Idag har goa A börjat sitt nya liv. Hon opades på Sophiahemmet o det är bara 5 el 6 veckor sedan hennes remiss skickades in. Så det har gått fort, minst sagt. Hon är en av mina hundkompisar som förra sommaren när hon träffade mig bara såg ut som en fågelholk, *hihi*. För ett tag sedan ringde hon mig o frågade om hon fick ställa lite frågor om operationen o hur det var att leva som opad. O det fick hon så klart :). Vi hade ett långt samtal o har haft några fler sedan dess ;). Vet ju precis vad som rör sig i huvudet på henne, för hon hade precis samma frågor som jag hade innan jag bestämde mig o sedan när jag väl bestämt mig. O då hade jag ju som tur var mina goa kompisar U o B som stöttade o peppade o lugnade. Jag hoppas att jag kunnat göra det samma för A o även fortsättningsvis för henne. För herregud vad man hade många frågor egentligen. O nu är det ju eg som om man lever som vanligt, ja, ni förstår vad jag menar hoppas jag. Det är ju liksom inga konstigheter efter ett tag, o de där frågorna man har om man kommer kunna äta det el det osv, ja de har man ju kanske svar på. Men så är det ju det där med att en del kan äta det el det medans andra inte kan äta det alls. Jag önskar iaf A lycka till o som sagt, grattis :). Just nu mår du kanske inte så helbra, det förstod jag på sms:et jag fick för ett par timmar sedan. Men det blir ju bättre :).
I lördags var vi på cirkus Maximum, hela familjen :). Måste säga att det var riktigt bra. Sonen o jag var för 3 år sedan men han tyckte det var mycket bättre den här gången. Undrar om det berodde på att han blivit lite äldre kanske ;). Efteråt var vi på restaurang Effesos, grekiskt, o käkade. De har så himla god mat, vi har varit där flera gånger. O dessutom blir man inte ruinerad heller av att äta där. Men man får så himla mycket mat bara, men vi fick en doggybag till allt som var över utan några som helst problem. Det var en himla trevlig dag :).
Söndagen gick lite i flängandets tecken, ovanligt va ;)?! Mannen o sonen åkte o tränade innebandy o jag åkte till pappa o lagade hälleflundra till honom. Med färskpotatis, skirat smör, pepparrot, sparris o primörmorot till o ett glas vitt vin. Han var mycket nöjd med den middagen *ler*. Vi bestämde att han skulle slippa, så långt det är möjligt för mig iaf, den tråkiga plastmaten. Jag lagar ju mat varje dag hemma o då är det ju inga problem att göra en matlåda till honom också. Hela förra veckan, förutom en dag, fick han mat från mig o då äter han ordentligt. O i hans läge så behöver han ju iaf äta god mat så han får lite energi iaf. Även om han är väldigt dålig så uppskattar han verkligen god mat fortfarande o blir väldigt nöjd o glad när han får hemmalagad mat. O jag förstår honom verkligen, för den maten de får från storköket ser så tråkig ut så det är inte klokt. Fattar inte hur de tänker egentligen när de serverar så dålig mat. För det är verkligen dålig mat, ur alla aspekter. Det kan inte finnas någon som helst näring i den, för den är bara grå.
Nåväl, efter att jag varit hos honom var det hem o packa lite grejor o iväg igen. Jag hade ett Alpnaeringsdemo på em/kvällen. Eftersom jag använt deras kryddor ganska länge nu, o hon jag handlar av är en kompis till mig, så frågade hon mig om jag ev var intresserad av att börja sälja. Först slog jag ifrån mig big times, men när vi pratat en stund så såg jag fördelarna med det hela. O jag behöver inte bli någon storsäljare, utan det räcker om jag lägger en order var tredje månad, typ. Vill någon ha en presentation hemma hos sig så fixar jag naturligtvis det, men annars blir det nog bara lite ströbeställningar emellanåt o så mina egna kryddor naturligtvis :). Men det var helt ok för dem. Så som sagt, igår var min första demo, o det var min kompis som höll den. Jag visade bara några tips med fisk o deras nya kryddblandning, o min favorit, parsillade. Så jäkla god alltså. Jag gör ett fiskpaket som jag doppar på översidan i den kryddan o sen in i ugnen. Blir dekorativt dessutom, eftersom den är grön av persiljan i.
Idag har jag gått in på vecka 4 på praktiken. Man märker att de tycker att man utvecklats iaf, el att de har känt av en nu, för nu säger de bara "kan du fixa brödet till imorgon? Sätt en deg på 6 dubbelpåsar torrjäst." O låter en fixa det mesta av det, medan de gör något annat o bara kollar efter att det går bra. El "gör en vitlökskräm. Gör den på en spann majo, 4 l creme fraiche som grund." Känns ganska bra, o ändå så vet man att de inte tycker man är hopplös om man behöver fråga om något. Jag sa till F, köksmästaren, i fredags att jag vet att jag är hopplös med alla mina frågor o hoppas att det är ok. Han tyckte det var helt ok, bättre att fråga en gång extra än att göra helt fel, o dessutom så frågade jag tydligen inte så mycket längre *hihi*. Nähä, jag tycker jag frågar en massa, men frågeställningarna kanske har ändrat sig under tiden. Idag diskuterade vi en del om var jag skall vara på nästa praktik som är 5 veckor o börjar i maj, o jag har verkligen ingen aning. De jag tänkte vara hos är hopplösa att få tag på, o det känns ju sådär då. Då sa F att jag kanske kan tänka mig att ha en period till hos dem, för de går in i verklig högsäsong då o de har jättemycket bufféer till studenter, konfirmationer, bröllop mm. O då skulle jag kunna få gå med på det mest hela tiden. Då blir det ju mer typ kallskänk men ändå med mycket lagad mat, eftersom de gör allting till bufféerna. Så nu gav han mig verkligen något att tänka på. Är det bra att vara på samma ställe under 2 praktiktillfällen? De här har ju bra arbetstider, bra stämning både gentemot varandra o gentemot mig. El skall jag fortsätta försöka hitta annat ställe? Kanske med a la carte. Men jag vill ju eg få mer av kallskänksbiten eftersom jag älskar det här med uppläggning o dekorering av maten. Fattar ni att jag är kluven?! O speciellt när han säger som han gjorde. Det måste ju innebära att de iaf inte tycker man är helt hopplös, även om man inte har samma tempo som de har på långa vägar.
Nope, nu är det nog dags att hoppa i bingen snart. Skall ju upp klockan 5 imorgon igen. Skall ta en promenad på bandet först bara. Så nu säger jag natti natti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar