Ja, precis så ser mitt liv ut just nu. Lämnade in en hemtenta igår kl 23.55, den skulle in igår senast, så jag hann in med den i den sista skälvande minuten. Alla uppgifterna är i ämnet näringslära som iaf jag inte tycker är det allra roligaste ämnet. Det är ju trots allt inte dietist är dietkokerska jag skall bli, så det känns lite overkill att läsa det så många timmar som vi har det. O med en lärare som är överambitiös, o på väg att gå in fullkomligt i väggen, ja då är ämnet sådär kul. Men men, snart är det slut på det. 2 dagar kvar på praktiken, sen 2 veckor i skolan, sen är det slut.
I fredags o lördags gjorde jag tårtor till ett bröllop på säteriet. Det var 4 tårtor som köksmästaren hade fullkomlig panik inför kändes det som. Det skulle vara rabarberkompott, brülépudding o jordgubbsmousse i den o sen skulle den vara täckt med vit marsipan, o det var där han bara bröt ihop. Han kom med diverse olika idéer på hur det skulle lösas, o jag kunde inte förstå riktigt vad problemet var. När han hade gått o muttrat om dumheten att ha vit marsipan på tårtorna visade jag honom några av mina tårtor jag gjort innan o han frågade direkt om jag kunde tänka mig att göra de här till bröllopet, + en rosa princesstårta till söndagen till en dam som fyllde 70 år. Naturligtvis tackade jag ja, vad trodde ni ;). Det här blev resultatet:
De dekorerades med färska rosor på kvällen vid serveringen.
Den rosa princesstårtan blev sådan här.
Om hon inte tyckte den var tillräckligt rosa, ja då vet jag inte vad hon ville ha ;). Det är en traditionell princessfyllning enl Jan Hedh, konditorernas konditor :). Alla hade varit jättenöjda, som tur var :).
Idag hade vi, som vanligt, en fiskrätt till lunch, o det med en häftig fisk. Iaf i skinnet:
Ställde en fråga på fb om vad de trodde det var för fisk. Fick diverse olika svar, kan jag säga. Rätt svar är att det var en kattfisk. Hade ju jättehäftigt skinn, vilket man tyvärr inte så ofta får se.
Tillagad såg den ut så här, tallriken till gästen alltså:
Tallrikarna kom ut renskrapade, så gästerna gillade den :). Det är morotspuré i botten, som var så jäkla god alltså, sen fisk, en ljuten selleripuré, kräfthollandaise o morötter på toppen. Färskpotatis till.
Nu skall jag återgå den roliga näringsläran igen *suck*.
Härlig komplimang att få göra tårtorna. Heja dig!
SvaraRaderaTack :). Ja, det var det verkligen. Bröllopstårtor är alltid något särskilt att få göra. Men det klart, det är ännu mer speciellt när man träffat brudparet innan så man hört deras tankar om tårtan.
SvaraRadera