söndag 29 maj 2011

Lördag i festens tecken.....

Det verkar ha varit mycket festande runtom i landet i går kväll. Lena och Annika var iväg på sina håll o hade trevligt och jag o mannen var på en god väns 40-års fest. Den var på hennes föräldrars loge som de gjort iordning jättefint med scen, bar o loft med sittplatser om det är riktigt mycket folk. Inhyrd kock som grillade oxfilé som serverades med sallad, potatissallad, hemgjord bearnaisesås o persiljesmör. Så himla gott! Efteråt serverades kaffe med avec o tårta samt frukt. En jättetrevlig bartender (brandman o mycket ögongodis kan vi kvinnor säga ;)), var också inhyrd o han skötte servicen i baren med bravur. Dessutom fixade han avdukning, diskning (tillsammans med kocken), fixade snacks o var allmänt trevlig hela tiden, så hon hade verkligen fått tag på kanonpersonal så hon kunde bara få umgås med sina gäster o ha trevligt. Inhyrt band skötte musiken på kvällen, också det med bravur. Vi hade verkligen en jättetrevlig kväll även om vädret tyvärr inte var på vår sida, regn hela tiden. Jag körde eftersom alkohol inte är min grej efter operationen, ännu mindre än innan, så idag är jag pigg o fräsch :). Det blev en hel del dans eftersom det var flera buggare med på festen, o jag älskar att dansa, så det var verkligen jättekul. O vilken skillnad att dansa i år med 32 kg mindre att flytta runt ;). Mannen är inte riktigt lika pigg kan jag säga, för han körde som tur var inte ;).

Nu är det dags att fixa lite ärenden innan sonen skall hämtas hos storasyster :). Kanske lite morsdags fika hos dottern också ;).

Ha en trevlig söndag o mors dag alla mammor :).

torsdag 26 maj 2011

Lugn o ro.......

är inte det jag har just nu. I helgen som var körde vi möbler o packade lådor med pappas saker som han skulle ha. Han fick tillträde till sin lägenhet o flyttade in i måndags. Så då var ju allt tvunget att vara någorlunda klart iaf. Min bror var med på lördagen men på söndagen var det mannen o jag som fick fixa resten. Sonen var hos storasyster o fick gå på Liseberg, som tur var. Är så glad att jag har henne :).

Måndagen hämtades pappa o kördes till nya bostaden, lagade middag där o fixade en del. Innan dess jobb o dessutom inne på årliga kontrollen med cellprovstagning. Min gynekolog, som jag haft sen typ -95, visste inte att jag opererats o sa direkt när hon såg mig att "Jaha, en mycket mindre av dig är här i dag ja. Vad har du hittat på som gått ner så mycket?" Hon hade många frågor om hur det gått o hur man levde o var så glad att det gått bra för mig :).

Tisdagen skulle han på begravning i Borås o jag tyckte inte det kändes riktigt bra att han körde bil dit själv eftersom han inte kört på ca 2 månader, så jag fick trixa på jobbet o sluta en timma tidigare o köra honom dit. Passade på att träffa en kompis när jag var där. Hade inte träffat henne sen innan operationen o hon bara gapade o jag som inte tycker att det syns så mycket ;). Men uppenbarligen gör det det, när man träffar människor som inte sett en på länge så märker man det *hihi*.

Igår var det dags att vara chaufför igen. Då till Kallebäck o Brukshundklubbens distriktsmöte där pappa skulle motta en gåva för 50-årigt medlemskap. Passade på att titta på dem som gick en liten tävling med rallylydnad med sina hundar o bestämde mig för att det skall jag testa på. Såg jätteroligt ut, o hundarna älskade det.

Idag är det "bara" liten reparation av faderns bil o besiktning antingen idag el imorgon. Ganska lugnt med andra ord ;). Till detta kommer ju då jobbet o familjen, o allt annat. Känns inte riktigt som jag hinner med allt nej. Till helgen skall sonen vara hos storasyster igen för vi skall gå på en kompis 40-årsfest. Skall bli riktigt trevligt. Det skall vara på deras loge så jag undrar vad man skall ta på sig. Helt klart långbyxor med tanke på avsaknaden av värme iaf.

Som ni förstår så hinner jag inte riktigt med att skriva så mycket här inne tyvärr. Men snart skall det förhoppningsvis bli bättring på den punkten.

Ha en bra dag :).

tisdag 17 maj 2011

Morr!

Blir så trött! Den här dagen borde jag dragit täcket över huvudet o inte gått upp. När jag kört sonen till skolan skulle jag köra förbi pappas för att hämta tidningen eftersom det regnade o då skulle allt blivit blött. När jag är på väg in i stan kommer det en förbannad skolbuss o svänger samtidigt med mig, mötande, o tar upp halva min vägbana så jag får snabbt svänga åt sidan så jag körde på trottoarkanten. Tänkte inte mer på det utan körde vidare för jag tyckte inte det var så farligt. Men när jag kommit halvvägs till jobbet tyckte jag det lät lite konstigt men de hade lag om asfalten så jag fortsatte. Men när jag kom till jobbet så hade jag fått punktering! Fan fan fan! Så det var till att ringa ett av barnen på dagis morfar som har rullande däcksfirma, så han kom under dagen. Men däcket gick inte att laga så på med reserven, ett max 80 km/h, hopplöst att köra på. In till min vanliga däcksfirma, inget sånt däck hemma eftersom jag har ett lågprofilsdäck så beställa ett. Kommer imorgon, måste det skall besiktiga på torsdag. Drygt 1000 spänn för en jävla gummibit, morr igen. Men det måste ju på så det är inget att göra åt. Hur kul är det på en skala då?!

Vårfesten blåste nästan bort. Snacka om kallt o blåsigt alltså. Men det var ändå trevligt. Sonen var jättenöjd eftersom det var lotterier o vi vann ganska mycket. 7 vinster, o vi tog lotter för 70:-, o det var bl a ett Nintendo DS-spel, Pokemon, som kostar nästan 500:- att köpa. Dessutom ett DS ritspel, som inte var gratis heller, så ja, han var jättenöjd. En ljuslykta i vit plåt med 3 ljusglas i, en ryggsäck, ett paraply, ett par solglasögon o ett kortspel till sonen var de övriga vinsterna. Jag är klassförälder så jag var delegerad att hjälpa till o göra jordgubbsbakelser av rulltårta, så vi gjorde ca 200:- såna, med grädde o färska jordgubbar på. Mannen o sonen åt varsitt o de tyckte de var goda, jag testade inte för det där med sylt o grädde är inte min grej riktigt.

Nu skall jag steka plättar eftersom sonen skall på utflykt imorgon. Hoppas det blir lite varmare o mindre blåst eftersom de skall ner till Tjolöholm o vara ute hela dagen. Vinterjacka på o mössa o vantar skulle jag tro.

Suss gott alla, o hoppas inte plättarna blir brända nu.

Vi vann!

Ja, inte Melodifestivalen eller hockeyn då alltså. Men min bror o jag har ju legat på kommunen som illrar om en lägenhet till min pappa. O det var ju den mindre trevliga biståndshandläggaren som höll i trådarna. I onsdags fick min pappa ett samtal från dem att han fått lägenhet, där han ville ha o den som vi sa till dem att den var ledig eftersom vi visste det. Han skulle få flytta in den 1/6, sen fick han veckan som inflyttning på fredagen o igår fick vi reda på att han kan flytta dit redan på torsdag eftersom den då var tom o städad då. Hopp o hej! Han är jättenöjd med det här o vi också :). Det är en helt vanlig lägenhet men den är knuten till äldreomsorgen, alltså inget äldreboende. Han är ju helt klar i huvudet o lagar sin mat själv o tar sig dit han vill på egen hand, så det han behöver i hjälpväg är städning o ett larm ev om han ramlar eftersom han blir yr emellanåt o har problem med sina ben. Så det blir nog jättebra. Så nu skall vi helt enkelt flytta hans saker o slänga o slänga o slänga. O eftersom antikaffären som min mamma hade, o sedan jag, är kvar så finns det MYCKET saker att ta hand om o sälja, hua. Nu behöver jag verkligen MÅNGA timmar per dygn o vecka, många fler än som finns iaf ;).

I helgen har jag varit i Vårgårda på Tångahed och jobbat som ringsekreterare för rasklubben för Rhodesian Ridgeback. Jättetrevligt båda dagarna med kanontrevliga utställare o arrangörer, o fantastiskt trevliga domare. På lördagen jobbade vi för en irländsk domare o på söndagen för domare från Texas. Det var både herr o fru den dagen. O alla tre bjöd in oss till sina hem o sa att vi måste komma till dem när vi var på Irland eller i USA. Så himla trevliga hela dagarna att jobba för o med många skratt :). Då gör det inte så mycket att det blåser o på söndagen kom lite regnskurar. Men trött blir man efter en sån helg, helt klart.

Vikten står still den här veckan. Kommer väl ett ras imorgon, för det har liksom varit så ganska ofta känns det som. Men de utställare som inte sett mig sen förra året frågade lite försynt om jag varit el är sjuk el vad som hänt. Hihihi, o jag som inte tycker att det syns nåt även om det känns. Hemmablind? Ja, lite då ;).

Nu är det dags för jobb. Idag blir det ugnsbakad falukorv med potatismos till de små trollen :). Det går alltid hem. Ha en underbar dag, även om det regnar. Vi avslutar dagen med vårfest på fritids. Hoppas att det blir uppehåll iaf.

tisdag 10 maj 2011

Virrigt!

Som jag sagt tidigare så behöver jag fler timmar på dygnet. O jag kan tala om att jag brukar kallas tidsoptimist, speciellt av min far. Men nu har jag bevisat att så är inte fallet. Vad har jag gjort då? Jo, dels har jag, först av alla, anmält vårat deltagande vid kompisens dotters student 1/6. O hon talade om att jag var först av alla inbjudna som anmält! Sa till henne extra noga att hon skulle påpeka det flera gånger för sin mamma ;).

Det andra var att jag fått inbjudan till en personalträff/lunch/möte typ med demobolaget. Fick det via mail, o i det var två inbjudningar (korkat), en för Göteborgarna o en för skåningarna. Läste dem o anmälde mig, även om det är en jäkla dum tid, 13.30 på dagen. Hallå eller! O den 10/5, jajamen. Så jag jobbade över igår för att kunna gå en halv timme tidigare idag, även om det ändå gjorde att jag skulle komma sent. Men det hade jag talat om att jag skulle göra, o det var lugnt. Naturligtvis så var det kaos idag i köket, o diskmaskinen gjorde inte som jag ville så jag fick diska om ett par maskiner, med påföljd att det blev lite stressigt. Kom iväg o körde in till Göteborg dit där det skulle vara. Det var inte i centrala Gbg utan uppe i Bö o dåligt med husnummer var det. Hittade till slut, men dåligt med bilar tyckte jag. Men ok, man kan ju åka kollektivt kanske. Inte vet jag, not my thing. Varför skall man när man har bil liksom? Nåväl, gick in o frågade om det var rätt ställe. Två tjejer som såg ut som halv sju när jag frågade diskuterade om det var rätt ställe. Hallå eller, vet man inte var man jobbar tänkte jag. De ropade då på chefen, tror jag, o frågade om det var rätt ställe. O han kom ut o sa att husnumret stämde, men någon bokning hade de inte. Eh, what?! Finns det nån mer restaurang här? Eh, nej. Men vi har en bokning imorgon 13.30 i det här namnet! Jag var alltså där ett helt dygn för tidigt! Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan, säger jag bara! Kalla inte mig för tidsoptimist nån mer gång säger jag bara. Jag kommer alltid i tid. God tid också! Tältsäng fram tack!

Får se hur jag får ihop det imorgon. Har sålt sista valpen, o hon skall flytta på torsdag, o måste till veterinären innan för friskintyg. Känns liiiiiiiiiiiite tajt om tid om man säger så. Men men, det löser väl sig det med.

Som om det inte räcker med stök så ringde hundklubben jag skall jobba för i helgen o meddelade att två av de (av mig) anlitade ringsekreterarna hade lämnat återbud idag. Kontraktsbrott är det, o jag vet inte hur man tänker när man inte skaffar fram en ersättare i det läget. Visst, man kan bli sjuk, men båda två?! Nja, känns lite konstruerat det här. Kan säga att jag kommer aldrig anlita dem mer iaf, för så här gör man inte. De sätter oss verkligen i klistret. Så nu jagar jag 2 ringsekreterare till helgen. Inte kul eftersom det är många utställningar nu i maj, o därför inte lätt att få tag på några. Håll tummarna för att jag lyckas! Behöver verkligen det nu.

Sommaren har äntligen kommit tillbaka. Iaf de senaste dagarna. Nu hotar de med regn på torsdag, fredag o till helgen. Inte kul. O speciellt inte eftersom jag tog fram mitt regnställ. Kan säga att det INTE passar! Jag fick plats i ett ben! Hallå eller. O inte hinner jag köpa ett nytt heller innan helgen, det är helkört liksom. Så gissa om det kommer regna cats & dogs till helgen!

-7 hg den här veckan. Det går sakta neråt, men det går iaf neråt igen. Får nog göra fler delmål, för det är lätt att tappa sugen när det inte går så fort. Ja, Lena, jag vet! Jag skall inte klaga, men du vet hur det är, man gör det ändå. Men jag klagar inte. Är nöjd att det inte är + på vågen :). Har en kompis som skrev på sin fb-logg att hon var så glad för att förra årets sommarkläder passade i år också. Hon opades för ett par år sedan o hade handlat en hel del nytt förra året, som hon var så nöjd med o därför var hon jätteglad att hon kunde ha dem i år också. Kan säga att jag är tvärtom, glad att mina INTE passar i år också :). Däremot har jag så gott som ingenting att ha på mig just nu tyvärr. Börjar tröttna på samma kläder hela tiden, men samtidigt tycker jag det är himla onödigt att köpa nya kläder ännu. Men några får det nog bli.

Det var en liten rapport från vimsiga Imsavimsa. Nu förstår ni kanske varför mitt nick är det det är?!

Natti natti!

tisdag 3 maj 2011

Varför har inte dygnet flera timmar???

Jag behöver verkligen fler timmar på dygnet just nu, o fler dagar i veckan. Jag hinner verkligen inte med nånting just nu känns det som *suck*. Veckan som har gått har det verkligen gått i ett hela tiden. Hade ju tänkt börja träna, men det finns inte en chans att hinna klämma in det också. Mycket beror ju på att min pappa blivit sjuk o det gör ju att man får ändra mycket på schemat.

Lilla Kiara flyttade i torsdags kväll. Familjen är jätteglada o nöjda med henne o det känns jätteskönt :). Lilla Klio är fortfarande inte sål o bor således kvar här. Ett riktigt litet frö är hon, även om hon är jättegullig o trevlig. Men så mycket hyss hon har för sig. Man vet aldrig vad som väntar en när man kommer hem efter jobbet, el på morgonen när man vaknar.

I fredags demade jag mitt sista pizzademo :). Var på Coop på Backaplan o det gick jättebra, vilket kändes jättekul. Sluta med flaggan i topp :). Det var inte många pizzor kvar när jag gick kl 19, så det var bra :). O vad jag upptäckte att jag stortrivs med mitt jobb på förskolan! På lördagen var mannen o sonen på familjedag på fotbollen o sonen spelade cup. Jättekul tyckte han, vilket är kul eftersom han inte velat gå o träna många gånger. Helt klart har han vuxit till sig :). Jag åkte inte med utan åkte till pappa istället. Hade med mig nybakad sockerkaka till honom vilket var mycket uppskattat. Det är favorit hos honom, o ljummen sockerkaka är ju verkligen gott. Ja, jag smakade en liten bit på den o njöt av den hela biten :). Han blir ganska trött så efter en timme åkte jag hem igen.

På söndagen var jag på Tjolöholm o jobbade som ringsekreterare på Pudelklubbens hundutställning. Kan säga att det var kallt! Det blåste smådjävlar o jag hade glömt min tröja hemma, hade bara kappa. Eftersom jag inte bor så långt därifrån så ringde jag mannen o bad honom komma ner med en fleecetröja till mig, o ett par handskar. När han gjort det blev det helt ok. När vinden stillnade stundtals var det riktigt skönt i solen, men varmt var det tyvärr inte. Träffade många goda vänner, vilket naturligtvis var jättekul. Många av dem hade inte sett mig sen förra året, eftersom de är hundvänner o vi träffas inte rent privat. O några av dem hälsade inte på mig när jag mötte dem. De påstod att de inte kände igen mig, vilket jag tycker är bullshit, för jag ser ju likadan ut som förra sommaren. El inte kanske då, men inte så att folk inte skulle känna igen mig. Men det är ju kul att folk ser att man gått ner iaf :).

På måndagen hade jag bett om ledigt för det skulle vara vårdplanering för pappa. Han kan inte flytta hem till sin bostad eftersom han har lägenheten på andra våningen med en brant o mycket svängd trappa o han har mycket svårt med balancen pg a skador i sina ben o att han dessutom blir väldigt ur o ramlar. Så det är liksom inget alternativ. O med sin sjukdom nu så kommer han behöva mycket hjälp o kommer bli helt låst i sin lägenhet, o det känns inte som ett bra alternativ eftersom han är en mycket social person. Allt detta togs upp med de personerna som kom från kommunen men de ansåg inte att de hade med hans boende att göra, vilket visade sig att de visst hade. Så jag o min bror, o även min far som inte är det minsta borta i hjärnan, gick ganska hårt åt dem kan jag säga. De kände nog inte att det var ett speciellt bra möte, eftersom de trodde att det hela bara skulle vara att säga att med lite hemtjänst så fixar det här sig. Ha, så fel de hade! O biståndshandläggarens inställning var minst sagt underligt, eftersom hon hela tiden vidhöll att hon inte hade med boendet att göra, o sedan kunde hon helt plötsligt trolla fram både informationsblad o ansökningspapper för en lägenhet för äldre ur sin väska. Jag frågade varför hon satt o ljög oss rätt upp i ansiktet o vad hon trodde sig vinna på det. Kan säga att hon skruvade på sig en hel del o hummade nåt som inte gick att höra. Detta eftersom hon visste att hon begick tjänstefel med sitt beteende naturligtvis. Så idag har jag varit i kontakt med kommunen om boende, som hon sa att vi skulle kontakta, o de hänvisade till henne. Då kan man undra lite vad det är som är på gång. Vet inte folk vad de skall göra på sitt jobb, el vill de inte? Så jag har kontaktat ett par politiker o ifrågasatt det här sättet, o de blev alldeles förskräckta att det gick till så här. Det kommer tas upp på torsdag i deras AU, o både jag o min bror antecknar allt så det finns dokumenterat.

På torsdag har min pappa fått en plats på ett korttidsboende, vilket vi eg inte ville men det var det de kunde erbjuda. Så nu skall hans nuvarande bostad packas ihop, slängas en hel del, o sedan skall fastigheten säljas. Visst låter det lätt? Men det är det inte kan jag säga. För både han o min mamma var o är hamstrar så det finns mycket där. O dessutom så hade min mamma antikaffär, o efter hon gick bort så har den stått, även om jag haft öppet den tidigare en del för att sälja av lite. Men där finns MYCKET saker kvar, + stort förråd med mycket saker, mm mm. Ja, om man säger som så, jag vet vad jag kommer att göra i några månader framåt misstänker jag. Packa, packa, packa, slänga, slänga, slänga.

Idag har jag jobbat iaf. Har stekt pannkakor till 17 barn o 3 vuxna. Gjorde smet på 24 ägg, o det blir några pannkakor av det kan jag berätta. 3 stekpannor o pannkakslaggar var igång samtidigt, o ungarna åt som galningar. Pankisar är toppen, helt klart :).

Imorgon skall sonen o jag klippa oss. Skall bli så skönt, för just nu känner jag mig helt utan frisyr för det är nåååååååååågot för långt nu kan man säga. O sonen säger detsamma. Så efter jobbet är det bara att hämta honom, hem snabbt för att släppa ut hundarna en sväng o iväg igen. O efter det ett besök hos pappa.

Ja, ni fattar kanske varför jag behöver några fler timmar på dygnet?! O jag vill ha dem nu! Har ni några till övers? Skicka hit dem i så fall, snälla! Det är alltså inte så att jag ignorerar er el så. Jag läser era bloggar, kommenterar när jag hinner. Men ni finns med mig, helt klart, tro inget annat. O jag hoppas att ni inte glömmer bort mig helt.

Kram på er, o ha det så bra. Glöm inte klä på er ordentligt, med tanke på det hysteriska vädret med regn, hagel, snö o solsken idag. Man kan börja undra vad som händer med vårat klimat egentligen. Ang vikten så går den neråt iaf, om än långsamt. Vågen visade på -0,4 på en vecka. Jaja, det är ju neråt iaf.