torsdag 30 juni 2011

Sista dagen idag.....

Pga att det inte blev några barn imorgon så blev det sista dagen idag på jobbet. Det är med blandade känslor som jag nu går på "semester" el vad man skall kalla det. Kan säga att det här är nog det jobb som trivts allra mest med av alla jag haft. O jag har haft några olika, I promise ;). I tisdags fick jag en limegrön ljuslykta o en bok om Rallylydnad, en ny tränings- tävlingsgren för hundar, av mina goa arbetskamrater :). Blev jätteglad o samtidigt lite ledsen, delade känslor alltså. Så nu vet jag inte vad jag skall hitta på med mitt liv, igen. Söka jobb, visst, men vad? Har t om funderat på att börja läsa, men vet inte riktigt. Alltså, inte läsa i tre år, utan ett, på Burgårdens vuxenutbildning o deras ettåriga kockutbildning. Då har jag ju iaf en utbildning att söka på. Men så är det där med om jag klarar av att läsa. El har råd... har ingen lust att ta lån vid min ålder. O är det eg rätt att läsa för att omskola sig när man snart fyller 50? Mycket som snurrar i huvudet just nu är det. Vad jag vet är att jag absolut inte kan tänka mig att gå tillbaka till trafikläraryrket, det finns inte på världskartan. O det är eg den enda utbildningen jag har, förutom handel- o kontor på gymnasiet. O det är ju hundra år sedan, så den är passé liksom. O under den här våren har jag upptäckt att jag verkligen tycker det är kul med det här jobbet. Sen vill jag kanske inte jobba på restaurang med deras sena tider, el också vill jag det. Ja, ni hör ju hur jag låter. Virrhöna Imsavimsa, det är jag. Skall kolla upp utbildningen iaf, o hur den är upplagd. Behörighet har jag så det är inga problem iaf.

Idag har hela familjen varit o klippt oss :). Jätteskönt, men fasen vad mitt hår är dåligt nu :(. Alldeles krispigt o frissigt, o tappar mycket. Men glädjande nog så sa frissan att det kommer mycket nya hårstrån, hoppas att det blir bra snart. När vi åkte ner till Varberg var det varmt som fasen, typ 30 grader, o när vi kom dit ner var det alldeles grått o blåste o så började det smådroppa lite grann o sjönk snabbt ner till 16 grader. Alltså, vad är det som händer med vädret egentligen? Kan det inte stanna, det här fina sommarvädret?! Jag vill använda mina sommarkläder jag köpt mig nu ju :). Frissan, som jag känner sedan några år tillbaka genom NuSkin, visste inte att jag opat mig o när jag kom in blev hon alldeles tyst. Till sist sa hon, "Eh, jaha, det var ju en mycket mindre B som kom in här ja". Hihihi, lite kul när man märker att det verkligen syns :).

I morgon skall jag som sagt vara ledig o handla för min pappa, o städa här hemma mm. På lördag skall sonen spela fotbollscup i Onsala o på kvällen skall vi vara barnvakt åt barnbarnen :). Blir väl inte så mycket vaktande eftersom de somnar runt 18.30 båda två, men kul när jag kan hjälpa dottern iaf :).

Nu är det natten, så sleep well :).

måndag 27 juni 2011

Wihi, jag vann, nästan ;)

Fick ett mail från demobolaget som jag demade pizza för idag. Där stod det att tävlingen om mest sålt o bäst exponerade demoplatsen nu var avgjord. Den pågick till 30/4 så jag hade liksom släppt det. Dessutom demade jag ju inte så mycket i april heller eftersom jag jobbade på förskolan då. De hade dragit 4 personer, som fick resepresentkort. 1:a var en kille från Sundsvall o 2:a var jag :). Vi fick varsitt presentkot på 1.000:- :). De andra 2 fick varsitt på 500:-. Jag känner mig ganska nöjd med min 2:a plats kan jag säga med tanke på min arbetsinsats den sista månaden *hihi*, el brist på. Tävlingen började 1/2 så jag var ju med från början iaf.

Hoppas ni haft en härlig midsommarhelg. Här har den varit ganska lugn. Var hos kompisen i hennes husvagn o åt sill o potatis, om än väldigt lite sill åt mig, o sedan grillade vi oxfilé :). Mycket jordgubbar o lite glass blev det också :). Midsommardagen var det dags för fest hos en kompis som i maj fylld 50 o där blev det grillning också. Jag körde båda dagarna eftersom jag inte tycker det är någon idé att göra nåt annat när en halv cider, 33 cl, el ett ½ glas vin räcker för mig. Till saken hör att det dessutom tar minst 2 timmar att få i mig den stora mängden, så nej, det går bort ;). O jag saknar inte det heller. Tidiga kvällar blev det iaf, var hemma runt 23 båda dagarna. Söndagen hade dottern o jag en heldag tillsammans på GeKås, o hennes lillkille var med också :). Shoppade en del, ett par klänningar, underkläder, capribyxor, tvådelad baddräkt (nej, ingen bikini) o en del till mannen o sonen också. Kan säga att jag blir lika förvånad varje gång när storlek 42 i byxor o kjolar går på :). Felaktig självbild kanske ;), who knows.

Nu jobbar jag sista veckan på förskolan :(. Känns inte kul alls, men så är det tyvärr. Skall ha semester några veckor, sen får det väl bli demojobb igen *suck*. Inget jag känner alls för kan jag säga, men man måste ju ha en inkomst tyvärr. Alltid dessa jäkla pengar..... fasen vad det är tråkigt att behöva tänka på dem hela tiden. Jag skulle vilja ha en hel sjö att ösa ur så jag slapp tänka hela tiden på vad saker kostar etc. Får väl trösta mig med att jag inte är ensam om det iaf. Nu skall jag ta mig en promenad i sommarsolen :). För innan idag har det ju inte gått att gå ut o röra sig i värmen. Ena dagen vintermössa på o nästa helst inga kläder alls ;). Konstigt väder är det iaf. Ha en underbar kväll :).

fredag 24 juni 2011

Trevlig midsommar!

Har inte riktigt haft tid att skriva nu igen. Kanske skall man lägga ner bloggen? Funderar lite på det, men jag får se.

Det har varit full rulle med jobb, sy gardiner till pappa eftersom jag inte hunnit det innan, hinna med att hälsa på svärmor mm. Pappa har dessutom legat inne på sjukhus från lördag natt till tisdag eftersom han ramlade o slog huvudet i ordentligt. Så att sätta sig ner o skriva har inte varit att tänka på eftersom hjärnan bara behövde vila när jag äntligen satt still. Har dock läst hos er iaf :).

Igår hade vi midsommarlunch på förskolan. Sill o färskpotatis, köttbullar o korv, jordgubbar o glass :). På onsdagen när jag nästan skulle gå hem bestämde jag mig för att baka frallor till det så jag slängde ihop lite kalljästa grahamsfrallor som fick stå i kylen över natten o bakades när jag kom igår. De blev så himla goda så det var helt klart något jag skall göra igen. Ungarna åt dem så det stod härliga till :). Sonen var med mig på förskolan igår eftersom han ville vara det en dag innan jag slutade. O nästa vecka är det väldigt lite barn så då var det igår som gällde. Det var lite midsommarfirande ute med lekar o dans runt midsommarstången o han tyckte det var kul. De hade midsommarfirande på onsdagen på hans fritids men det var ingen hit tyckte han eftersom de valde att ha det inomhus i gympasalen eftersom de var rädda för regn. Inte bra tyckte han då.

Den här veckan har det inte blivit någon träning alls eftersom jag sträckte mig i höften i lördags när jag tränade. Så jäkla ont jag har/har haft, tur jag har mitt galvaniska spa o IceDancer så jag kunnat behandla mig annars vet jag inte vad jag skulle gjort. Nu är det nästan bra så nästa vecka blir det träning igen.

Jag fick ett mail från Ellos eftersom jag handlat där ett par gånger. De hade rea o massor av fina klänningar, kjolar mm. Eftersom jag inte visste alls vad jag skall ha för storlek när jag beställer från dem så mätte jag mig o jämförde med deras måttabell. Kan säga att jag blev inte mycket klokare för det. Eller vad skall man säga? Enl bystmåttet så har jag storlek 42, midjemåttet storlek 46 (mycket löst där kan jag säga) o höftmåttet storlek 38! Hallå eller!!! Visst, det är storlekar som jag inte ens tänkt på att titta på på många år innan, men hur skall man kunna beställa något när kroppen ser ut så? Så det blev ingen beställning istället :(. Så sparade jag de pengarna ju.

Vad skall ni hitta på en dag som den här då? Vi skall ner till en kompis som har sin husvagn uppställd mellan Åsa o Frillesås. Det blir sill o potatis, lite tapas också eftersom jag är lite rädd för sill. Sen blir det lekar med barnen innan det är dags att grilla oxfilé :). Hade en i frysen som behövde tas upp nu o så blir det lite olika kryddsmör, några olika sorters bearnaisesås, hemmagjord potatissallad utan majonnäs o naturligtvis jordgubbar med glass o grädde. Hoppas att det inte regnar bara, inte lika kul då om man säger så ;).

Imorgon skall vi på fest hos en kompis som fyllt 50 för ett litet tag sen. Då blir det grillning också :). Sen på söndag skall dottern återlämna lillebror, som hon passat från midsommardagen, o vår bil som hon lånat över helgen. Då blir det troligen middag hos min pappa eftersom hon inte varit i hans nya lägenhet. O eftersom vi har hans bil istället över helgen så slår vi två flugor i en smäll :).

Ha nu en riktigt trevlig midsommar allihop :).

måndag 13 juni 2011

Dags igen......

För vad? Jo, både tårtbakning o träning :). Bra kombo el hur ;)?

Sonen har skolavslutning, den första, på onsdag o då har vi (en annan förälder o jag) bestämt att vi skall införa gemensam fika med jordgubbstårta :). Skickades ut en förfrågan om intresse o med anmälan o det är ca 70 pers som anmält sig, föräldrar, syskon o eleverna själva :). O de är 27 elever så intresset för det här var iaf stort ;). Så nu är en botten klar o nästa står inne tillsammans med en liten till oss för fika med morfar efteråt. Han orkar inte med att komma till avslutningen men jordgubbstårta tackar han inte nej till ;). Den andra mamman, som fixar saft o kaffe till gänget, får inte ihop hur det kan räcka med två tårtor till så mycket folk, men jag har stora formar o får ut ca 45 bitar på varje av de största. Så det bör ju räcka *hihi*. Traditionell jordgubbstårta a la Bea med jordgubbsmousse o mosade jordgubbar istället för sylt o så vaniljmousse, täckt med grädde o jordgubbar. Hoppas de går hem :).

Har klämt in en träning i em också medan sonen var på simskolan. Mannen kom dit o mötte honom när det var slut så jag kunde köra ett pass. Det blev löpbandet x 2 + lite gym. Men det var ganska mycket folk idag, o tydligen är det det på måndagar så jag skall nog sikta på att inte träna då iaf. Men annars kändes det bra :).

Ha en fin måndagskväll, trots regnet :).

söndag 12 juni 2011

Allt blir inte riktigt som man tänkt sig.

Igår fyllde dottern år, 23 år! Herregud! Det innebär ju att nu är jag gammal! Eller? För när man har så gamla barn så måste det ju vara så att mamma är väääääääldigt gammal ;)?! O just idag känner jag mig vääääääldigt gammal, eftersom dagen inte blev riktigt som jag planerat den.

Började med fotbollsträning för sonen. Då passade jag på att sticka iväg o köpa avslutningspresenter till fröknarna i skolan, så det är klart till på onsdag. Planering alltså ;). Sen hem o käka lite lunch o släppa hundarna. Får ett infall att ringa min ena kompis, tillika ringsekreterarkollega, som jag visste skulle ha valpar när som helst (hunden alltså). Får en ledsen röst i luren. Tiken hade fått en valp kl 3 på natten som var dödfödd, o hon hade fått dra ut den pga dåligt värkarbete. Så hon var både ledsen o orolig för sin hund. Hon visste ju inte om det fanns fler valpar o tiken hade inga ansatser till värkarbete. Så när vi åkte in till dottern lovade jag att komma o titta o känna på henne, hon bor på vägen. Så iväg, o visst kände jag en valp. O iväg o köpte lite flytande kalk eftersom det kan ge lite skjuts på det hela.

Iväg till dottern o firade henne. Hon hade lagat mat, jättegod, som passade mycket bra för mig :). Hon går på GI o det passar ju mig kanon. Hon hade gjort minipizzor på dinkelmjöl, kycklingspett, köttfärsspett med mozzarellaost i, klyftpotatis, sallad med fetaost i o korv- o köttbullsspett till barnen. Kanongott! Till efterrätt, istället för tårta, hade hon gjort en cheesecake som hette duga :). Det var en browniebotten med jordgubbsfyllning, o den var så himla god så det var bara inte sant. Inte så söt o helt superb i konsistensen, så den hade hon verkligen lyckats med, mums!

Fick telefon av kompisen vid 18.30 om att tiken fortfarande inte fått igång sitt värkarbete utan bara gick omkring o flåsade. Så vid 19.30 var jag borta hos henne o körde henne till Blå Stjärnan, enda veterinärstället med jouröppet i Gbg som kunde ta emot tyvärr. Hon har ingen bil nämligen o är ensam, så det klart jag gjorde det. Mannen o sonen fick stanna hos dottern.

Röntgen visade att där mycket riktigt var en valp kvar, o ultraljud att den levde trots lång tid. Så hon fick frågan om de skulle ge henne starkt värkstimulerande eller kejsarsnitt. Vi diskuterade det hela, o naturligtvis är det ju pingstafton med jourtillägg mm så det är ju inte gratis liksom. O eftersom valpen levde så bestämdes att prova med droppet först. För då skulle man se på en timme om det hände något. Så jag sa att jag kör hem mannen o sonen o kommer tillbaka, för jag ville ju inte lämna henne ensam med detta. Vi var inne hos dem 20.20 o nu var klockan 22. De hade sagt när hon ringde att de tyckte att det var lite bråttom att komma in med tiken.

Nåväl, jag var tillbaka kl 23.10 o då kom veterinären samtidigt o kände på henne o sa att det hände inte så mycket, men hon hade värkar så det skulle gå några minuter till. O för mig är några minuter kanske typ 10 minuter, men det tog 1½ timme innan han kom in igen! Alltså, det är ju lite annat tidsperspektiv tycker jag. O tiken var vid det här laget ganska trött naturligtvis. Då togs beslut om kejsarsnitt eftersom hon inte lyckades öppna sig. Vi satt o pratade o pratade o pratade om allt mellan himmel o gjord o trodde ju kanske inte att det skulle vara något liv i valpen längre. Men efter ca ytterligare 1½ timme hör jag hur det piper i korridoren o in kommer sköterskan med en levande valp :). Trött, eftersom han ju också fått narkos, men vid liv. O min kompis, som ju vid det här laget var ganska irriterad på dem med tanke på deras tidsperspektiv, o orolig för sin hund, började naturligtvis gråta ;). För hon trodde verkligen inte att det skulle bli något bra med det här. Hon fick sätta sig under värmelampa med honom o ha honom innanför tröjan så han skulle hålla värmen. O sen kom de in med mamma, fortfarande halvsövd o groggy. O där fick vi sitta tills hon vaknade till, o kom inte iväg därifrån förrän strax för fyra i morse. Så hem med allihop o sen hem till sängen. Var hemma ca halv fem i morse, så jag kan säga att jag känner mig lätt mosig i huvudet nu, även om jag sovit hela förmiddagen. Undrar hur den här dagen kommer bli?!

Kompisen skall iaf ringa till Blå Stjärnan imorgon o prata med deras chef ang det hela, för på en jour har de alltså en veterinär o en veterinärassistent! Är det riktigt klokt egentligen? Det här gör ju att det blir långa köer o de får prioritera vilka som skall behandlas först liksom. O istället för att kanske behöva betala ca 4.000 i självrisk o tillägg så åker min kompis på ca 6.500:- i de här avgifterna, eftersom de räknar hela tiden man är där. O deras tidsperspektiv, när de säger att det skall gå ca 10 min så tar det istället 1½ timme, känns inte ok för mig iaf. Så hon var ganska irriterad på dem, minst sagt.

Ja, som ni förstår så var det inte riktigt så här jag planerade min pingstafton. Men naturligtvis ställer man upp för sina vänner, så det var helt ok för mig. Det är Blå Stjärnan jag inte tycker agerat ok. Hoppas ni hade en trevlig pingst, mina vänner (om det finns någon kvar som läser min blogg).

fredag 10 juni 2011

Första gången ;)

Ja, på gymmet alltså :). Hade genomgång idag med en jättetrevlig tjej som verkligen lyssnade på vad jag ville uppnå, vilket är: bättre kondis, mindre fläsk på magen, lite mindre, el fastare rättare sagt, lår o lite fastare armare. O det helst i förrgår ;). Hon skrattade gott o sa att då får vi skynda oss o så startade hon med löpbandet. Det har jag ju kört förr, på tiden hos Xtravaganza, så det var ingen nyhet. Körde 20 min i varierat tempo o lutning utan större problem. Sedan var det dags för lite maskiner. Det blev några stycken, kommer inte ihåg hur många, o med tonvikt på de delar jag talat om jag vill fixa till :). Eftersom jag har en whiplashskada så lyssnade hon mycket på hur jag tyckte det kändes, vilket kändes väldigt bra. För det är inte alltid det görs ju, tyvärr.

Jag kommer helt klart att köra det här nu några gånger per vecka, 2 - 3 är planen som den ser ut nu. O det borde funka om jag går o tränar när sonen är på simskolan o efter träningen så kan jag gå in o simma med honom lite. Får se hur det kommer att funka, om det funkar.

Imorgon är det födelsedagskalas för dottern. 23 år fyller hon imorgon! Herregud, vart tar tiden vägen??? Lilla stumpan, det är ju inte länge sedan hon föddes känns det som. Idag för 23 år sedan hade jag kommit in till förlossningen med värkar, 6½ vecka för tidigt. Jag var dock glad att hon stannat kvar så länge eftersom jag varit inlagd 3 gånger innan, första gången i vecka 23, för att det satt igång o blivit stoppad.

Nu är det natten snart, även om det är ljust. Så suss gott :).

onsdag 8 juni 2011

Nu jäklar ;).....

Solen har slagit till med full kraft. Iaf på huvudet på mig skulle jag tro ;). Som sagt så var jag ju ute o gick raskt/sprang igår o idag har jag löst träningskort på Actic. Gym o simhall ingår för 259:-/mån o första betalningen är inte förrän 28/8. Tycker jag var ett bra pris, el vad säger ni? Har bokat in en genomgång på fredag kl 16.00 då sonen är på simskolan, på samma ställe :). Två flugor på smällen ;). Får se hur det skall gå :). Vet inte om jag kommer träna med maskiner/styrka så mycket, men de har ett kombinerat dans/zumbapass som jag skall testa, o så har de ju löpband :). O spinning. Gäller väl att få upp flåset först känns det som :).

tisdag 7 juni 2011

Vad är det som händer???

Ja, det kan man fråga sig ibland ;). Som jag sagt tidigare så har det varit lite mycket med flyttning av pappa, jobb, extrajobb på hundutställningar mm. Så det var vääääääldigt skönt med en långledighet nu kan jag säga :). Ledig torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag. Även om jag stortrivs på mitt jobb så var det jätteskönt :). Vad har jag gjort under dessa dagar då? Jo, jag hade en beställning på en bröllopstårta till i lördags då en kompis son gifte sig. O det var 68 gäster så det var lite att förbereda, om man säger så ;). Tårtan skulle vara kritvit, precis som hennes klänning, o med inslag av rosa. Dock fick jag inte reda på vad brudbuketten skulle innehålla, bara att den var rosa o vit. Så det var bara att chansa när jag gjorde blommorna. Så här blev resultatet av arbetet:



Tårtorna är fyllda med jordgubbsmousse, mixade jordgubbar o vaniljkräm, allt enligt brudgummens önskemål. Det lilla söta brudparet på översta tårtan hade min kompis beställt eftersom brudparet älskar Mirandanallar.

Vad har jag gjort mer då? Jo, i onsdags var det student för en annan kompis dotter så då var vi på studentuppvaktning. Det var trevligt. Torsdagen gick i bakandets tecken o vi var o fikade hos en kompis o hans fru, som hade lagat pappas bil. På fredagen var vi o lämnade den till pappa o han var ganska nöjd med att få tillbaka sin bil. Hade en diskussion med honom om att han inte fick köra långt el in till Gbg, men han sa bara att han ville ha den så han kunde åka o handla lite o köpa tidningen. Får hålla koll på honom bara ;). Jag "klädde" tårtorna hos honom. De var klädda med sugarpaste, en mandelfri "marcipan, eftersom den skulle vara kritvit. På lördagen var jag hos honom o dekorerade det som jag kunde göra hemma, o sedan körde jag dem till bröllopet. Fick sätta ihop dem på plats o dekorera det sista med blommor o kantspritsning med kristyr.

På söndagen skulle sonen spela sin första fotbollscup, så då var det upp tidigt, kl 6, o iväg till Tuve. Dottern o barnbarnen var där o tittade på lillebror också eftersom hon bor alldeles intill :). Så där var en heldag med 3 matcher. Vi hade picnic med pastasallade med kyckling som var o en fick plocka ihop det de ville ha. Alla 3 matcherna vanns så sonen var ganska nöjd när vi åkte därifrån :).

På måndagen kan jag säga att jag gjorde...... ingenting. Mer än dumpade mest hela dagen. Vad jag än åt så resulterade det i illamående o jag fick gå o lägga mig. Om det berodde på att jag var trött, åt för fort el vad det var vet jag eg inte. Kanske en kombination + värmen, vad vet jag.

På tal om värme, herregud vad härligt att sommaren kommit :). O i år har jag inte fått svullna ben av värmen o har inga som helst problem att vara ute i solen :). Så jag njuter i fulla drag kan jag säga :). Kommer bli en härlig sommar känner jag :).

O gissa vad jag har gjort i kväll? Jo, jag har varit ute o sprungit! El ja, vad skall man säga?! Promenerat har jag ju gjort lite grann, inte så ihärdigt som Lena, men ändå. Men nu har jag känt ett tag att jag måste ta tag i mig själv o börja motionera o känt att jag verkligen vill det. Så, sagt o gjort, på med träningskläderna o iväg. Körde intervall med 4 min snabb promenad, 1 min joggning, osv i 30 min. Mätte sträckan o det blev 3½ km, kändes jättebra även om flåset naturligtvis var halvhögt ;). Men nu har jag bestämt mig för att fortsätta så får vi se vad det leder till :).

Sonen går på simskola igen, intensivkurs varje dag i 2 veckor. O just nu så har de fri träning över sommaren om man tecknar ett årskort med autogiro nu, med första betalning 31/8. För 259:-/mån får man tillgång till Actics träningsanläggning både i Kba o i Fjärås, + simhallen i Kba. Funderar faktiskt på att teckna mig för det, skall fundera tills imorgon. Då kan vi dessutom simma efter han har varit på simskolan o han får träna direkt. Känns som en bra idé tror jag.

Jag har shoppat mig lite kläder också under veckan som gått. Letade efter en jeanskjol eftersom min jag hade hade blivit nåååågot stor ;). Den skulle vara rak, men eftersom jag fick dra in den så mycket i midjan blev den nästan klockad. Inte så snyggt. Så jag har fyndat lite :). Hittade en jeanskjol, rak lite tajt, o en lite utställd, en svart i trikå, i en klockad modell, en vit solklänning i bomull o en vit kofta, typ, på Cassels, o allt för totalt 500:-. Då kände jag att det var ok att handla :). Var bara tvungen att ha något att ha på mig i sommar, så var det bara. O jag provade o provade o provade. Snacka om att huvudet inte riktigt hängt med. När jag började min viktnedgång drog jag storlek 52 ca el XXL, ibland XL, o nu var jag helt plötsligt nere på L o 42-44. Herregud, de storlekarna har jag inte haft sen år 2001 :). Kändes ganska bra :).

Har tagit lite kort, men jag har inte fixat dem ännu, men de kommer. Lite före o efterbilder.

Sov så gott för det tänker jag försöka med :).