söndag 22 juli 2012

Danmark

I onsdags drog vi iväg till Danmark i hyrd husbil, modell äldre kan man säga ;). Vi fick ju problem när vi blev lurade av den vi hyrde först, så det var liksom bara att gilla läget att vi fick tag på något överhuvudtaget som dessutom rymde 6 pers som vi är. Vi tog Stena Jutlandica till Fredrikshavn och åkte sedan till Fårup. Torsdagen tillbringades på Fårups Sommarland i sol och fint väder. Mycket hopp o bus var det, men när vi kom till badet var det inte särskilt njutningsfullt precis. Sol, javisst, men det blåste o sommaren har ju kommit bort totalt, så det blev ett väääääldigt kort bad. På fredagen firade vi äldsta barnbarnet som fyllde 3 år. Konstigt, det var ju i går liksom han föddes, vart tar tiden vägen?! Många paket att öppna så han var nöjd :).

Sedan körde vi vidare söderut med siktet inställt på Billund med allt vad de har där. När vi kom dit vid 20-tiden gick jag in och checkade in. Det var visserligen kö men inte så det tog flera timmar liksom. När jag checkat in, rekommenderades jag att gå runt på campingområdet för att hitta en plats innan jag körde in, eftersom de inte hade platser som delades ut som i Sverige. Så sagt o gjort, alla hoppade ur husbilen o stövlade in på området. När vi hittade en plats märkte vi upp den och sen ut för att hämta in bilen. O när jag kommer in o skall starta så funkar inte larmsensorn som den skall utan den larmar trots att jag larmat av. O hur vi än gör så går larmet, hela tiden! Hur kul var det på en skala då?! Ringde honom vi hyrt av o han visste inget om larmet utan vi fick ringa en annan nisse som hade en stor genomgång av hur jag skulle avaktivera det. Fixade det, men fortfarande gick det inte att starta bilen eftersom startspärren slagit kul. Suck!!! Gick inte att fixa det vid den tiden på kvällen, så det var bara att ställa in sig på att sova på parkeringen! Kul att göra när man bokat en plats liksom, mooooorrrrrrr. Jaja, det kunde varit värre, vi kunde ju varit helt utelåste i ösregn. Nu kunde vi ju iaf sova i husbilen. Men vid 23 kom det o knackade på dörren, o då är det en vakt som talar om att camping inte är tillåten eftersom det var privat mark. O innan jag fick honom att förstå att 1: bilen startade inte! 2: vi hade en plats bokade inne på campingen dit vi inte kunde ta oss. O få en dansk att förstå det när jag talade svenska med honom var definitivt inte det lättaste. Men till slut så förstod han iaf.

Lördagen kom o mannen fick bege sig in till byn för att byta batterier i dosan, o sen var det bara att försöka få igång larmet o hoppas på att allt skulle funka. Jodå, det funkade allting, förutom bilen då. Batteriet hade laddat ur sig! Så nästa mission var att få igång den, o man putter ju liksom inte igång en husbil. Men det fixade sig det också till slut. O in fick vi rulla på campingen till slut. Det firades med en Xider medan vi grillade hamburgare, hemmagjorda. Sen drog vi in på Lalandia Aqualand, som ju är stoooooort, med många butiker mm. Där tillbringades hela eftermiddagen, o det var jättetrevligt. Men vad trött man blir av att bada så många timmar.

Idag har det varit Legoland för hela slanten. Mycket att titta på, vilka fantastiska saker de byggt med hjälp av Lego alltså! O mycket att göra så kidsen har varit nöjda o glada mest hela tiden. När vi sedan avslutade dagen inne på Lego-butiken o det shoppades lite granna, ja då var dagen helt räddad :). Nu sitter sonen o bygger Legoflygplan för fullt. I morgon börjar vi med att fira att han fyller 8 år dessutom, så födelsedagarna avlöser varandra ;). Sedan skall vi dra vidare. Har inte bestämt om det blir en sväng ner till Tyskland. Vi är ju trots allt bara 11 mil från Tyskland, så det kan ju vara en idé att göra det o shoppa lite granna :). Sen vidare till Sverige med siktet inställt på Öland förmodligen.

Liten rapport härifrån, o nu är det natten :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar