lördag 24 november 2012

Jobbelijobb!

Den här veckan har inte varit den bästa, tyvärr. Det har varit stress, mest hemma egentligen, o lite down pga väder o mörker. Varför stress då? Jo, mannen har varit på kurs, i Gävle av alla platser på jorden, onsdag o torsdag. Men eftersom Gävle inte är en världsmetropol, om man säger så, så var han tvungen att åka redan tisdag middag o kom inte hem förrän torsdag vid 23 ca. Jamen tjena, så bra att lägga en kurs, som man vill att alla skall gå på, på ett ställe som man knappt kan ta sig till liksom. Flyga går inte, o tåg då som är alternativet, tar ju liksom en stund dit. Det innebar att jag var tvungen att lämna o hämta sonen på fritids, hämta o lämna hundar hos dagmatten o fixa allt. Mannen brukar lämna på fritids på morgonen tisd - fred så jag kan börja så tidigt som möjligt, för att kunna hämta 3 av 5 möjliga dagar iaf.  Det för att jag skall komma upp i mina timmar, så det blir lönt att jobba liksom ;). Så det har varit ett jäkla stressande för att få ihop det, men det har funkat någorlunda iaf. Fick jobba 11 timmar på fredagen istället så det blev tillräckligt med tid. Behöver jag säga att jag var ganska trött när jag kom hem i fredags kväll ;)?!

Veckan har förutom detta bestått av bakande av tårta till chefens fru som skulle ha symöte hemma. Resultatet blev det här:



Den var fylld med kolakräm, gjord på kondenserad mjölk, eftersom det är så enkelt att göra. Bara koka burken i 3-4 timmar i ordentligt med vatten o så blir det kola. På kolan la jag frysta hallon. Nästa lager var en mangomousse. Täckt med marsipan och även applikationerna och lapparna är gjorda i det. De hade varit mycket nöjda, kul :).

När jag ändå bakade en botten så gjorde jag en till, tar ju liksom inte längre tid att ha två i ugnen. Ville testa en mousse som läst om o en lakritstjinuski som jag tyckte lät så häftigt. O eftersom jag inte äter så väldigt mycket tårta liksom ;), så fick jobbet bli testpiloter. Den fick dessutom bli laktosfri eftersom en av de anställda är laktosintolerant. O eftersom det var lite av ett test bestämde jag mig för att denna gången göra en gräddtårta.



Den är fylld med en halloncurd o ovanpå den en lakritsmousse och sedan en mangomousse. Ovanpå är det alltså en lakritskola som jag hällt på och sedan bara laktosfri grädde runt om. Hällde lite strössel i svart, silver och blått för att det skulle bli lite liv i tårtan, o små guldsockerkulor runt om. Den fick godkänt den också, av godisgrisarna ;).

Gjorde en tårta för några veckor sedan till en kompis svärföräldrar. De är tre par som träffas o vart o ett av paren står för förrätt, varmrätt, dessert. Min kompis svärisar skulle denna gången stå för dessert el något till kaffet, och de har dessutom tema på sina träffar, o den här gången var det pepparrot. Så jag skulle göra en pepparrotstårta till dem. Till 6 pers. Ja, det var ju inte den lättaste utmaningen, men eftersom jag gillar utmaningar så antog jag den naturligtvis ;).



De hade skrattat gott o åt med god aptit :).

Om ni, mot förmodan, vill kolla lite på vad jag gör på dagarna så kan ni, om ni är facebookare, gå och in o gilla Kerstins Delikatesser o få även lite erbjudanden o en del annat matnyttigt :). Hade varit kul att se er där :). Eftersom jag inte tyckte det hände så mycket där inne, på deras sida, så såg jag till att bli admin på sidan o lägger ut lunchbilder, bilder på fat och annat vi gör, erbjudanden, bra priser etc, o nu har vi ökat från 3 gillare förra torsdagen till 47 idag. Bra ökning på en vecka tycker jag :). Hoppas att det gör att vi också får en bra ökning av kunder, även om vi har bra med kunder, men man kan alltid ha fler :). Så in o kolla o gilla och dela gärna också :).

Idag har det varit lite av en slappardag, eftersom sonen är sjuk. Vi blev uppringda av skolan igår om att han var jättehängig o inte mådde bra igår, så mannen fick åka hem mitt på dagen. Hög feber, ont i halsen o magen o jättetrött o hängig var han, så igår sov han mest hela dagen. O det hör inte till vanligheterna när det gäller vår halvvilda 8-åring kan jag säga. Då är han riktigt dålig. Det var 4 av hans klasskompisar till som fick gå hem samtidigt, så det är någon skit som går där. Så idag har det inneburit innesittande, han har vilat, tittat på tv o spelat lite spel när han orkat. Jag har städat o grejat lite, men framför allt vilat o tagit det lugnt. Kände att jag behövde det verkligen. Vad har ni gjort, en grådassig dag som den här? Något kul?

lördag 17 november 2012

Nu kom betyget!

Till slut så damp betyget från utbildningen ner i brevlådan. Ja, vi hade fått reda på att det skulle komma om 14 dagar, så de höll tiden :).



Ja, jag är nöjd, trots 3 VG ;). Det ena, i Livsmedelshygien, beror på att det var avslutning på det ämnet precis när pappa gått bort o med begravning o allt annat då så orkade jag helt enkelt inte fullt ut. Det var ett inlämningsarbete som jag inte lämnade in helt enkelt. De andra två är samma lärare, restaurang o restaurang påbyggnad, el rättare sagt, i restaurang så hade vi två lärare. Kallköksläraren gav mig MVG men hon i varmkök var ingen av mina favoriter, o det var ömsesidigt (det var hon som anklagade mig för att vara rasist, om ni kommer ihåg den incidenten) o hon ville inte ge mig ett MVG. O henne hade vi tyvärr i påbyggnadskursen också o därför blev det 2 VG från henne. Det var helt väntat, så jag var inte förvånad. O med bara 3 VG måste man nog vara nöjd *hihi*.

söndag 11 november 2012

Struktur

Just nu vet jag inte hur jag skall få struktur i allt. Nytt jobb med tidiga morgnar, ibland även sena eftermiddagar, o det lär ju inte bli bättre i december liksom ;). O när det inte är struktur i livet blir jag lätt frustrerad. Alltså, jag är inte en person som behöver fasta tider när jag jobbar el skall göra saker, men struktur är ju så mycket mer än det tycker jag. Så nu försöker jag få struktur i bara en sån sak som mitt ätande igen. Det har varit lite oordning på det kan man säga med allt som varit under året. O då handlar det mest om tiderna, o det här jäkla vattnet, som vanligt då. Så det är mitt mål nu, ordning på torpet igen ;). O då kanske jag kan få bort 5 kg till iaf. För det vill jag verkligen få. O jag lagar ju GI-lunch varje dag, så jag kanske skall äta det på jobbet iaf. Sedan är jag ju knäckebrödsätare till mellanmål, så nej, jag kommer inte leva GI fullt ut, men till lunch iaf.

I veckan har jag ju börjat på Kerstins Delikatesser i Feskekôrkan. Det har varit full rulle mest hela tiden med mycket planerande, beställande o tillverkning. Lite kul var det att jag i fredags fick reda på att de i de andra butikerna där inne trodde att Kerstins fått Miljö- o hälsa hos sig. Varför? Jo, för att jag jobbar i kockkläder, alltså med vit kockrock bl a o det gör ju inte de andra som är där inne. Så de hade blivit jättenervösa runt omkring o diskuterat att de skulle få besök också. Skrattade gott åt det, kan jag säga.

I fredags gjorde jag lite prov där inne Det blev bl a räkcheesecake med sikrom.....



Och även en laxmoussetårta med citron- o dillgelé....



De gick åt i försäljningsdisken på ingenting :). Man vet ju aldrig hur det skall gå, vågar kunderna prova el får man slänga det man gör. Men de här bitarna var inte svårsålda. 25:-/bit kostade de så det var nog bra att lägga sig på, med tanke på hur fort de såldes slut. Nästa vecka får jag se vad jag skall hitta på till fredagsmyset.

Dagens GI hade jag gjort stekt slätvar med quinoasallad och rödvinssås.



Jag vet inte riktigt vad jag egentligen tycker själv om quinoa. Har lite svårt för strukturen på den när jag äter den, o jag har tyckt att det är en bitter smak på den. Men jag sköljde ordentligt några gånger o tydligen fick jag bort de bittra ämnena ordentligt, så det var ok iaf.

Igår var jag iväg o jobbade på hundutställning som ringsekreterare. Hade glömt av att jag tackat ja till det här jobbet o kände väl inte riktigt för det, men hade en trevlig dag trots allt. Lite syrebrist var det i hallen, men det var bara att bita ihop o göra det bästa av det hela.

Idag är det fars dag, inget vi firar egentligen. Min pappa tyckte det var för kommersiellt o det håller jag med om. Så här blir det en vanlig dag tror jag.

Ha en trevlig söndag, trots det jäkla vädret. Här är inte ljust än, bara grått o dimmigt o en massa regn :(.

tisdag 6 november 2012

Af bye bye!

Var ju på Arbetsförmedlingen förra måndagen, första arbetslösa dagen, precis som man skall. Virrig arbetsförmedlare som inte visste hur något funkade, eftersom hon aldrig var i kundmottagningen. Tog hjälp av en nyanställd, som inte visste så mycket heller. O inget funkade överhuvudtaget, o inga svar kunde de ge en heller. Jaja, tänkte jag, jag kommer inte ha så mycket med dem att göra, det viktiga var att det var fixat att jag var inskriven.

I fredags var jag där igen eftersom jag fått en tid med en arbetsförmedlare för att lägga upp en handlingsplan o allt vad de hittar på. O hon talade om att nej, jag var INTE påanmäld på måndagen. Hade alltså inte funkat för virrhönan. Talade om för arbetsförmedlaren att min intention var inte att jag skulle hänga hos dem liksom, utan skulle skaffa mig ett jobb snabbt.

Idag var jag inne på Feskekôrkan o jobbade eftersom min kompis vill vara ledig en del, eftersom hans fd kompanjon varit sjukskriven o ledig en hel del under hösten. Visste inte hur mycket det skulle bli, men idag fick jag reda på att jag gärna fick vara kvar iaf till nyår till en början. Så nu blir jag fiskkock, med take away luncher, o även kallskänka eftersom de vill förändra sitt utbud en del. Har en del idéer som jag skall testa där med mycket inriktning på lax i alla former när det gäller kallskänken :). Kommer också införa ett alternativ med typ LCHF-lunch eftersom det efterfrågas en del där inne. Så nu får jag sätta mig o gå igenom Mannerströms o Morbergs husmanskostböcker, o en del andra också så jag kan hitta på lite kuliga grejer :). Känns skitkul faktiskt, o att de låter mig härja lite fritt känns ju också jättebra. Javisst, det är ju inom vissa gränser, rent prismässigt naturligtvis. Men jag tror att det kan bli riktigt bra.

Så ikväll har jag ringt AF o skulle avaktualisera mig, o guess what! De hade fortfarande inte lyckats lösa att jag faktiskt var där förra måndagen o skrev in mig! Sopor säger jag bara! Men som sagt, jag tror inte jag kommer vara så mycket arbetslös faktiskt. Jag har iaf inga planer på att vara det ;).

söndag 4 november 2012

Alla helgons dag

Igår var det Alla helgongs dag ju. En dag som osökt leder till eftertanke, iaf hos mig. Sen kan jag väl inte säga att det "firas" på något särskilt sätt här. Vi flyttade lite möbler från ett förvaringsställe, som jag fick reda på i onsdags att de måste ut från senast den här helgen pga olika omständigheter, så det var bara att ragga tag på några starka, glada personer o en släpkärra. Varför så starka? Jo, för att det var bl a mitt piano som skulle flyttas. Kan inte skiljas från det eftersom jag fick det av min mormor i 5-årspresent, men jag har inte plats för det just nu tråkigt nog. Mitt i allt skulle sonen dessutom på kalas, o naturligtvis på Hisingen, så det var ju en timme som försvann i körtid *suck*. Men som tur är så har jag ju en stor dotter som är en ängel o lovade hämta lillebror därifrån, så jag behövde inte stanna där. Fick kört 2 vändor med släpan o sen var det klart :). Så skönt! Nu skall det bara börja avyttras en del av allt också, men det kan jag ju ha tid för nu, hoppas jag. Började faktiskt med att lägga upp min första auktion på Tradera igår. Får se hur det går, hoppas på bra naturligtvis :).

Sen åkte vi in till dottern för att hämta sonen o äta middag hos henne. På vägen till henne var vi in till min mormors o mormorsfars grav o gjorde fint med att plantera ljung, lägga på granris och en krans o tände ljus hos dem.



Dottern hade fixat en god gryta av nötköttsgrytbitarna hon fick av mig på fm :), med rödvin o trattkantareller. Kan ju inte gå fel :). Till dessert hade hon bakat en kladdkaka med cocostosca som serverades med vispad grädde, 20%-ig :). Kan väl säga att kladdkakan smakade jag en liten bit på men kände direkt att den skulle jag inte äta mycket av, för då hade det blivit megadumping ;).

På hemvägen från henne åkte vi till minneslunden där mamma o pappa ligger. Det var dessutom exakt, nästan på minuten när vi var där o tände ljuset, 7 år sedan min älskade mamma gick bort. Det var så fint o stämningsfullt på kyrkogården där med alla ljus överallt. Sonen hade dock lite svårt att fatta att det inte fanns någon grav eller sten där vi skulle ställa ljusen. För det har man ju så man vet var de är, hur skall man annars veta att de är just där. Ja, det är inte lätt att förklara att det här var mormors o morfars val, eftersom de inte tyckte att man skall behöva sköta en grav.

En bild från dammen vid minneslunden. Längst upp, till vänster om trädet, ställde vi våra ljus, eftersom sonen tyckte att precis just där låg mormor o morfar. De gillade ju skogen o plockade svamp så det klart att de låg vid trädet :). Fin tanke av en 8-åring tycker jag.
När vi kom hem var det Så ska det låta, o då spelar Magnus Uggla sin version på "Jag och min far". Klicka här om du vill höra den igen. Kan väl säga att jag tårarna rann som en syndaflod. Det blev bara för mycket. Fy fasen vad den var bra! Alltså, jag gillar Magnus Uggla i alla lägen, men det här var nog det bästa han gjort, i mitt tycke. 


Idag är sonen iväg o spelar innebandycup. Jag är inte så himla road av innebandy utan valde att stanna hemma o skall fixa lite städning här istället. Finns lite att bita i ;). Tänkte byta ut lite bord o byråer bl a, får se vad mannen tycker om det när han kommer hem *hihi*. Men det gäller att passa på när man kan ;). Eftersom jag har en del att välja på när det gäller att byta ut saker, med tanke på att mamma hade antikaffär o jag har kvar en hel del, som jag skall sälja är tanken, så kan jag ju plocka ut det jag vill ha :). Tänkte förändra hemmet en hel del, eftersom jag inte är nöjd så som det är. Känner inte igen mig själv i stilen, som är alldeles för blandad o rörig just nu, så nu skall det göras. Får naturligtvis ta lite i taget, men min tanke är att till jul skall det vara klart. Förutom att jag väl inte lär hinna tapetsera o måla tyvärr, men det löser väl sig det också :). 

Hoppas ni har en riktigt skön helg, även om det är riktigt tråkväder. Njut av en god bok, en skön filt o en stor kopp varmt te kanske :).