söndag 20 januari 2013

Hohoo

Ugglan här ;). Hon som tror att dygnet har 48 timmar och veckan 14 dagar. Ja, det är ett önsketänkande härifrån ;). Men tyvärr så är det ju inte så. O då får man ju prioritera lite, ibland.

Jobbar som sjutton, även om det är januari och lågsäsong inom handels. Men äter färdiglagad lunchmat, det gör man även i januari, det är helt klart. Jag lagar ju all take awaylunch, och det går åt som smör. Speciellt GI-maten har ökat ordentligt sedan vi startade med den, vilket naturligtvis är jättekul. Det är dock inte alltid så himla lätt att variera sig när det gäller tillbehören vad gäller just GI. Försöker hela tiden tänka på olika konsistenser, kokt, stekt, bulgur, squash- eller morotstagliatelle, blomkålsris etc etc. Hjärnan går på högvarv och jag är jätteglad när det kommer recept i någon bilaga till GT eller i någon veckotidning. De är guld värda :).

Lite tårtbakande blir det också, vilket är kul. Min dotter, som ju också läser till kock, har haft sin första praktik på finrestaurangen Hos Pelle här i Linnéstaden. Hon har trivts jättebra, både med jobbet och arbetskamraterna, och särskilt med restaurangens köksmästare. Det är en tjej på 28 år, singel o hon lever livets glada dagar *hihi*. Därför bad dottern mig att göra en särskild tårta som hon skulle ha med sig i fredags när hon slutade. Så här blev resultatet :



Den är fylld med hallon- mangomousse, täckt med marcipan och korsetten är gjord i sugarpaste eftersom den är bättre i just svart. Den hade varit mycket uppskattad och möttes med stort skratt.

Fick i fredags kväll en fråga från en gammal kompis fru om jag kunde fixa en liten tårta tills idag, söndag, då de skulle fira hans födelsedag. Det var en liten överraskning, bara för att det var kul, o naturligtvis gjorde jag det. Där fanns inga önskemål om smaker, utseende eller någonting. O då fick jag helt plötsligt skapartorka. Smaker är inga problem, det kan man alltid fixa, o jag vet att han gillar choklad skarpt. Så det blev en chokladganache och mangomousse. Testade också en ny grej, skumtomteganache, att smöra upp tårtan med under marcipanen. Det blev en lite bullig tårtbotten pga att det var lite för mycket smet för den lilla formen, så jag tänkte snöhög, igloo typ, istället för att skära av toppen och göra den platt som vanligt. Det blev kanske inte den mest maskulina tårtan så vi får se vad han säger ;).


















Nu skall jag lägga om mina arbetstider lite grann. Skall jobba imorgon, måndag, o det brukar jag inte göra vanligtvis eftersom vi har stängt måndagar. Men eftersom jag har en väääääldigt dräktig tik hemma vill jag inte vara borta för många timmar från henne. Jag har i vanliga fall dagmatte som kommer o hämtar hem dem på förmiddagen till sig, och sedan lämnar tillbaka dem hem till mig vid fyratiden, vilket funkar jättebra. Men nu får inte tiken åka hemifrån pga att det är så nära beräknad förlossning, så då funkar inte det längre. O då får jag fixa till det. O eftersom jag lagar luncher som säljs kalla, alltså jag lagar maten och kyler snabbt ner den är tillagad, så kan jag laga tisdagens luncher på måndagen, osv. O från veckan efter jobbar jag från 16 istället så att mannen har koll på henne och valparna. För den veckan kommer de som sagt förmodligen födas, så då skall hon inte vara själv alls. Förhoppningsvis kommer det här att funka bra, och jag jobbar så här under tiden jag har valparna hemma, alltså i 8 veckor ca. Så håll nu tummarna för att det går bra med valpar och arbetstiderna :).

Nu skall jag gå ut och laga lasagne tills imorgon så middagen är klar :). Så skönt när det är fixat så det bara är att värma när man kommer hem med en vrålhungrig liten kille som helst vill ha mat för en kvart sedan. Så ha en fortsatt skön söndag.

1 kommentar:

  1. *hahah* Det blev ett gott skratt här också när jag såg tårtan.. RIKIGT bra! :)
    Lät gott med fyllningarna i båda sorterna också..

    SvaraRadera