torsdag 26 juli 2012

Roadtripp :)

Japp, fortfarande på resande fot :). Nu har vi hunnit avverka Danmark med besök på Fårups sommarland, Lalandia och Legoland, Tivoli i Köpenhamn o Bakken och campingplatser dessutom. Det har varit ömsom vin o ömsom vatten vad gäller campingplatserna kan jag säga. Den i Fårup var kanon, o även den vid Legoland. Tog in på en precis vid brofästet vid Stora Bält efter att ha kört över där, o den var också jättebra. Sen hittade vi en inne i Köpenhamn, City camping hette den tror jag. Om man säger så här, den hade aldrig funnits i Sverige. Mitt på en parkeringsplats, el vad det nu var, vid bangården vid Fisketorget hade en snubbe satt upp stängsel, slängt upp duschar, toaletter, diskbänkar o en byggbarack. Alltså, javisst var den full, men det var ju inte så många platser på den heller iofs, men här pratar vi spartanskt. Vi skulle ju vidare o den låg bra till för Tivolibesöket, men inget man liksom säger att "Yes, dit åker vi igen." Han som hade den var jättetrevlig men det hjälpte liksom inte. Med tre mindre barn utan  någonstans att leka så blev det liksom hopplöst.

Vi avslutade Köpenhamnsbesöket på Bakken bara för att Lucas kompis med familj skulle dit. Vi överraskade killarna o de blev något paffa när de såg varandra där kan jag säga. Men vilken lycka! De gick o höll varandra i handen så de inte skulle tappa bort varandra :). Efter det besöket drog vi vidare över Öresundsbron för att landa i Sverige. Vi orkade inte köra så långt utan stannade på Sibbarps camping, dock utan elplats, men det funkade det också. Lite stök med allt som skulle laddats upp bara. Därifrån fortsatte vi mot Vimmerby, stannade efter vägen vid ett litet fiskrökeri som hette Ringsjöns fisk o köpte alldeles nyrökt varmrökt lax, urtagen ur röken en timme innan, o lite annat smått o gott som vi fixade en lunch med där på stället. Sen var det bara att fortsätta färden o nu befinner vi oss i Växjö, har ca 12 mil kvar till Astrid Lindgrens värld som är målet. vi kände oss ganska nöjda efter många timmar i bilen o värmen, för herregud vilken sommar det blev helt plötsligt. Men så jäkla skönt! Men det går åt en hel del vatten för alla :).

Ja just det, vi blev lite förvånade när vi kom till Bakken för där mötte oss följande:


En himla massa tomtar, unga o gamla, nissar o tomtemor, julmat o julklappar lite här o där. De hade tomtetema o tydligen någon kongress el vad det nu var där, o detta älskade naturligtvis de små :). Speciellt när de fick godis o presenter av någon av tomtarna.

Nu är det natten eftersom vi skall komma iväg ganska tidigt förhoppningsvis. Så god natt därute o njut ordentligt av sommarsolen :).

söndag 22 juli 2012

Danmark

I onsdags drog vi iväg till Danmark i hyrd husbil, modell äldre kan man säga ;). Vi fick ju problem när vi blev lurade av den vi hyrde först, så det var liksom bara att gilla läget att vi fick tag på något överhuvudtaget som dessutom rymde 6 pers som vi är. Vi tog Stena Jutlandica till Fredrikshavn och åkte sedan till Fårup. Torsdagen tillbringades på Fårups Sommarland i sol och fint väder. Mycket hopp o bus var det, men när vi kom till badet var det inte särskilt njutningsfullt precis. Sol, javisst, men det blåste o sommaren har ju kommit bort totalt, så det blev ett väääääldigt kort bad. På fredagen firade vi äldsta barnbarnet som fyllde 3 år. Konstigt, det var ju i går liksom han föddes, vart tar tiden vägen?! Många paket att öppna så han var nöjd :).

Sedan körde vi vidare söderut med siktet inställt på Billund med allt vad de har där. När vi kom dit vid 20-tiden gick jag in och checkade in. Det var visserligen kö men inte så det tog flera timmar liksom. När jag checkat in, rekommenderades jag att gå runt på campingområdet för att hitta en plats innan jag körde in, eftersom de inte hade platser som delades ut som i Sverige. Så sagt o gjort, alla hoppade ur husbilen o stövlade in på området. När vi hittade en plats märkte vi upp den och sen ut för att hämta in bilen. O när jag kommer in o skall starta så funkar inte larmsensorn som den skall utan den larmar trots att jag larmat av. O hur vi än gör så går larmet, hela tiden! Hur kul var det på en skala då?! Ringde honom vi hyrt av o han visste inget om larmet utan vi fick ringa en annan nisse som hade en stor genomgång av hur jag skulle avaktivera det. Fixade det, men fortfarande gick det inte att starta bilen eftersom startspärren slagit kul. Suck!!! Gick inte att fixa det vid den tiden på kvällen, så det var bara att ställa in sig på att sova på parkeringen! Kul att göra när man bokat en plats liksom, mooooorrrrrrr. Jaja, det kunde varit värre, vi kunde ju varit helt utelåste i ösregn. Nu kunde vi ju iaf sova i husbilen. Men vid 23 kom det o knackade på dörren, o då är det en vakt som talar om att camping inte är tillåten eftersom det var privat mark. O innan jag fick honom att förstå att 1: bilen startade inte! 2: vi hade en plats bokade inne på campingen dit vi inte kunde ta oss. O få en dansk att förstå det när jag talade svenska med honom var definitivt inte det lättaste. Men till slut så förstod han iaf.

Lördagen kom o mannen fick bege sig in till byn för att byta batterier i dosan, o sen var det bara att försöka få igång larmet o hoppas på att allt skulle funka. Jodå, det funkade allting, förutom bilen då. Batteriet hade laddat ur sig! Så nästa mission var att få igång den, o man putter ju liksom inte igång en husbil. Men det fixade sig det också till slut. O in fick vi rulla på campingen till slut. Det firades med en Xider medan vi grillade hamburgare, hemmagjorda. Sen drog vi in på Lalandia Aqualand, som ju är stoooooort, med många butiker mm. Där tillbringades hela eftermiddagen, o det var jättetrevligt. Men vad trött man blir av att bada så många timmar.

Idag har det varit Legoland för hela slanten. Mycket att titta på, vilka fantastiska saker de byggt med hjälp av Lego alltså! O mycket att göra så kidsen har varit nöjda o glada mest hela tiden. När vi sedan avslutade dagen inne på Lego-butiken o det shoppades lite granna, ja då var dagen helt räddad :). Nu sitter sonen o bygger Legoflygplan för fullt. I morgon börjar vi med att fira att han fyller 8 år dessutom, så födelsedagarna avlöser varandra ;). Sedan skall vi dra vidare. Har inte bestämt om det blir en sväng ner till Tyskland. Vi är ju trots allt bara 11 mil från Tyskland, så det kan ju vara en idé att göra det o shoppa lite granna :). Sen vidare till Sverige med siktet inställt på Öland förmodligen.

Liten rapport härifrån, o nu är det natten :).

söndag 15 juli 2012

Semester!

Japp, nu är det dags för mig att ha semester också. Jobbade sista dagen i fredags på Feskekôrkan, blev lite mer jobb än jag trodde faktiskt. O lite längre dagar, vissa dagar. Men det har varit bra och trevligt o full rulle :). Även om det var mycket lugnare än på praktikstället, kan man lugnt säga *hihi*. Här gör man typ 20 dagens luncher, lika många fiskgratänger, + några andra fiskrätter. Allt säljs ju kallt så det är inga a la minut-rätter heller, vilket ju gör att man i lugn o ro kan stå på morgonen o fixa allt. Lagade sedan personalmaten till 6 pers, inte fisk ;), o de var jättenöjda med den så det var ju kul. Jag gjorde också lite kallskänkarbete när jag ville, hade alltså väldigt fria händer som ni förstår. Gjorde såna här:



Senaps- o dillsmörsfylld strömming på rågbröd med dillsmör o toppat med syltad rödlök. De gick åt :).

Gjorde också såna här:



Lax- o räkbakelser med varmrökt laxröra och räkröra inuti. Första gången jag gjorde dem var kunderna lite mer svårflirtade, även om de gick åt, men sen gick de åt som smör. Gjorde de bara till helgerna, eftersom det ju mera är helgmat kanske.

Sen är pappas lägenhet tömd, städad och idag lämnas nyckeln. Känns skönt och tungt, det är verkligen definitivt nu, om man kan säga så. Men när jag då trodde att nu blir det lugnt ett tag, så var det naturligtvis inte så. Då hörde han av sig där jag magasinerat lådorna från förra året, det vi tömde i affären, o sa att han var tvungen att ha utrymmet. Så det var bara att snabbt som sjutton försöka hitta ett nytt förvaringsställe, vilket är gjort nu o idag har jag hyrt största släpet på Shell o vi skall flytta de här ca 250-300 lådorna. Pust säger jag. Men jag har liksom inte hunnit med att gå igenom alla och sortera om o sälja under den här vintern. Så det blir nästa vinters projekt, men inte förrän skolan är slut har jag sagt. Nu får jag de dessutom närmare hemma o det blir lättare att komma åt dem. Men som sagt, det var inte riktigt det jag hade tänkt mig att syssla med idag.

Igår var vi på 3-årskalas hos största barnbarnet. Han fyller visserligen inte år förrän den 20/7 men det firades  igår. Det var en glad födelsedagskille som lekte med sina presenter mest hela tiden så vi såg inte till honom så mycket *hihi*. Dottern hade fixat roliga muffins istället för tårta.



Barnbarnet älskar nämligen Cars och Bärgaren är en stor favorit :). Det var två olika muffins gömda i de här, i botten en ljus med chokladchips och ovanpå en hallonmuffins. Allt täcktes sedan av en chokladfrosting och dekorerades. De var jättestora så de flesta åt en halv var. Jag åt mindre än en fjärdedels eftersom de var väldigt söta.

På onsdag drar vi iväg på husbilssemester med man, son, dotter och barnbarnen. Skall bli riktigt trevligt o jag hoppas att vi slipper allt för mycket regn. Vi åker över till Fredrikshavn o börjar med att åka upp till Fårups sommarland. Sedan är det beställt Legoland och Lalandia i Danmark. Efter det är det Sverige som gäller o då blir det Astrid Lindgrens värld, om inte Småland flutit bort då bara, ev Öland ett par dagar och sist High Chaparall. Vi skall vara ute i 12 dagar, o förhoppningsvis så funkar allt jättebra. Sonen tycker det skall bli jättekul att ha semester ihop med storasyster och hennes barn, o det tycker naturligtvis jag också. Det är ju inte så ofta vi får så mycket tid ihop liksom. Så nu är det bara vädergudarna vi ber till om uppehåll i några dagar i alla fall.