måndag 9 april 2012

Påsk

Så var det annandag påsk. En regnig o ruskig sådan. Veckan innan förflöt i samma tempo som annars. Praktiken rullar på o man märker att man utvecklas så gott som dagligen. O man märker att man får mer o annorlunda arbetsuppgifter efter som. Det är ju naturligtvis jättekul för då känner man verkligen att de tror på en :).

På fredagen var vi inne hos dottern o åt middag. Killarna fick naturligtvis påskägg o i sonens hade påskharen gömt en iPhone till hans stora lycka. Dottern hade köpt sig en ny så jag la beslag på hennes gamla. Det är en 4:a o funkar naturligtvis hur bra som helst. Satte i ett kontantkort med fri surf till honom eftersom det är spelen som hägrar mest.

En bild på hennes lille, som nu är 1½ år o en riktig spjuver.


Han är en riktig lurifax o när han gör något bus så flinar upp sig som en tok o kommer undan med ganska mycket pga det. En urcharmig liten kille.

På påskafton var vi uppe hos farmor i Trollhättan o åt påskmat. Var med svägerskan på Överby köpcentrum o hittade en rolig liten inredningsaffär där jag handlade lite gott doftande ljus o lite annat :). En mycket lugn påskafton med andra ord. När vi kom hem satte jag igång att laga mat till påskdagen. Det skulle förberedas en hel del eftersom vi skulle ha påsklunch hos pappa. Hans syskon med respektive var inbjudna o de träffas aldrig tillsammans allihop, det är väldigt många år sedan de var samlade allihop. De är 5 syskon så vi var 12 personer. Så det var lite mat som skulle fixas. Satte deg på kvällen till kalljäst bröd bl a.

Vi hade en mycket trevlig eftermiddag hos honom med mycket prat och skratt. Åt gott o hade mycket trevligt.



Tyvärr inte världens bästa bild, taget med mobilen, på det kalla bordet.



Taget med vanliga kameran o i annan vinkel. Det var sill, ägghalvor, ägg- o laxrullar, skaldjurscheesecake, laxtartar, potatis- gräddfil- o matjesskålar o en grönsallad.



Lite småvarmt med köttbullar, prinskorv och marinerad lammstek.



Till detta lökpaj, rosmarinrostade rotsaker o potatis och en örtcréme.

Till efterrätt gjorde jag en pavlova efter Per Morbergs recept. Det var en marängbotten med lime/lemoncurd o grädde ovanpå. Jag dekorerade med färska bär in mass och en liten hönsfamilj i marcipan :).



Jag är inte mycket för de söta sakerna som ni förstår, men den här var väldigt god för marängen var inte så jättesöt som maräng brukar vara. O ihop curden o grädden var den riktigt god :). Jag åt en liten bit vilket var fullt tillräckligt. Men flera av gästerna tog om o det med kommentaren att de eg inte tycker om tårta. Så den måste varit bra :).

Idag är det en mycket lugn dag. Tvättar o bara är o laddar inför morgondagen. För imorgon blir det mycket att göra på jobbet eftersom inget är förberett eftersom det varit långhelg. Så jag räknar med en hektisk dag.

Hoppas ni haft en riktigt bra påskhelg, trots att inte riktigt varit vårväder precis.

2 kommentarer:

  1. Herre gud vad mat och vad gott det ser ut :-) men ni var säkert många så det gick väl åt! Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ju det där med lagom ;). Men vi var 12 stycken så en hel del gick åt, men inte allt ;). Kram

    SvaraRadera