onsdag 29 september 2010

Hösten är verkligen här!

Eller man kanske kan säga vintern. För det var alldeles vitt när jag tittade ut i morse. Höstens första frost! Usch vad kallt det är. Hundarna blev helt tokiga när de kom ut o det var så kallt. Rusade som tokar runt i trädgården. Sonen tyckte det var mindre mysigt, tur att jag fått fram vantar o mössa, för det behövdes. Dock så var det där med höstkängor/skor. Urvuxna! Naturligtvis. Så det får bli en tripp till skoaffären i em för att se om vi kan hitta några som passar lille herrn. Han är mycket bestämd o det skall se bra ut o kännas bra. Självklart, säger ni. Men ni vet inte vilket krig det kan bli om ett par skor som är jättesnygga men som bara inte faller herrn i smaken. *pust*

Igår var det en full rulle-dag. Till skolan med sonen, hem o tvätta lite, sedan in till pappa för att hjälpa honom med räkningsbetalandet. Hämta sonen med kompis o sedan ner till dagiset för återträff eftersom jag glömde den förra veckan, o kompisens föräldrar likaså. Där blev det fullt race med en gång, efter stora kramen av alla fröknarna. Sedan upp o lämna kompisen o då ville de fortsätta leka en stund. Ok för båda föräldrarna o jag åkte o köpte lite fler soppor. Köpte Modifast igen, men också Allevos Thai-smak, o fick ett prov på deras broccolisoppa. Testade Thai-smaken, inget vidare. För att inte säga "urk". Grynig, blaskig, konstig smak, åkte upp o ner hela em sen. Deras soppor är ju på 100 kcal istället för 200 som Modifastsopporna, o den kändes väldigt tunn med den mängden vatten som de sa. Nu kan jag ju antingen ta hälften av vattnet el dubbelt av pulvret, så kanske det blir bättre. För följer man deras rekommendation så var den riktigit illa. O jag som ju faktiskt gillar soppa.

Pratade med en av mina hundkompisar som är opad för 2½ år sedan. Hon hade gjort en operation i benet o mådde sådär, men en fördel var att hon åt bättre, el rättare sagt oftare, så hon hade gått ner 1½ kg på den här veckan. Inte för att jag kan se att hon behöver det längre, för hon är verkligen jättefin. Det är så konstigt, jag upplevde inte henne som stor alls, men när jag träffade henne i vintras kände jag inte igen henne eftersom hon gått ner nästan 50 kg. Vi träffas inte så ofta utan på hundutställningar blir det, o vintern är det inte så många på. Så jag blev nästan rädd att hon blivit sjuk, när hon sa vem hon var. Ja, ni fattar! Det är helt sjukt hur mycket man kan ändra sig efter operationen. Jag tror inte att det faktiskt är sant att om 14 dagar så ligger jag på sjukhuset, nyopererad, o har möjlighet att göra den viktresan som hon gjort. Hur kommer det att bli? Kommer jag råka ut för samma sak som hon när jag inte kände igen henne? Hur kommer jag att må? Ja, nu är det mycket som rör sig i huvudet, verkligen. Vad jag i nuläget är mest nervös för är tågresan hem! Från Stockholm till Göteborg! Det tar ju några timmar, tänk om jag inte mår bra. Tänk om jag äter o får en dumpning! Tänk om, tänk om....... Det här är jag i ett nötskal.... Tar ut allt i förväg så jag stressar upp mig så till den milda grad. Inte så smart, nej, jag vet. Men jag kan inte hjälpa det, det bara blir så.

Pratade med dottern igår o hon är nervös för att hon skall få barn en månad för tidigt så jag inte kan vara med henne på förlossningen. Talade om för henne att det finns inte på världskartan! För det första så gick hon över tiden förra gången, för det andra har hon inga förvärkar så det kommer bara inte hända. Det är ju inte jag som skall ha barn *hihi*, o med det menar jag att då hade det varit mer osäkert eftersom hon själv höll på att komma i vecka 24 första gången. O föddes 6 veckor för tidigt till slut. Lillebror stannade dock kvar tills det var en vecka kvar, trots hejdlösa förvärkar tidigt. Så nej, hon behöver inte bekymra sig. Lilleman kommer i november, så är det :).

Nu är det bara till att ta tag i dagen, o försöka fixa lite energi till skohandlandet idag. Börjar med en Modifast nu eftersom jag kom på att jag inte ätit frukost ännu. Sedan skall jag plocka fram lite tårtformar som en kompis skall låna av mig till en bröllopstårta. O så blir det väl lite mer tvättning *suck*. Sååååå tråkigt, men det måste ju göras. Skall göra en ansiktsbehandling också idag, det var ett tag sen sist. Det behövs verkligen nu.

Have a nice day :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar