torsdag 26 juli 2012

Roadtripp :)

Japp, fortfarande på resande fot :). Nu har vi hunnit avverka Danmark med besök på Fårups sommarland, Lalandia och Legoland, Tivoli i Köpenhamn o Bakken och campingplatser dessutom. Det har varit ömsom vin o ömsom vatten vad gäller campingplatserna kan jag säga. Den i Fårup var kanon, o även den vid Legoland. Tog in på en precis vid brofästet vid Stora Bält efter att ha kört över där, o den var också jättebra. Sen hittade vi en inne i Köpenhamn, City camping hette den tror jag. Om man säger så här, den hade aldrig funnits i Sverige. Mitt på en parkeringsplats, el vad det nu var, vid bangården vid Fisketorget hade en snubbe satt upp stängsel, slängt upp duschar, toaletter, diskbänkar o en byggbarack. Alltså, javisst var den full, men det var ju inte så många platser på den heller iofs, men här pratar vi spartanskt. Vi skulle ju vidare o den låg bra till för Tivolibesöket, men inget man liksom säger att "Yes, dit åker vi igen." Han som hade den var jättetrevlig men det hjälpte liksom inte. Med tre mindre barn utan  någonstans att leka så blev det liksom hopplöst.

Vi avslutade Köpenhamnsbesöket på Bakken bara för att Lucas kompis med familj skulle dit. Vi överraskade killarna o de blev något paffa när de såg varandra där kan jag säga. Men vilken lycka! De gick o höll varandra i handen så de inte skulle tappa bort varandra :). Efter det besöket drog vi vidare över Öresundsbron för att landa i Sverige. Vi orkade inte köra så långt utan stannade på Sibbarps camping, dock utan elplats, men det funkade det också. Lite stök med allt som skulle laddats upp bara. Därifrån fortsatte vi mot Vimmerby, stannade efter vägen vid ett litet fiskrökeri som hette Ringsjöns fisk o köpte alldeles nyrökt varmrökt lax, urtagen ur röken en timme innan, o lite annat smått o gott som vi fixade en lunch med där på stället. Sen var det bara att fortsätta färden o nu befinner vi oss i Växjö, har ca 12 mil kvar till Astrid Lindgrens värld som är målet. vi kände oss ganska nöjda efter många timmar i bilen o värmen, för herregud vilken sommar det blev helt plötsligt. Men så jäkla skönt! Men det går åt en hel del vatten för alla :).

Ja just det, vi blev lite förvånade när vi kom till Bakken för där mötte oss följande:


En himla massa tomtar, unga o gamla, nissar o tomtemor, julmat o julklappar lite här o där. De hade tomtetema o tydligen någon kongress el vad det nu var där, o detta älskade naturligtvis de små :). Speciellt när de fick godis o presenter av någon av tomtarna.

Nu är det natten eftersom vi skall komma iväg ganska tidigt förhoppningsvis. Så god natt därute o njut ordentligt av sommarsolen :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar