slut så. Mötte L o körde in honom o sen upp till Landvetter. Vi var där en bra stund innan, planet skulle inte lyfta förran 9.45 så vi hann med en fika innan. O naturligtvis åkte jag på en dumpning som hette duga, eftersom jag var så jäkla dum så jag tog en scones, bakad på ljust mjöl. Hur dum får man bli egentligen. Nåväl, efter att L vallat mig en stund så släppte hjärtklappningen o oron i kroppen o allt var lugnt :). Sen in på planet.

Så här glad var L när det var dags att åka :).

Eftersom vi hade gott om tid innan vi skulle till Sophiahemmet, hade inte tid förrän 15.00 så slog vi ihjäl en stund på en superduperbra sushirestaurang på Centralen, Yama Sushi (tror jag den heter). L valde en liten sushi o den såg verkligen superfin ut......

L ser ganska nöjd ut, el vad säger ni? Visst är sushin fin att se på?!

Jag kände inte för ris efter min dumpning så jag valde en liten sashimi.....

Här snackar vi konstverk verkligen :). O så himla god! Här kan sushirestaurangerna hemma slänga sig i väggen, de kan verkligen inte det här.

Efter att ha ätit tog vi en taxi till Tegnérsgatan för att titta in i en butik som jag ville in i, Syster Lycklig. Har läst en hel om den inne hos Monas Universum o nu när vi fick en stund över så ramlade vi in hos Tina :). Vilken affär!!! Inte så stor men så mysig, o så trevlig Tina herself är. Så är ni i storstaden så passa på att gå in där. Kan varmt rekommenderas. Jag handlade naturligtvis lite, bl a julklappar till barnbarnen :). Vad kan jag inte säga eftersom dottern är inne o läser ibland :).

Sen tog vi oss en promenad hit:



Vi "ramlade" in under en del fniss o snack o de som jobbade tittade ut för att se vad som hände i väntrummet ;).

L o Marie, dietisten :).

 Fick fylla i lite papper med frågor om hur vi mådde o sen in o träffa läkaren. Fick tyvärr inte träffa Peter Loogna som opade mig utan Anders någonting. Men det fick gå det med. Trevlig var han iaf, o nöjd med våran viktnedgång. Han tyckte inte det fanns så mycket att prata om då han tyckte att jag såg väldigt pigg ut. Alla värden var superduperbra, skönt att höra. Så det blir fortsatt att leva som jag gör, förutom att nu hade, vad han trodde, operationen gjort sitt. Hmmm, mindre kul att höra eftersom jag ju har 10 kg kvar :(. Frågade hur han kunde veta det, o då sa han att när det börjar gå trögare med viktminskningen så är det så. Frågade också hur kroppen gör när den är färdig, el hur den vet att den är det, o det är när intaget av mat är lika med vad den förbrukar så stannar den. Så eg kan man ju stanna när man vill då, rent krasst, o det var så. Nu var det snabba promenader som gällde sa han också för att ta de sista kilona. Inte gym eftersom det bygger muskler utan snabba promenader var det bästa. Så jaja, det är det jag får göra då då.

Efter träffen med läkaren var det dietisten Marie som stod på tur. O hon tyckte allt verkade gå bra, frågade om dumpningar mm o jag kunde ju bara säga att ja, jag dumpar i perioder en hel del. För så är det ju. Efter ett trevligt snack med henne var det dags för oss att förflytta oss ner mot stan, så vi tog tunnelbanan ner till Centralen igen där vi sen tog oss ut på en av de närbelägna shoppinggatorna för att besöka lite andra butiker. Försökte hitta några stövlar som inte skulle ruinera oss, men det var inte lätt. Så det la vi ner. Jag hittade dock en jacka till sonen, en gosig grön täckjacka, på rea som jag gav 100:- för :). Snacka om fynd! Efter några in o ut i andra affärer kände vi båda att det var dags för lite mat, så vi in på en London-restaurang där vi åt en god men jäkligt tunn entrecôte med klyftpotatis o bea. Efter det begav vi oss till flygbussarna för att ta oss till Arlanda igen, trötta men nöjda :).


Vi bestämde oss för att det här gör vi om nästa år på 2-årskontrollen. Men då bokar vi flyg direkt istället :). För det är väldigt bekvämt o så får man ju bra med tid att hinna med lite upptäcktsfärd o huvudstaden :). Tack för en jättetrevlig dag, L :).

onsdag 2 november 2011

Tror fan är lös!

Nu har jag haft sonen hemma denna o förra veckan eftersom han hostar nåt så fruktansvärt. Igår åkte vi till Vårdcentralen så de fick kolla upp honom, kändes som det var dags nu. Lät bra men han har hostat fram en inflammation i luftrören så han fick cortisoninhalator att använda i tre veckor så det får läka. Jaha ja, hoppas att det hjälper nu då.

Tillbaka till överskriften, skärpning Imsa. Med tanke på att jag haft sonen hemma såpass länge är jag ganska trött på att aldrig få vara själv liksom. O vad händer då? Jo, mannen kommer hem igår o säger att han mår inte bra! Frossa, ont i kroppen o mår allmänt skit. Jamen tjena, innebär alltså att han OCKSÅ är hemma idag *suck*. Välkommen till sjukstugan! O jag som skall åka till Stockholm imorgon med L för ettårskontroll. Jag blir snart tokig på att inget kan gå spikrakt liksom. Men han får bara lösa det, för det får alltid jag göra ju. Han är ju inte döende liksom ;). O på fredag skall jag jobba ju, så det är samma då. För jag tänker INTE låta bli att jobba. Jag har bestämt att sonen skall gå till fritids imorgon o fredag så mannen borde ju i rimlighetens namn klara av att hämta honom liksom. Så så får det bli.

O utmaningen går ju sisådär då kan jag säga. Inget tränande här inte med sonen hemma o grått o eländigt ute, o inte lyckats komma iväg på kvällen heller o det är hopplöst mycket folk på gymmet då dessutom. Fan också! Viktmässigt har jag gått ner de 2 hektona jag gick upp förra veckan, så jag står på +-0, skitbra! Blir så trött på allt just nu, hoppas att det blir bättre nästa vecka. O hur kommer det funka med maten när jag börjar läsa på måndag? Gäller att planera liksom, känns det som. Får nog ta o läsa några kapitel ur någon av mina böcker om affirmationer o positivt tänkande just nu känns det som. För just nu är det lite tungt kan jag säga. Skall bli jäkligt skönt att tillbringa en hel dag med goa L o tjôta en massa tokigheter, hoppas få till en träff med goa Malla i Stockholm, typ luncha el fika ihop o slippa (missförstå mig rätt nu) vara mamma, fru, hushållerska, om så bara för en dag :). Japp, vi kör bil upp så imorgon kl 7.15 lämnas sonen på fritids o vi drar vidare till 08-land. Vi har tid kl 15 o 15.30 o sen vänder vi på vrålåket o kör hem igen :). Mycket bilåkande blir det, men med tanke på min erfarenhet av SJ känns det inte optimalt att åka tåg *hihi*.

Funderar lite på vad de kommer säga på Sophiahemmet. Kommer de vara missnöjda med viktminskningen? Kommer operationen hjälpa till med de sista kilona? Hmmm, det var något jag skulle fråga om när jag är där. Men vad var det? Var det inte M som jag "pratade" med om något, o jag skulle kolla det när jag skulle dit? Jamen, jättebra att jag kommer ihåg vad det var då! Hjärnan, vakna, vakna!

Ha nu en bra dag därute, o jag skall vända mitt tänkande lite ;).