söndag 20 januari 2013

Hohoo

Ugglan här ;). Hon som tror att dygnet har 48 timmar och veckan 14 dagar. Ja, det är ett önsketänkande härifrån ;). Men tyvärr så är det ju inte så. O då får man ju prioritera lite, ibland.

Jobbar som sjutton, även om det är januari och lågsäsong inom handels. Men äter färdiglagad lunchmat, det gör man även i januari, det är helt klart. Jag lagar ju all take awaylunch, och det går åt som smör. Speciellt GI-maten har ökat ordentligt sedan vi startade med den, vilket naturligtvis är jättekul. Det är dock inte alltid så himla lätt att variera sig när det gäller tillbehören vad gäller just GI. Försöker hela tiden tänka på olika konsistenser, kokt, stekt, bulgur, squash- eller morotstagliatelle, blomkålsris etc etc. Hjärnan går på högvarv och jag är jätteglad när det kommer recept i någon bilaga till GT eller i någon veckotidning. De är guld värda :).

Lite tårtbakande blir det också, vilket är kul. Min dotter, som ju också läser till kock, har haft sin första praktik på finrestaurangen Hos Pelle här i Linnéstaden. Hon har trivts jättebra, både med jobbet och arbetskamraterna, och särskilt med restaurangens köksmästare. Det är en tjej på 28 år, singel o hon lever livets glada dagar *hihi*. Därför bad dottern mig att göra en särskild tårta som hon skulle ha med sig i fredags när hon slutade. Så här blev resultatet :



Den är fylld med hallon- mangomousse, täckt med marcipan och korsetten är gjord i sugarpaste eftersom den är bättre i just svart. Den hade varit mycket uppskattad och möttes med stort skratt.

Fick i fredags kväll en fråga från en gammal kompis fru om jag kunde fixa en liten tårta tills idag, söndag, då de skulle fira hans födelsedag. Det var en liten överraskning, bara för att det var kul, o naturligtvis gjorde jag det. Där fanns inga önskemål om smaker, utseende eller någonting. O då fick jag helt plötsligt skapartorka. Smaker är inga problem, det kan man alltid fixa, o jag vet att han gillar choklad skarpt. Så det blev en chokladganache och mangomousse. Testade också en ny grej, skumtomteganache, att smöra upp tårtan med under marcipanen. Det blev en lite bullig tårtbotten pga att det var lite för mycket smet för den lilla formen, så jag tänkte snöhög, igloo typ, istället för att skära av toppen och göra den platt som vanligt. Det blev kanske inte den mest maskulina tårtan så vi får se vad han säger ;).


















Nu skall jag lägga om mina arbetstider lite grann. Skall jobba imorgon, måndag, o det brukar jag inte göra vanligtvis eftersom vi har stängt måndagar. Men eftersom jag har en väääääldigt dräktig tik hemma vill jag inte vara borta för många timmar från henne. Jag har i vanliga fall dagmatte som kommer o hämtar hem dem på förmiddagen till sig, och sedan lämnar tillbaka dem hem till mig vid fyratiden, vilket funkar jättebra. Men nu får inte tiken åka hemifrån pga att det är så nära beräknad förlossning, så då funkar inte det längre. O då får jag fixa till det. O eftersom jag lagar luncher som säljs kalla, alltså jag lagar maten och kyler snabbt ner den är tillagad, så kan jag laga tisdagens luncher på måndagen, osv. O från veckan efter jobbar jag från 16 istället så att mannen har koll på henne och valparna. För den veckan kommer de som sagt förmodligen födas, så då skall hon inte vara själv alls. Förhoppningsvis kommer det här att funka bra, och jag jobbar så här under tiden jag har valparna hemma, alltså i 8 veckor ca. Så håll nu tummarna för att det går bra med valpar och arbetstiderna :).

Nu skall jag gå ut och laga lasagne tills imorgon så middagen är klar :). Så skönt när det är fixat så det bara är att värma när man kommer hem med en vrålhungrig liten kille som helst vill ha mat för en kvart sedan. Så ha en fortsatt skön söndag.

måndag 7 januari 2013

Helgerna slut!

Ja, äntligen säger jag nu, för my Lord vad det varit mycket att göra på jobbet. Funderar allvarligt på om det här är något för mig *pust*. Samtidigt så vill jag ju inte ha ett jobb där jag sitter stilla precis, så jaja, jag stannar kvar ett tag till ;). För nu har jag haft samtal med chefen och jag får under första kvartalet 80% tjänst. Mycket beror på att förra delägaren är kvar, trots att han gått ur, och tydligen tänker vara det ett år till. Han tillför inte mycket (chefens ord och jag skriver under på det) för utvecklingen men han har jäkligt mycket kontakter så därför får han stanna kvar tills han känner att det är dags att gå i pension. Men det gör som sagt att jag inte får fulltid, vilket i nuläget inte gör så hemskt mycket, känner jag på min slitna kropp ;).

I helgen var det ju trettondagsafton på lördagen, o jag frångick min tradition att jobba på årets första och nästan största hundevent, MyDog, utan jobbade på ordinarie jobb istället, även på lördagen. Gjorde lite pannacottor, gräslök och en pepparrot, som gjuts på rågbrödsbotten och dekoreras. Gjorde en extra som jag tog med mig eftersom vi skulle till en av mannens gamla kompisar och ha en trevlig kväll. Vi träffas alldeles för sällan tyvärr, men nu gjorde vi slag i saken, o det kändes nästan som det var tur. 2005 drabbades hans sambo av en hjärntumör, först godartad sedan blev den elakartad, och opererades och svarade bra på medicinerna. Efter ca 3 år kom den tillbaka o behandlades igen med gott resultat. I höstas började den tyvärr växa igen, o nu hade hon blivit immun mot medicinen och fick istället en ny medicin, som i nuläget bara gjorde att tumören inte växte, men tog inte bort den. O nu var hon ganska dålig måste jag säga. Minnet var borta till viss del, lite förlamad på ena sidan så hon gick ganska dåligt. Till på köpet hade hon fått ett ryggskott, vilket ju inte var toppen precis. Utgången på det här kommer tyvärr inte gå bra, det stod helt klart, men hon är en fighter o vägrar ge upp, o det gör väl det bättre iaf. Man blir iaf väldigt ledsen när man ser sånt här, det måste jag säga.

Vi hade en mycket trevlig kväll, trots allt, o de uppskattade gräslökspannacottan med löjrom, helt klart :). Vi åt gott skrattade mycket, så humöret är det inget fel på hos dem. Sonen var hos farmor eftersom han inte ville följa med till dem, och han hade en jättemysig kväll med henne. Alla nöjda och glada alltså.

Igår var vi på Disney on Ice, mannen, sonen, dottern, stora barnbarnet och jag. Det var trevligt och sen var vi på Moon Thai Kitchen, dotterns favoritrestaurang. Helt galet inredd men jättemysig, och god mat. Jag beställde en maträtt som var halvstark, men blev rekommenderad att dra ner på styrkan till en kvart eftersom det var väldigt starkt. O jag säger bara, vilken jäkla tur jag gjorde det, för herrejösses vad starkt det var! O mannen gjorde detsamma, men det var samma där. Alla var ändå nöjda och belåtna när vi gick därifrån, o det är ju det viktiga :).

Idag är jag ledig och sonen har studiedag och fritids har stängt så vi är hemma båda två.Och skall dra in till staden för att köpa födelsedagspresent till mannen som fyller år på fredag.

Ha en bra måndag.