Ja, jag är nog det för tillfället. Eller ja, det tillfället har ju varit ett tag nu. Tiden o inspirationen räcker inte till helt enkelt. Det är jobb från morgon till kväll. Igår var jag 6.40 på jobbet och gick hem 17.50, kort dag ;). Men vissa dagar är det så, det är ju en del som skall hinnas med och förberedas nu inför julen. Planera beställningar för nästa vecka på tisdagen, så man inte står där och skall göra något som det fattas ingredienser till. Grönsaker går ju an, det får vi varje dag, men eftersom vi bara får leverans från Servera en gång i veckan så måste man verkligen tänka till. O jag planerar inte veckans meny eftersom vi får fisk varje dag, o man aldrig vet om just den sorten man planerat kanske inte fanns den dagen. Så jag planerar dag för dag istället, visst, det är en utmaning, men kräver också ett visst tänk. O eftersom jag inte är så van ännu, o inte har någon att konsultera i det här företaget ang just det, ja, då är det inte helt lätt. Men man lär sig mer o mer för varje dag, det känns. Att jag inte har någon att konsultera är beroende på att de inte haft den här typen av luncher riktigt innan, utan det har mest varit det gamla vanliga, o inte så mycket i grönsaksväg eller variationer på det hela, o GI är nytt sedan jag började eftersom jag tyckte synd om dem som beställde GI o fick typ en fiskbit med sås, o en skål isbergssallad, tomat, gurka o champinjon till. Jamen, hur kul var det då??? Så jag diskuterade detta o frågade om man vi inte skulle testa med GI-luncher också, o fick gehör för det. Vi startade med att göra 4 portioner och nu är vi uppe i 10 per dag. Så det ökar, sakta men säkert. Det innebär att jag iaf verkar göra något rätt när det gäller det. Tur jag har min dotter att konsultera när det gäller GI, eftersom jag inte kan så mycket om det, men hon lever ju efter det så hon är min "kokbok" o bollplank :).
Nästa vecka skall jag lägga in en sjuhelsikes massa sill. 40 kg pepparrotssill med äpple, 40 kg parsilladesill, enbärssill, lingonsill, vitlökssill, gubbsill, jag det blir väl sådär en 200 kg totalt. Så det blir mycket skärande av sill, grönsaker, pepparroten har jag fått färskriven från min lokala pepparrotsodlare så det slipper jag iaf :). O så röra, röra och åter röra. Krämiga och klara sillar om vartannat, vattna ur och lägga in i ättikslag. Så nu vet ni vad jag skall syssla med lite framöver. Samtidigt skall jag börja göra jultallrikar, ett nytt försök som skall göras. På tisdag skall jag göra krabbsylta à la Gert Klötzke, koka in apelsinlax, göra blomkålsaioli, göra laxrullar och laxtartar. O luncher! Känns som det kommer bli lååååånga dagar ett tag framöver ;).
Idag skall jag hämta hem Emmi, ena hunden. Hon har varit på kärlekssemester ett par veckor, så nu hoppas vi att det blir nya valpar i slutet av januari. Det kommer bli hennes sista kull, eftersom hon fyller 7 i sommar. Det är hennes 3:dje kull, o det känns ganska lagom på en tik. Jag blev ju tyvärr av med hennes dotter genom olyckshändelse, så nu får vi se om det blir något bra från den här kullen. För fodervärden som hade dottern kan ev tänka sig att ta en ny fodervalp nu när de hunnit smält alltihop med olyckan. Så jag håller tummarna för att de står fast vid det, för bättre fodervärd kan man nog inte tänka sig.
Snön ligger vit på taken här verkligen, o nu snöar det igen, genom ett solgrått täcke. Solen skiner på trätopparna, men det är genomgrått så det lär komma en del till, misstänker jag. Så nu är det nog bäst jag ger mig iväg upp till Bohuslän innan det blir totalt snökaos igen.
Ha en underbar helg :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar